Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
6 Kasım 2020 Cuma - 12:15

Ölümlü kaçak kazı davası başladı

ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesindeki kırsal alanda, Tevfik Sabuncular'ın ölümü Kenan Gambuk'un yaralanmasıyla sonuçlanan kaçak kazı sırasındaki patlamayla ilgili haklarında dava açılan tutuksuz 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ölümlü kaçak kazı davası başladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Geçen yıl 13 Mayıs akşamı, Konyaaltı ilçesi Doyran Mahallesi kırsalında kaçak kazı yapıldığı sırada patlama meydana geldi. Kazıda kullanılan kimyasal maddeden kaynaklandığı değerlendirilen patlamada Tevfik Sabuncular yaşamını yitirdi, Kenan Gambuk yaralandı.

TAŞIN İÇERİSİNDE UNUTTUKLARI PATLAYICI PATLAMIŞ

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada jandarma ve Antalya Müze Müdürlüğü yetkilileri, lahitlerin bulunduğu alanda yaklaşık 20 gündür izinsiz kazı yapıldığını tespit etti. Patlamanın, daha önceden çukurdaki bir taşa yerleştirilen ancak unutulan patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana geldiği saptandı.

4 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Yaralı Gambuk hastanede tedaviye alınırken, patlama sırasında kazı alanında olan 4 kişi, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Ali B., İsmail E., Yasin K. ve Yücel Y. savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Ölenin ve yaralananın yakınları şikayetçi olunca, 4 şüpheli hakkında iddianame hazırlanarak, Antalya 15. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, görevsizlik kararı verdi. Dosya, görev uyuşmazlığı nedeniyle Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi'ne gönderildi. Daire, davanın 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla ağır ceza mahkemesinde görülmesine karar verdi.

AÇILAN DAVANIN GÖRÜLMESİNE BAŞLANDI

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasına, tutuksuz sanıklar Ali B., İsmail E., Yasin K. ve Yücel Y. ile patlamada ölen Tevfik Sabuncular'ın eşi Neslihan Sabuncular, yaralanan Kenan Gambuk ve taraf avukatları katıldı. Sanık Ali B., savunmasında emekli olduğunu, maktulü daha önceden tanıdığını belirterek, “Olay günü maktul ve huzurdaki diğer sanıkları olayın olduğu bölgeye aracımla bıraktım ve evime geri döndüm. Saat 01.00 sıralarında Yasin beni aradı ve trafik kazası yaptıkları şeklinde bir şey söyledi. Ben de 112'yi aradım ve ambulans gönderilmesini istedim. Ben o alanda kazı yapıp yapmadıklarını bilmiyorum. O alanı patlatıp, patlatmadıklarını da bilmiyorum" dedi.

Sanık İsmail E. de ölenin araması ile yanına Yasin K.'yi de alarak buluşma noktasına gittiklerini anlatarak, “Tevfik, Ali ve Yücel birlikte geldi. Sonra Ali'nin kullandığı araçla Tevfik'in tarif ettiği, olayın meydana geldiği noktaya gittik. Ali bizi indirdi ve oradan ayrıldı. Tevfik'in söylemesi ile bir süre yürüdük ve olay yerine vardık. Orada çukur vardı. Ben ve Yasin çukurdan molozları çıkardık. Sonra Tevfik, 'Biraz uzaklaşın' dedi. 200 metre kadar uzaklaştık ve patlama meydana geldi. Kenan'ı kanlar içerisinde gördüm. Tevfik ise çukurun içerisinde oturur vaziyette ölmüştü. Ben kazı yapmaya gitmemiştim" diye konuştu.

Sanık Yasin K., Tevfik Sabuncular'ın isteği üzerine çukurun içinde bulunan molozları İsmail E. ile birlikte temizlediklerini söyleyerek, “Tevfik daha sonra 'Siz uzaklaşın' dedi. 200 metre kadar uzaklaştık. 15-20 dakika sonra patlama sesi duydum. Panikle olay yerine gittim. Kenan çukurun dışında kanlar içerisinde uzanıyordu. Yücel onun yanında durdu. Tevfik'i gördüm. Yüzü kan içerisindeydi ve hareketsizdi. Tevfik abiyi kaybettiğimizi anladım ve telaşla Ali B.'yi aradım. Patlamanın ne şekilde meydana geldiğini görmedim" dedi.

Sanık Yücel Y. de Ali B.'nin kendisi gibi diğer sanıkları da olay yerine bıraktığını ve oradan ayrıldığını belirterek, “Olay yerinde Tevfik ağacın dibinde kova olduğunu ve kendisine getirmemi istedi. İçerisinde çamur olan kovayı almak için ağacın yanına gittiğimde patlama oldu" dedi.

Şikayetçi Kenan Gambuk ise hakkında Antalya 31. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Davam hala devam etmektedir. Olay günü bizi Ali B. aracıyla bıraktı. 20 dakikalık yürüme sonucunda olay yerine geldik. Çukurdaki molozlar temizlendikten sonra Tevfik, İsmail ile Yasin'den uzaklaşmalarını istedi. Onlara gözetleme yapmalarını söyledi. Çünkü yukarıdan bir ses geliyordu. Daha sonra Tevfik benden hilti makinesini istedi. Bana da kırdığı taşları çukurdan dışarıya atmamı söyledi. Tevfik birkaç taş kırdı, ben de o taşları çukurun dışına attım. İkinci kırdığı taşı dışarıya atmaya çalışırken patlama oldu. Bulunduğumuz çukur toz dumana karışmıştı. Beni kim dışarıya çıkardı, hatırlamıyorum. Hastanede 3-4 gün sonra kendime geldim."

Tevfik Sabuncular'ın eşi Neslihan Sabuncular ise sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, “Eşim bana bu işin finansörünün Ali B. olduğunu, Yücel Y.'nin de daha önce arkeologların yanında çalıştığını bu nedenle kazı konusunda bilgisi olduğunu söylemişti. Diğer kişilerin kazıya katılan ekipten olduğunu eşim öldükten sonra öğrendim" dedi.

Duruşma ertelendi.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
ABD'de seçim gerginliği
 
Antalya Polisi'nden 17 adrese sahte içki baskını
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kazada açılan kapıdan düştü, minibüs üzerine devrildi
ANTALYA'da, semt pazarından dönen pazarcı esnafının minibüsünü iddiaya ...
Muratpaşa'da 10 Kasım'a özel anma programı
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ...
Yolun karşısına geçmeye çalışırken canından oldu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan Şaban Kiremitçi, ...
 
Ölümle tehdit eden eski sevgili, adli kontrolle serbest
ANTALYA'da Rus asıllı Anna Orekhova'yı (39) işlettiği kuaför salonunda, ...
Demre'den İzmir'e yardım TIR'ı
ANTALYA'nın Demre İlçe Belediyesi'nin İzmir'de meydana gelen 6,6 şiddetindeki ...
Kumlucalı çiftçi, yangının hasarını onarıyor
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde meydana gelen yangından etkilenen çiftçiler, ...
 
Antalya OSB'ye bankacı ziyareti
ANTALYA OSB Başkanı Ali Bahar, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat ...
12 yaşındaki çocuk, motosikleti düz kontak yaparak çaldı
ANTALYA'da 12 yaşındaki M.E., site önünde park halinde olan Ercan S.'ye ...
Yaptığı eserlerle ihtiyaç sahibi çocukları güldürecek
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 'yalos' diğer adıyla 'çer çöp sanatı' ile ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva