12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
27 Mart 2023 Pazartesi - 12:23

Otel enkazından yaralı kurtarılan rehber, yaşam savaşını kaybetti

ADIYAMAN'da Isias Otel enkazındaki 43 kişilik rehber ekibinden yaralı kurtarılan ve Ankara GATA'da tedavi altındaki Ömer Faruk Alioğlu, 49 günlük yaşam savaşını kaybetti. 43 kişilik ekipten 1'i şoför, 31'i rehber toplam vefat eden sayısı 32'ye yükseldi.

Otel enkazından yaralı kurtarılan rehber, yaşam savaşını kaybetti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin en çok etkilediği illerden Adıyaman'da yıkılan Isias Hotel'in enkazında, Türkiye Rehberler Birliği'nin (TÜREB) bölgedeki uygulama eğitimine katılan 1'i kaptan 43 kişilik rehber grubu ve KKTC'den voleybolcu öğrenciler, öğretmenleri ve velileri de bulunuyordu. Enkazda günler süren arama kurtarma çalışmalarında birçok rehberin cansız bedenine ulaşılırken, bazıları da yaralı veya sağ kurtarıldı. Enkaz çalışmaları tamamlandıktan sonra 43 kişilik rehber grubundan 1'i kaptan şoför, 30'u rehber 31'i hayatını kaybederken, 12 rehber yaralı kurtarıldı.

YARALI REHBER GATA'YA SEVK EDİLDİ

Enkazdan yaralı kurtarılan rehberlerden birinden daha acı haber geldi. İlk müdahalesi Adıyaman'da yapıldıktan sonra Ankara GATA'ya sevkedilen rehber Ömer Faruk Alioğlu'nun, 26 Mart Pazar günü akşam saatlerinde yaşamını yitirdiği duyuruldu. TÜREB Başkanı Hakan Eğinlioğlu, yaralı kurtarılıp tedavisi GATA'da devam eden Ömer Faruk Alioğlu'nun kolundan ameliyat olduğunu, durumu iyiye giderken enfeksiyon kapması nedeniyle durumunun bir anda fenalaştığını ve kaybettiklerini açıkladı. Eğinlioğlu, Alioğlu'nun 28 Mart Salı günü Antalya'da toprağa verileceğini kaydetti.

HAYATINI KAYBEDEN SAYISI 32'YE YÜKSELDİ

Otel enkazında ölen veya yaralı çıkartıldıktan sonra vefat eden rehberler şöyle; Johanna Carolina Kap, Aykut Bulut, Ömer Faruk Alioğlu, Ömer Kale, Turgut Mustafa Yedek, Ukba Alhomsi, Tahsin Cem Efe, Fikri Töre, Müzeyyen Gökçen, İmran Aydoğdu, Önder Cırık, Emin Uysun, Ömer Tabarlı, Kağan Yıldız, Umut Ulaş Tan, Ozan Koç, Samet Burak Bingöl, Hazal Baytekin, Çiğdem Şimşek, Çağkan Yılmaz, Nazımcan Hartlap, Tayfun Dal, Tamer Özdoğru, Sefa Veysel Yaşar, İdris Talha Kartav, Bahtiyar İsrafioğlu, Ali İsrafiloğlu, Ali Osman Aydın, Hasan Öz, Etem Yedek, Lenur Seyfettinoğlu ve kaptan şoför Mehmet Kalaycı.

KAMU DAVASINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ İSTENDİ

Sözkonusu otel sahiplerinden bu binanın projesini onaylayan tüm sorumlular hakkında hem TÜREB hem de KKTC heyetinin Türkiye Barolar Birliği (TBB) aracılığıyla Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu dile getiren Hakan Eğinlioğlu, “Adıyaman Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği yetkililerince 3 tanık eşliğinde otel enkazından tüm teknik numuneleri aldık ve bu örnekler de savcılığa teslim edildi. Dava süreçleriyle ilgili tüm aileler avukatımıza vekaletname verdi. Biz Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bu davanın bir kamu davasına dönüştürülmesini talep ettik. Bu binanın projesini onaylayan belediye ve ilgili diğer tüm kamu kurumlarından başlayıp tüm sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. Ayrıca bu otel grubunun diğer bölgelerdeki otellerinin de depreme dayanıklılık testlerinin yapılmasını talep ettik. Bu dava süreci iki şekilde ilerleyecek. Birincisi ceza davası, ikincisi tazminat davası" diye konuştu.

TÜREB'DEN TÜM OTELLER İÇİN ÇAĞRI

Adıyaman'da yaşanan acı olay sonrası TÜREB, Türkiye genelindeki tüm otellerin yapı güvenliğinin denetimi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilgili birimleri ile TÜROB, TÜROFED, TÜRSAB, TMMOB ve Türkiye Belediyeler Birliği'ne yazı gönderdi. Yazıda, “Meslektaşlarımızın görevini icra ederken otellerde konaklamak zorunda olması ve önümüzdeki dönemlerde yapılması planlanan uygulama eğitim gezilerinde konaklanacak otellerin güvenli inşa edilip edilmediğin bilinmesi, turist rehberlerinin ve turistlerin can güvenliği açısından ve ülke turizmi açısından önem arz etmektedir. Bu nedenle, otellerin yapı güvenliğinin ivedilikle denetlenmesi, uygun olan ve olmayan otellerin birliğimiz ve kamuoyu ile paylaşılması konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilgili birimleri, TÜROB, TÜROFED, TÜRSAB, TMMOB ve Türkiye Belediyeler Birliği'ne yazı yazılarak çalışmalar başlatılmıştır" denildi.

ADIYAMAN'DA ISIAS OTEL ENKAZINDAKI 43 KISILIK REHBER EKIBINDEN YARALI KURTARILAN VE ANKARA GATA'DA TEDAVI ALTINDAKI OMER FARUK ALIOGLU, 49 GUNLUK YASAM SAVASINI KAYBETTI. 43 KISILIK EKIPTEN 1'I KAPTAN SOFOR, 31'I REHBER TOPLAM VEFAT EDEN SAYISI 32'YE YUKSELDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Antalya'da otomobilin çarptığı kadın yaralandı
 
Sahte vali hesabı açıp, 'Şanlıurfa'da okullar tatil' paylaşımı yaptılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da otomobilin çarptığı kadın yaralandı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde otomobilin çarptığı Kamile K. hafif yaralandı.
Çökme yaşandığı için kapatılan yol, 'otopark' oldu
ANTALYA'da 2002 yılında çökmeler yaşanan ve can güvenliği açısından tehlike ...
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde iki kişinin ...
 
Jandarmadan 'En İyi Narkotik Polisi; Anne' eğitimi
ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı ekipleri OSB Teknik Koleji'nde 'En İyi ...
ASSİM’den öğrenciler için müze gezisi
Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve ...
Kepezli liseliler bilim yarışması finalinde
Antalya Bilim Merkezi’nden destek alarak TÜBİTAK yarışmasına katılan Kepezli ...
 
Konyaaltı Avrupa kupası finalinde
EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası yarı final rövanş maçında deplasmanda ...
AK Parti Antalya'da 'Temayül Yoklaması'
AK Parti Antalya İl Teşkilatı'nda, 14 Mayıs Genel Seçimleri öncesi '28. ...
Emlak dolandırıcılarının 'tapuda mesai bitti' yöntemi
ANTALYA Emlakçılar, Oto Galericileri, İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva