TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
7 Ekim 2012 Pazar - 11:59

Ömür Gedik'e rağmen muhteşem açılış

Altın Portakal'ın açılış ve onur ödülleri gecesinde sahne alan gazeteci Ömür Gedik, hem konukları, hem televizyonda geceyi izleyenleri hüsrana uğrattı. Gedik, tweet'te gecenin konusu oldu.

Ömür Gedik e rağmen muhteşem açılış
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sunuculuğunu İclal Aydın ve İlker Aksum'un yaptığı Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali açılış ve onur ödülleri gecesinde ilk ödül 15 yıl aradan sonra Altın Portakal Film Festivali'ne katılan Türk sinemasının 'Sultan'ı, Türkan Şoray'a verildi. Ödülünü vermek üzere sahneye Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın gelirken, Türkan Şoray sahneye çıktığında Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'ni dolduran izleyiciler Türk sinemasının Sultan'ı, Şoray'ı dakikalarca ayakta alkışladı.

SESİ TİTREDİ

Seyircileri selamlayan Türkan Şoray'ın konuşması sırasında heyecanlı ve duygusal olduğu dikkat çekerken "Gösterdiğiniz yakınlığa nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Oyuncu, sanatçı olarak ne kadar güzel bir şey. Çok teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir mutluluk. Bütün kalbimle teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu sırada sesi titreyen Şoray, konuşmasına şöyle devam etti, "Sevgili sinemasever Antalyalılar, hepinizi tüm kalbimle kucaklıyorum. Bugün burada bulunmanın çok farklı bir anlamı var. Çok yıllar önce daha sinemaya yeni başladığım yıllarda 1'inci Antalya Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülü aldım. Ben de çok şaşırdım. Burada olmak benim içimde çok farklı duygular uyandırıyor. Antalya Film Festivali yıllarca Türk sinemasına destek oldu. Türk sinemasıyla özdeşleşti. Festivali destekleyen Antalyalılara, sinemacı olarak, sinemayı seven biri olarak çok teşekkür ediyorum. Sinemacı meslektaşlarım burada. Onlarla aynı ortamda olmak büyük mutluluk. Türk sineması, özgün kişisel sinemasıyla çok güzel yerlere geldi ve dünyada festivallerde artık Türk filmlerinden bahsediliyor. Türk filmleri ödüller kazanıyor. Çok büyük gurur duyuyorum."

ATATÜRK CUMHURUYETİ'NİN GERÇEK SULTANI

Ödülü vermek üzere sahnede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Türk sinemasının Sultanı" diye hitap ettiği Türkan Şoray'ı böyle heyecanlı görmenin kendisini de duygulandırdığını ve heyecanlandırdığını söyledi. "Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak, Antalya halkı adına sevgili Sultanımızı ağırlamaktan, ödüllendirmekten gurur duyuyoruz" diyerek konuşmasına devam eden Akaydın, Türkan Şoray'ın 1'inci Antalya Film Festivali'nde aldığı ödül haricinde 4 Altın Portakal ödülü bulunduğunu söyledi.

Festivalin bu yıl 'Mizah Muhalefet ve Demokrasi' ana temasıyla gerçekleştirildiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Mizahın ve muhalefetin hoşgörüyle karşılandığı, daha güzel bir demokrasiyi Türkiyemize diliyorum" dedi ve Sanatta Sosyal Sorumluluk Ödülü'nü Şoray'a "Atatürk Cumhuriyeti'nin gerçek Sultanı'na" diyerek takdim etti. Ödülü alan Türkan Şoray, "Çok teşekkür ediyorum. Bu ödülle sorumluluğum daha da arttı. İnşallah layık olurum" dedi.

CEM ÖZER DAYANAMADI

Gazeteci Ömür Gedik de gecede mini bir konser verdi. Gedik, Şener Şen ve Cem Yılmaz'ın rol aldığı 'Av Mevsimi' filminin müziklerinden Kazım Koyuncu'nun 'Hayde' isimli şarkısını söylerken sahneye çıkan Cem Özer, Ömür Gedik'e eşlik etti.

49'uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde bu yıl 17'ncisi verilen 'Yaşam Boyu Onur Ödülleri'nin sahipleri oyuncular Salih Güney, Meral Zeren, Güler Ökten, yapımcı Necip Sarıcı, yönetmen Duygu Sağıroğlu ve Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Macar Yönetmen Istvan Szabo oldu.

KONUŞMA UZAYINCA PROTESTO ALKIŞLARI YÜKSELDİ

İlk ödülü yönetmen Sağıroğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şahin'den aldı. Ödülü vermek üzere sahneye gelen Müsteşar Yardımcısı Şahin, "Merhum Antalya Belediye Başkanı Doktor Avni Tolunay tarafından 1964 yılında güç şartlar ve kıt imkanlarda temeli atılan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin geldiği noktada artık ülkemizi temsil ediyor. Dünyanın en önemli festivali haline gelmiş durumda" diye konuştu.

Altın Portakal Film Festivali'nin gerek ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği başarıların Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilgiyle izlendiğini belirten Faruk Şahin, bakanlığının Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni desteklemeye devam edeceğini kaydetti. Türk sinema sektörünün 2000 yılının başında 10-15 film üretirken, 2012 yılında yerli film üretiminin 65-70 bandına yerleştiğini kaydeden Şahin, "Yerli film izleme oranları da artmıştır. Yerli film izleme oranında Avrupa’nın birincisi dünyanın 6'ncısı konumuna geldik. Sinema sektöründeki gelişmeler televizyon dizilerimizi de etkilemiş durumdadır. 100 dizi film 50'ye yakın ülkede gösterilmektedir" diye konuştu. Müsteşar Yardımcısı Şahin'in konuşmasının uzamasını izleyiciler alkışlarla protesto etti.

Ödülü alan Yönetmen Sağıroğlu, "Ben konuşmayı sevmem. Çok güzel bir şey bu. Antalya'ya, sinemaseverlere, dostlara ve bütün meslektaşlara çok teşekkür ederim. Sağolun" dedi.

'O GÜNLER UZAK DEĞİL'

Gecede ikinci ödülü Güler Ekten, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'tan aldı. Vali Altıparmak, ödülü takdim etmeden önce konuşmasında sanatçılara "Sizler gerçekten insani vasıfları yüksek, olaylara ve toplumsal sorunlara duyarlı, ortak yaşama kültürünü şekillendiğiniz sanatınızla önemli yer tutmaktasınız" diye seslendi.

Ödülün sahibi Güler Ekten "Ben hep emeğin değerine ve saygınlığına inandım. Mütevazi emeğin böyle ödüllendirilmesi beni çok mutlu etti. Barışın egemen olduğu, çocukların ölmediği, harcanan tüm emeklerin değerinin karşılık bulduğu günler fazla uzak değildir" dedi.

OYUNCULARLA PAYLAŞTI

Macar Yönetmen Istvan Szabo'ya ise ödülünü Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Hülya Avşar takdim etti. Yönetmen Szabo, bir filmi biricik yapan şeyin yaşayan insan unsuru olduğunu belirterek "Ödülü salonu dolduran erkek ve kadın oyunculara göndermek, onlarla paylaşmak istiyorum" dedi. Ödülü sunan Avşar ise herkesi saygı ve sevgiyle selamladığını söyledi.

GÜNEY SENDİKAYA ÇAĞIRDI

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün bir diğer sahibi Meral Zeren'e ödülünü oyuncu Sümer Tilmaç sundu. Ödülünün alan Zeren, çok duygulandığını söyledi ve "Tek dileğim, savaş olmasın, evlerimiz yıkılmasın" dedi.

Gecede Salih Güney'e ödülünü ise Selda Alkor verdi. Ödülü almaktan büyük onur duyduğunu belirten Güney, bu ödülün kendisine aynı zamanda 'inanılmayacak' mesajlar verdiğini söyledi ve genç sinemacılara çağrıda bulundu. Yaşam Boyu Onur ödüllü oyuncu Güney, "Genç arkadaşların, televizyon dizilerini reklamların arasına sokan yanlış yönetime karşı, sinema oyuncuları sendikasına, derneğine üye olmalarını diliyorum" dedi.

Güney'e ödülünün takdim eden Alkor ise "Bir avuç kişi kaldık. Birbirimize güzel sözler söyleme fırsatı yarattığınız için Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ve Antalya Kültür Sanat Vakfı'na teşekkür ediyorum" dedi.

49'uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali açılış ve onur ödülleri gecesinin son Yaşam Boyu Onur Ödülü yapımcı Necip Sarıcı'nın oldu. 'Büyülü fenerin en sadık bekçisi' sözleriyle sahneye davet edilen Sarıcı'ya ödülünü Tijen Par takdim etti. Yapımcı Sarıcı, ödülünü torunlarına, eşi, kızarlarına, Türk halkına ve cumhuriyete armağan etti.

IŞIK ŞEFİ BATIBEKİ: 'ÖRGÜTLENİN'

Altın Portakal Film Festivali'nde 2006 yılından bu yana Türk sinemasında kamera arkasında çalışanlara Sine-Sen işbirliğinde verilen 'Sinema Emek Ödülü' Işık Şefi Erol Batıbeki'nin oldu. Batıbeki, ödülünü Deniz Türkali'den alırken, "Ben sinemaya 50 yılımı verdim. 50 yıllık emeğimin karşılığını bu ödül olarak aldım. Genç sinemacı arkadaşları örgütlenmeye çağırıyorum" dedi.

SİVAS'I UNUTMADI

Gecede 'Yıldırım Önal Anı Ödülü' ise oyuncu Işık Yenersu'nun oldu. Yenersu ödülünün Cihat Tamer'in elinden aldı. Ödülü sunan Tamer, "Ülkemizin üzerinde kara bulutların dolaştığı, 'Ben böyle sanatın içine tükürürüm' diyen büyüklerimize, 'Ucube' deyip heykel yıkan sayın büyüklerimize rağmen yarım asrını devirmeye çalışan bir Antalya Altın Portakal Film Festivali yaşıyorsa, sevgili gençler sayesinde. Altın Portakal Film Festivali sanata ve kültüre baş koymuş, gönül vermiş gençlerle 2023'e hatta 2071'e kadar yaşayacak" diye konuştu.

Ödülün sahibi Yenersu ise Yıldırım Önal'ın kendisi için mitolojik bir tiyatro tanrısı olduğunu söyledi. Işık Yenersu ödülünün aldıktan sonra "Festivale teşekkürüm şudur" dedi ve sahnede Pir Sultan Abdal'ı canlandıran mankenin elinde taşıdığı ve üzerinde 'Sivas’ı unutma' yazılı bağlamayı gösterdi.

49'uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali açılış ve onur ödülleri gecesi ödül alan sanatçıların hep birlikte çektirdiği fotoğrafla sona erdi.

 
Ünlüler Altın Portakal için geliyor
 
Turizm oscarlarından 14'ü Türkiye'nin
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlüler Altın Portakal için geliyor
BU yıl 49'uncusu düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne ...
Menderes Türel’den sevinç gözyaşı
AK Parti'de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine ...
Sağlık turizminde hedef dünya birinciliği
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak, bu yıl ...
 
Likya yolu belgeseline büyük ilgi
Antalya'dan başlayıp Kemer üzerinden geçen ve Fethiye'de sona eren 506 ...
Minikler 'Sarı Parti'de eğlendi
Antalya Koleji okul öncesi öğrencileri, düzenledikleri 'Sarı Partisi'nde ...
En büyük Siemens
Siemens SM Beyaz Eşya mağazası Bülent Ecevit Bulvarı'nda düzenlenen törenle ...
 
Makyajın duayeni Altın Portakal'da
Altın Portakal Film Festivali'nde geçen yıl çeşitli çalışmalara imza atan ...
Genç iletişimciler Tanışma Şenliği'nde
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi ile Akdeniz İletişim Derneği'nin ...
ASBAŞ'ta 4 yat rıhtımda ticaret hacmi düşüşte
Antalya Serbest Bölgesi AŞ'nin (ASBAŞ) Eylül ayı ticari hacmi 61 milyon ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva