Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
2 Aralık 2011 Cuma - 15:06

Önder Sav, CHP’lilerle buluştu

CHP'nin eski Genel Sekreteri Önder Sav, bir grup partiliyle görüş alışverişinde bulundu. 52 kişinin katıldığı toplantıda konuşan Önder Sav, Deniz Baykal'ın kongrede aday olma ihtimaline ilişkin görüşlerini de açıkladı.

Önder Sav, CHP’lilerle buluştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav, aralarında Mehmet Ali Özpolat, Hüseyin İrfan Yıldız, Soner Çetin ve Sacid Yıldız'ın da olduğu eski ve yeni Parti Meclisi üyeleriyle buluştu. Gaziantep eski Milletvekili Akif Ekici'nin Ankara Kahire Caddesi'ndeki ofisinde bir araya gelen Sav ve arkadaşlarının toplantısı dört saat sürdü. Ekici'nin ofisine ilk kez gelen bazı CHP'lilerin "Burası Kahire Caddesi, galiba buradan da Tahrir Meydanı'na çıkacağız" esprisini yaptıkları görüldü.

''KOLTUK DERDİM YOK...''

www.gercekgundem.com 'un edindiği bilgiye göre, dün saat 14.00'te başlayan toplantıda CHP'nin içinde bulunduğu durumu değerlendiren Önder Sav, "Partimiz iyi gitmiyor" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa seçilme sürecini ayrıntılarıyla anlatan Sav, "Benim bir koltuk ihtirasım yok. Öyle bir derdim olsa 22 Mayıs kongresinde genel başkan olurdum. Benim derdim partimiz ve Türkiye" ifadesini kullandı.

GERÇEK GÜNDEM ÖRNEĞİ

Kılıçdaroğlu'nun tutarsız davranışlar içinde bulunduğunu çeşitli örneklerle anlatan Sav, Gerçek Gündem.com ile CHP Genel Merkezi arasında yaşanan "TESEV polemiği"ne de değindi. Sav şöyle konuştu: "Sayın Kılıçdaroğlu, düne kadar Gerçek Gündem sitesi yüzünden parti içinde çıkan tartışmalarda eleştirileri hep görmezden geldi. PM üyelerimiz, il başkanlarımız sitedeki birçok haberi eleştirdi. Kılıçdaroğlu o dönem bunlara sesini hiç çıkarmadı. Şimdi ne oldu da, Gerçek Gündem'e muhtıra verir gibi açıklama yaptı? İşte bu, tutarsızlığa bir örnektir."

Sav, konuşmasına şöyle devam etti: "Sadece Sayın Kılıçdaroğlu ile ikimizin bildiği bir bilgi vardı. Ben bu bilgiyi yakın çalışma arkadaşım Hakkı Suha Okay'la bile paylaşmadım. Ertesi gün ise bu bilgiyi Gerçek Gündem'de Barış Yarkadaş'ın köşesinde okudum. Sadece ikimizin bildiği bir gelişmeyi Barış Yarkadaş nasıl öğrendi? Şimdi herkes bu muhtıranın sebebini merak ediyor. Kılıçdaroğlu'nun içine düştüğü tutarsızlıklar partiye zarar veriyor."

"PARTİ İYİ GİTMİYOR..."


Bireysel ihtirasının olmadığını ve "kendisine koltuk arama gibi bir derdinin bulunmadığı"nı da belirten Sav, "Ben partimize bakarım, iyi mi gidiyor, kötü mü gidiyor diye. Ancak görüyorum ki; parti bu kafayla bir yere gidemez" dedi.

CHP içindeki tartışmaların kamuoyuna büyük oranda yanlış aktarıldığını da belirten Sav, "Ben mevcut tüzüğe hazırlanış aşamasında da itiraz ettim. O zaman bu itirazlarım (bireysel kaygı) gibi yorumlandı. Deniz Bey'le bu konuda ters düştük. Bizimki ilke kavgasıydı. Bunları benim ihtiraslarım diye yansıttılar. Mevcut tüzüğün yarattığı sıkıntılar ortada" ifadesini kullandı.

SİVAS DAVASINI HATIRLATTI


Kılıçdaroğlu'nun Alevi inancına mensup olduğu için genel başkanlığına itiraz ettiği yönündeki iddiaları da yalanlayan Sav, sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim Alevi inancına karşı bir önyargım ya da o kimliğe mensup bir kişiye itirazım söz konusu bile olamaz. Bunu söylemek ayıptır. Ben, Sivas Davası'nda mağdur olan ailelerin bir numaralı avukatıydım. Bu görevi de en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Bize yapıştırılmaya çalışılanlar ayıptır ve terbiyesizliktir."

Deniz Baykal'la ilgili soruları da yanıtlayan Önder Sav, "Benim 53 yıllık dostumdur. Aramızda kanlı - bıçaklı bir kavga yok. Kavgamız ilkeseldir. Bakın burada Soner Çetin arkadaşımız var. Deniz Bey, kendisini 29 Mart 2009 seçimleri için Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan etti. Sonra bu fikrinden vazgeçti. Üstelik, Soner'i basının önünde ilan etmişti. Soner buna rağmen partinin kararı diye adaylıktan çekildi. O zaman bu tür davranışlara itiraz ettim. Bu yüzden tartıştık" dedi.

ÖRGÜTÜ İŞARET ETTİ


Birçok partilinin Deniz Baykal'la yeniden görüşmesi ve bir araya gelmesi için baskı yaptığını da ifade eden Sav, sözlerine şöyle devam etti: "Benim Deniz Bey'le bir sorunum yok. Bu konuda örgütün ne diyeceği önemlidir. Örgütü dinlemek gerekir. Örgüt ne isterse o olur. Örgüt Deniz Bey'in aday olmasını isterse buna da bakılır. Örgüt (Ortak bir aday bulun) derse bu da değerlendirilir. Ancak; benim ortaya çıkıp bir şeyler söylemem, aday işaret etmem doğru olmaz. Sanki kendime koltuk arıyormuşum gibi bir görüntü ortaya çıkar."

Kılıçdaroğlu'nun tutarsız davranışlarına rağmen ''çalışkan'' bir siyasetçi olduğunu da belirten Sav, buna referandum sürecini örnek gösterdi. Sav, "Referandumda olağanüstü bir gayret gösterdi Kemal Bey. Türkiye'nin her yerine gitti. Ama her yere gitmek, düşüncelerinizi her yere taşıyabiliyorsunuz anlamına gelmez. Tunceli'de genel af deyip Mardin'de türbanı ben çözerim gibi sözler edince, parti tabanında kuşkular doğdu. Kemal Bey, bedenini her yere taşıdı ama düşüncelerini taşıyamadı."

'ŞENER'İ PARTİYE GETİRMEK İSTEDİ...'

www.gercekgundem.com'un edindiği bilgiye göre, Önder Sav, Ankara'daki toplantıda, Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin çok az bilinen bir gerçeği de arkadaşlarıyla paylaştı. Sav, "Kemal Bey, Abdüllatif Şener'i CHP'ye getirmek istedi. Ben itiraz ettim. Abdüllatif Şener'in Sivas davasındaki zanlıları cezaevinde ziyaret ettiğini hatırlattım. Seçmene cevap veremezsiniz dedim. Bunun üzerine vazgeçmek zorunda kaldı" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, Şener'in en yakın çalışma arkadaşı Bülent Kuşoğlu'nu Ankara Milletvekili yaptığını da hatırlatan Sav, sözlerine şöyle devam etti: "Sayın Kuşoğlu, biz referandumda 'Hayır' için çalışırken, Türkiye Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı'ydı. Kuşoğlu, 'evet' için uğraşıyordu. Şimdi ise Ankara milletvekili. Bunlar toplumun gözünden kaçmıyor."

Toplantıda, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün ''seçim bildirgesi"nden pasajlar da okuyan Sav, "Burada çelişkili olan Hüseyin Aygün değil, Kılıçdaroğlu'dur. Hüseyin Aygün, zaten CHP'li olmadığını bildirisinde de ifade etmiş" dedi.

ÇETİN: BAYKAL GELSİN

Öte yandan, toplantıda söz alan PM üyesi Soner Çetin de yerel seçim sürecinde Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ilan edilmesine rağmen, Baykal'ın bir hafta sonra karar değiştirdiğini anımsattı. Çetin, "Sayın Baykal, bir siyasetçiye yapılacak ne büyük kötülüğü bana yaptı. AÜma buna rağmen, ben gelip partinin başına geçmesini istiyorum" dedi.

"ABARTMA BERHAN...''


Toplantıda söz alan CHP eski Milletvekili Berhan Şimşek de Kılıçdaroğlu'na ilişkin sert eleştiriler yöneltti. "Kılıçdaroğlu tavadaki yağ gibi eriyor" diyen Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kemal Bey'i Kadıköy Belediye Başkan Adayı yapsak, bu ilçeyi bile kazanamayız. Çok acı ama gerçek bu" ifadesini kullandı. Şimşek'in bu sözlerine tepki gösteren Sav, "Berhan abartma" karşılığını verdi.

Önder Sav, toplantıya katılan bazı isimlerin, "Bir an önce kurultay için imza toplayalım. Son mermimiz kaldı" demesi üzerine şu cevabı verdi: "Siyasette son mermi diye bir şey yoktur. Merminiz biter ama bir bakarsınız ki, önünüze bir şarjör daha düşmüş. Ya da biri size bir şarjör verir. Merak etmeyin, son mermi diye birşey yoktur."

Sav toplantıda, 2014 yılında belediye, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir arada yapılabileceğini de söyledi. Edinilen bilgiye göre, Önder Sav yarın aynı adreste eski ve yeni il başkanlarının bir kısmıyla daha toplanacak.
 
 

 
Bakkala gidiyorum diye evden çıktı 20 gündür kayıp
 
Kadınlardan Ahmet Çakar'a mor kart
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Damadını atar yakında 6 Aralık 2011 Salı 19:48

Kılıçdaroğlu Sevdalılarına duyurulur:Tunceli il yönetimini görevden alıyor,yönetime kardeşini atıyor Kemal Bey..Hanımını da Ankara İl Başkanı yapar bu gidişle..Oğlunu Gençlik kolları Genel Başkanı atattırır,Antalyada damadını İl Başkanı atar..Özer Beye muhalifler niye aday arar ki?:)Ama korkunun ecele faydası yok Sayın Kılıçdaroğlu ve sevdalıları.Soyadınızın bir şanı var ama siz o şana layık da değilsiniz..Korkunuzdan örgütleri kendinize yakın insanları akrabalarınızı atıyorsunuz..Sizin parti kültürünüz işte bu kadar..Memur Kemalin yapacağı bu..başka ne beklenir ki..Köhnemiş yapı diye örgüte hakaret eden,partiyi çizgisinden çıkaran Kemal Kılıçdaroğlu,Atatürkün koltuğuna ihanet ettiğini çok iyi bilmektedir,koltuğu koruma peşinde anti demokratik eylem içerisinde örgütleri görevden almaktadır.Takiyye de yapmaktadır.Yazıklar olsun.Ama arkasındaki güçlere güvenen Kemal Kılıçdaroğlu bir şeyi hesaba katmamaktadır.:Kale gibi güçlü ideolojik yapısı sağlam bir CHP tabanı bu oyunları bozacaktır.Kemalist CHP tekrar genel merkezi yönetecektir.Antalyalı Kemalist

Yorumu oyla      8      5  
Kılıçdaroğlu Gitmelidir.. 6 Aralık 2011 Salı 19:07

Köhnemiş yapı diye örgüte hakaret eden,partiyi çizgisinden çıkaran Kemal Kılıçdaroğlu,Atatürkün koltuğuna ihanet ettiğini çok iyi bilmektedir,koltuğu koruma peşinde anti demokratik eylem içerisinde örgütleri görevden almaktadır.Yazıklar olsun.Ama arkasındaki güçlere güvenen Kemal Kılıçdaroğlu bir şeyi hesaba katmamaktadır.:Kale gibi güçlü ideolojik yapısı sağlam bir CHP tabanı bu oyunları bozacaktır.Kemalist CHP tekrar genel merkezi yönetecektir.Antalyalı Kemalist

Yorumu oyla      8      5  
BİLEN 6 Aralık 2011 Salı 09:57

ANTALYA DA KEMAL KILIÇDAROĞLU İLE BİRLİKTE SİYASET YAPTIĞINI SÖYLEYEN ÇAKTIRMADAN ANKARA YA ÖNDER BEYİN YANINA GİDİP GELEN KAÇ YA.. VAR BİLEN VAR MI?

Yorumu oyla      3      6  
mehmet katık 3 Aralık 2011 Cumartesi 20:44

Bu toplantıcılar yirmi yıldır partiyi verimsiz politikasız geri bırakıp AKP nin büyümesini sağlamış kişiler...Gölge etmesinler..Kılıçtaroğlunun değişmesi gerekirse hiç bir şekilde alternatif bu eskiler değildir.olmamalıdır.

Yorumu oyla      6      4  
m.tepe 3 Aralık 2011 Cumartesi 13:48

kemal beyden hangi konularda menmunsunuz

Yorumu oyla      4      3  
2 Aralık 2011 Cuma 23:17

yeter artık bırakın partiyi karıştırmayı yıllardır sizin yüzünüzden iktidar olamıyoruz ya bırakın bu hizipçiliği gidin siz torunlarınızı avutun partiyide gençlere bırakın artık antalyada son seçimi kaybettik baykal yüzünden öyle bir liste yaptıki saolsun yani süleymancı bir vekilimiz var eşini döven bir vekilimiz kendi köyünden 1 oy bile alamayan milletvekilimiz var yazıklar olsun size be bırakın artık BİZ PARTİ TABANI OLARAK KEMAL KILIÇDAROĞLUNDAN MEMNUNUZ SONUNA KADAR YANINDAYIZ.

Yorumu oyla      10      4  
yucel tuzcuoglu 2 Aralık 2011 Cuma 20:02

onder sav bey. lutfen artık sızde baykal da cekılın sızı gormek ıstemıyoruz.hala partıyı karıstırmaya calısyorsunuz.defolun gıdın

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İl Yönetimi Cemevi’nde iftara katıldı
CHP İl Başkanı Özer Ülken, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Hacı ...
“Yeşil Demirel'in evinde” iddiası
Özel Yetkili Başsavcı vekiline ifade veren tanık M.E. gündeme bomba gibi düşecek iddialarda bulundu.
Erdoğan cumhurbaşkanı olursa yerine kim gelecek?
Başbakan Erdoğan cumhurbaşkanı olursa AKP'nin başına kim geçecek?.. Cumhuriyet'ten ...
 
Ülken’den toplu taşımacılara uyarı
CHP İl Başkanı Özer Ülken; “Toplu taşıma sektörü bu fırsatı iyi değerlendirip ...
Baykal, Müjdat Gezen’e ödülünü verdi ve…
Dündar: CHP bana başkanlık teklif etti
Uğur Dündar: Kılıçdaroğlu’ndan önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ...
 
Başbakan ile eşini yatak odasında dinlemişler
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Maalesef bu baskınların bazılarında ...
Eski MİT’çi Eymür gözaltına alındı
Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince, bazı faili meçhul ...
Menderes Türel yerel yönetimlere bakacak
AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Genel Merkez Yerel Yönetimler ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva