'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
19 Mart 2012 Pazartesi - 09:04

Onlar güldürüyor şirketler kazanıyor

2011'i 25 milyar TL ciro ile kapatan telekom şirketleri, bu yıl da kârlarını aboneleri güldürerek artıracak.

Onlar güldürüyor şirketler kazanıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

2007'de Cem Yılmaz'la atağa kalkan Türk Telekom'un reklam filmleri ses getirince komedyen modasına Turkcell, Vodafone ve Avea da uydu. Aboneler, yeni tarife paketlerini artık Türkiye'nin en ünlü komedyenlerinden öğreniyor.
Zaman'ın haberine göre sabit hat ve GSM şirketleri arasındaki kıyasıya rekabet vatandaşı güldürerek devam ediyor. 2007'de Cem Yılmaz'la atağa kalkan Türk Telekom'un reklam filmleri ses getirince komedyen modasına Turkcell, Vodafone ve Avea da uydu. Turkcell Şahan Gökbakar ile anlaşınca, Vodafone da boş durmadı ve Şafak Sezer ile el sıkıştı. Son olarak Avea, Ata Demirer ile 'rekabette biz de varız' mesajı verdi. Hemen her gün yeni bir tarife paketiyle müşterisinin karşısına çıkan şirketlerin reklamları kadar sanatçılara ödediği paralar da çok konuşuldu. Yaklaşık 5 yıldır Türk Telekom'un tanıtım yüzü olan Cem Yılmaz'ın bugüne kadar reklamlardan 6 milyon doların üzerinde para kazandığı belirtiliyor. Konsolide net kârı 2011'de yüzde 15,59 azalarak 2 milyar 68 milyon TL'ye inen Türk Telekom'un Cem Yılmaz ile sözleşmesi haziran ayında sona eriyor. Türk Telekom yönetimi Yılmaz ile çalışmaktan son derece memnun olduklarını her fırsatta dile getiriyorlar. Şirketin, sözleşme bitiminde Yılmaz ile tekrar masaya oturup oturmayacağı ise merak konusu.
Bir TV programında yaptığı tiplemelerle ses getiren ardından Recep İvedik filmleriyle büyük bir hayran kitlesine ulaşan Şahan Gökbakar, Turkcell'in son dönemdeki reklamlarında da boy gösteriyor. Gökbakar'ın Turkcell ile anlaşması tartışmaları da beraberinde getirmişti. Kurumun Genel Müdürü Süreyya Ciliv, kamuoyunda gündem oluşturan tartışmalara, Şahan Gökbakar'ın önemli bir yetenek olduğunu ve Turkcell olarak yetenekleri değerlendirmek istediklerini kaydederek son noktayı koymuştu. Gökbakar'ın Turkcell'den kazandığı paranın 6,5 milyon dolar olduğu ifade ediliyor. Gökbakar son olarak, sabit fiyat uygulamasının tanıtımı için Dilber Ay ile kamera karşısına geçti. Fakat bu kez de kendisinin 6,5 milyon dolar, Dilber Ay'ın ise 26 bin TL alması tartışıldı. Reklamda Dilber Ay 'Zorunda mıyım?' şarkısını söylüyor. Şahan Gökbakar, piyanist-şantör olarak ona eşlik ediyor. Verdiği bir röportajda "Vergileri ödeyince elimde yalnızca 15 bin TL kaldı." diyen Dilber Ay, Şahan'ın kendisini yeni filminde oynatacağını, o zaman bu reklamın paraya döneceğini belirtiyor.
Belarus'taki iştirakinden kaynaklanan bir defaya mahsus giderler ve yasal karşılıklar nedeniyle net kârı 2011 yılında yüzde 33,2 azalarak 1,18 milyar lira olan şirket, 2012'de gelirlerinde yüzde 5,66-7,8 büyüme hedefliyor. Bu hedefte Gökbakar'lı reklamların ne kadar etkisi olacağı ilk çeyrek sonuçları ile kendisini gösterecek. "Kırmızı" sloganıyla izleyici karşısına çıkan Şafak Sezer'in Vodafone'dan 2 milyon dolar aldığı öne sürülmüştü. Sezer'in bazı reklamları davalık bile oldu. Sunucu Esra Ceyhan, Uçan Adam Sabri reklamında A'dan Z'ye programından esinlenerek çekildiğini öne sürerek firmaya dava açmıştı.
Şimdilerde ise konuşulan reklamlara Avea imza atıyor. İlk olarak Vampir konseptiyle ekranlarda dönmeye başlayan Ata Demirer'li filmler beğenilince Avea, 2012'de de Demirer ile 'yola devam' dedi. Avea rakiplerinin aksine kampanya tanıtmak yerine arka planda çalışan ekibini ön plana çıkarmayı tercih etti. Yeni konseptte 'Avea çalışıyor' mesajları veren Demirer, dört farklı karakter canlandırıyor. Karakterlerin isimleri ise Operatör Kemal, Cemile Abla, Çaycı Semih Sarıkaya ve Oralet Ahmet olarak belirlenmiş. Avea'nın yeni nesif tarifeler için hazırladığı reklamlarda ise Okan Bayülgen sesi ekrana geliyor. Ekranlarda komedyen tercihi GSM şirketleriyle sınırlı değil. Şu sıralar 'Sen Kimsin' filmi ile sinemalara dönüş yapan Tolga Çevik uzun süre İş Bankası'nın Maximum kart reklam yüzü olmuştu. (THELİRA)
 

 
Özel hastane ücretleri artırıldı
 
Antalya'da korsan göstericiler otobüs taşladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ali Çandır'dan Çanakkale mesajı
Antalya Ticaret Borsası ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı Yönetim ...
Şirketten borçlananın başına neler gelebilir?
Temmuz'da yürürlüğe girecek olan yeni TTK getirdiği yenilikler ile çok ...
Antalya'da kayıp kaçak elektrik oranı; yüzde 8.3
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Antalya Voyage Otel’de ...
 
Altın yatırımcısına müjdeli haber!
İAB Başkanı Osman Saraç, yılın ikinci yarısından sonra altın ons fiyatının ...
Av. Mesut Özderin'e vergi ödülü
Antalya'nın en ünlü avukatlarından Mesut Özderin, 2010 yılında elde ettiği ...
CHP'ye göre asıl amaç bu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Türk Lirası’nın yeni simgesini ...
 
ADO İstanbul Pencere 2012 Fuarı'nda
Kendi sektöründe dünyanın sayılı fuarlarından olan “İstanbul Pencere 2012 ...
Türkiye'nin en zengini anlattı: Nasıl servet yaptım
EKONOMİ dergisi Forbes'ın 'En Zengin 100 Türk' listesinde 3 milyar dolarlık ...
Hitit Holding halka açılıyor
Antalya merkezli Hitit Holding, Galata Menkul Değerler aracılığıyla İMKB'de ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva