Dilekler Akdeniz’le buluştu
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
21 Haziran 2013 Cuma - 15:20

Ormanda piknik yasağı başladı

Türkiye'nin orman bakımından en zengin şehirlerinden Antalya'da orman yangınıyla mücadele konusunda alınacak tedbirler belirlendi.

Ormanda piknik yasağı başladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Buna göre, yangın riski taşıyan ormanlık alanlara girişler ile belirlenen yerlerin dışında gecelemek ve ateş yakmak yasaklandı.
Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, kamu kurum ve kuruluşları ile muhtarlıklar ve vatandaşları ilgilendiren önemli kararlar aldı. Buna göre, başta köy ve mahalle muhtarları olmak üzere yangın haberi alınır alınmaz 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi verilerek, müdahale ekiplerinin yangın bölgesine sevk edilmesine yardım edilecek. Ormana bitişik tarlalarda hasadın ardından yanıcı maddeler kaldırılıp, 5-10 metre genişliğinde bant oluşturulması sağlanacak. Orman içi ve kenarı tarlalarda anız, ot ve çalı yakılmasına engel olunacak ve otlama izni verilen yerler dışındaki ormanlık alanların otlakiye olarak kullanılmasına izin verilmeyecek.
VATANDAŞ UYARILACAK
Hava sıcaklığının yüksek ve nisbi nemin çok düşük olduğu günlerde piknik alanlarında ateşli piknik yaptırılmaması, anız yakılmaması, tarla ve ormanlık alanlarda çok dikkatli davranılması hususunda vatandaş uyarılarak, gerekli tedbirlerin alınması sağlanacak. Orman yangınlarının söndürülmesinde öncelikle Orman Yangın Ekipleri'nin müdahalesi sağlanacak. Yeterli olmaması halinde DSİ, Karayolları, İl Özel İdaresi, belediyeler ve özel sektöre ait personel, ekip ve araçların desteği istenecek. Bu da yeterli olmadığı takdirde askeri birliklerden yardım talep edilebilecek.
ARAÇLARA GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ
Kasten çıkarılabilecek orman yangınlarının önlenebilmesine esas olmak üzere istihbarat çalışmaları artırılacak, ilgili kurumlar vatandaşlar tarafından yapılan orman yangını ihbarlarını süratle en yakın orman teşkilatına bildirecek. Karayollarında yangına giden araçlara geçiş üstünlüğü sağlanacak, havaalanında da yangına hareket eden uçak ve helikopterlere kalkış ve geçiş önceliği verilecek.
RİSKLİ ALANLARA GİRİŞ YASAKLANDI
Yangın riskinin yüksek olduğu 1 Haziran- 31 Ekim tarihleri arasında Orman Bölge Müdürlüğü'nce tespit edilen yangın yönünden tehlikeli ve mutlak korunması gerekli riskli alanlara girişler yasaklandı. Anız ve benzeri atıkların yakılmaması konusunda vatandaş uyarılarak, yasağa uymayanlar hakkında cezai işlem yapılacak. DSİ, Karayolları, İl Özel İdaresi, belediyeler ve diğer kurumlarca 1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında birer dozer ve treyler hazır bekletilerek, Orman Bölge Müdürlüğü'nün talebi halinde derhal orman yangınına sevk edilecek.
GEREKİRSE ELEKTRİK KESİLECEK
Kırsal alanda çalışan biçerdöverler dahil tüm araçlarda yangın söndürme tüpleri ve su bidonları bulundurulması yönünde uyarılar yapılacak. Müftülüklerce cemilerde orman yangınları hakkında hutbe okunacak, orman idaresinde bildirilen her kritik hava durumu minarelerden orman köylülerine duyurularak vatandaşlar uyarılacak. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü dönem boyunca haftalık hava raporu ile günlük sabah- öğle- akşam hava raporları ve nem değerlerini Orman Bölge Müdürlüğü ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirecek. Yangın riskinin çok yüksek olduğu aşırı sıcak, fırtınalı havalarda risk oluşturan enerji nakil hatlarındaki enerji, talep halinde AKEDAŞ ve TEİAŞ tarafından kesilecek.
'YANGINA GİDER' LEVHASI KONULACAK
Yangın halinde olay yerine ulaşacak birlikler ve ekiplerin sevki için yangına gidilecek ana güzergahtan ayrılan sapaklar ve orman içindeki yollara 'Yangına Gider' levhası konulacak. Milli park statüsünde günübirlik piknik alanları ve çadırlı kamp alanları gibi piknik-mesire yerlerinde yangını önleyici tedbirler alınacak ve vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarılacak. Devlet ormanlarında belirlenen konaklama yerleri dışında gecelemek, ocak yerleri dışında her türlü ateşin yakılması yasaklanırken, bu hususta ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları gerekli çalışmayı yapacak. Antalya merkez ile yangın riski taşıyan orman alanlarında devriye hizmetlerine ağırlık verilecek.
Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)
 

 
Önce organ kardeşi, sonra karı koca, şimdi de çocuk sahibi oldular
 
Eğitim Araştırma'da 2 hastaya ilik nakli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Önce organ kardeşi, sonra karı koca, şimdi de çocuk sahibi oldular
ANTALYA'da, aynı kadavradan organ nakli olduktan sonra tanışıp evlenen ...
Yaralının elini bırakmadı
ANTALYA'da motosikletiyle bariyerlere çarpan 30 yaşındaki Ali Dağdeviren ...
Toroslardaki gizemli güzellik: Uçansu şelalesi
ANTALYA'nın Gündoğmuş İlçesi'nde, Torosların zirvesinde doğan ve yaklaşık ...
 
Orman işçilerine komando eğitimi
ORMAN yangınlarına müdahalenin en önemli ayağını oluşturan orman işçilerinin ...
Avukat değil ‘Suç makinesi’
ANTALYA'da organize suç örgütü lideri avukat F.Y.'nin, kendisine karşı ...
Keyifleri yerinde
ÖZEL bir hastanede çalışan Ebru Şekerci ile Hatice Çapacı, iş arkadaşlarının ...
 
Renkli buluşma
FIT Woman Club'ın sahibi Hülya Çankaya ile yakın arkadaşları İrana Memedova, ...
Balayı Porto Rico'da
KUYUMCU Cemil Akgünsel ile Fatma Müge Özşahin, yaklaşık iki yıl önce başlayan ...
En uyumlu konuklar
YAKIN arkadaşlar Serap Koçak ile Gülben Tokak, yakın bir dostlarının düğün ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva