Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
28 Mart 2021 Pazar - 13:09

Ohhh suyundan da koy başkan...

Antalyaspor Başkanı Mustafa Yılmaz, stadın kirası belediyenin ödemesini istedi, çatısındaki güneş panellerinden üretilen elektrik gelirinin de kulübün olması gerektiğini söyledi.

Ohhh suyundan da koy başkan...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalyaspor Başkanı Mustafa Yılmaz, "Antalyaspor da Süper Lig'de bir kulüp. Nasıl diğer spor kulüplerinin kendi stadı değilse, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile koşulları varsa, biz de aynı koşullardan faydalanmak istiyoruz. Diğer spor kulüplerinin mukavelelerini inceledim. 10 yıllık cüzi bedelle yapmışlar. Bu bedelleri de spor kulüpleri ödemiyor. İlgili belediyeler ödüyor. Bizim neden böyle bir hakkımız olmasın" dedi.

Antalya'da 2015'te yapımı tamamlanan 33 bin kişilik Antalya Stadyumu'nun çatısındaki panellerden üretilen elektrikle 600 hanenin yıllık enerji ihtiyacı karşılanıyor. 360 derece tam daire şeklinde antik kentlerdeki arenalara benzetilen stat, yeteri kadar rüzgar almaması ve belli bölümlerinin güneş ışınlarından faydalanamaması gibi nedenlerden dolayı yaşanan 'çim sorunu' ile gündeme geldi. Güneş enerjisinden elektrik üreten stattaki, güney tarafındaki çimlerin yeteri kadar güneş görmemesi, hem sahanın bakım maliyetini artırdı, hem de zaman zaman seyir zevkini düşürdü. Antalyaspor'un rüzgar ve ışın sistemiyle özel olarak bakım yaptığı sahadaki çim sorununu zaman zaman rakip takım futbolcuları da dile getirdi.

SUPER LIG EKIPLERINDEN FRAPORT TAV ANTALYASPOR BASKANI MUSTAFA YILMAZ, ANTALYA STADI'NDA YAPILAN CALISMALAR HAKKINDA DEMIROREN HABER AJANSI'NA (DHA) BILGI VERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

"SENTETİK OLMAMASI KOŞULUYLA DÜZENLEME TALEP ETTİK"

Süper Lig ekiplerinden  Antalyaspor Başkanı Mustafa Yılmaz, Antalya Stadı'nda yapılan çalışmalar hakkında Demirören Haber Ajansı'na (DHA) bilgi verdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve bünyesindeki il müdürlüğünden yetkililerle görüşme yaptıklarını ve rapor sunduklarını anlatan Yılmaz, "Stadyumdaki bazı sorunlar ve sahanın düzenlenmesi ile bütçe oluşmuş. Bütçenin içerisinde sentetik olma koşulu da var. Geçtiğimiz dönemlerde İstanbul'da belirli sahalarda sentetik çim saha yapılmış ama kullanışlı olmamış. Sentetik çim ciddi sakatlanmalara yol açıyor. Sentetik çimdeki ikinci sorun yıllık elektrik maliyeti 2 veya 2.5 katına çıkıyor. Bizim için de ciddi maliyet. Teklifte bulunduk, rapor sunduk. Müzakere edilmesini istedik. Sentetik olmasının Antalyaspor'a faydası olmadığı gibi sakatlanmalar, elektrik maliyetinden zararı olacağını, sentetik olmaması koşuluyla düzenlenmesini talep ettik" dedi.

"BAŞKA ÇAREMİZ YOK"

Antalya Stadı'nın şekli itibariyle yeteri rüzgar almadığı için çimlerin büyümediğine değinen Yılmaz, "Bizim stadımız rüzgar almıyor. Rüzgar alması için iki tarafta da belli bölümlerin açılması gerekiyor. Ama kıramayacağımız kirişler var. Biz de mevcut sahamız varken en iyi şartlarda kullanabileceksek yapmak zorundayız. Her sene yapabileceğimiz masrafla bu şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Başka çaremiz yok" diye konuştu.

"AYNI KOŞULLARDAN FAYDALANMAK İSTİYORUZ"

Antalyaspor'un Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bünyesindeki Antalya Stadyumu'nda kiracı konumda bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, "Antalyaspor da Süper Lig'de bir kulüp. Nasıl diğer spor kulüplerinin kendi stadı değilse, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile koşulları varsa, biz de aynı koşullardan faydalanmak istiyoruz. Diğer spor kulüplerinin mukavelelerini inceledim. 10 yıllık cüzi bedelle yapmışlar. Bu bedelleri de spor kulüpleri ödemiyor. İlgili belediyeler ödüyor. Bizim neden böyle bir hakkımız olmasın" dedi.

"ALMAMIZ GEREKEN HAKLARIMIZ VAR"

Stadın çatısındaki güneş enerji sistemi bulunduğuna dikkati çeken Yılmaz, buradan elde edilen gelirin Antalyaspor'un olması için çalışma yaptıklarını söyledi. Yılmaz, "Bunun gibi bir sürü almamız gereken haklar var. Antalyaspor menfaatleri için arkadaşlarımızla çalışma yapıyoruz. Çalışma neticesinde ilgili bakanlıkla görüşüp Antalyaspor haklarını koruma adına nelerden faydalanabiliyorsak elimizden geleni en kısa sürede yapacağız" dedi.

SUPER LIG EKIPLERINDEN FRAPORT TAV ANTALYASPOR BASKANI MUSTAFA YILMAZ, ANTALYA STADI'NDA YAPILAN CALISMALAR HAKKINDA DEMIROREN HABER AJANSI'NA (DHA) BILGI VERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

STADIN ÖZELLİKLERİ

Antalyaspor'un 2015-2016 sezonundan itibaren maçlarını oynadığı stat, Muratpaşa ilçesi Meltem Mahallesi'nde yer alıyor. Antik kentlerdeki arenalara benzetilen stat, 360 derece tam daire olarak yapıldı. 16 bin metrekarelik çatının 5 bin metrekarelik bölümü çimlerin güneş alabilmesi için şeffaf yapıldı. Statta 44 loca bulunuyor. 8 bin metrekarelik ticari alan ile 1200 araçlık otopark da yer alıyor.


SUPER LIG EKIPLERINDEN FRAPORT TAV ANTALYASPOR BASKANI MUSTAFA YILMAZ, ANTALYA STADI'NDA YAPILAN CALISMALAR HAKKINDA DEMIROREN HABER AJANSI'NA (DHA) BILGI VERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) -

Etiketler:
 
Tedavi ettiği omurları 'sanat'a taşıdı
 
'Turizm personelinin aşılanması gidişatı değiştirir'
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 29 Mart 2021 Pazartesi 07:36

Bir mühendislik hatası daha,bunlar yapılmadan önce nasıl hesap edilmez,İstanbul'da olimpiyat stadına bakıyorsunuz rüzgar hesap edilemediğinden ters yapılmış fazla rüzgar alıyor.Galatasaray'ın stadına bakıyorsunuz çimler yeterli güneş almıyor,Antalya için söylenenlere bakınca burda da sorun var.Zaten yer seçimi başlı başına yanlış seçilmiş,stad Kepez üstüne yapılmalıydı,park sorunu olmazdı,maç günleri çevre kirliliği hat safhada olduğu gibi bakıyorsunuz gereğinden fazla kapatıldığından rüzgar alamıyormuş.Birde kalk kirasını 'Belediye ' versin de,yetmez birde güneş enerjisi ücretini iste.Böyle Başkanlığı herkes yapar,olacak iş değil,ayrıca başka Belediyeler kiraları ödüyorsa oda yanlış,onlarında ödememesi gerekir.Başkan açıklamasa bunları kimse bilmeyecek,Belediyeler vatandaştan topladıkları vergileri neden böyle yerlere harcasın.

Yorumu oyla      0      0  
Asat DSİ ye geçmeli 29 Mart 2021 Pazartesi 06:32

Su parasına TRT payı gibi, Antalyaspor payı koysunlar.

Yorumu oyla      0      0  
Ahmet Çolak 28 Mart 2021 Pazar 21:36

Haberin içeriği çok güzel,başkan her kulübe yapılan sözleşmeleri kendi kulübü içinde aynı şekilde olmasını istenmiş , kulübünün menfaatlerini korumak adına gayet güzel istek ve temennileri gündeme getirmiş , yanlız haberi yapan arkadaş başlığı çok özenle seçmemiş , isteyen istediği tarafa çekebileceği bir başlık olmuş bu tür haberleri yaparken daha dikkatli ve özenli cümleler kullanmalısınız.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mavi Kelebekler, Sivas'ı da puansız gönderdi
TÜRKİYE Kadınlar Hentbol Süper Ligi'nin 18. haftasında Sivas Belediyespor'u ...
Yürüyüş milli takımında Ayşe Tekdal, olimpiyat kotası aldı
Antalya'da düzenlenen 20'nci Balkan Yürüyüş Şampiyonası'nda birinciliği ...
Korkuteli, hazırlık maçını kazandı
SPOR Toto Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 4'üncü bölge, 6'ncı Grup'ta ...
 
Milli takım için kulaç attılar
ANTALYASPOR Yüzme Takımı sporcuları, 19-21 ve 23-24 Mart arihlerinde milli ...
Antalyaspor, ligde kaleyi en az gören takım
FRAPORT TAV Antalyaspor, maç başına 6,5 şut ortalamasıyla 31 haftada kaleye ...
Antalyasporlu 4 futbolcu milli takımda
SÜPER Lig ekiplerinden Fraport TAV Antalyaspor, lige verilen ara sonrası ...
 
Paşanın Melekleri'nde kaptan dümene geçiyor
TÜRKİYE Hentbol Kadınlar Süper Ligi'nde cumartesi günü sezonunun en kritik ...
Çaykur Rizespor, Antalya'da kampa girdi
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor milli maç arasında Antalya'da ...
Bülent Uygun, Ampute Milli Takımı'nı ziyaret etti
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Antalya'nın Serik ilçesine ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva