Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
20 Nisan 2011 Çarşamba - 15:19

Oktoberfest Festivali'ne soruşturma

Antalya'da geçen yıl Eylül ayında düzenlenen Almanlar'ın ünlü Hasat Bayramı ‘Oktoberfest’te üniversiteli bir gencin ölümüyle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nın Büyükşehir Belediyesi'ne soruşturma açtığını açıklayan CHP'li Başkan Mustafa Akaydın, "Müfettiş çok kibar bir adam ve gülüyor yaşadıklarına. Ne yapsın adamı görevlendirmişler" dedi.

Oktoberfest Festivali ne soruşturma
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Kültür Merkezi'nde ikinci yılı nedeniyle hizmetlerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, AK Parti hükümetinin baskı uyguladığını, hizmetlerini engellemeye çalıştığını iddia etti. Antalya'da geçen yılki ‘Oktoberfest’e katılan üniversite öğrencisi 26 yaşındaki Ahmet Anıl Durmaz’ın ölü bulunmasıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın Büyükşehir Belediyesi'ne soruşturma açtığı ve bunun için müfettiş görevlendirdiğini belirten Başkan Akaydın, halkı bira içmeye teşvik etmek, insan ölümüne sebebiyet vermekle suçlandıklarını anlattı. ‘Oktoberfest’in bira festivali değil, hasat bayramı olduğunu belirten Başkan Akaydın, Antalya'ya yılda 2.5 milyon Alman turistin geldiğini hatırlattı. Başkan Akaydın, "Türkiye’de de yıllardan beri oteller bile bu tür etkinler düzenleniyor ama biz yaptığımız zaman halkı alkollü içki üretmeye teşvikle suçlandık, şikayet edildik, şimdi belediyemizde müfettiş, soruşturma geçiyoruz. İnşallah başımıza bir iş gelmez" dedi.

Geçen 24 Eylül'de ikincisi yapılan etkinliği belediyenin değil bir bira firmasının düzenlediğini ve kendisinin sadece açılış kurdelesini kestiğini söyleyen Başkan Mustafa Akaydın, "Bira satılmışsa satılmıştır, parası ile satılmıştır. Bedava bira dağıtılmadı. İkincisi bira içerek sarhoş olmak isteyen varsa o bölgeye 200 metre mesafede uzaklıkta, Antalya’nın her tarafında her türlü içkiyi içmeye imkan var" diye konuştu.

"TÜKETİME TEŞVİKLE SUÇLANDIK"

Suçlamaları sırasıyla açıklayan Başkan Akaydın, şunları söyledi:

"Bira fiyatında promosyon yaparak halkı tüketime teşvik etmek. Alakası yok. İki; ücretsiz bira dağıtmak. Hayır, ücretsiz dağıtılmadı. Üç; insan ölümüne sebebiyet vermek. Bir adam içmesini bilmiyorsa evinde veya restoranda alkol komasına giriyorsa bu onun sorunudur. Ya da bu sorumluluktan kaçmak isterseniz tüm ülkede içki satışını yasaklamanız lazım. Ama ne olur o zaman biliyor musunuz? İranlı ve Arap turistler gibi bizim hemşehrilerimiz de başka ülkelere içki içmek için giderler. İranlılar Antalya’ya bunun için gelmiyor mu?"

"BİRA İÇERKEN ADAM ÖLMEZ"

Üniversiteli Ahmet Anıl Durmaz'ın ölüm nedeninin uyuşturucu olduğunu ima eden Akaydın, şöyle dedi:

"Bira içerekten adam ölmez. Adam niye ölmüş? Ben ilk günden beri niye öldüğünü biliyorum. Ama çok saygın bir adamın oğlu olduğu için söylemedim. Adli Tıp Kurumu neden öldüğünü açıkladı, biradan dolayı değil. Ama yine de bu aileyi taciz etmemek için, bir de ortada ölü var. Etik olarak bunun nedenini söylemedim. Denizli, şarap festivali düzenliyor. Türkiye’de bir sürü şarap festivalleri var. Şarap biradan daha ağır bir alkol. İnanın Türkiye’de festival yaptığı için ilk yargılanan belediye bakanıyım."

"MÜFETTİŞ DE ÇOK GÜLÜYOR"

Bu konuyu soruşturmak üzere bakanlık müfettişinin dün belediyeye geldiğini kaydeden Akaydın, "Müfettiş çok kibar bir adam ve gülüyor yaşadıklarına. Ne yapsın adamı görevlendirmişler. Halkı bira içmeye teşvik etmek, promosyon yapmak, yok böyle bir şey. Öldürülmesine ilişkin suçlamada bulunanlar, utandılar hepsi. Aileyi taciz etmek istemiyorum ve bu nedenle herhangi hukuki bir şey yapmayacağım" diye konuştu.

KANINDA EROİN BULUNDU

Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'ndan emekli Fikri Durmaz'ın ABD'de üniversite eğitimi alan oğlu Ahmet Anıl Durmaz, tatil için ailesinin yanına gelmiş, geçen 24 Eylül'de ikincisi düzenlenen ‘Oktoberfest’e katılmış, burada kendisi gibi üniversiteli 3 arkadaşı ile eğlenmiş ve 4 arkadaş eğlencelerine, Abdurrahman Yaşar Namlı’nın Meltem Mahallesi’ndeki evinde devam etmişti. Festival yerinde ve arkadaşının evinde aşırı derecede alkol tükettiği ve sabaha karşı sızdığı iddia edilen Durmaz, sabah arkadaşları tarafından ölü bulunmuştu. Ahmet Anıl Durmaz’ın otopsi raporu, olaydan 2.5 ay sonra tamamlanmış ve Adli Tıp Kurumu raporuna göre üniversiteli gencin kanında, 2 miligram/litre eroin tespit edilmişti. Aldığı uyuşturucunun yanında alkol de tükettiği tespit edilen Ahmet Anıl Durmaz’ın solunum durması sonucu hayatını kaybettiği belirlenmişti.
 

 
DSP: Yüreğinizin götürdüğü yere gidin
 
Vali'ye AKP alkışı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kadın profesör kocamı ayarttı'
Akdeniz Üniversitesi’nin kadın Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. T, tedavisini ...
Para üstü dolandırıcısı
Market sahibini, para üstü vermedin diyerek dolandırdı.
“Helikopter aile” olmayın uyarısı
İşin uzmanından velilere uyarı: Çocuklarınızın üzerine gereğinden fazla ...
 
Gözleme merakı
Antalya'nın Alanya ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri dolayısıyla ...
Anadolu Ateşi sezonu açtı
Anadolu’nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozaiğini halk dansları, bale, ...
Frame'de yeni frikik!
TNT'de yayınlanan Frame yarışmasına Antalya'daki yarışmacı Özlem Yücel ...
 
Antalya'yı dolu vurdu
Antalya'da 20 dakika süren dolu yağışı, özellikle Döşemealtı İlçesi'nde ...
Kumdan starlar Antalya'da
Antalya'da bu yıl 5'incisi düzenlenecek ve teması Hollywood olarak belirlenen ...
Antalya için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji, Antalya için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva