Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
13 Temmuz 2012 Cuma - 16:26

Ömer Melli, Menderes Türel'den özür bekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi eski İl Başkanı Ömer Melli, AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel'in kendisine açtığı tazminat davasında yerel mahkemenin kararının Yargıtay 4. Hukuk Dairesi tarafından bozulduğunu kaydederek, bu kararla Türel hakkındaki iddialarının da gerçeğe aykırı olmadığının ortaya çıktığını savundu.

Ömer Melli, Menderes Türel den özür bekliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ömer Melli, AK Parti Milletvekili Menderes Türel'in, 2009 yılı yerel seçimlerinin ardından hakkında açtığı tazminat davasında Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin bozma kararını değerlendirdi. Melli'nin CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısına, CHP İl Başkanı Devrim Kök de katıldı.

Devrim Kök, Ömer Melli'nin il başkanı olarak görev yaptığı dönemde sadece kamu yararı olduğunu düşündüğü konuları paylaştığını kaydederek, Türel'in ise bu konuları kişiselleştirdiğini iddia etti. Kök, Yargıtay kararı sonucunda Türel'e karşı Melli'nin haklı olduğunun ortaya konulduğunu söyledi.

Ömer Melli ise il başkanı olarak görev yaptığı dönemde Antalya kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla zaman zaman açıklamalar yaptığını, 2009 yılında yapılan yerel seçimler öncesinde de dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e cevaplanmasını istediği bazı sorular sorduğunu belirtti.

Seçimlerin ardından Türel'in, kendisi hakkında tazminat davası açtığını anlatan Melli, davanın Antalya 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldüğünü bildirdi.

Mahkemenin beyan ile kişilik haklarına tecavüz edildiği iddiasıyla açtığı 50 bin liralık tazminat davasında Türel'i haklı bularak kendisini 5 bin lira tazminata mahkum ettiğini hatırlatan Melli, ''4. Asliye Hukuk Mahkemesi, Türel 50 bin lira tazminat talep etmesine karşın, 5 bin lira ödememe karar verdi. Yani Ömer Melli'yi 10'da 1 suçlu buldu'' diye konuştu.

Melli, yargıya güvenerek, kararı temyize götürdüğünü belirtti. Yerel mahkemenin verdiği kararın Yargıtay 4. Hukuk Dairesi tarafından bozulduğunu ifade eden Melli, bozma kararında, ''Açıklamaların bütününe davacıyı küçük düşürmeye ve karalamaya yönelik ifadelerin kullanılmadığı, kullanılan ifadelerin siyasi eleştiri niteliğinde kaldığı, bir kısım ifadelerin ise görünür gerçeğe uygun olduğu, bu haliyle yazıda hukuka aykırılık unsurunun bulunmadığı anlaşılmaktadır'' denildiğini bildirdi.

Yerel mahkemenin kararının ardından Türel'in yaptığı açıklamalarda kendisine ''yalancı'' ve ''iftiracı'' dediğini öne süren Melli, ''Yargıtay'ın bu kararıyla Menderes Türel hakkındaki iddialarımızın gerçeğe aykırı olmadığı, iftira niteliğini taşımadığı açık ve seçik ortaya çıkmıştır'' dedi.

Türel'i kendisi hakkındaki açıklamaları yüzünden özür dilemeye çağıran Melli, özür dilememesi halinde bu açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulunabileceğini belirtti. Melli, ''İki yıla yakın süreçte beni kamu oyunda tartışılır hale getirecek, 'yalancı', 'iftiracı' sözleriyle itham etmekten kaynaklanan bir suç duyurusunda bulunabilirim. Ama özür dilerse bu yeterli. Bir özür dilemesi lazım'' diye konuştu.

 
Fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 11 şüpheli adliyede
 
Aykut Kocaman:Vahim hata yapmazsak şampiyonluğun en güçlü adayıyız
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp analiz 15 Temmuz 2012 Pazar 19:15

devrim kök! ne kılıçdaroğlucu! ne baykalcı! ne sarıgülcü! eger oyle olsaydı bırılerının adayı olurdu!! mevcut genel başkan kımse onunla beraber sıyaset yapar. ÜMİT UYSALI eleştirenler ayıp yaptıgınız! ümit uysalın döneminde 8 millet vekili çıkarılması! devrim il gençlik kol. başkanı, ümit uysal il başkanı oldugu donem antalyada tarih yazdılar! neden çünkü tabandan geldiler de oyuzden! bülent kocabaş oku bunları

Yorumu oyla      5      5  
Azarlanan İl Başkanı 15 Temmuz 2012 Pazar 16:42

Siz Genel Başkan OLSAYDINIZ VE BUNLARI BİLSEYDİNİZ NE YAPARDINIZ?:Antalya eski il başkanı Ümit Uysal ve şimdiki il Başkanı Devrim Kökün geçmişte Sarıgülün partisini desteklediklerini,iştişare içinde olduklarını herkes Antalyada bilir.Bunu Antalyada bir partiliye açıp telefonla sorarsanız öğrenirsiniz.Aksini iddia edenler kime sorsanız bu durumu gerçek partililerden öğrenirsiniz.Şimdi Ümit Uysalın adı parti meclisi için geçiyormuş da filan."Ümit Uysal nasıl parti meclisini hakeden birisi oluyor,efsane oluyor ben anlamıyorum.Anlayan varsa açıklasın.Ümit Uysalın parti meclisine gönderilmesi Sarıgülün desteklenmesi demektir.Kemal Bey, sarıgülcü birini parti meclisine koymaz.Çünkü ilk fırsatta hem Devrim Kök,hem Ümit Uysal Kemal Kılıçdaroğlunu hançerleyecektir.Zaten Deniz Beyi karşılamadığı için Devrim Kökü azarlaması;Devrim Kökün Ona karşı tutumunu çoktan netleştirmiştir. Genel Merkez, CHP çizgisinden sapma noktasında geçmişte yapılan zikzagları görmezden gelmeyip PARTİ MECLİSİNDE isim tesbiti yaparken gereğini yapacağına inanıyoruz.Antalya CHP tabanı bu zigzagları görmezden geldi ama,Kemal Bey yutmaz bu zigzagları.Bizler de "Kemal Bey bunları görür ,bilir,gereğini de yapar" diye düşünüyoruz,gönül rahatlığı içerisindeyiz.Ümit Uysal Deniz Baykala saygısızlık derecesinde uygulatma yaptırdı Devrim Köke.Devrim Kök bu yanlışlara tek başına karar vermedi.Yok İl binasından Deniz Baykalın resimini indirtmeler yok havalanında karşılatmamalar.Bu arkadaşlar koca Genel Başkanı madara etmeye çalışıyorlar ama güçleri yetmezler,kamuyoyunda da partimizi rezil rüsva ettiklerinin farkında değiller.Kemal Bey de herkesin önünde fırçasını attığını röportajlarında söylüyor.15.7 tarihli gercekgundem.com daki ropörtaj bölümüne bakınız Kemal Bey Türkiyeye ne diyor.Devrim Kök, Genel Başkan tarafından azarlanmış bir il başkanı olarak siyasi tarihte yer aldı,başlamadan bitirdi kendisini.İtibarı çocuk nezdinde değer görüyor artık Genel Merkezde.Peki Kendilerini aşamayandan ülkeye ,partiye mi hayır gelecek.Bu Deniz Beye karşı fikirler sadece İl Başkanı Devrim Kök ün fikri değil.Ümit Uysalın da payı büyük.Deniz Baykalı incitenler, Ona saygısızlık yapanlar bütünleştirici olamazlar,Antalya CHP yi temsil edemezler,partimizi toparlayamazlar.Biz bunu böyle biliriz.Genel merkezin de gereğini yapacağına inanıyoruz.CHPli Sade Üye

Yorumu oyla      5      6  
14 Temmuz 2012 Cumartesi 19:29

Ömer Melli,beyefendi kişiliği ile örnek bir siyasetçi

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Günal: AKP milletvekilleri beni tehdit etti
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, AKP’li Antalya milletvekilleri ...
Sapan'ın hedefinde GATAB vardı
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, GATAB'ı hedef alan bir basın ...
Antalya siyasetinde sıcak bir gün
Antalya siyasetinde sıcak bir gün yaşanacak. CHP’den 2, MHP’den de bir ...
 
Böyle vekil olur mu?
3. yargı paketi TBMM’de görüşülürken verdiği önerge ile Bahçelievler katliamı ...
AKP, CHP ve MHP'yi biraraya getiren yörük düğünü
Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili ...
Deniz Baykal, partiye gelirse Devrim Kök ne yapacak?
CHP'de, Deniz Baykalın önceki gece Antalya'da, Özer Ülken ve bazı partililer ...
 
CHP: "Tahliye kararı çıkarsa, Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırırız"
CHP'li Erdoğan Toprak ise yaptığı açıklamada "Yarın vekillerimizin tahliyesini bekliyoruz" dedi.
CHP'li vekilden Türel'e tweet cevabı
CHP Antalya Milletvekili Dr. Arif Bulut, Meclis'te yaptığı bir konuşmada ...
Baykal geldi, yeni yönetim karşılamada yoktu
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva