'Giselle'den mayısta son 3 perde
'Giselle'den mayısta son 3 perde
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
10 Mart 2023 Cuma - 13:16

Osman Sert: Antalya'ya göç sınırlandırılsın

ANTALYA Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sert, Antalya'nın karşı karşıya kaldığı yoğun göçe ve göç kaynaklı sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Osman Sert: Antalya ya göç sınırlandırılsın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Başkan Sert, Antalya'nın aldığı yoğun göçün kent dinamiklerine ve sosyal yapıya zarar vermeye başladığını belirterek, açıklamasında şunları kaydetti:

“Antalya, ilçeleriyle beraber 2,6 milyon nüfusa sahip ve sürekli göç alan bir ildir. TÜİK 2022 yılı verilerine göre göç alan iller içinde Muğla ve Tekirdağ'dan sonra 3. sıradayız. Biz, göçü bıçak sırtı bir kavram olarak görüyoruz. Göçü doğru yönetirseniz kentinize, ülkenize zenginlik getirirsiniz. Yanlış yönetirseniz kaos ortamı yaratırsınız, halkın barınma, beslenme, güvenlik gibi temel ihtiyaçlarını tehdit eden bir yola girersiniz. Bizim Antalya'daki ibremiz maalesef orta çizginin kaos tarafına gün geçtikçe daha fazla kayıyor. Antalya'da ikamet izni ile 155 binden fazla yabancı uyruklu kişi yaşıyor. Ülkemizin yaşadığı deprem felaketi sonrasında da en fazla depremzedeye ev sahipliği yapan illerin başında Antalya geldi. Resmi verilere göre 155 bin düzeyinde depremzedemizi ilimizde konuk ediyoruz. Bu sayıya depremden etkilenen bölgelerden kendi imkanları ile gelen insanlarımızı da eklememiz gerekiyor. Depremzedelerimizin tabi ki başımızın üzerinde yerleri vardır. Ancak bu süreç bazı gerçekleri de gün yüzüne çıkarıyor. Yalnızca bu 2 göç kaynağını bile değerlendirsek yaklaşık 1 yıl gibi çok kısa süre zarfında Antalya'ya bir Alanya nüfusu daha eklendi diyebiliyoruz. Yeni gelen nüfusun belli bölgelerde yoğunlaştığı da düşünüldüğünde kapasitesinin çok üzerinde göç alan bir il gerçeği ile karşı karşıya olduğumuz açıktır."

'ORTA GELİRLİ İÇİN EV KİRASI ÖDEYEREK HAYAT STANDARDI TUTTURMAK İMKÂNSIZ'

"Ülkemiz zor bir ekonomik dönemeçten geçmektedir. Enflasyonist sürecin özellikle sabit gelirli insanlarımızın ve maliyet artışını ürününe yansıtamayan iş insanlarının yaşam standartlarını acımasızca düşürdüğünü hep birlikte görüyoruz, yaşıyoruz. Antalya, bu etkinin üzerine bir de göç kaynaklı enflasyonist süreci yaşamaktadır. Özellikle konut talebinin arzı aşması, yabancı talebinin artması, ekonomi politikalarının da fiyatları körüklemesi adeta bir kaos ortamı yaratmıştır. Bugün Antalya'da orta gelir grubundaki bir memurun, doktorun, mühendisin, öğretmenin, hemşirenin, polisin iyi bir semtte ev kirası ödeyerek belli bir hayat standardını tutturma imkânı neredeyse kalmamıştır. Bu durum sürdürülebilir değildir. Akşam saatlerinde sıkışık trafik nedeniyle kentin doğusundan batısına gitmek adeta işkenceye dönüşmüş durumdadır. Bazı bölgeler, bir an önce konut yapalım telaşıyla kanalizasyon altyapısı bile hazırlanmadan yoğun nüfus yoğunluğu içerecek şekilde imara açılmaktadır."

'ANTALYA'DA UYARI SİRENLERİ ACI ACI ÇALIYOR'

"Antalya'da nüfus artışı ve kontrolsüz büyüme kaynaklı uyarı sirenleri acı acı çalmaktadır. Antalya'nın yoğun göç karşısında savunmasız bırakılması, turizmiyle, tarımıyla, sanayisiyle ülkemizin altın yumurtlayan tavuğunun kesilmesi demektir. Artık bazı adımların kararlılıkla atılması gerektiği açıktır. Antalya'nın kentleşme ve büyüme projeksiyonları mevcut gelişmeler de dikkate alınarak güncellenmelidir. Öyle görünüyor ki Antalya büyümeye devam edecektir. Olması gereken, bu sürecin kontrollü ve modern kentleşme ilkelerine sadık kalarak yönetilmesidir."

'ANTALYA'YA GÖÇ SINIRLANDIRILMALI'

"İlk olarak Antalya'ya göçü sınırlandırıcı adımların atılması gerektiği açıktır. Yabancıya konut satışının normalleşme yaşanana kadar durdurulması, yabancıların iş yeri açılışlarına belli kriterlerin getirilmesi göçü sınırlayıcı etki yapabilir. Örneğin şu aşamada ilimizde kuaförlük, emlakçılık, market işletmeciliği yapacak yabancı girişimciye değil, katma değer ve istihdam yaratacak, üretim yapımıza entegre olabilecek, üretemediğimizi üretecek, istihdam yaratacak güçlü dış yatırımlara izin vermemiz çok daha anlamlıdır."

'SOSYAL HAYATIN ÇARKLARINI DÖNDÜREMEYEBİLİRİZ'

"Barınma sorunu kentimizin en önemli gündem maddelerinden biri haline gelmiştir. Orta-alt düzeyde gelire sahip insanlarımızın barınma ihtiyaçlarına hızlıca çözüm üretilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde Antalya'da ekonominin ve sosyal hayatın çarklarını döndüren ekosistemi kaybedebiliriz. Bunun için merkezden yükü alacak ve nüfusu yoğunluğu azaltacak şekilde yayacak, güçlü toplu ulaşım altyapısına sahip devlet destekli toplu konut projeleri devreye alınmalıdır. Yapılan konut projeleri yeni göçü teşvik etmemeli, mevcut kent nüfusunu sosyal ve ticari planlamaya imkân verecek şekilde yaymayı hedeflemelidir."

ANTALYA, (DHA)

 
Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi öğrencileri eylem yaptı
 
Ümit Özdağ, 'Ata İttifakı'nı açıklayacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hayrettin ankarali 11 Mart 2023 Cumartesi 21:34

alanyada 30 yildir yasayan yakinlarim bir yillik pesin kira ve yuksek ev kirasi odeyemeyecekleri icin otellerdeki islerini birakip birde ustune borc alip konyaya tasindilar ,simdi oralarda da kiralar 20-25 bin lira isteniyor bazi vijdansizlarca ,bizler 40 yildir gurbetlerde surunuyoruz bizde memleketimizde normal bir yasam surmek istiyoruz ,bizim vergi ve hizmetlerimizle bugune gelen Turkiye den yabancilar oh ne ala vergisiz algisiz askerliksiz sefasini suruyorlar ,cefasini ceken halkimizbu bize reva degil

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya için sağanak ve fırtına uyarısı
BATI Akdeniz Bölgesi'nin cumartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden ...
Tütüncü: Sanat yaşamın vazgeçilmezidir
Depremzedeler yararına düzenlenen resim sergisinin açılışında konuşan ...
Antalya Müzesi'nde opera konseri
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (Antalya DOB), 'Müze Konserleri' dizisi ...
 
Başkan Topaloğlu, esnafla bir araya geldi
KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Göynük Mahallesi'nde kurulan ...
Demir Adam'ın hikayesi öğrencileri duygulandırdı
ANTALYALI iş insanı ve milli sporcu Ali Bıdı, Antalya Sanayici ve İş İnsanları ...
'La Bohème' bu sezon son kez sahnede
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, kasım ayında prömiyerini gerçekleştirdiği ...
 
Kentsel dönüşüme giren binada korkutan yangın
ANTALYA'da kentsel dönüşüm nedeniyle boşaltılan binanın 4'üncü katında ...
İşbaşı eğitiminde yangın ihbarı
ANTALYA Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ...
Konyaaltı'nda temel hizmetler aralıksız sürüyor
KONYAALTI Belediyesi, ilçe genelinde bir yandan yol ve kaldırımların bakım-onarımını ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva