Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
15 Eylül 2014 Pazartesi - 12:04

O haberi nikah salonunda aldı

Antalya'da dayak yediği polisin 3 yıl yerine 18 yılla yargılanacağını avukatından nikah salonunda öğrenen müzisyen Mustafa Düştegör, "Bu haberle birlikte çifte düğün oldu" dedi.

O haberi nikah salonunda aldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA'daki Gezi olayları sırasında müzisyen Mustafa Düştegör'ü sopa ve coplarla dövdüğü ileri sürülen polis memuru A.O.P. hakkında Antalya 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 yıla kadar hapıs istemiyle açılan davada görevsizlik kararı verildi. Polis memuru işkence suçundan 18 yıl hapis istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Gezi olayları sırasında 3 Haziran 2013 gecesi Kaleiçi'ndeki bir ara sokakta, ellerinde sopa ve cop bulunan polisler tarafından dövüldüğünü öne süren Mustafa Düştegör, avukatı Hakan Evcin aracılığıyla 40 kişiden oluşan amir, müdür, komiser ve polis memuru hakkında 20 Kasım 2013'te suç duyurusunda bulundu.

İLK SAVCI 3 YIL İSTEMİŞTİ

İşkence suçundan dava açılması talep edilen polislere ilişkin soruşturmayı tamamlayan savcı Mehmet Uğur, Düştegör'ün dövüldüğü anı gösteren bir işyerine ait güvenlik kamerası görüntüleri ve olayın hemen sonrası çekilen fotoğrafları da delil olarak kabul etti.

Savcı Uğur'un iddianamesinde, güvenlik kamerası görüntülerinde de Düştegör'ü yerde sürükleyen ve elindeki sopayla vurduğu görülen polis memuru A.O.P. hakkında 3 yıl hapis cezası talep etti. Biri amir diğer 5 polis hakkında ise işlenen suç nedeniyle A.O.P.'ye müdahale etmedikleri gibi suçla ve yaralı kişiyle ilgili gerekli bildirim ve adli eylemleri yapmadıkları ve bu eylemleriyle atılı suçları işledikleri gerekçesiyle 6'şar ay hapis istendi.

İDDİANAMEYE İTİRAZ KABUL EDİLDİ

Antalya 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde hazırlanan iddianame doğrultusunda açılan davada Düştegör'ün avukatı Hakan Evcin, olayın basit yaralama değil işkence suçu olduğu ve yargılamanın da bu yönde yapılması gerektiği yönünde itirazda bulundu.

 İtirazı haklı bulan savcı da mahkemeye, delilleri değerlendirme görevinin üst dereceli ve yetkili ağır ceza mahkemesine gönderilmesi yönünde görüş bildirdi.

DOSYA AĞIR CEZAYA GİDECEK

Mahkeme, sanık polis memuru A.O.P.'nin Mustafa Düştegör'e yönelik kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle silahla kasten yaralama suçundan, diğer 1 amir ve 4 polis memurunun da görevi kötüye kullanma suçlarından Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaları yönünde görevsizlik kararı verdi.

Antalya 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne bir polis için basit yaralama, diğer 5 polis için de görevi kötüye kullanmaktan dava açıldığını hatırlatan Düştegör'ün avukatı Hakan Evcin, şunları söyledi:

“İtirazımızda, olayın işkence sayılması gerektiği, Mustafa Düştegör'e yapılanın işkence olduğunu belirterek, o kişilerin cezalandırılmasını istemiştik. 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nin sayın savcısı görüşlerimize değer verip, bizim düşündüğümüz gibi, dayandığımız gerekçelerle aslında basit bir yaralama değil, bir işkence olduğu yönünde mahkemeye beyanda bulunmuş, mahkeme de olayın aslında bir işkence olduğunu ve görevli mahkemenin asliye ceza mahkemesi değil, ağır ceza mahkemesi olduğuna karar verdi. Dosyamıza görevsizlik kararı verilerek, tamamen ağır cezada yargılanma aşamasına geldi. Artık polisler ağır cezada yargılanacak."

18 YILLA YARGILANACAK

Avukat Evcin, daha önce 3 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak A.O.P.'nin işkence suçuyla yargılanacağı için 3 yıldan 12 yıla kadar ve Düştegör'ün yüzündeki basit eser kalması nedeniyle de yarısı artımıyla 4.5 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacağını söyledi.

Evcin, diğer 5 polisin ise yine 6'şar ayla yargılanacağını, fakat buna itiraz edeceklerini belirterek, "Çünkü yaralıya müdahale etmediler ve işkence suçuna göz yumdukları için ayrıca cezalandırılmalarını istiyoruz" dedi.

NİKAHTA HABERİ ALDI

Mustafa Düştegör ise 13 Eylül cumartesi akşamı Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde Ceren Ünal ile dünyaevine girdi. Mahkeme kararından haberi olmayan Düştegör'e avukatı Evcin, kararı nikahında söyledi. Mustafa Düştegör, söz konusu polisin işkence suçuyla ağır cezada yargılanacak olmasının gerçekten mutlu ettiğini söyledi. Düştegör, "İnşallah cezaları alırlar. Bu haberle beraber çifte düğün oldu. Cezalarını çekerlerse daha da mutlu olurum" diye konuştu.



Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -
 

Etiketler:
 
Kocagöz'ü zevk için vurdular
 
Kaş'ta orman yangını
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alanya'da cinayet
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde alacak- borç anlaşmazlığı yüzünden iki kişinin ...
Yılın düğünü
ANTALYA'da otel zincirleri bulunan turizmci iki aile, düğün mutluluğu ...
SunExpress mecburi iniş yaptı
DİYARBAKIR'a gitmek üzere İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan havalanan ...
 
Antalya'ya mecburi iniş yapan uçakta panik
TÜRK Hava Yolları'nın, İstanbul'dan KKTC'ye gitmek için dün akşam Sabiha ...
Arabasıyla falezden uçtu
ANTALYA'da ismi henüz belirlenemeyen bir kişi otomobili ile 30 metre yüksekliğindeki ...
Akdeniz'de 10 saatte 14 deprem
Antalya Körfezi, gece saat 01.55 sıralarında meydana gelen Richter ölçeğine ...
 
Suphi Türel anıldı
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in babası Suphi Neşet ...
Çekirdek kazası; 3 yaralı
ANTALYA'da bir kamyondan yola dökülen kabuklu ay çekirdeği zincirleme ...
Antalya Demre açıklarında deprem
ANTALYA Körfezi'nin batısında Akdeniz'de Demre açıklarında, Richter ölçeğine ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva