'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
21 Temmuz 2016 Perşembe - 11:15

Osman Ayık: Demokrasinin kazanması turizme de olumlu yansıyacak

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık, darbe girişimi sonrasında demokrasinin kazandığını belirterek, "Bunun mutlaka Türkiye'ye olumlu bir dönüşü olacak. Sektör olarak bundan önümüzdeki dönemde faydanalacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Osman Ayık: Demokrasinin kazanması turizme de olumlu yansıyacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Türkiye'ye dönük satışlar iyi giderken darbe girişimiyle belli oranda rezervasyon iptalleri yaşandığını söyledi. Halihazırda yeni rezervasyonlar alındığını, ancak darbe girişimi öncesine göre tatmin edici olmadığını aktaran Osman Ayık, olaylar sakinleştiğinde eski seviyeye dönmesini beklediklerini kaydetti. Yaşanan süreçte ülkesine dönmek isteyen misafir sayısının büyük oranda olmadığını belirten Osman Ayık, "Doluluk oranları rutininde ama geçen senenin gerisinde seyrediyor. Geçen sene tesislerin büyük bölümü dolu oluyordu ama bugünlerde yüzde 60- 70 veya 80 gibi tesislere göre değişiyor" dedi.

'SEKTÖRÜMÜZ ANCAK DEMOKRASİ VE BARIŞLA VAR OLABİLİR'

Darbe girişimiyle her şeyin baştan kurgulanıp, yeniden ele alınmaya başladığını söyleyen Osman Ayık, şöyle dedi:

"Ama sevindiğimiz tek konu şudur; olaylar şu anda çok sıcak. Türkiye şöyle bir başarıyı gösterdi. Türk halkının demokrasiye bağlılığı, siyasi otoritenin gücü ve iradesini ortaya koymasıyla birlikte Türkiye bu olayı çok kolay bir şekilde atlattı. Bunun da mutlaka Türkiye'ye olumlu bir dönüşü olacak, çünkü sonuçta demokrasi kazandı. Bizim sektörümüz ancak demokrasi ve barışla var olabilir. Bütün bunların hepsi de şu anda Türkiye ve Türk halkının ortaya koymuş olduğu bir başarı durumu vardır. Bundan da biz önümüzdeki dönemde faydanalacağımızı düşünüyoruz. En kısa süre içerisinde de rezervasyon akışında tekrardan bir canlanma olacağı konusunda da bir beklentimiz var."

'TÜRKİYE'NİN ÜRÜNÜ YURTDIŞINDA DA GÜÇLÜDÜR, REKABETSİZDİR'

Kamu personelinin izinlerinin iptal edilmesinin ardından tatilini yarıda kesenler ya da ileriye dönük tatil planlarını iptal ettirenler olduğunu vurgulayan Osman Ayık, "En çok kaybı şu anda iç pazarda yaşıyor gibi görünüyoruz. Çünkü yayımlanan genelgeyle kamu personelinin de tatillerini yarıda kesmek gibi durumları söz konusu. Ortam sakinleştiğinde hem yurtiçi hem yurtdışındaki rezervasyonlardaki tırmanış seyrine tekrardan kavuşacağımızı tahmin ediyoruz. Çünkü Türkiye'nin ürünü yurtdışında da güçlüdür, rekabetsizdir. Türkiye ürünü, fiyat, hizmet dengesi konusunda tüm dünyada rakipsizdir. Türkiye'ye seyahat eden misafirlerin büyük bölümü bu sene Türkiye'nin haricinde herhangi bir başka destinasyona gidemedi ve yüzde 60'a yakın bölümü evlerinde oturuyor. Önümüzdeki süreç Türkiye sakin bir ortama döndüğü takdirde muhtemelen bu bekleyen Türkiye sevdalıları, Türkiye misafirleri tekrardan Türkiye'ye dönüp rezervasyon yaptıracakları konusunda da bizim bir beklenti ve umudumuz da mevcut" diye konuştu.

'EN AZ YÜZDE 10'U GERİYE DÖNMÜŞTÜR, İPTAL OLMUŞTUR'

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ali Kızıldağ, darbe girişimi süreci sonrası sıkıntılı bir döneme girdiklerini belirtti. Rezervasyon akışının durma noktasına geldiğini söyleyen Kızıldağ, "Bu sürecin bir an önce sona ermesi ve bütün pazarların Türkiye'ye yeniden turist gönderebileceği huzur ve güven ortamının yaratılması gerekiyor. İç pazarda yüzde 35'lere yakın artış vardı, tahmin ederim en az yüzde 10'u geriye dönmüştür, iptal olmuştur. İptaller hala gelmeye devam ettiğinden de net rakam veremiyoruz. Bir an önce ülkede yaşamın normale dönmesi ve normale dönüşe yönelik de bütün dünyada bir algı yaratılması gerekiyor" dedi. 

'REZERVASYONLARIN ESKİ SEYRİNE KAVUŞACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Sherwood Club Kemer Otel Genel Müdürü Ülkay Atmaca da darbe girişimi sonrası az miktarda da olsa iptaller aldıklarını anlatırken, kamu personelinin izinlerinin kaldırılmasının en büyük endişeleri olduğunu kaydetti. Ancak bunun da kısa vadede düzeleceğine inandıklarını belirten Ülkay Atmaca, "Temmuz ayının son haftasından itibaren rezervasyonların eski seyrine kavuşacağını düşünüyorum" dedi. (DHA)


SHERWOOD CLUB KEMER OTEL GENEL MUDURU ULKAY ATMACA DA DARBE GIRISIMI SONRASI AZ MIKTARDA DA OLSA IPTALLER ALDIKLARINI ANLATIRKEN, KAMU PERSONELININ IZINLERININ KALDIRILMASININ EN BUYUK ENDISELERI OLDUGUNU KAYDETTI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)PROFESYONEL OTEL YONETICILERI DERNEGI BASKANI ALI KIZILDAG, DARBE GIRISIMI SURECI SONRASI REZERVASYON AKISININ DURMA NOKTASINA GELDIGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Etiketler:
 
Antalyalı ünlü reklamcı o gece ölümden dönmüş
 
Serik Kaymakamı Altan gözaltına alındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rus basını OHAL'i nasıl gördü
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 3 ay süreli OHAL kararı ...
Fettah Tamince'den turizmciye çağrı
Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince sosyal medya hesabından ...
Antalya'ya bilet satışı durduruldu
Rus resmi havayolu şirketi Aeroflot, Türkiye'ye bilet satışını durdurduğunu ...
 
Tur otobüsü devrildi: 6 ölü, 20 yaralı
BURSA ve Eskişehir'den Antalya'ya gelen tatilcileri taşıyan tur otobüsünün ...
Nuri Özaltın yaşamını yitirdi
TURİZMCİ işadamı 77 yaşındaki Nuri Özaltın, çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle ...
Acentelere verilen destek süresi uzadı
Türkiye'ye turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine verilen desteğin süresi üç ay uzatıldı.
 
Rus sözcünün sözleri turizmciyi üzecek
RUSYA Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye ile ilişkilerin ...
Turizmciler, 9 günlük Kurban Bayramı'nın erken açıklanmasını istiyor
RAMAZAN Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla otellerin yanı sıra pansiyonlarda ...
Charter gecikince tarifeli imdada yetişti
Rusya'nın "Ural Airlines" havayolu şirketi 7 Ağustos'tan itibaren Ekaterinburg'tan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva