Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
30 Ağustos 2018 Perşembe - 16:50

Olimpos'ta kültür ve edebiyat festivali

ANTALYA'nın Kumluca ilçesindeki Olympos Antik Kenti, 6-10 Eylül tarihleri arasında uluslararası kültür ve edebiyat festivaline ev sahipliği yapıyor.

Olimpos ta kültür ve edebiyat festivali
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Vali Münir Karaloğlu ile ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'in Onursal Başkanı olduğu ve bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek olan 'Uluslararası Olympos Kültür ve Edebiyat Festivali'nin düzenlenmesi amacıyla geniş bir paydaş katılımıyla yola çıkıldı.

Antalya'nın tanıtımına ve imajına katkıda bulunacak festival projesinde Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kumluca Belediye Başkanlığı, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Antalya Akev Üniversitesi, Türkiye Otelciler Federasyonu, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Antalya Tanıtım Vakfı, Artshop Yayınevi, Şeker Sanatevi ve İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi, birlikte hareket etme kararı aldı. 

Uluslararası Olympos Kültür ve Edebiyat Festivali, Antalya'da antik kentleri, tarihi ve arkeolojik zenginlikleri kültürel etkinliklerle yaşatarak koruma ve tanıtma anlayışının bir parçası olarak, restorasyon çalışmalarının hızla ilerlediği Olympos Antik Kentinde, Kumluca ilçesi sınırları içinde bulunan ve daha önce çeşitli kültür ve sanat programlarının gerçekleştirildiği Rhodiapolis Antik Kentinde ve Akdeniz Üniversitesinin Adrasan Sosyal Tesislerinde yerli ve yabancı, şair, yazar ve sanatçıları konuk edecek.

7 Eylül Cuma günü, öğleden önce uzman arkeologlar tarafından ören yerinin ayrıntılı tanıtımının ardından, saat 15.00'te Olympos Antik Kentindeki törenle resmi açılışı yapılacak festival, aynı akşam Olympos Antik Kenti Mansiyo (Antik Pansiyon) Binası önünde Antalya Büyükşehir Belediyesinin kuracağı sahne üzerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Nostaljik Müzik Topluluğu ve yerli-yabancı şairlerin şiir okumalarıyla devam edecek. Sabriye Şeker'in yönettiği Şeker Sanatevi sanatçılarının 'Olympos Mitolojik Minyatür Sergisi' aynı arkeolojik mekânda açılacak. Daha sonra Antalya Kent Müzesinde daimi olarak sergilenmesi planlanan 'Olympos Mitolojik Minyatürleri' ile Tahsin Ceylan'ın 'Antalya'nın Sualtı Doğal ve Arkeolojik Zenginlikleri Fotoğrafları', festival kitapçığında basıldı.

8 Eylül Cumartesi günü ise Akdeniz Üniversitesinin Sosyal Tesislerindeki sunum ve şiir dinletileri, resim ve seramik sergileri ardından Rhodiapolis Antik Kenti Amfitiyatrosunda, Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeşilçam Müzikleri Topluluğu ile yerli ve yabancı şairlerin şiir dinletileri dinlenecek.

9 Eylül Pazar günü dolunay altında yerli ve yabancı konuklar, Yanartaş'a çıkıp, mehtap altında şiir okuyacak, şarkı söyleyecek.

Arnavutluk, Güney Kıbrıs, Hindistan Hollanda, Makedonya, Sırbistan, Slovenya, Mısır, Yunanistan'dan gelen toplam 10 yabancı şaire, Antalya ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yaşayan toplam 20 şair eşlik edip, antik kentlerde birlikte şiir okuyacak, müziğin büyülü sesine bir başka duygu katacak.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, bu festivalin Antalya'nın marka değerini daha da güçlendirme hedefine kültür ve edebiyat aracılığıyla katkıda bulunacağına inandığını aktardı. Karaloğlu, sayısız ören yerine, doğal ve arkeolojik alanlara sahip olmanın tek başına yetmediğini, buraları 'kullan-koru' anlayışıyla turizm ve tanıtmada daha fonksiyonel hale getirmeye kararlı olduklarını vurguladı.

ANTALYA'NIN KUMLUCA ILCESINDEKI OLYMPOS ANTIK KENTI, 6-10 EYLUL TARIHLERI ARASINDA ULUSLARARASI KULTUR VE EDEBIYAT FESTIVALINE EV SAHIPLIGI YAPIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Albay Yılmaz görevine başladı
 
Zafer Bayramı'nı rekor denemesiyle kutladılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Albay Yılmaz görevine başladı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesindeki Side Jandarma Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı'na ...
Tank batığına dalıp, Türk bayrağı ve Atatürk posteri açtılar
ANTALYA'da, dalış turizmine katkı sağlanması amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ...
JCR-Eurasia Rating,Sur Yapı ve Sur Enerji’nin kredi notunu yükseltti
Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu JCR-Eurasia Rating, Türkiye’nin ...
 
Başkan Bulut, yarın görevini o isme devredecek
Antalyaspor Başkanı Cihan Bulut, başkanlığı yarın düzenlenecek törenle ...
Cüzdan ve telefon hırsızı yakalandı
ANTALYA'da bir spor salonundan U.M.'ye ait cep telefonu ve cüzdanını çalan ...
O minibüsün sürücüsü tutuklandı
ANTALYA'da düğün aracı gibi süslenen ve 11 kaçağın bulunduğu minibüsün ...
 
Başkan Uysal'dan Yörük kültürüne destek
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yörük kültürünün geleceğe ışık ...
Tarık Emre 5 kişiye can, 2 kişiye ışık olacak
ANTALYA'da geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen ortaokul ...
Rus turist denizde boğuldu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde denize giren Rus Vera Yarutına (74) boğuldu.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva