Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
26 Mart 2011 Cumartesi - 11:34

Önlüğü giydi börek açtı

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim çalışmalarına devam ettiği Antalya'da eline merdane alıp börek açtı.

Önlüğü giydi börek açtı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Deniz Baykal, memleketi Antalya'da vazgeçemediği lezzetlerden yöresel serpme börekle kahvaltı yaptı. Baykal, İl Başkanı Özer Ülken, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yılmaz, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve milletvekili aday adaylarıyla saat 08.30’da Kırcamii Semti’ndeki Avcuoğlu Börek Salonu'na geldi.

Baykal, her Antalya'ya gelişinde mutlaka uğradığı börekçide ilk kez beyaz önlük giydi ve eline merdane alıp börek açtı. Geniş mermer tezgahta yağlı hamurun önce merdane yardımıyla açılıp daha sonra elle inceltilmesiyle yapılan serpme böreği yapmayı deneyen Baykal'ın danışmanlığı börek salonun sahibi ve ustası Ramazan Avcuoğlu yaptı. Avcuoğlu, Baykal'ın merdane yardımıyla açtığı hamuru zaman zaman düzeltti, elle inceltmesine yardımcı oldu.

CHP eski Lideri Baykal, açtığı böreği kıymalı yapmayı tercih etti. Mermer tezgahtaki kıyma tenceresinden eline bir miktar alan Baykal, "Bu kadar koysam batar mısın?" diye sordu. Avcuoğlu, "O az oldu. Biraz daha koyalım" deyince Baykal bu kez bonkör davrandı. İçine kıyma doldurduğu böreği katlayarak fırına sürülmeye hazır hale getiren Baykal, Avcuoğlu'na, "Bu böreği kimseye verme" diye tembihledi. Deniz Baykal, serpme böreği yemenin zevkli ama hazırlamanın da heyecan verici olduğunu söyledi. Baykal, böreğini yemek için aday adaylarıyla masaya geçerken usta Avcuoğlu, Baykal'ın ilk denemesine rağmen oldukça başarılı olduğunu kaydetti.

ESNAFI ZİYARET ETTİ

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Antalya milletvekili aday adaylarıyla yaptığı kahvaltının ardından Işıklar Caddesi'nde başlayıp tarihi Kaleiçi Yat Limanı'nın üzerinde bulunan Tophane Çay Bahçesi'nde son bulan esnaf gezisine çıktı. Baykal ve yanındakiler, 2 kilometrelik ziyareti yaklaşık 3 saatte tamamladı.

Baykal, ziyaretler sırasında kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen kimseyi kırmadı. Antalyalıların da yoğun ilgi gösterdiği Baykal'a en çok sorulan soru "Ne olacak bu memleketin hali?" oldu. Deniz Baykal, sorulara "Düzelecek" diye cevap verdi, 12 Haziran'da yapılacak seçimleri işaret etti, yolda karşılaştığı arkadaşlarıyla ayaküstü eski günleri andı.

Işıklar Caddesi'nde bulunan Öğretmenevi'nden başlayan ziyaretler çerçevesinde Deniz Baykal, bir ara kitapçıya girdi. Kitapçıdan Antalya'da en çok satılan kitaplar hakkında bilgi alan Baykal, son dönemde tarihle ilgili kitaplar okuduğunu söyledi. Alışveriş yapan Antalyalıların aldığı kitaplara da bakan Baykal, "Okuyun da ne okursanız okuyun" tavsiyesinde bulundu. Baykal, "Artık okumak da tehlikeli hale geldi" şeklindeki bir serzenişe ise "Onun için artık kitapları bastırmıyorlar" diye karşılık verdi.

YÜZMESİ İRAN'DA DA MEŞHUR

Baykal, dükkanlarda karşılaştığı İranlı turistlerle de ilgilendi, turistlere Farsça "Antalya Yahşi?" (Antalya güzel mi?) diye sordu. Behram adlı İranlı turist ise Baykal'a anı parası olarak 2 bin İran Riyali hediye etti. Behram, kendisinin İran'da tanındığını, özellikle yüzmesinin çok iyi bilindiğini söyledi. Bu duruma şaşıran Baykal, "Oralara kadar gitti mi bu iş" dedi.

Baykal, mezun olduğu Antalya Lisesi'nin önünde ise hatıra fotoğrafı çektirdi. Kestane tezgahının başına geçti, mangala kestane attı. Baykal, seyyar piyango bayisinin kendisine uzattığı bilet demetine dokunmadı, yanındaki gazetecileri göstererek, "Şimdi bunlar işi piyangoya kaldı diye yazarlar" diyerek bayiye teşekkür etti.

TARAFTARLAR ÖNÜNÜ KESTİ

CHP eski Lideri Baykal'ı Dönerciler Çarşısı'nda ise Antalyaspor taraftar grubu '07 Gençlik' karşıladı. "Deniz Baykal Antalya'ya stat yapsana" diye tempo tutan taraftarların arasına giren Baykal, "Bunu bütün Antalya'ya anlatmayı başardınız. Bu konuya sahip çıkın" diye konuştu. Baykal teşekkür ederek taraftarlardan ayrılırken Antalya'nın tanınmış Yenigün Şekercisi'nde portakal suyu içti. Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği hemşehrileri Baykal, bir vatandaşın "Sizi öpebilir miyim?" sorusuna ise "Senden mi esirgeyeceğim? diye karşılık verdi.

ANTALYA'DA 131 ADAY ADAYI

Deniz Baykal ve CHP'li aday adaylarının şehir merkezinde gerçekleştirdiği seçim çalışması Tophane'de denize karşı içilen çaylarla sona erdi. Burada soruları yanıtlayan Baykal, Antalya'da kesin olmayan listelere göre CHP'den 131 ismin aday adaylığı için müracaat ettiğinin hatırlatılması üzerine, "Antalya'da CHP'ye hizmet verme konusunda yarış var. Bunlar aday adayı. 14 aday çıkacak diğer bütün aday adayları da adaymış gibi çalışacaklar. Bunu sağlamaya çalışıyoruz" dedi. Genel Merkez'in anlayışı doğrultusunda Türkiye'yi gerginliğe sürükleyecek, tahrik edecek konuşmalardan uzak durmaya çalıştığını kaydeden Baykal, kendisinin görevde olduğu 2007 ve 2009 seçimlerinde de bu konunun üzerinde hassasiyet gösterdiklerini söyledi. Baykal, "Kendi programımızı anlatmaya çalışacağız. Aile sigortasını, yoksullukla mücadele, işsizlikle mücadele, ekonomik ve sosyal sorunlara dikkati çekeceğiz" diye konuştu. (Emre BAYLAN/ ANTALYA-DHA)-

 
100 bin dolara asker kaçırma
 
'Ahmet'i bu kitap tutuklattı'
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
munir sapmaz 27 Mart 2011 Pazar 18:47

ben hiç chp ye oy vermedim ama bir ANTALYA sevdalısı ANTALYA lı olarak sayın DENİZ BAYKAL' a son derece saygı duyuyorum ve ANTALYA'lı olarak onu seviyorum..........

Yorumu oyla      3      3  
26 Mart 2011 Cumartesi 12:10

Gönüllerin Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal...Her zaman Antalya sizinle

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sara Hastası kadın gölette boğuldu
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 2.5 metre derinliğindeki gölette boğulan ...
Futsalda finalistler belli oldu
Genç Erkekler Futsal Grup Birinciliği'nde, gruplarında birinci olan Bolu ...
Neden Niyazi Nefi Kara ?
Uzun yıllar Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı olarak Türkiye’nin farklı yerlerinde ...
 
Saidi Nursi’ye namaz bozduran gazeteci
Bir fotoğraf uzun yıllar İstanbul ve Ankara’da foto muhabirliği yapan ...
Safra kesesi taşına 3 dakikada çözüm
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde uygulanmaya başlanan ERCP adlı yöntem ...
Aslıtürk Antalya'da
Hayali ihracat yaptığı iddiasıyla 1998'den bu yana Interpol tarafından ...
 
Minik Zeynep yangında can verdi
Antalya'nın Serik ilçesinde, yakındaki seraya çalışmaya giden anne ve ...
Yönlendirme levhalarında bir ilk
Antalya Büyükşehir Belediyesi plastik malzeme kullanılarak üretilen trafik ...
Kalçasındaki izler nedeniyle dava açtı
Antalya’da evlilik yıldönümü için eşinin hediye aldığı 'bölgesel yağ eritme ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva