Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
6 Mart 2018 Salı - 08:51

O restoranda 'Kaçak var' iddiası

Mülkiyeti, "Kurtuluş Savaşı'nda Yunan galip gelseydi, hilafete dokunulmazdı" sözleri nedeniyle tepki toplayan Kadir Mısıroğlu'na ait İstanbul’daki lokantanın ‘kaçak’ olarak büyütüldüğü iddia edildi.

O restoranda  Kaçak var  iddiası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yıllar önce yeşil alana imara aykırı olarak yapılan lokanta, denize doğru 250 metrekare büyütüldüğü, toplam 1000 metrekare kapalı alan oluşturulduğu öne sürüldü.

Tartışma yaratan Üsküdar Çengelköy'de eski Kuleli Askeri Lisesi'nin ve tarihi Kaymak Mustafa Paşa Camii'nin yanında bulunan Yakamoz Restoran için CHP harekete geçti.

Mısıroğlu'nun A Haber'de sansürlenen “Buranın tapusu 40 seneden fazladır benim, 1977'den beri. Mal sahibi olmak suç mu” sözleri ile sahibi olduğunu kabul ettiği boğaza nazır lokantanın kaçak bölümlerine işlem yapılması için CHP'li İBB Meclis üyeleri Nadir Ataman, Hüseyin Sağ İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne başvurdu. Başvuruda lokantanın kaçak bölümleri ile ilgili dikkat çekici tespitler yapıldı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Eski ve yeni fotoğraflar karşılaştırıldığında kazık çakılarak mülkiyeti Kadir Mısıroğlu'na ait restoranın denize doğru enine 6 metre, boyuna 40 metre olmak üzere yaklaşık 250 metrekare büyütüldüğü vurgulandı. Nadir Ataman ve Hüseyin Sağ koruma kuruluna yaptıkları başvuruda kaçak lokanta ile ilgili imara aykırı yapılaşmaya karşı bir işlem yapılıp yapılmadığını sordu. Onaylı restorasyon projesine ve İBB Meclis kararına aykırılıkların tespit edilmesini istedi.

Yılbaşı kutlaması yapılmış

Mülkiyeti Kadir Mısıroğlu'na ait İstanbul Çengelköy'deki Yakomoz Restoran, muhafazakar camianın mekanlarından biri olarak biliniyor. Restoran, 2016'da, adam başı 100 lira karşılığında müşterilerine DJ eşliğinde eğlence ve yılbaşı çekilişi vaat etmiş.

İBB önce reddetti, sonra onayladı

“Fesli tarihçi” Kadir Mısıroğlu'na ait milyon dolarlık lokantanın bulunduğu 955 metrekarelik parsel 1983 tarihli Boğaziçi Nazım Planı'nda ‘Yeşil Alan'da kalıyordu. İmara aykırı şekilde yapılaşmaya açılan yeşil alan için 2011 yılında plan değişikliği istendi. Yeşil alana yapılan yapıları yasal hale getirmek için imar fonksiyonunun “lokanta alanı” olarak değiştirilmesi talebi İBB Meclisi'nin 10 Ağustos 2011 tarihli meclis oturumunda oy birliği ile reddedildi. 13 Eylül 2012 tarihli İBB Meclis oturumunda parsele ilişkin imar planı değişikliği bir kez daha gündeme geldi. Parselin yeşil alandan çıkarılarak “turizm tesisi alanına” alınması istendi. İBB bu kez talebi kabul etti. Kararda “Parselin 20 Ocak 1978 tarihinde edinildiği ve o tarihte imarlı olduğu görüldüğünden uygun görülmüştür” denilerek lokantanın bulunduğu parsel oy çokluğu ile “turizm tesisi alanı” oldu.

"Kazık çakıp gecekondu yapmışlar"

Kurula başvuran meclis üyelerinden Hüseyin Sağ restoranın hemen yanında Boğaz'ın en güzel yalı camilerinden biri olan tarihi Kaymak Mustafa Camii bulunduğunu dile getirdi. Boğaziçi ön görünümde denize kazık çakılarak üzerine gecekondu yapıldığını söyleyen Sağ “İBB'den geçen imar planındaki komşu çekme mesafelerine uyulmamış. Arsanın tamamına komşu payı bırakılmadan birçok parçacıl yapılar yapılmış. Kıyı kanununa aykırı hareket edilmiştir. Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarında, bunların bitişik parselleri ile koruma alanlarında yer alan taşınmazlarda, izinsiz inşai ve fiziki müdahalede bulunulamaz” diye konuştu.

"Kacak yapı denize taştı"

CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, mülkiyeti Mısıroğlu'na ait Yakamoz Restoran'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki alanını içinde olduğunu belirtti.

“100 metrekare oluşturulmuş"

Kaçak yapının denizin üzerine kadar taştığını ifade eden Ataman “Kazanılan alanın üstü de kaçak olarak kapatılarak kapalı alan oluşturulmuş. Yine parsel içinde kademelendirme yapılarak ikinci bir kat oluşturulmuş ve kapalı alan haline getirilmiştir. Ayrıca teras katı bulunmaktadır. Yaklaşık 1000 metrekare kapalı alan oluşturulmuş” tespitinde bulundu. Ataman, “Atatürk'e hakaret yağdıran, Cumhurbaşkanı ve TBMM Başkanı'nın hastanede ziyaret ettiği Mısıroğlu'nun mülküne Boğaziçi İmar ve İBB büyük rant yaratıyor. Atatürk'ü sevenlerin bu restoranın önünden bile geçmemesi gerekir” dedi.

 
Yavuz Bingöl kayyum oldu sanat dünyası ayağa kalktı
 
10 yaşındaki Irmak, lösemili çocuklar için saçını bağışladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HASAN ÜNLÜEL 6 Mart 2018 Salı 11:19

çok merak ediyorum içki servisi yaspılıyormu

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yavuz Bingöl kayyum oldu sanat dünyası ayağa kalktı
Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) yönetim kuruluna ...
'Kasırga'da 98 beraat
ANTALYA kamuoyunun yakından izlediği, belediye başkanlarının da aralarında ...
90. Oscar Ödülleri’ni kazananlar belli oldu
SİNEMA dünyasının en prestijli ödülü “Oscar” sahiplerini buldu.
 
ABD Ankara Büyükelçiliği bir günlüğüne kapatılacak
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin güvenlik tehdidi gerekçesiyle yarın kapalı olacağı duyuruldu.
İlişkilerime ‘Ne zaman yatarız’ diye bakmıyorum
Türk sinemasının kült yapımları arasına giren 'Kaybedenler Kulübü' filminin ...
Çocuğu kim istemez ama…
En son Star TV'de yayınlanan Kara Sevda dizisinde 'Nihan' karakterini ...
 
Ece Seçkin'in annesi ölümden döndü
Hırsızlarla karşılaşan annesi ölümden dönen Ece Seçkin sosyal medya hesabından ...
Canan Çal kadınlar için söyleyecek
İZMİR Büyükşehir Belediyesi, '8 Mart Emekçi Kadınlar Günü' nedeniyle 5 günlük program hazırladı.
Köpek korkusu direğe tırmandırdı
ARDAHAN'ın Hanak ilçesinde, köpeklerden kaçarken telefon direğine çıkan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva