3 ilde 'Mahzen-13' operasyonu: 25 gözaltı
3 ilde 'Mahzen-13' operasyonu: 25 gözaltı
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Milli Takım'ın yeni forması tanıtıldı
Milli Takım'ın yeni forması tanıtıldı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kar uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kar uyarısı
1 Temmuz 2022 Cuma - 11:33

Öldürülen Mervenur'un annesi: Adalet istiyorum

ANTALYA'da, kayıp olarak aranırken 4,5 ay sonra binanın çatısında folyoya sarılı cesedi bulunan Mervenur Polat'ı (20) iple boğduğu ortaya çıkan Cüneyt Akyol’un da aralarında bulunduğu 2'si tutuklu, 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Öldürülen Mervenur un annesi: Adalet istiyorum
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da 19 Ekim 2020'de arkadaşıyla buluşacağını söyleyerek, evden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan 1 çocuk annesi Mervenur Polat ile ilgili yürütülen soruşturmada takip ve dinleme sonucu polis, 7 Mart 2021'de Cüneyt Akyol'u gözaltına aldı. Akyol, sorgusunda Polat'ın cesedinin yerini söyledi. Akyol'un yer göstermesiyle Muratpaşa ilçesinde kendi ailesinin oturduğu apartmanın çatı katında Polat'ın folyoya sarılı cansız bedeni bulundu. Cüneyt Akyol ifadesinde "Mervenur'a 'Gökhan seninle ilişkiye girmek istiyor' dedim. Mervenur üzerindeki kıyafetleri çıkarttı. Ben de alt katta duran Gökhan'a 'Hadi gel, Merve, seni bekliyor' diye seslendim. Gökhan'dan cevap alamadım. Gökhan gitmişti. Gökhan gelmeyince Mervenur, beni aşağılamaya başladı. Bir anda kendimi kaybederek sepet ucuna bağlı çamaşır ipini Mervenur'un boynuna doladım ve üzerine basarak, boğarak öldürdüm. Sonra da Mervenur'un cesedini mutfak lavabosunun altına koydum. Ardından evde bulunan çarşaf, bezler, çuval, halı ve naylon streçle sardım" dedi.

KARDEŞİ, DÖVMESİNDEN TESPİT ETTİ

Mervenur Polat'ın çürüyen cesedini, erkek kardeşi parmağındaki kurdele ile kolunun iç kısmında adının yazılı olduğu, çürüme nedeniyle 'Merve'si silinmiş sadece 'Nur'u kalan' dövmeden teşhis etti. Polis olayla ilgili Ferdi T., Halil İbrahim Ş., Aziz Kaya, Gökhan Hamurcu, S.G. ve Z.U.'yu da gözaltına aldı. Cüneyt Akyol ile diğer 6 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Z.U., savcılıkta serbest kalırken, Cüneyt Akyol ile Gökhan Hamurcu, S.G., Halil İbrahim Ş., Ferdi T. ve Aziz Kaya, tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Cüneyt Akyol 'canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme', 'nitelikli cinsel saldırı' suçlarından Ferdi T., Gökhan Hamurcu ve Halil İbrahim Ş., 'suç delillerini yok etme ve suçu gizleme' suçundan Aziz Kaya ise 'suç delillerini yok etme ve suçu gizleme', 'uyuşturucu madde sağlamak ve ticaretini yapmak' suçundan tutuklandı. Olayda cesedi bilmeden taşıdığı iddia edilen S.G. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Halil İbrahim Ş. ile Ferdi T. de daha sonra itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MÜTALAA AÇIKLANDI

6 şüpheli hakkında Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Geçen duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, Cüneyt Akyol'un ‘Yakalanmamak amacıyla kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcı ayrıca, sanığın 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından da ayrı ayrı cezalandırılmasını istedi. Tutuklu yargılanan Gökhan Hamurcu ise geçen duruşmada tahliye edildi.

7'NCİ KEZ HAKİM KARŞISINDA

Görülen 7'nci duruşmaya tutuklu sanıklar Cüneyt Akyol ve Aziz Kaya, kaldıkları cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanık S.G., şikayetçi yakınları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

'BERAATLARINI İSTEDİLER'

Tutuksuz sanık S.G., beraatini talep etti. Aziz Kaya, suçsuz olduğunu ileri sürerek, "Yalan söylüyorlar. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı istiyorum" dedi. Cüneyt Akyol ise "Vicdan azabı çekmekteyim. Son derece pişmanım. Ailesinden özür diliyorum" diye konuştu.

Acılı anne Güler Polat ise "En ağır cezayı almalarını istiyorum. Onlar yaşamasın içimizde, adalet istiyorum" ifadesini kullandı.

Mahkeme başkanı dosyayı incelemeye aldıklarını belirterek, duruşmayı 27 Eylül'e erteledi.

ANTALYA'DA, 4,5 AY BOYUNCA KAYIP OLARAK ARANIRKEN, BINANIN CATISINDA FOLYOYA SARILI CESEDI BULUNAN MERVENUR POLAT'I (20) IPLE BOGDUGU ORTAYA CIKAN CUNEYT AKYOL (ORTADA) DAHIL, 2'SI TUTUKLU 6 SANIGIN YARGILANMASINA DEVAM EDILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA, 4,5 AY BOYUNCA KAYIP OLARAK ARANIRKEN, BINANIN CATISINDA FOLYOYA SARILI CESEDI BULUNAN MERVENUR POLAT'I (20) IPLE BOGDUGU ORTAYA CIKAN CUNEYT AKYOL DAHIL, 2'SI TUTUKLU 6 SANIGIN YARGILANMASINA DEVAM EDILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA, 4,5 AY BOYUNCA KAYIP OLARAK ARANIRKEN, BINANIN CATISINDA FOLYOYA SARILI CESEDI BULUNAN MERVENUR POLAT'I (20) IPLE BOGDUGU ORTAYA CIKAN CUNEYT AKYOL DAHIL, 2'SI TUTUKLU 6 SANIGIN YARGILANMASINA DEVAM EDILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA, 4,5 AY BOYUNCA KAYIP OLARAK ARANIRKEN, BINANIN CATISINDA FOLYOYA SARILI CESEDI BULUNAN MERVENUR POLAT'I (20) IPLE BOGDUGU ORTAYA CIKAN CUNEYT AKYOL DAHIL, 2'SI TUTUKLU 6 SANIGIN YARGILANMASINA DEVAM EDILDI (OLAY YERI) (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Uludağ’da 12 ay turizm için çalışmalar sürüyor
 
Deniz kaplumbağası ölü bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATB Haziran Meclisi toplandı
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Haziran Meclisi, Meclis Başkanı Erdoğan ...
Kavga edenleri ayırmak isterken, kavgaya dahil oldu
ANTALYA'nın Konyaaltı Sahili'nde tatilcilerin önünde iki grup arasında ...
Ebru Türel'in ses kaydı davasında karar çıktı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek, ...
 
Döşemealtı İlçe Sağlık Müdürü kaza yaptı
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde iki otomobil kontrolsüz kavşakta çarpıştı. ...
Bombalar altında kemoterapi aldı, ameliyat için Antalya'yı seçti
UKRAYNA'nın Odessa kentinde meme kanseri hastası Viktoriia Pasternachenko ...
Antalya Büyükşehir'de bir kaç olay, bir kaç soru...
Dursun Gündoğdu yazdı
 
Antalya'da sevgilisinin boğazını koyun keser gibi kesti
ANTALYA'da Özkan G., sokakta tartıştığı ve sevgili oldukları öğrenilen Naciye ...
Korkuteli'de kaza: 1 ölü
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü ...
Dokumapark Araç Müzesi'ne yoğun ilgi
KEPEZ Belediyesi'nce restore edilip 'Araç Müzesi'ne dönüştürülen eski ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim değil geçim
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva