Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
'Giselle'den mayısta son 3 perde
'Giselle'den mayısta son 3 perde
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
14 Ekim 2022 Cuma - 10:18

O sustu başkan yazdı

‘Megaloman’ başlıkla bir yazı kaleme almıştım dün… Megaloman dediğim kişi değil de, Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti  (ALCG) Başkanı Ferit Kesen kendi üzerine alınmış meseleyi ve bir cevap yazmış.

O sustu başkan yazdı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Benim derdim, gazeteciliğin o megaloman gibi kişilerce temsil edilmemesi noktasında bir çıkıştı. Megaloman yine megalomanlığını göstermiş, kendi değil de çalışanı ve ALGC Başkanı Ferit Kesen göndermiş bana cevabi yazıyı…

Bu yazıyı okuyunca, o zat-ı muhteremin megalomanlığı benim nazarımda bir daha tescillenmiş oldu.

Neyse, ‘Cevap hakkına’ saygımdan dolayı ALCG Başkanı Ferit Kesen’in ‘Megaloman’ yazıma gönderdiği cevabı yazıyı aynen veriyorum.

“SAYIN DURSUN GÜNDOĞDU,

Gün Haber sitesinde 13.10.2022 tarihinde yayınlanan 'Megaloman' başlıklı köşe yazınızda Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti (ALGC), cemiyet yönetimi ve onursal başkanımıza yönelik haksız ithamlarınızı düzeltmek üzere bu yazıyı kaleme alıyoruz.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, ALGC, Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) bazı siyasetçiler ve siyasi ikbal peşindeki isimlerin arka bahçesi olması, gerçek gazetecilerin dışlanması, gazetecilikle uzaktan yakından ilgisi olmayan kişilerin üye yapılması sonucunda gerçek gazeteciler tarafından kurulmuş bir basın cemiyetidir.

Cemiyetimizin Kurucular Kurulu üyeleri, sizin de pek çoğunu yakından tanıdığınızı tahmin ettiğimiz Ferit Kesen, Mehmet Ali Parmaksız, Teoman Eriş, Mesut İlhan, Ramazan Kurnaz, Zeliha Oner ve Kübra Kaş'tır. Kurucular Kurulu Başkanı Ferit Kesen, 1992 yılından bu yana gazetecilik yapmakta, tek işi gazetecilik olan, sürekli basın kartı sahibi bir isimdir. Kurucular Kurulu üyelerimiz de 15 ila 35 yıl arasında gazetecilik tecrübesi olan ve basın kartı sahibi isimlerdir. ALGC üyeleri de gerçek gazeteciler ve basın emekçileridir.

Anlayabileceğiniz üzere ALGC, köşe yazınızda ima ettiğiniz gibi bir tabela derneği değildir.

TDK'da "Megaloman" kelimesinin anlamı "Megalomaniye tutulmuş olan, kendini çok büyük gören kimse" olarak açıklanmaktadır.

KGK (Küresel Gazeteciler Konseyi) Genel Başkanı ve ALGC Onursal Başkanı Mehmet Ali Dim'e "Megaloman" demeniz, sizin yanlış bilgilendirildiğiniz ya da Dim'i yakından tanımadığınız anlamına gelir. Sayın Dim'i tanıyan herkes mütevazılığını, alçakgönüllülüğünü, sempatikliğini, megalomaniyeye tutulmamış olduğunu bilir.

MEHMET ALİ DİM KİMDİR

Gazetecilik mesleğine 1982 yılında başladı. 1985-1987 yılları arasında İstanbul’da Güneş, 1987-1995 yıllarında Hürriyet, TRT ve AA muhabirliği yaptı. 1968’de kurulan Yeni Alanya günlük gazetesi ile 2017’de kurulan DİM TV ve DİM Radyo’nun sahibi. 15 yıl süreyle Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (1996-1999/2006-2018), Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyesi (2007-2009) ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı/Vekili (2009-2018) ve BYEGM Basın Kartları Komisyonu Üyesi (2011-2014) Küresel Gazeteciler Konseyi Kurucusu ve Genel Başkanı (2019-…) 10 binden fazla makale ile "Adanmış Bir Ömür" isimli biyografi kitabı var. Sürekli basın kartı sahibi.

Megalomaniyeye tutulmuş bir ismin, çok sayıda basın kuruluşu sahibi ve gazetecinin onayları sonucu alınabilen bu görevlere getirilmesinin imkansız olduğu malumunuzdur.

Yazınızın bir bölümünde "AGC, onu ‘Onursal başkan’ yapmadı diye kızdı, Aktif Gazeteciler Cemiyeti ALGC’yi kurdurdu... Eyy AGC’liler, siz onursal başkan yapmazsanız adamı, adam da adamlarına dernek kurdurtur, divan başkanı da olur, onursal başkan da..." demektesiniz.

Bilgi sahibi olmadığınız çok net ki; Sayın Dim, Mayıs 2019'da gerçekleşen Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) Olağanüstü Genel Kurulu'nda  oybirliğiyle 'AGC Onursal Başkanı' seçilmiştir. Bu görev, AGC Yönetim Kurulu tarafından karar defterine işlenmiş ve bu ünvan Sayın Dim'e tevdi edilmiştir. Sayın Dim, aksi bir karar alınmadığına göre sadece ALGC’nin değil halen AGC’nin de Onursal Başkanı'dır.

Yine yazınızın bir bölümünde "Kurdurduğu cemiyetin genel kuruluna katıldı... Önce divan başkanı oldu, sonra gelen bir yazılı önergeyi oylattı, onursal başkan seçtirdi kendini..." demektesiniz.

Yine bilgi sahibi olmadığınız çok net ki; Sayın Dim'in divan başkanı ve onursal başkan olması yönündeki önergeler çok sayıda üyemizin imzasıyla divana genel kurul sırasında sunulmuş, sayın Dim de bu önergelerden o sırada haberdar olmuştur.

Yine yazınızda "Yeni onursal başkanımız hızını alamamış ki, sahibi olduğu gazetenin künyesinde kim varsa kendi kurdurduğu ALGC’nin yönetimine sokmuş" demektesiniz. Yeni Alanya, 1 Eylül 1968 tarihinde kurulmuş, Alanya basının amiral gemisidir. ALGC yönetimimizde asıl ve yedek 33 isim yer almıştır. 33 isim arasında 5 Yeni Alanya mensubu olmasının, sizin tarafınızdan niçin garip bulunduğu tarafımızca merak konusudur.

"Sahibi olduğu gazetesinde kendisine, ‘Duayen gazeteci’ diye yazdıran Mehmet Ali Dim’e…" demektesiniz. Sayın Dim'in 'Duayen, usta gazeteci' olduğu sizin de malumunuzdur. Duayene duayen, ustaya usta, uzmana uzman demenin, hakkını teslim etmenin sizi niçin rahatsız ettiğini de merak etmekteyiz. Sayın Dim hiç bir zaman 'Benim için duayen yazın' dememiştir. Kendi gazetesinde de, diğer gazeteler ve basın yayın organlarında da Dim'e 'Duayen' yazan, gazeteci meslektaşlarımızdır. Çünkü sayın Dim, Alanyalı gazeteciler olarak her zaman yanımızda yer almış, tüm sıkıntılarda ilk başvurulan isim olmuştur.

Genel kurulumuzda internet yasasından bahsedilmediğini de vurgulamışsınız. Malumunuz, hafta içi mesai saatinde bir genel kurul yaptık. Üyelerimiz, icra etmek zorunda oldukları görevlerinin bulunduğunu, genel kurulun mümkün olan en kısa süre içerisinde yapılmasını istediler. Biz de bu haklı istek nedeniyle mesleki sorunlarımıza yeterince değinemedik. Ancak bu bizlerin mesleğimizin sorunlarına duyarsız olduğumuzu göstermez. Gerek ALGC, gerekse onursal başkanımız Mehmet Ali Dim, tüm platformlarda gazetecilik mesleğinin sorunlarına ilişkin mücadele vermektedir. Sizin de bu platformlarda mücadele ettiğinizi görmek, bizleri sevindirecektir.

Son olarak, bilgi sahibi olmadan, yalan yanlış bilgilerle ve karalama amacıyla kaleme aldığınız çok net olan yazınız, Antalya bölgesinde meslek büyüklerimizi sayarken 'Dursun Gündoğdu' ismine de yer veren Alanyalı gazetecileri iki kez yaralamıştır.

Haklı eleştirilerinize her zaman açık olmakla birlikte, ALGC tüzel kişiliğine ve ALGC yöneticilerine yönelik haksız ithamlarınızı düzeltme sorumluluğumuz gereği size bu bilgilendirmeyi yaptık.

Dikkate alacağınızı umarak, çalışmalarınızda başarılar diler, saygılarımızı sunarız.

ALGC Başkanı Ferit Kesen”

DURSUN GÜNDOĞDU'NUN 'MEGALOMAN' YAZISI İÇİN TIKLAYIN

 

Etiketler:
 
Diyanet’ten 19 bin TL’ye öğrencilere umre
 
Batı Akdeniz ihracatında 2 milyar dolar sevinci
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkuteli'de kaza: 1 ölü
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde iki aracın çarpıştığı kazada Umutcan Orhan (19) yaşamını yitirdi.
Kamuoyuna Duyurulur!
İlandır
Su tankı basınçla patladı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde bir otele ait su tankı, basınç nedeniyle ...
 
Rus turist denizde boğuldu
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde konakladığı otelin sahilinde denizde giren ...
Antalya'da 5 katlı günübirlik tur teknesi inşa ediliyor
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 1400 ton ağırlığında 5 katlı günübirlik ...
Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi
ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şubesi ekipleri, Demre'ye bağlı ...
 
Vali Yazıcı: Antalya gönlü bol insanların başkenti
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Kumlucalı hayırsever ve Kumluca Ticaret ve ...
Turiste 20 liradan simit veren seyyar satıcıya para cezası
ANTALYA'nın Demre ilçesinde, simidi yerli halka 7,5, yabancı turiste 20 ...
Antalya'da motosikletle kamyona çarpıp yaşamını yitirdi
ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesinde, kullandığı motosikletle yol bakım kamyonuna ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva