Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
20 Şubat 2020 Perşembe - 11:35

Ölümle tehdit eden babasını öldüren çocuğa tahliye

ANTALYA'da, annesi ile kardeşine şiddet uygulayan ve kendilerini ölümle tehdit eden babası Halil İbrahim B.'yi bıçaklayarak, öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan S.B. (16), cezasında indirim uygulanarak, 10 yıl hapse mahkum edildi.

Ölümle tehdit eden babasını öldüren çocuğa tahliye
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, geçen yıl 15 Eylül günü saat 15.00 sıralarında, Muratpaşa ilçesine bağlı Yenigün Mahallesi 1071 Sokak'ta 2 katlı gecekonduda meydana geldi. Turizm sektöründe çalışan Halil İbrahim B., yakını için bankadan kredi çekti. Kredi taksitlerinin ödenmemesi nedeniyle Hatice B., eşi Halil İbrahim B. ile tartışmaya başladı. Halil İbrahim B., 'Ödenmediyse ödenmesin, ben öderim' diyerek eşine tepki gösterdi. Bu sırada tartıştıklarını gören S.B., babasına, annesine kızmamasını söyledi. Bu kez S.B. ile Halil İbrahim B. arasında tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olayda, babasının ailesini ölümle tehdit etmesi üzerine S.B., mutfaktan aldığı bıçakla Halil İbrahim B.'ye saldırdı. Sol koltuk altından 3 kez bıçaklanan Halil İbrahim B., kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan S.B. ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

SAVCI, KADINA VE ÇOCUĞA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİ

Antalya Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan S.B., 4'üncü kez hakim karşısına çıkarıldı. 18 yaşından küçük olması nedeniyle kapalı yargılamanın yapıldığı duruşmaya tutuklu sanık S.B., annesi Hatice B., yakınları ve taraf avukatları katıldı. Savcı Süleyman Sarı, önceki duruşmada açıkladığı mütalaasını tekrarladı. Savcı Sarı, son yıllarda kadın ve çocuğun maruz kaldığı şiddete dikkat çekerek, şunları kaydetti: 

"Maktulün gerek annesini gerekse kendisi ve kız kardeşini öldüreceğini söylemesi üzerine S.B., mutfaktan aldığı bıçağı 3 kez göğüs bölgesine sokmuştur. Eylemin aniden gelişmesi sonucu tasarlamadan söz edilemez. Ayrıca toplumumuzda uzunca bir süredir kadına ve çocuklara karşı gerek kasten yaralama gerekse de kasten öldürme eylemleri vuku bulsa da bilhassa yazılı ve görsel basının yanı sıra sosyal medyanın etkisiyle sorunun daha çok gündeme getirilmesiyle toplumsal farkındalık artmıştır. Maktul küçük kızını odasına kaçırtacak kadar kendilerine ölüm tehdidinde bulunması ve kasten yaralamanın fiilen başlamasının, toplumun bir bireyi olan suça sürüklenen çocuk bilinçaltında babasının kendilerine zarar verebileceğini düşünmüştür. Çocuk eylemini bilinçsizce gerçekleştirmiştir. Yargıtay'ın ilgili kararlarında belirtildiği üzere, bu olayda da taksirle öldürmeden söz edilebilir. Anlık gelişen olayda sanık tehdit altında mutfaktan bıçak almıştır. Çocukta bıçağı taşıma iradesi bulunmamaktadır."

'BABAMI İSTEYEREK ÖLDÜRMEDİM'

Duruşmada sürekli ağlayan S.B. ise "Ben babamı isteyerek öldürmedim. Çok pişmanım. Okuluma devam etmek istiyorum. Ailemi çok özledim. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Sanık avukatları Tufan Helvacılar, Umut Solmaz ve Oğuz Dilek ise önceki savunmalarını yineledi. Avukatlar, eylem meşru müdafaa sınırları içinde olduğunu; S.B.'nin yaşı, sosyal ve ekonomik durumunun da göz önüne alınması gerektiğini belirterek, tahliye talebinde bulundu. 

CEZASINDA İNDİRİM UYGULANIP, TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, S.B.'yi önce 'üstsoydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum etti ardından 'tahrik indirimi' uygulayarak, cezayı 20 yıla indirdi. S.B.'nin olay tarihinde 18 yaşından küçük olması nedeniyle de indirime giden mahkeme heyeti, cezayı 13 yıl 4 aya indirdi. TCK'nin 31/3 maddesinin son cümlesinde, yaştan dolayı verilecek cezanın 12 yıldan fazla olamayacağının belirtilmesi üzerine ceza, 12 yıla indirildi. 'Takdir' indirimi de uygulayan heyet, cezayı 10 yıla indirdi. S.B.'nin tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alan mahkeme heyeti, tahliyesine karar verdi. 'Bıçak taşıma' suçlamasından da beraat kararı verildi.

ANTALYA'DA, ANNESI (FOTODA) ILE KARDESINE SIDDET UYGULAYAN VE KENDILERINI OLUMLE TEHDIT EDEN BABASI HALIL IBRAHIM B.'YI BICAKLAYARAK, OLDURDUGU SUCLAMASIYLA TUTUKLU YARGILANAN S.B. (16), CEZASINDA INDIRIM UYGULANARAK, 10 YIL HAPSE MAHKUM EDILDI. MAHKEME HEYETI, TUTUKLU KALDIGI SUREYI GOZ ONUNE ALARAK, S.B.'YI TAHLIYE ETTI. (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA, ANNESI ILE KARDESINE SIDDET UYGULAYAN VE KENDILERINI OLUMLE TEHDIT EDEN BABASI HALIL IBRAHIM B.'YI (FOTODA) BICAKLAYARAK, OLDURDUGU SUCLAMASIYLA TUTUKLU YARGILANAN S.B. (16), CEZASINDA INDIRIM UYGULANARAK, 10 YIL HAPSE MAHKUM EDILDI. MAHKEME HEYETI, TUTUKLU KALDIGI SUREYI GOZ ONUNE ALARAK, S.B.'YI TAHLIYE ETTI. (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Antalyaspor, 4 maçtır yenilmiyor
 
Öğrencilere sıfır atık eğitimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mezarlıkta cansız bedeni bulundu
ANTALYA'nın Finike ilçesinde mezarlıkta tarım ilacı içerek intihar ettiği ...
BAGEV Kariyer, 2019'da 926 kişiyi işle buluşturdu
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme ...
Minikler, Pati'yi sahiplendi
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde sahiplendirilmek istenen köpeğin bakımını, ...
 
Çiftçilere uygulamalı budama eğitimi
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından verimi ...
Antalya'da köpek balığı dehşeti!
ANTALYA'nın Demre ilçesinde, tekneyle avlanmaya çıkan 2 amatör balıkçıdan ...
Gülben Ergen'den Yıldız Tilbe'ye 'bravo'
ANTALYA'da sahneye çıkan Gülben Ergen, sevilen şarkılarını seslendirdi. ...
 
Şampiyonalara yemekli kutlama ve uğurlama
ANTALYA'da birinci olan Demre Anadolu Lisesi Genç Kızlar Futbol takımı ...
Kansere dikkati çekmek için grup kurdu
ANTALYA'nın Demre ilçesinde özel bir okulda müzik öğretmeni Sezgin Şimşek ...
Aynı günde iki hayat kurtardı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde toplu taşıma otobüsü şoförü Mehmet Atilla ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva