Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
8 Kasım 2018 Perşembe - 12:20

Öğrenciyi darp ettiği iddia edilen öğretmene velilerden destek

MANİSA'nın Turgutlu ilçesindeki bir ilkokulda eğitim gören kızının, öğretmeni L.Y.'den dayak yediğini öne süren veli, polis merkezine giderek şikayetçi oldu. L.Y.'nin bazı eski ve mevcut öğrencilerinin velileri ise iddiayı gerçekçi bulmadıklarını ifade edip, öğretmene destek verdi.

Öğrenciyi darp ettiği iddia edilen öğretmene velilerden destek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Turgutlu ilçesindeki Cumhuriyet İlkokulu'nun öğrencisi H.N.A. (8), annesi Arzu A.'ya, geçen çarşamba günü sınıf öğretmeni L.Y.'nin kendisini boynundan tutarak kaldırdığını ve tokat attığını söyledi. Bunun üzerine hemşire Arzu A., kızıyla birlikte önce görev yaptığı Turgutlu Devlet Hastanesi'ne giderek, H.N.A.'ya darp raporu aldı. Anne Arzu A. daha sonra, polis merkezine giderek öğretmen L.Y.'den şikayetçi oldu.

OKUL YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA

Okul yönetiminden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Okulumuz öğretmeni L.Y. ile öğrencisi H.N.A. arasında geçtiği iddia edilen olayla ilgili öğrenci velimizden idaremize yönelik, herhangi başvuru ve görüşme talebi olmamıştır. Olayın basında yer almasından sonra bahsi geçen öğretmenimiz L.Y. ile görüşülmüş ve durum kendisine sorulmuştur. Öğretmenimizin ifadesine göre, öğrencinin ders esnasında arkadaşlarıyla konuşma içinde olduğu, öğrencisini birkaç defa uyarmasına rağmen eylemini sürdürdüğü, ders düzenini bozduğunu, bunun üzerine öğrencinin yerini değiştirmek için uyardığını, ancak öğrencinin duymazdan gelerek kafasını sıraya koyduğunu söylemiştir. Yine ısrarla kalkmasını söylediği halde kalkmamakta ısrar eden öğrencinin kolundan tutarak kaldırdığını ve başını kaldırıp konuşması için eliyle çenesini kaldırdığını ve bu davranışıyla arkadaşlarına olumsuz bir örnek teşkil ettiğini söylediğini ifade etmiştir. Bunun haricinde bir tokatlama veya şiddet uygulamadığını belirtmiştir" denildi.

BAZI VELİLERDEN ÖĞREMENE DESTEK

Olayı duyan eski ve yeni öğrencilerinin velileri ise L.Y.'ye destek verdi. İddiaların doğru olduğuna inanmadıklarını belirten veliler, L.Y.'nin yanında olduklarını dile getirdi. Orta Park'taki saat kulesi önünde toplanan veliler, L.Y.'ye destek açıklaması yaptı. Veliler adına konuşan Semra Yiğitcan, "Bizler L. öğretmenin eski ve yeni velileri olarak, bu olaydan dolayı duyduğumuz üzüntüyü belirtmek istiyoruz. Sosyal medyaya yansıyan bu haberin çok saptırıldığını düşündüğümüz için burada toplandık. Yıllarını bu mesleğe adamış öğretmenimiz sadece çocuğa alfabeyi öğreten bir eğitici değildir. Çocukların ruhsal, kişisel gelişimi ile aileleri ve arkadaşlarıyla olan sorunlarını da, sosyal ilişkileriyle yakından ilgilenen, 'bananeci' bir tutum sergilemeyen bir öğretmendir. Söz konusu öğrenci, olay sonrası başka bir veli tarafından evinde misafir edilmiştir. Ev sahibi velinin ifadesine göre, çocuğun herhangi bir yerinde herhangi biz iz olmadığı gibi psikolojik olarak da gayet normal tavırlar sergilemektedir. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesini rica ediyoruz. L. öğretmen gibi bir öğretmeni mesleğe küstürmek, Turgutlu eğitimine en büyük kötülüktür. Bizler veliler olarak yalnız bırakmayacağımızı ve gerçeğin ortaya çıkacağı zamana kadar da arkasında olduğumuzu belirtiyoruz" dedi.
MANISA'NIN TURGUTLU ILCESINDEKI BIR ILKOKULDA EGITIM GOREN KIZININ, OGRETMENI L.Y.'DEN DAYAK YEDIGINI ONE SUREN VELI, POLIS MERKEZINE GIDEREK SIKAYETCI OLDU. L.Y.'NIN ESKI VE MEVCUT OGRENCILERININ VELILERI ISE BIR ARAYA GELEREK, IDDIAYI GERCEKCI BULMADIKLARINI IFADE EDIP, OGRETMENE DESTEK VERDI. VELILER ADINA ACIKLAMAYI SEMRA YIGITCAN (ORTADA KIRMIZI CEKETLI) YAPTI. (FOTO: TUNCEL YILMAZ / TURGUTLU, DHA)

MANISA'NIN TURGUTLU ILCESINDEKI BIR ILKOKULDA EGITIM GOREN KIZININ, OGRETMENI L.Y.'DEN DAYAK YEDIGINI ONE SUREN VELI, POLIS MERKEZINE GIDEREK SIKAYETCI OLDU. L.Y.'NIN ESKI VE MEVCUT OGRENCILERININ VELILERI ISE BIR ARAYA GELEREK, IDDIAYI GERCEKCI BULMADIKLARINI IFADE EDIP, OGRETMENE DESTEK VERDI. VELILER ADINA ACIKLAMAYI SEMRA YIGITCAN (KIRMIZI CEKETLI) YAPTI. (FOTO: TUNCEL YILMAZ / TURGUTLU, DHA)

Tuncel YILMAZ / Manisa, (DHA)

Etiketler:
 
Burdur'da bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı
 
Cinayet kurbanının evindeki esrarengiz not
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Havada gördü böyle kaçtı
DENİZLİ'nin Çameli ilçesinde, yerel televizyon kanalı için havadan drone ...
118 yaşındaki Fatma nine, ziyaretine gelen müdürü şaşırttı
BURSA'da hane hane gezerek ailelerin sıkıntılarını dinleyen Aile Çalışma ...
Adana'da Furkan Vakfı davası başladı
ADANA'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik soruşturma kapsamında ...
 
SMA hastası Eymen Ali bebek, tedavi için yardım bekliyor
SİVAS'ta ailenin tek çocuğu olan 14 aylık Eymen Ali Aydın'a, 5,5 aylıkken ...
Neco'ya, eşine şiddetten 3 ay uzaklaştırma
BODRUM'da yaşayan ünlü şarkıcı ve oyuncu Neco'ya, kendisinden 25 yaş küçük ...
"Kadınlarda akciğer kanseri görülme sıklığı artıyor"
DÜNYA Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) göre 2018 yılında 9 milyon 600 bin insanın ...
 
2018 yılında 328 kadın hayatını kaybetti
KADINA yönelik şiddetin, 'eril şiddet' olarak anılması gerektiğine dikkat ...
Toros Dağları eteğindeki Kiraz ninenin yaşam mücadelesi
KONYA'nın Halkapınar ilçesinde Toros Dağları eteklerinde yalnız yaşayan ...
Cezaevinde anneleri ile kalan çocuklar için anaokulu
VAN T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda anneleri ile birlikte kalan çocuklar ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva