Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
9 Eylül 2020 Çarşamba - 09:08

Öldürülen Muratcan'ın ailesi, 15'er yıl hapse isyan etti

ANTALYA'da çorbacı çıkışında alnından vurularak öldürülen üniversite 3'üncü sınıf öğrencisi Muratcan Öztürk'ün (23) ailesi, iki sanık kardeşe 15'er yıl ceza verilmesine isyan etti.

Öldürülen Muratcan ın ailesi, 15 er yıl hapse isyan etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 2 Eylül 2018'de, Şarampol Caddesi'ndeki çorbacıda meydana geldi. Akdeniz Üniversitesi Maliye Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Muratcan Öztürk ile aynı gece Lara'da gece kulübüne girişte sorun yaşadığı Bülent Keme ve arkadaşları arasında tartışma çıktı. Çalışanların ayırdığı kavga, çıkışta devam etti. Kavga sırasında Bülent Keme, Öztürk'ü alnından tabancayla vurarak öldürdü. Kaçan Bülent Keme, Manavgat ilçesinde yakalandı. Keme ile birlikte cinayete iştirakten gözaltına alınan kardeşi Erdal Keme, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Bülent Keme 27 yıl 1 ay hapis cezası alırken, kardeşi Erdal Keme 12 yıl 6 ay, aynı olayda yer alan Veli Kaya ise 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Taraflar kararı Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. 1'inci Ceza Dairesi'nde görülen davada, 2 sanığa verilen cezada değişikliğe gidildi.

Bülent Keme'nin cezası indirimlerle 15 yıla düşürüldü. Cinayete iştirakten 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Erdal Keme'nin cezası ise 15 yıla çıkarıldı. Sanık Veli Kaya'nın 4 yıl 6 ay olan hapis cezası da 1 yıl 11 aya düşürüldü. 

'KARARI DUYUNCA ÖLECEKTİM NERDEYSE'

Karara tepki gösteren aile, kararın Yargıtay'da bozulmasını umduklarını söyledi. Anne Yasemin Öztürk, Bölge Adliye Mahkemesi kararını duyduktan sonra kendinden geçtiğini belirterek, "Karar verildiğinde kendimi çok kötü hissettim. Ölecektim nerdeyse. Bu kadar da olmaz. Katil yakalanmadan önce bize kan parası teklif etti. Kabul etmeyince hemen gidip teslim oldu. Katil daha önce de cinayet işlemiş ve çıktıktan sonra da oğlumu öldürdü. Evladım hem okuyor hem çalışıyordu. Ne iş olsa yapıyordu. Pazar günü çalışmıyordu. Arkadaşlarıyla dışarıya çıktı. 'Gitme oğlum. Dinlen' dedim ama gitti. Şimdi odasına giremiyorum. Yatağına bakamıyorum. Yatağı hala ilk günkü gibi. Yatağın başlığına yaslanır, televizyon seyrederdi. Ölmeden önce kendisine kuryelik yaparak kazandığı parayla masaüstü bilgisayar almıştı. Ona da hiç dokunmadık. Oğlumun anıları ile ayaktayım. Yüreğim yanıyor" diye konuştu.

'BU KADAR KOLAY MI İNSAN ÖLDÜRMEK?'

Baba Mehmet Emin Öztürk ise "Türkiye Cumhuriyeti'nde adalet varsa, garibana da olsun, yetime de olsun. Öksüze de olsun. Fakire da olsun. Sadece zengine değil" diyerek, sanıklara verilen cezayı az bulduğunu söyledi. Adaletin herkes için eşit olması gerektiğini ifade eden Mehmet Emin Öztürk, şöyle konuştu:

"Polis ve savcılara sözümüz yok. Onlar canları pahasına suçluyu yakalayıp adaletin önüne çıkarıyorlar. Ama mahkemede hakimler bırakıyor. Hangi vicdan bunu kabul eder. Gencecik bir evlat öldürülmüş ve vuran 15 yıl hapis alıyor. İndirimler falan derken 5 yıl yat çık. Bu adalet mi? O zaman ben de katilden şikayetçi olmayayım, gidip vurayım. Maalesef adalet yok. Kadınlar ölüyor, çocuklar ölüyor. Yoldan geçen diğerini öldürüyor. Bu kadar kolay mı ya insan öldürmek? Dünyaya sesleniyorum. Bu kadar kolay mı öldürmek? İdamı getirsinler. Bu devirde para kimde ise o haklı. SGK emeklisiyim. Dava için 45 bin TL kredi çektim. Hala ödüyorum. Avukata 20 bin TL verdim. Ben sadece adalet istiyorum. Herkes kendi adaletini sağlamaya çalışırsa baş, baş üstünde kalmaz."

'CEZALARIN CAYDIRICILIĞI YOK'

Akdeniz Üniversitesi Felsefe Bölümü son sınıf öğrencisi Saim Öztürk ise kardeşi ile birlikte hayalleri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Kardeşim varken olan hayallerimi, şimdiki hayallerime tercih ederim. Artık benim bir hayalim yok. Günübirlik yaşıyorum. Kardeşim 2014'te Akdeniz Üniversitesi Maliye Bölümüne, ben de 2015'te aynı okulda felsefe okumak için kayıt yaptırmıştık. Okulunu bir yıl uzatmıştı. Vefat ettiğinde üçüncü sınıftaydı. Bir yıl sonra benimle birlikte mezun olacaktı ama olamadı. Kardeşimin katili daha önce cinayet işlemiş ve 6 yıl sonra çıkmış. Bu ülkede cezaların caydırıcılığı yok. Bu katil bir bedel ödemeli ve bunu da adaletin vermesi taraftarıyım. Avukatların yaptığı, retorikten (söz söyleme sanatı) başka bir şey değil. Konunun içinde değiller ama konuyu saptırma safsataları var. İddiayı zayıflatma safsataları var. Bazı işler para ile dönüyorsa, parası olmayanlar ne yapsın? Adaletin herkes için eşit işlemesi gerekiyor. Okumayı bile düşünmüyorum artık. Aileme bakmak zorundayım. Hayallerim olmalı ama kuracak durumda değilim. Akıl sağlığım bile yerinde değil. Terapi görüyorum. Ailecek çok kötüyüz."

Öztürk ailesi, dosyayı Yargıtay'a taşıyıp adaletin yerini bulması için çaba sarf edeceklerini söyledi.

ANTALYA'DA CORBACI CIKISINDA ALNINDAN VURULARAK OLDURULEN UNIVERSITE 3'UNCU SINIF OGRENCISI MURATCAN OZTURK'UN (23) AILESI, IKI SANIK KARDESE 15'ER YIL CEZA VERILMESINE ISYAN ETTI. BABA MEHMET EMIN OZTURK (FOTODAKI) HERKESIN KENDI ADALETINI SAGLAMASI HALINDE BAS USTUNDE BAS KALMAYACAGINI SOYLEDI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA CORBACI CIKISINDA ALNINDAN VURULARAK OLDURULEN UNIVERSITE 3'UNCU SINIF OGRENCISI MURATCAN OZTURK'UN (23) AILESI, IKI SANIK KARDESE 15'ER YIL CEZA VERILMESINE ISYAN ETTI. BABA MEHMET EMIN OZTURK (FOTODAKI) HERKESIN KENDI ADALETINI SAGLAMASI HALINDE BAS USTUNDE BAS KALMAYACAGINI SOYLEDI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA CORBACI CIKISINDA ALNINDAN VURULARAK OLDURULEN UNIVERSITE 3'UNCU SINIF OGRENCISI MURATCAN OZTURK'UN (23) AILESI, IKI SANIK KARDESE 15'ER YIL CEZA VERILMESINE ISYAN ETTI. ANNE YASEMIN OZTURK (FOTODAKI), OGLUNUN ANILARI ILE AYAKTA DURDUGUNU BELIRTI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA CORBACI CIKISINDA ALNINDAN VURULARAK OLDURULEN UNIVERSITE 3'UNCU SINIF OGRENCISI MURATCAN OZTURK'UN (23) AILESI, IKI SANIK KARDESE 15'ER YIL CEZA VERILMESINE ISYAN ETTI. ANNE YASEMIN OZTURK (FOTODAKI), OGLUNUN ANILARI ILE AYAKTA DURDUGUNU BELIRTI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA CORBACI CIKISINDA ALNINDAN VURULARAK OLDURULEN UNIVERSITE 3'UNCU SINIF OGRENCISI MURATCAN OZTURK'UN (23) AILESI, IKI SANIK KARDESE 15'ER YIL CEZA VERILMESINE ISYAN ETTI. SAIM OZTURK (FOTODAKI) KARDESIM VARKEN OLAN HAYALLERIMI, SIMDIKI HAYALLERIME TERCIH EDERIM. AKIL SAGLIGIMI YITIRDIM" DEDI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA CORBACI CIKISINDA ALNINDAN VURULARAK OLDURULEN UNIVERSITE 3'UNCU SINIF OGRENCISI MURATCAN OZTURK'UN (FOTODAKI) AILESI, IKI SANIK KARDESE 15'ER YIL CEZA VERILMESINE ISYAN ETTI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Antalya'ya gelen turist sayısı 1.5 milyonu geçti
 
Derya ile bebeği, 15 gün sonra taburcu olacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Myra Antik Kenti'nde 2200 yıllık eserler bulundu
ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Myra Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmaları ...
Başındaki kask sayesinde ölümden döndü
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletinden ...
Serik'te orman yangını; 5 hektar alan kül oldu
ANTALYA'nın Serik ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, yaklaşık 2 ...
 
'Yastık Adam' prömiyere hazır
ANTALYA Devlet Tiyatrosu'nun (ADT) kapanan perdesi, koronavirüs salgınının ...
Rabia cinayetinde ikinci şüpheli serbest bırakıldı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde park halindeki otomobilde Rabia Çerçi'nin ...
Antalya'da otobüs ve taksilere korona denetimi
ANTALYA'da şehirlerarası taşımacılık yapan otobüsler ile taksiler koronavirüs ...
 
Korkuteli Belediyesi'nin 4 saha çalışanında koronavirüs çıktı
KORKUTELİ Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, 4 saha çalışanının Covid-19 ...
Kaş'ta 30 kaçak göçmen yakalandı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde, jandarma ekiplerince Pakistan ve Sri Lanka ...
Çağrı Merkezi'ne günde 1500 çağrı
ANTALYA İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı oluşturulan ve pandemi sürecinde ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva