Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
16 Mart 2017 Perşembe - 14:44

Önce referandum sonra adaylık

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağı yolundaki iddialara, "Biz Antalya'yı CHP olarak daha önce hediye etmiştik, bu emaneti önümüzdeki seçimlerde alacağız. Bundan yüzde 100 eminim.

Önce referandum sonra adaylık
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, DHA'ya yaptığı özel açıklamada, Konyaaltı sahil projesinden önümüzdeki büyükşehir belediye başkanlığı seçimindeki adaylık iddialarına, ATSO seçimlerinden Expo 2016 alanına kadar birçok konuya yanıt verdi.

SAHİL 3 SENEDİR DERBEDER

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel ile karşılıklı tartışmaya neden olan Konyaaltı Sahil Projesi'nde, belediyenin projeyi kendi imkanlarıyla yapma kararını değerlendiren Budak, “En sonunda Büyükşehir Belediyesi doğru yolu buldu. Doğrusu buydu. Bu siyasi polemik gerektirecek durum değil. Konyaaltı aslında Antalya'nın elinde kalmış tek sahil ve dünyanın gözdesi. Dünyaca ünlü bir plaj ve maalesef 3 senedir derbeder durumda. 3 senedir insanlar oradan bin türlü varyasyonla denize giriyor ve duş alacağı, tuvalete gireceği doğru düzgün bir yer yok. 3 senedir orası yalnız ve gariban durumda" dedi. 

BELEDİYENİN PROJESİ GÜZEL

Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı projenin çok güzel olduğunu belirten Budak, şöyle devam etti:

“Projeyi oda başkanıyken de gördüm ve o zaman da kutladım. Gerçekten çok düzgün ve Antalya'ya yakışır bir proje. Fakat 29 yıllığına burası yap- işlet- devret modeliyle ihaleye çıkarıldı. İki ihalede teklif veren çıkmadı ve en sonunda doğru yolu buldular, 'biz yapacağız, sonra buradaki yerleri kiraya vereceğiz' dediler. Tabi ki verebilirler. Ama doğru olan bu işi kamunun yapmasıdır. Çünkü halkın denizlerden faydalanma hakkı anayasal haktır. Bunu yerine getirmek içinde kamu gerekli yatırımları yapmalıdır. Ben bunu savundum, fakat olumsuz bir takım cevaplar verilmişti. Ama doğruyu buldukları içinde tebrik ediyorum."

ÇIRAK KALMAYA RAZIYIM

Belediyenin açıkladığı yöntemin doğru olduğunu dile getiren CHP'li Budak, önümüzdeki sezon için de bir çağrıda bulundu. Budak, “Bu yaz da vatandaşımız çöp yığınlarının arasında denize girmesin. Konyaaltı'ndan yararlanacak vatandaşlarımız için uygar, modern Antalya'ya yakışacak hizmetleri oraya götürmeyi ihmal etmesinler" dedi. 

Budak, Türel ile arasındaki 'usta- çırak' sözlü tartışmasına değinerek, 'Bu tartışmaları ben noktaladım, sonlandırdım. Öyle usta olacağımıza çırak kalmaya razıyım. Biz amatör ruhla memleketimize, milletimize, ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. O amatör ruhumuz çıraklık ise evet çırak olarak devam edeceğiz ve profesyonel olmaya da niyetim yok" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR ADAYI MI?

Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağı yönündeki iddiaları yanıtlayan Çetin Osman Budak, şöyle dedi:

“Beni Antalya tanır, uzun yıllar Antalya'ya STÖ'lerde hizmet ettim. Hiçbir görevi kendim talep etmedim. En son CHP'de milletvekilliği de benim talebim değildi, birlikte çalışma teklifiydi ve 'onur duyarım' dedim gittim. Genel başkan yardımcılığım da aynı şekilde. Büyükşehirle alakalı şunu söylüyorum net olarak. Biz Antalya'yı CHP olarak daha önce hediye etmiştik, bu emaneti önümüzdeki seçimlerde alacağız. Bundan yüzde 100 eminim. Benim durumuma gelince, burayı kimle alacaksak onunla alacağız. Benim öyle bir şahsi beklentim yok, üstelik 16 Nisan gibi önümüzde rejimi değiştirme noktasında bir referandum var ve bütün partimiz ona odaklanmış durumda. Sonra yerel, genel seçimler. Bunları konuşmanın zamanı değil, ama Antalya'yı biz alacağız, bunu kimle alacaksak onunla birlikte tek bir yürek olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

ULAŞIM ELEŞTİRİSİ

Altyapı asli görevi olan Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetleri aksattığı ve ulaşım sorununu çözemediğini dile getiren Budak, “Ulaşım konusunda Antalya sokaklarında dolaşırken duraklarda yüzlerce vatandaşımızın çile çektiğini gördüm. Niye, hatlar birbirine girmiş. 2009'dan önce midibüsler değiştirilmiş ve çok büyük tantanalar yaşanmış ancak ulaşım sorunu çözülmemişti. Halkımıza ucuz ulaşım imkanı sağlanmamıştı. Şimdi iki midibüs birleşip ortak bir otobüs alma zorlaması yapılıyor. Hala imza atmayanlar var, esnaf mağdur edildi. Bir başkasıyla ortaklığa zorlamak ki zorlandılar, hukuk devletinde mümkün olmayan bir şeydir" diye konuştu.

HANİ EXPO'YA HIZLI TREN?

Expo 2016 Antalya'ya ilişkin de eleştirilerde bulunan Budak, bu konuda şunları kaydetti:

“Expo'yu getirmek için çok mücadele ettik ve derdimiz Antalya'nın yatırım almasıydı. Yoksa orada botanik bahçesi yapılsın diye değildi. Gittiği her yerde Expo 10 yılda yapılacak bütün altyapı yatırımlarını öne çeker. Başbakanımız Binali Yıldırım ile Fransa'da 2011'de bir araya gelmiştik ve orada ilan etmişti 'Expo'ya hızlı trenle gideceğiz' diye. Kayıtlarda duruyor, hani Expo'ya hızlı trenle gidecektik? Expo yapılana kadar otoban geçecekti, batı, kuzey ve doğu çevre yolları yapılacaktı. Sanat merkezleri yapılacaktı ve bir anda Antalya bütün yatırımları almış dünya kenti olacaktı. 2016 bitti 2017 içindeyiz, Expo'nun durumu ortada. 8 milyon turist bekliyorduk 4 milyon rakamı açıklandı ama o da doğru değil. Çünkü bilet maliyetiyle bakıldığında 1.5 milyon TL biletle girilmiş ve çok büyük konserler yapıldı orada, oralar konser alanı değildir."

3.5 MİLYAR LİRA TOPRAKTA

Şimdi Expo'nun ne olacağının da bilinmediğini kaydeden Budak, “Yetkililerin söylediği rakam 3.5 milyar lira harcandı ve 3.5 milyar lira toprağa gömülmüş durumda. Kentin kullanımına açılmasına ne zaman karar verecekler ve kim işletecek? Bu kadar değerli bir yer ve büyük bir yatırım, cazibe merkezi olduğu iddia edilen yer bu şekilde duracak mı, yoksa ne yapılacak bunun açıklanması lazım. Bir Antalyalı olarak merak ediyorum. Burası ne olacak? 3.5 milyar lira yatırım yapılmış bu alan Antalyaların, turizmin hizmetine açılacak mı, açılmayacak mı? Açılacaksa kim tarafından işletilecek bunların bilinmesi lazım" dedi. 

YAKLAŞAN ATSO SEÇİMLERİ

Önümüzdeki aylarda yapılacak Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimlerinde siyasi partilerin seçimlere müdahale edeceği yönündeki söylemleri de değerlendiren Budak, şöyle dedi:

“Ben yıllarca oranın yöneticiliğini yapmış birisi olarak oraya parti siyasetinin girmemesi gerektiğine inananlardanım. Çünkü ben bundan çok çektim. 2009 seçimlerinde herkes karşımızdaydı. Dönemin belediye başkanı, Antalya'da milletvekili olan bakanı ve tüm Ak Partililer bu işin içine elini sokmuştu ve çok büyük sıkıntılar yaşanmıştı. Halbuki benim yönetimimde her siyasi partiden görüşü olan vardı. Orada biz bu siyasi parti görüşünü çıkardık, Antalya'ya hizmet etmeye gayret ettik. Daha sonraki kazandığımız seçimlerde de her siyasi görüşten insan vardı. Hatta Ak Parti'de ilçe başkanlığı yapmış, MHP, CHP ve DYP'de görev yapmış arkadaşlarımızda vardı. Buranın tamamen parti siyasetini bir kenara bırakıp kendi üyelerine hizmet edecek formatta olması lazım. O yüzden orada o müdahaleleri ve sıkıntıları yaşamış bir eski başkan olarak asla o müdahalelerin yapılmaması gerektiğini düşünüyorum ve ben bir kere bunun dışında kalırım."

'SİYASİLER ELLERİNİ EKSİN'

2015 Şubat ayında istifa ettikten sonra ATSO'yu sadece 4 defa ziyaret ettiğini anlatan Budak, “Arkadaşlarımız gayette iyi yönetiyorlar ve onlar odanın nasıl yönetileceğini gayet iyi bilirler. Karşısına rakip çıkar ve demokratik bir ortamda da seçimlerini yaparlar. Kazanan Antalya'ya hizmet için yoluna devam eder. Buradan bir uyarı yapalım 'Ak Parti burayı istiyormuş, CHP burayı istiyormuş' gibi sözleri ben de duyuyorum. Siyasi partilerin eğer böyle bir niyetleri varsa ellerini oradan çeksinler. Hiç oraya bulaşmasınlar. Kendi iktidar güçlerini 'her yerde biz olacağız' zihniyetiyle oraya buraya el atmasınlar. Sivil toplum kendi sivil toplum örgütü gereklerini yerine getirecek şekilde çalışmalarını özgürce yapsın ki herkese faydası olur. ATSO için de, AESOB için de geçerlidir bu, hiç siyasete bulaştırmasınlar bu kurumları" şeklinde konuştu.

CHP GENEL BASKAN YARDIMCISI VE ANTALYA MILLETVEKILI CETIN OSMAN BUDAK, DHA'YA YAPTIGI OZEL ACIKLAMADA, KONYAALTI SAHIL PROJESINDEN ONUMUZDEKI BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANLIGI SECIMINDEKI ADAYLIK IDDIALARINA, ATSO SECIMLERINDEN EXPO 2016 ALANINA KADAR BIRCOK KONUYA YANIT VERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

 
Manavga'ta istihdam fuarı başlıyor
 
Keşanlı Ali; Üniversitede
YORUMLAR
 Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manavga'ta istihdam fuarı başlıyor
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde 7 kurumun işbirliğinde "Manavgat'ta İş ...
Manavgat'ta Tıp Bayramı kutlaması
MANAVGAT Devlet Hastanesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı.
Manavgat'taki cinayete 3 tutuklama
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde geçen pazar günü 41 yaşındaki Veli Kalburcu'yu ...
 
Demre'de kaza: 1 yaralı
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde kamyonetle otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı.
Kumluca'da festival hazırlık toplantısı
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde bu yıl 18'incisi gerçekleştirilecek Tarım ...
Yabancı bayraklı yata Türk bayrağı
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde yabancı bayraklı yata Türk bayrağı çekildi.
 
Başkandan poz
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, imar düzenlemesiyle arsası vatandaştan ...
Minik eller büyük işlere imza attı
MURATPAŞA Belediyesi Sosyal Yardım Merkezi aracılığıyla hiç oyuncağı olmayan ...
Demre'de masörlük kursu
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi tarafından masörlük kursu açıldı.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva