TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
4 Eylül 2019 Çarşamba - 13:32

Okullarda GBT'siz şoför ve kantinci olmayacak

2019- 2020 eğitim ve öğretim yılı güvenlik tedbirlerinin ele alındığı toplantıda Antalya Valisi Münir Karaloğlu, okul servisleri, kantinler açısından taviz verilmeyeceğini açıkladı.

Okullarda GBT siz şoför ve kantinci olmayacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Her aklına esenin servis aracına binip şoförlük yapamayacağını belirten Karaloğlu, kantinlerde de sertifikasız ve GBT kontrolü yapılmayan personel çalıştırılamayacağını söyledi.

Antalya Valiliği'nde, 5 Eylül'de anaokulu ve birinci sınıfların, 9 Eylül'de tüm öğrenciler ders başı yapacağı 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı toplantısı yapıldı. Vali Münir Karaloğlu'nun başkanlık ettiği toplantıya ilgili vali yardımcıları, emniyet, jandarma, milli eğitim, esnaf odaları gibi ilgili kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

MİNİKLER 5 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

450 binin üzerinde öğrencinin bulunduğu Antalya'da mini mini birlerin 5 Eylül'de alıştırma amaçlı okula başlayacağını belirten Vali Karaloğlu, 9 Eylül'de de tüm Türkiye genelinde ilk ve orta dereceli okullarda ders başı yapılacağını söyledi. Karaloğlu, yeni eğitim ve öğretim yılı nedeniyle tüm öğretmenleri, öğrencileri ve velileri tebrik ederek, başarılar diledi. Her yıl olduğu gibi bu sene de okullar başlamadan önce okullarla ilgili güvenlik, servis ve kantinlerin denetimleriyle ilgili konuların tekrar değerlendirip, alınması gereken tüm tedbirlerin görüşüldüğünü söyleyen Karaloğlu, “Hedefimiz güvenli bir ortamda yavrularımızın eğitim süreçlerini sürdürmeleri ve tamamlamaları" dedi.

KAMERALI OKULLAR

Risk derecesi yüksek okulların öncelikli okul kategorisine alındığı ve Kent Güvenliği Yönetim Sistemi'ne entegre edildiğini belirten Münir Karaloğlu, “Okul ve çevresini kamera sistemiyle kontrol altına alıyoruz. Şu anda 16 okulumuz Emniyet Müdürlüğü'nü Kent Güvenliği Yönetim Sistemi'ne dahil edildi. Merkezi sistemle okullarımızın etrafını kontrol edebiliyoruz. 5 tanesinin çalışması yeni bitti, entegrasyonu devam edenler var ve 9 Eylüle kadar 31'i tamamlanacak. Onun dışında 253 okulumuzda kent güvenliği sistemine dahil olsun olmasın bakılmaksızın kamera sistemiyle takip olayını kuruyoruz. Bunlar kendi içinde bir aylık kayıt tutacaklar. Herhangi bir sorunda geriye dönük incelenebilecek. Bu kamera sistemi önemli, kötü niyetli insanları okul çevresinden, okul sokak ve caddesinden uzak tutmanın en kestirme yoldu. Çünkü bizim kent güvenliği sistemimizdeki kameralar 24 saat görevli arkadaşlar tarafından takip ediliyor. Okul idaresinin bile haberi olmadan etrafta yanlış bir şey varsa tespit ve müdahale edilebilecek bir ortam" dedi.

SERVİS YÖNETMELİĞİNE HARFİYEN UYULACAK TALİMATI

Okul servisleriyle ilgili 2017'deki yönetmelik değişikliğini hatırlatan Vali Karaloğlu, tüm kurumlara 'bu yönetmeliği harfiyen uygulayacağız' talimatı verdi. Okul servis ihalesinden başlayıp çocukların taşınmasına, alınacak güvenlik tedbirleri ve servislerde şoför ve rehber personel olarak kullanılacakların eğitimine kadar her noktanın titizle takip edildiğini anlatan Karaloğlu, “Geçen yıl Antalya'da okul servislerinin denetiminde çok ciddi işler yapıldı. Bu sene de devam edecek. Servis şoförlerinin mutlaka arşiv araştırmaları, GBT'leri yapılacak. Pazartesi gününe kadar birimlere talimat verdik, hangi araçta hangi şoför kullanılacak, kendisi hasta veya izinli olduğunda yedeği kim olacak onu biz önceden bileceğiz. Hiç kimse tesadüfen okul aracında şoförlük yapmayacak" dedi.

HER AKLINA ESEN SERVİS ŞOFÖRLÜĞÜ YAPAMAZ

'Ben bugün hastaydım Mehmet kullansın', gibi bahanelerin kabul edilmeyeceğini dile getiren Karaloğlu, “Bizim önceden bilmemiz lazım. Yani bir araçtaki şoförü ve yedek şoförü bizim önceden bilmemiz, onun arşiv araştırmasını yapmamız ve eğitimden geçirip sertifikalandırmamız lazım. Antalya'da 4 bin 500 şoföre sertifika verdik. Emniyet, jandarma, milli eğitim ve halk eğitim işbirliğiyle şoför eğitimleri sürüyor ve sertifika veriyoruz. Her aklına esen servis aracına binip şoförlük yapamaz. Artık okul servis şoförlüğü bir meslektir. Bunu yapan arkadaşlarında bunun farkında olması lazım. Esnaf odalarımızın da bunun farkında olması lazım" diye konuştu.

OKUL ÇEVRELERİNE SIKI DENETİM

Öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve bağımlılıkla mücadele konusunda da okul çevresi, internet kafeler, büfeler, kafelerin denetlenmesi ve alınacak tedbirlerin masaya yatırıldığını dile getiren Karaloğlu, bu konuda Yeşilay, Sağlıklı Yaşam Derneği gibi ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliklerinin olacağını anlattı. Münir Karaloğlu, “Sadece maddeyle mücadele değil teknoloji, tütünle, sigarayla, alkolle mücadelede bunun içinde. Bütün kötü alışkanlıklardan yavrularımızı uzak tutacak tedbirleri yeniden masaya yatırıyoruz" diye konuştu.

KANTİNDE GBT'SİZ PERSONEL OLMAYACAK

Kantinlerde satılabilecek ve satılamayacak gıda ürünleriyle ilgili yönetmeliğe uygun denetimlerin yapılacağından da bahseden Karaloğlu, “Maalesef gıda artık çok önemli bir noktaya vardı. Gıda üzerinden de çocuklarımıza zarar verilebiliyor. Gıdaya katılan belli maddelerle çocuk belli şeylere bağımlı halede getirilebiliyor. Onun için okul kantinlerinde nelerin satılabileceği, nelerin satılmayacağı okul kantinlerindeki işleticilerinde aynen servis şoförlerinde olduğu gibi hem kantin işleticisi hem de kantinde çalışacakları bilmemiz lazım. Kantinde tesadüfen sabah kalkıp birisinin girip çalışmaması lazım. Biz önceden kantinde çalışacak personelin bilgileri gelecek, onunla ilgili gerekli araştırmayı yapacağız, ondan sonra kantinde çalışıp çalışamayacağına biz karar vereceğiz. Yoksa kantin işletmecisi her gün yeni bir personelle bizim karşımıza gelmeyecek" diye konuştu.

83 MİLYON TL'LİK TAŞIMALI EĞİTİM

Antalya'da geçen yıl öğle yemeği ve servis açısından devletin masraflarını karşıladığı taşımalı eğitim sisteminde 30 bin öğrencinin olduğunu da dile getiren Vali Karaloğlu, “Bunların hem servis hem yemek ihalelerini devletimiz karşılıyor ve geçen yıl sadece taşımalı sisteme 83 milyon 371 bin lira harcanmış. Helali hoş olsun. Eğitime harcadığımız her şeyin geri dönüşü daha büyük ve seve seve yapıyoruz" dedi.

ANTALYA VALILIGI'NDE, 5 EYLUL'DE ANAOKULU VE BIRINCI SINIFLARIN, 9 EYLUL'DE TUM OGRENCILER DERS BASI YAPACAGI 2019-2020 EGITIM VE OGRETIM YILI TOPLANTISI YAPILDI. VALI MUNIR KARALOGLU'NUN BASKANLIK ETTIGI TOPLANTIYA ILGILI VALI YARDIMCILARI, EMNIYET, JANDARMA, MILLI EGITIM, ESNAF ODALARI GIBI ILGILI KURUM VE KURULUSLARININ YONETICILERI KATILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Ağrı Dağı'na mevsimin ilk karı yağdı
 
Çin salatalığından sonra Çin domatesi ve marulu da çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adreslerinde uyuşturucu bulunan çiftten şoke eden savunma
ANTALYA'da ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 13 kilo metamfetamin ...
Annenin feryadı yürekleri dağladı: Ne yaptın Özlem
ANTALYA'da, Özlem Neslihan T. (43), 5'inci kattaki evlerinin balkonundan ...
Vali Karaloğlu rafting yaptı
ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Beşkonak'ta muhtarlarla bir araya geldi, sonrasında rafting yaptı.
 
ATSO GROWTECH Tarım İnovasyon Ödül başvuruları başladı
Growtech 2019 Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları ...
Özçelik, şoförler odasına aday
ANTALYA Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlık seçimi için adaylığını ...
Ortak dil için işbirliği
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Sanayici ve İşadamları ...
 
6 yıldır ayakları topa değmese de futbol yaşama nedeni
ANTALYA'da 4,5 yaşında teşhisi konulan, 14 yaşında tekerlekli sandalyeye ...
Denetimli serbestlik yükümlülerinden okul temizliği
MURATPAŞA Belediyesi ve Antalya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında ...
Kaya mezarının EYP ile tahrip edilmesine tepki
ANTALYA'nın Finike ilçesinde, Likya dönemine ait kaya mezarının, kimliği ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva