Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
10 Aralık 2019 Salı - 11:01

Ölüm barınağı için suç duyurusu

Antalya Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşanan köpek ölümleri hayvan severleri ayağa kaldırdı. Antalya Barosu ölümlerle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Ölüm barınağı için suç duyurusu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hayvanlara kötü muamelede bulunulduğu iddiası üzerine merkezde inceleme yapan dernek ve kurul yöneticileri, 25 yetişkin ve yavru köpeğin telef olduğunu tespit etti. Barınaktaki hayvanlara ait bölümlerde su ve mama bulunmadığını, hayvanların açlıktan öldüğünü iddia eden hayvan severler, Veteriner İşleri Müdürü Mutlu K.’ya tepki gösterdi.

SUÇ DUYURUSU YAPILACAK

Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu Başkanı avukat Alev Ersan, “Köpeklerin kulübelere kapatılmış şekilde can verdiğini tespit ettik. Barınaktaki hayvanlara ait kulübelerde mama, su yoktu. Kedi bölümündeki hayvanlar da perişan haldeydi. Kediler ısıtıcıları çalışmadığı için kendilerini ısıtabilmek için talaş dolu dışkı kaplarına sığınmıştı. Bu korkunç olaydan barınakta çalışan herkes sorumlu. Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mutlu K.’nın hayvanlarla ilgili çok sayıda suç işlediğinin tespit edildiğini savunan Ersan, şöyle devam etti: “Mutlu K., daha önce 10 yaşındaki Benek adındaki köpeğimizin boynunun kırılmasına neden olduğu anlaşılınca görevden uzaklaştırılmıştı. Fakat mahkeme kararı ile göreve iade edildi. Barınakta 25 köpeğin ölüsü bulunduktan sonra Mutlu K. görevden alındı.”

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu Üyesi Erka Zor, barınağın fiziki durumu ile ilgili şu bilgileri verdi: “Hayvan severler olarak anlık bir kararla hayvanların eksiklerini kontrol etmek için barınağa gittik. Kafeslerden birinde köpeğin öldüğünü fark ettim. Aynı anda diğer kafesleri gezen üyelerimizden de çığlıklar yükseldi. Tüm kafeslerde ölü köpeklerin olduğunu anlayınca dehşete kapıldık. 25 köpek sadece bizim tesadüfen öğrendiğimiz kayıplar. Gizli olarak yok edilen hayvanların da olduğunu düşünüyoruz. Bu olayın peşini bırakmayacağız.”

Ceren DENİZ/ANTALYA(Hürriyet)

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

 
Kadirli'de ıspanak hasadı buruk başladı
 
'Oyuncak Ambulans Müzesi' ilgi görüyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayse 10 Aralık 2019 Salı 13:21

Sayın Antalya Barosu diğer Belediyeler de rezalet durumda, oradaki uygulamalar da Konyaalti Belediyesinden farklı değil. Hattâ daha kötü olanlar var. Sokaklarda sefil durumda hayvanlar sürünüyor, tecavüze uğruyor, öldürülüyor. Sürekli üremeye devam ediyorlar ve Belediyeler hâlâ kısırlastirma sayısı haftada 3-5 den öte geçmiyor, yada hiç yapmıyor. Başladınız madem diğer Belediyeler içinde harekete geçin.

Yorumu oyla      3      3  
taş 10 Aralık 2019 Salı 12:38

İnsanın Allah,Allah diyesi geliyor.Kafeslerde köpekler ölüyor oradaki görevliler görmüyorlar,tesadüf ziyarete giden hayvan severler görüyorlar,bu işte bir tuhaflık var,sanki kurumu ve yetkili kişileri zor duruma düşürmek için, yine kurum içinden bir eylem gibi geliyor.Bu olayı açığa çıkaracak olan Konyaaltı Belediyesi, belki ilerde bu bilgileri kamuoyu ile paylaşır.Tepkileri de anlayışla karşılamak lazım,bakıma muhtaç hayvanların böyle olması tabi ki iyi değil,bun tür olayların olmasının ana nedenleri maalesef işi bilen yetişmiş kişilerin layık oldukları yerlere getirilmemesi,ülkenin her yerinde aynı sorun,ne kadar çapsız adam varsa siyaset sonucu karar verici makamlara geliyorlar,onlarda etraflarında yalaka,doğru dürüst tecrübesi olmayan ne kadar adam varsa iş başlarına getiriyorlar.Sonrada gün geçmiyor ki ülkenin çeşitli yörelerinde olumsuz böyle olaylar okuyoruz.Bir insan iyi bir avukat,doktor veya başka bir meslek sahibi olabilir ama küt diye 1 günde Belediye Başkanı,milletvekili veya bakan yaparsanız rutin işlerin dışında başarı bekleyemezsiniz.Ülkenin durumuna bakın anlarsınız,sorunlar dağ gibi,dolaysıyla birazda insanlar kendilerine bakacaklar,daha seçici olacaklar,yoksa böyle saça böyle tarak ,nasıl tararsanız tarayın.Sonrada boşuna ağlamayın.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Muratpaşa'da Sanat Var'
MURATPAŞA Belediyesi'nin 'Muratpaşa'da Sanat Var' etkinlikleri kapsamında ...
CHP Kaş'ta iki aday
CHP Kaş İlçe Kongresi'nde mevcut Başkan Mehmet Vural Arıkan ile turizmci Gül Ustaer aday oldu.
Başkan Uysal: Atılımlarımız devam edecek
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, destek eğitim kurs merkezlerinde ...
 
Kontrol görevlilerine eğitim
ANTALYA İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çeşitli illerdeki Tarım ...
Başkan Dere: Her şey dahil düzenlenmeli
ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, ...
Osman Efe, yaşam mücadelesini kaybetti
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde annesiyle oturan akut lenfoblastik lösemi ...
 
Bu kez İyi Parti'nin hedefinde Fettah Tamince vardı
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bütçe ...
Öğrencilerden hasta çocuklara moral
AKDENİZ Üniversitesi Finike Meslek Yüksekokulu öğrencileri hastanede yatan ...
Taksicilerden 'şoförlü rent a car' tepkisi
ANTALYA'da korsan taşımacılık yapanlara yönelik denetim gerçekleştirildi. ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva