Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
20 Eylül 2014 Cumartesi - 10:50

Okul servisinde dayak iddiası

ANTALYA'da iki öğrenci velisi, okul servisinde çocuklarına şiddet uyguladığı iddiasıyla servis şoföründen şikayetçi oldu. Servis sürücüsü İ.A. ise ticari itibarını zedelediği gerekçesiyle 2 veli hakkında tazminat davası açacağını belirtti.

Okul servisinde dayak iddiası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa İlçesi'ndeki Mehmetçik İlkokulu'nda okuyan 10 yaşındaki R.E.G., başka bir mahalleye taşındığı için babası Rıfkı G. ile birlikte okul servisi kayıtlarının yapıldığı yere gitti. Bir önceki yıl servis şoförlüğü yapan İ.A'yı gören çocuk, babasına aynı servise binmek istemediğini söyledi. Nedenini soran babasına R.E.G., "Servis şoförü bizi korkutuyor, dövüyor, hakaret ediyor, küfür ediyor" karşılığını verdi. Bunun üzerine oğlundan neler yaşadığını öğrenen Rıfkı G., polise gidip servis şoförü İ.A. hakkında şikayetçi oldu.

Rıfkı G. polisteki ifadesinde, "Oğlum servis şoförünün kendilerine şiddet uyguladığını anlattı. Kafalarına cam bardakla vurduğunu, şişe fırlattığını, ayakta beklettiğini, bazen arabayı durdurup arkaya geçip çocukların ellerine sopayla vurduğunu anlattı. Bunları duyunca şok olduk. Yanımda, geçen yıl benden 1 ay sonra kızı 9 yaşındaki E.N.A.'yı aynı servise veren komşum Süleyman A. da vardı" dedi.

Polis merkezinde avukat ve pedagog eşliğinde oğlunun ve Süleyman A.'nın kızı E.N.A.'nın ifadesinin alındığını kaydeden Rıfkı G., "E.N.A., oğlumun söylediklerini doğruladı. Bu okul ile mahallemiz arasında öğrenci taşıyan başka servis aracı yok. Bu yüzden çocuklarımızı kendimiz okula götürüyoruz" diye konuştu.

Polis merkezindeki işlemlerin ardından okula gidip servis şoförünün değiştirilmesini talep ettiklerini, ancak okul müdürünün konuya duyarsız kaldığını savunan Rıfkı G., şöyle konuştu:

“Okul müdürü bize '4 ay öncesi yaşanan sorunu şimdi neden gündeme taşıyorsunuz' gibi ifadeler kullandı. Biz bu servisten çocuğumuzu aldık ama o servisle halen 20'nin üzerinde çocuk okula gidip geliyor. Biz servis sürücüsünün uzaklaştırılmasını istedik. Ancak servisin sahibi, okul müdürünün de eski bir tanıdığıymış. 'Ben yıllardır Ali beyi tanırım' dedi. 'İyi ama aracı kullanan Ali bey değil ki, 20 yaşlarındaki oğlu İ.A.' dedik. Müdür bey tarafsız kaldı, 'İstediğiniz yere şikayet edebilirsiniz' dedi. Bununla ilgili Servisçiler Odası'na şikayette bulunduk. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne başvurduk. Başbakanlık İletişim Merkezi'ne başvurduk. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de durumu bildirdik."

3'üncü sınıf öğrencisi E.N.A'nın babası Süleyman A. ise “Geçen yıl kızım servisten ağlayarak inmeye başlamıştı. Ben okulların kapanmaya yaklaşmasından dolayı ağladığını düşünüyordum. Kızıma sorunca bir şey söylemiyordu. Servis şoförüne de bu çocukların kendisine emanet olduğunu söyleyip uyardım. Şoför şiddet uygulamadığını söylemişti. Bu sene çocuklar bu servisle şiddet gördükleri gerekçesiyle gitmek istemiyor. Biz de çocuklara şiddet uygulayan, öğrencileri okuldan soğutan bir servis sürücüsü istemiyoruz. Bizim çocuklarımız diğer çocuklara da şiddet uygulandığını söylüyor. Hatta şoför seyir halindeyken aracı durdurup, yaramazlık yaptı diye bazı çocukları indirip 'Yaya olarak gideceksin' diyormuş.  Çocuğu 50-100 metre kadar yürüttükten sonra tekrar servise alıyormuş. Zaten araçta rehber falan da yok. Sadece denetim zamanlarında göstermelik olarak rehber görevli bulunduruluyor" diye konuştu.

OKULA DAYAKLA İLGİLİ RESMİ ŞİKAYET YOK

Okul müdürü Enver Bahşi ise iki öğrenci velisiyle servisçi arasında yaşanan tartışmanın servis güzergahı nedeniyle başladığını iddia etti. Bahşi, “Bize aktarılanlara göre servisçi güzergah dışında olduğu ve evleri çok uzakta kaldığı için bu iki öğrenciyi bu sene taşımak istememiş. Biz bu iki öğrencinin sorununu çözmeye çalışırken bu kez geçen yıl yaşandığı iddia edilen dayak olayı ortaya atıldı. Bu konuda somut bir veri de yok. Bize yapılan yazılı bir şikayet de yok" dedi.

SERVİSÇİ TAZMİNAT DAVASI AÇACAK

Öğrencilere şiddet uyguladığı öne sürülen servis aracının sürücüsü İ.A. ise iddiaları yalanladı. İ.A., “Bütün yükümlülükleri yerine getirmek suretiyle bu işi yapıyorum. Tüm belgelerim var. Hostes bulundurmadığım iddiası da doğru değil. Bütün mesele, bu iki çocuğu bu yıl benim taşımak istemememden kaynaklandı. Bu iki öğrenci benim servis güzergahımın dışında. Çok uzak mesafede. Geçen yıl bu iki çocuğu taşıdığım için diğer çocuklar mağdur oldu. Benim aracımın kapasitesi de belli. 20 öğrenci kapasiteli aracımda boş koltuk yok. Bu iki öğrenciyi almış olsam kapasitenin üzerine çıkıp suç işlemiş olacağım. Hem kapasiteyi aşmamak, hem de güzergah dışına çıkmamak için bu iki öğrenciyi alamayacağımı söyleyince beni tehdit edip çamur atmaya kalktılar. Kendileri hakkında ticari itibarımı zedeledikleri için tazminat davası açacağım" diye konuştu.

Mustafa KOZAK/ ANTALYA, (DHA) -

 

 
CHP'de seçim heyecanı
 
Antalya iki camide iki ayrı olay
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya Gazeteciler Cemiyeti ödül töreni
ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) 30’uncu yıl kutlaması ve ödül töreninde, ...
Antalya'da balık festivali
“ Rastgele antalya” Balık festivali Antalya’da bir ilk…Antalya’nın ilk ...
Mimar ve mühendislerin dayanışma günü
TMMOB'nin çağrıyla 35 yıl önce mühendis, mimar ve şehir plancılarının, ...
 
Protokol gazilerle buluştu
ANTALYA'da 19 Eylül Gaziler Günü, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.
Tavvuk restaurant Antalya'da
FAST food zinciri Tavvuk'un Antalya'daki ilk şubesi, Attalos Heykeli arkasında ...
Konyaaltı sahilini yabancı öğrenciler temizledi
ANTALYA'ya farklı ülkelerden gelen öğrenciler, dünyanın en güzel sahillerinden ...
 
Balayı yolunda aynı kaderi paylaştılar
BURSA'da, düğün sonrası balayı için Antalya'ya yola çıkan iki ayrı çift, ...
24 saat beklediği 10'uncu kat penceresinden atladı
ANTALYA'da kendisini hastaneye götürmek isteyen doktor babasını güvenlik ...
Orman yangınları düşüşe geçti
ANTALYA'da yılın ilk 9,5 aylık döneminde meydana gelen 104 orman yangınında ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva