12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
8 Aralık 2022 Perşembe - 15:50

Onur konuğu olarak kürsüye çıktı ev sahibi gibi konuştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, onur konuğu olduğu TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi ile TTI İzmir Outdoor’da kürsüye çıktı, tam 6 dakika Antalya turizmini anlattı.

Onur konuğu olarak kürsüye çıktı ev sahibi gibi konuştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İzmir’de, hem de CHP’li bir belediyenin düzenlediği turizm etkinliğinde, “Turizm denilince Antalya gelir” diyerek konuşmasına başlayan Böcek,  Antalya’daki turistik tesislerin özelliklerinden, gelen turist sayısına kadar tek tek bilgi verdi. Bu da, ‘Böcek, konuk olarak gittiği İzmir’de, hem de CHP’li bir belediyeden rol çaldı, bol bol Antalya’nın reklamını yaptı’ olarak yorumlandı.

KASIMDA 13 MİLYON 200 BİN TURİST GELDİ

4 mevsim ulaşılabilir turizm olanaklarının ve tesislerin varlığıyla Antalya’nın kültür turizmi başta olmak üzere turizmin her alanında hizmet verdiğini söyleyen Başkan Böcek, 2022 Kasım ayı dahil olmak üzere Antalya’yı 13 milyon 200 yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi. Toplam ziyaretçi sayıları, geceleme miktarları, yatak kapasitesi gibi istatistikler dikkate alındığında Antalya’nın Türkiye’nin en önemli turizm merkezi olduğunu söyleyen Başkan Böcek, “Konaklama tesislerimiz, kongre, sempozyum, zirve gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda futbol ve golf sahası gibi tesisleriyle spor turizminde dünyaya hizmet etmektedir” diye konuştu.

TURİZM ÜLKE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Başkan Muhittin Böcek, turizmin yarattığı ekonomik ve sosyal faydalar başta olmak üzere doğrudan döviz girdisi sağlaması ve istihdama olan katkısı nedeniyle de son derece önemli bir sektör olduğuna değindi. Başkan Böcek, turizmde bugüne kadar sağlanan başarıların ötesine geçilmesi ve turizm kentlerinin de dönemsel krizlerin etkisinden uzak tutulması gerektiğini vurguladı. Başkan Böcek, “Bu hedefe ulaşmak sürdürülebilir turizm politikaları geliştirmekle, birbirimizin deneyimlerinden yeni şeyler öğrenmekle mümkün olabilecektir. Bu nedenle deneyimlerimizi paylaşacağımız bir etkinlik olduğunu düşündüğüm 16. Uluslararası Turizm, Ticaret Fuar ve Kongresinin hepimize önemli katkılar sunacağına inanıyorum” dedi.

ANTALYA STANDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi, TTI İzmir 16. Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde ilçelerde birlikte ortak stant açtı. Antalya’nın tanıtımının tek çatı altında yapıldı. Açılışın ardından fuardaki stantları ziyaret eden Başkan Muhittin Böcek, Antalya standında da belediye başkanlarını ve turizm sektörü temsilcilerini ağırladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katılımları için Başkan Böcek’e teşekkür plaketi verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TÜRSAB desteği, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığında düzenlenen 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi, sektörün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi. Bu yıl onur konuğu ilin Antalya olduğu TTI İzmir, düzenlenen törenle bugün başladı.

'Sağlık turizmi' ve 'kruvaziyer turizm' bölümleri bulunan fuarın açılış törenine Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye Turizm Yatırımcıları Dernek Başkanı Oya Narin, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener,  İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Dünya Seyahat Acenteleri Birlikleri Federasyonu (UFTAA) Başkanı Sunil Kumar Rumalla katıldı.



FUAR, SON GÜN HALKA AÇIK OLACAK

A ve B hollerinde yapılan TTI İzmir'de bakanlıklar, valilikler, belediyeler, seyahat acenteleri, tur operatörleri, turizm büroları, oteller ve konaklama tesisleri, havayolları, turizm taşımacılığı, seyahat teknolojileri ve yazılımları gibi birçok kurum ile sektörden katılımcılar yer alıyor. İlk iki gün profesyonel ziyaretçilerini ağırlayacak fuar, son gün halka açık olacak. Fuarda 'Sağlık turizmi özel alanında' sağlık kurum ve kuruluşlarının stantları yer alıyor. Üç gün boyunca katılımcı hastane ve klinikler forum alanında kendi sunumlarını yapabilecek. 'Kruvaziyer turizmi' bölümü sektörün önde gelen paydaşlarını buluştururken katılımcılarıyla özel bir oturum da düzenleyecek. B salonunda yer alan TTI Tech sahnesinde de seyahat teknolojileriyle ilgili sunumlar olacak. TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı ise karavan park alanında kamp ateşi yakılarak başlatılacak.

'HEDEFİMİZ İZMİR'E GELEN TURİST SAYISINI 12 AYA VE 30 İLÇEYE YAYMAK'

Fuarın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz TTI İzmir Outdoor ile birlikte 16 ülkeden 210'dan fazla katılımcı ve binlerce ziyaretçiyi dört gün boyunca misafir ediyoruz. Turizm sektörü biraz bisiklete binmek gibi. Başarılarla övünmek mümkün ama pedal basmaktan asla vazgeçmemek ve durmamak lazım. Uluslararası büyük bir rekabet var" dedi. Türkiye'ye gelen turistlerin büyük kısmının sadece tek bir ile ve sezona sıkıştığını dile getiren Soyer, "Biz İzmir'de bunun tersini başarmak için Kent Vizyon Ortaklığı ile kapsamlı bir turizm stratejisi hazırladık. Tüm sektör paydaşlarımızla İzmir'e gelen turist sayısını dört milyona yükselterek 12 aya ve 30 ilçeye yayma hedefi belirledik. İzmir'in üç bine yakın destinasyonunu tek bir mobil aplikasyonda topladık. Visitİzmir, İzmir'e gelmek isteyen turistlere daha yolculuğa çıkmadan rehberlik etmeye başlıyor. Diğer önceliğimiz İzmir'e yapılan doğrudan seferler. Bu konuda İzmir'e uçuş düzenleyen havayolu şirketleri ile yakın bir ortaklık içinde çalışıyoruz ve bu kapsamda Direct İzmir programını başlattık" ifadelerini kullandı.

'PANDEMİYİ YENDİK, TURİZM GERİ DÖNÜYOR'

Pandemiden sonra seyahat alışkanlıklarının değiştiğini ifade eden Soyer sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz İzmir'de, yerel ölçekte turizm alanında atacağımız adımları planlarken küresel ölçekteki bu değişimi anlıyor ve İzmir'i bu değişimle uyumlu hale getiriyoruz. İki yıldır TTI fuarımızla birlikte düzenlediğimiz ve büyük teveccüh gören Outdoor fuarımız bu kararlılığımızın bir yansıması. Türkiye'nin ucuz destinasyon haline gelmediği, yerelin kendi gücü ve bereketinden beslenen yeni bir turizmi ülkemizin tüm kılcallarına yaymak zorundayız. Pandemiyi yendik, turizm geri dönüyor. Dilerim dönüşümüz muhteşem olsun."

'TURİZM BARIŞTIR, KARDEŞLİKTİR'

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Turizm sadece endüstriyel bir faaliyet olarak değerlendirilmeyecek kadar önemli kültürel ve sosyal bir harekettir. Misafirler gittikleri yerin kültürüyle hem zenginleşir hem zenginleştirirler. İzmir'in barış kokan havası dört mevsim 12 ay turizmi besliyor. Bütün İzmir fuarımızın başarısı için bir arada çalışıyor. Bu güzel tablodan etkilenmeme mümkün değil. TTI İzmir kendini turizmci olarak tanımlayan herkesin olması gereken, gelmediği zaman çok şeyler kaçıracağını bildiği bir fuar olarak yerini aldı" dedi.

UFTAA Başkanı Sunil Kumar Rumalla törende yaptığı konuşmada, "Covid-19 sonrası turizmin yeniden rekorlar kıran bir sektör olmasını hevesle bekliyorduk. Bu fuar turizmin yeniden doğuşunun bir mucizesi oldu. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu çok sayıda ülkelerden oluşan bir örgüt UFTAA. Turizmi bizler barış olarak adlandırıyoruz. İzmir'den çok etkilendiğimizi ifade etmeliyim" ifadelerini kullandı.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu söylerken tereddüt etmediğimiz güzel İzmirimiz, yabancılar için her türlü turizm alternatifine olanak sağlayan bir destinasyon. Hem UNESCO süreçlerinde hem de Kemeraltı'nın değişim ve dönüşümünde elimizden gelen katkıyı vermeye devam edeceğiz. Bu kenti dünyanın en önemli turizm buluşma noktalarından biri haline getirmek için çalışmayı en önemli sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz" dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, "Türkiye yurt dışından gelen misafirlerin artık sadece yazın değil kışın da en büyük destekçisi. Ülkemiz ve İzmir bu yıl deniz turizminde cazibesini güçlü şekilde ortaya koydu. Akdeniz ve Ege'de tekne trafiği bollaştı. Kruvaziyer turizminde yükseliş dönemi yeniden başladı" ifadelerini kullandı.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin de yaptığı konuşmada, bu tür fuarların ve katılımların 2030 yılına kadar Türk turizmi vizyonunu tekrar oluşturması, İzmir ve Ege Bölgesi'nin de turizmdeki alması gereken payı alması için önemli çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Fuarda standı bulunan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da, turizm cenneti Çeşme'nin 12 ay tatilcileri ağırlamaya hazır olduğunu ifade etti.

Öte yandan törende İZBB'de taşeron işçi olarak çalışırken işten çıkarıldıklarını söyleyen bir grup evde bakım işçisi, işe geri alınacakları yönünde verilen sözlerin tutulmadığını ileri sürüp, Soyer'i alkışlayarak protesto etti.
 

 

 

 
1 kişinin ölümüne neden olan belediye başkanı tutuklandı
 
14 yıl önceki polis cinayetinde sevgiliye müebbet hapis
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zeynep 9 Aralık 2022 Cuma 00:03

Ege Bölgesi tabii ki çok eskiden beri turizme ev sahipliği yapıyor. Ancak bunun 5 yıldızlı otel turizminden daha çok yerli halkın kasaba ve yazlıkçı turizmden oluştuğu görülüyor. Bu bağlamda bakarsak her iki il için de butik otellerinin, kasaba mimarisinin, ulaşımının eskimişliği hatta yer yer ilkelliği, turizm kültürünün demodeleştiği ve yetkililerin bu konuda hiç bir girişimde bulunmadığı da görülüyor.

Yorumu oyla      0      0  
taş 8 Aralık 2022 Perşembe 18:10

Antalya doğal durumundan dolayı turizmde gelişen bir bölge,yoksa Belediye Başkanları ile ne ilgisi var.Muhittin Böcek turizmi anlayana kadar zaten 5 yılı biter,4 seneden beri zaten ancak Büyükşehir'i öğrenmekle vakti geldi geçti.Antalya'nın en büyük şanssızlığı kentin 25 yıl 50 yıl sonra nasıl olacağını planlayacak bir Başkan'ın ve ekibinin iş başına gelmemesi.Partiler ne yazık ki,sadece seçim kazansın diye isimler belirliyorlar ve Dünya'nın turizm başkenti sayılabilecek Antalya'da ne yapabilir veya kenti Dünyadaki turizm illeriyle rekabet edecek duruma getirebilirler mi diye bakmıyorlar.O nedenle son 20 yıldır sürekli Belediye Başkanları değişiyor,umarız önümüzdeki seçimde bütün bunları düşünebilen bir aday çıkarda Antalya'da hak ettiği yere gelir.Yoksa Muhittin Böcek covid falan derken çarşafa dolandı ve halen oradan kurtulamadı,mesele liyakatli bir kadronun iş başına gelmemesi,öyle bir kadro kurmak için önce kişinin kendisinin liyakatli olması gerekir.Yoksa ha kel Hasan,ya da Hasan kel ikisi de aynı.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya turizmi, 'rekor yıl' 2019'u 2023'te geçmeyi hedefliyor
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, şu anki rezervasyonlara göre, turizmde çok ...
Antalya’da 8 otel yenilemeye giriyor, 3 yeni otel geliyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ekim ayına ait yatırım teşvik belgelerini ...
Antalya turizminde 'altın sonbahar'
TÜRKİYE'de yabancı turistin en çok ağırlandığı Antalya'da, ekim ve kasım ...
 
Antalya turizmi, tüm yılların en iyi kasım ayını yaşadı
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, 2022'nin 11 ayında kente hava yolu ile 13 ...
Kültür ve Turizm Bakanlığı'na 58 sözleşmeli personel alınacak
RESMİ Gazete'de yayımlanan ilana göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, 58 ...
2023 turizminde tarihi rekor hedefi
TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizmde ...
 
Almanlar aradığı huzuru otellerimizde bulabilir
Turizm duayeni Hüseyin Baraner,  Almanlar’ın turizmde Türkiye’ye yönelik ...
Antalya'da sezonun uzaması, istihdamı artırdı
KORONAVİRÜS sürecinde turizmde yaşanan zor günlerin ardından Antalya'ya ...
Antalya'da turistlerle bir otelin 'Tazminat' kavgası
Tatil yaptıkları otellerde çeşitli hastalıklara yakalandıklarını iddia ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva