Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
Mauro Icardi'den gol krallığı açıklaması
Mauro Icardi'den gol krallığı açıklaması
25 Aralık 2011 Pazar - 14:18

Otelcilerin yeni başkanı Osman Ayık'ın 3 önceliği

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Genel Başkanlığı görevini Ahmet Barut'tan devralan Osman Ayık, yeni dönemdeki önceliklerin, turizm meslek birliği yasasının çıkarılması, TÜROFED şemsiyesinin genişletilmesi ve etkin bir tanıtım kampanyası yürütülmesi olduğunu belirtti.

Otelcilerin yeni başkanı Osman Ayık ın 3 önceliği
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TÜROFED'in önceki günkü genel kurulunda Gürel Aydın'ın listesine karşı yarışarak, seçimi kazanan Osman Ayık, her şeyden önce yeni yönetim kurulu olarak TÜROFED'i 'Türkiye'nin federasyonu' haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti. TÜROFED'i Türkiye'nin her bölgesini kapsayan bir yapıya dönüştürmek istediklerini anlatan Osman Ayık, "TÜROFED, Türkiye'nin örgütü olmak zorundadır. Türkiye Otelciler Birliği'ni de (TUROB) çatımız altında görmek istiyoruz" dedi.

TUROB'un TÜROFED'in kurucu üyelerinden olduğunu ama bir süre sonra TÜROFED çatısından ayrıldığını hatırlatan Ayık, "İlk fırsatta bu beraberliği sağlamak birincil amaçlarımızdan biri olacak" dedi.

MESLEK BİRLİĞİ YASASI

Konaklama sektörünün yasal bir dayanağa ihtiyacı olduğunu da vurgulayan Osman Ayık, şunları söyledi:

"Önümüzdeki süreçte turizmin, konaklama sektörü ayağının performansını geliştirmek için böyle bir yapıya ihtiyaç var. Buna duyarsız kalmak mümkün değil. TÜROFED olarak görevlerimizinden biri, sektörün arzuladığı bu yasanın çıkması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı harekete geçirmek olacak. Nitekim, Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay'ın genel kurulda bir söylemi oldu. Biz de onu canı gönülden destekliyoruz. Bakanlıkla birlikte öncelikli konularımızdan biri, Turizm Meslek Birliği Yasası'nın çıkarılması için gereken çalışmayı yürütmek olacak."

DÜNYADAKİ KRİZ VE TURİZM

Osman Ayık, bütün dünyada ekonomik kriz ortamı bulunduğunu da anımsatarak, buna rağmen, Türkiye'de turizm sektörünün büyümesi için çalışacaklarını kaydetti. Osman Ayık şöyle devam etti:

"Türk turizm sektörünün geçmiş 10 yıllık genel performansına baktığımız zaman, bu 10 yıllık süreçte de krizler, olumsuzluklar yaşandığını, ama krizlere rağmen, turizmde ortalama olarak hep iki haneli büyüme gerçekleştiğini görüyoruz. TÜROFED olarak ülkemizin bu sektörden elde edilecek gelire olan ihtiyacının bilincindeyiz. TÜROFED olarak gelecekte de bu performansı korumak, hatta geliştirmek en önemli görevlerimizden biridir. Tüm kurumlarla her türlü işbirliğini yapacağız. Ulusal ve uluslararası olmak kaydıyla, tur operatörleri başta olmak üzere her türlü kurumla işbirliğimizi geliştireceğiz."

TURİZMİN İSTİHDAMA KATKISI

Turizmin değer ve istihdam yarattığını, Türkiye'nin imajına katkıda bulunduğunu anlatan Osman Ayık, turizmin Türkiye'yi dünyayla buluşturan bir sektör olduğuna dikkati çekti. Osman Ayık, şu görüşleri dile getirdi:

"Bu sektör için en büyük sıkıntılardan biri, eğitimli işgücüdür. Bu anlamda yeni projeler geliştireceğiz. Türkiye'nin her tarafında konaklama sektörünün gelişmesini sağlayacağız. Sektörümüze yön vereceğiz. Bir veri bankası oluşturacağız. TÜROFED'i sektörün hafızası yapacağız. İnsanların ulaşmasını istediği her türlü bilginin veri bankası olacak. Sektördeki standartların belli bir seviyeye çıkmasını sağlayacağız. Turizm ülke geneline yayılmalı. Turizm sektöründe iki haneli rakamları görerek büyümeye devam ettik. Ama bu demek değil ki gelecekte sıkıntılarla karşılaşmayacağız. Bakanlıkla birlikte bir kriz politikasının geliştirilmesini sağlayacağız."

TANITIMA HIZ VERİLECEK

TÜROFED Başkanı Ayık, tanıtım çalışmalarına hız vereceklerine de değinerek, tanıtım çalışmalarının Ocak ayı başında Hollanda'daki Utrecht Turizm Fuarı'yla başlayacağını, ardından Berlin ITB, Moskova MITT ve iç pazar için çok önemli olan İstanbul'daki EMITT fuarına katılarak, pazarın canlandırılması için çalışmaları yoğunlaştıracaklarını söyledi. Osman Ayık, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yürüttüğü ülke tanıtımına yönelik çalışmalarla ilgili yeni yönetim olarak, tanıtımda yeni bir modele geçmek için önerilerde bulunacaklarını da açıkladı.

SAĞLIK BAKANLIĞININ YASAK KARARI

Osman Ayık, Sağlık Bakanlığı'nın doktorların, ilaç firmalarının 5 yıldızlı otellerde düzenlenen kongrelere katılmalarının yasaklanmasıyla ilgili haberler üzerine de "Bildiğim kadarıyla bu kongreleri ilaç firmaları değil, meslek kuruluşları düzenliyor. İlaç firmaları da zaman zaman sponsor oluyor. Böyle bir yasaklama olacağını düşünmüyorum. Kongre turizmi bizim için çok önemli. Bu tür faaliyetler iç turizmin sezon dışı aralıklarda, konaklama sektörüne canlılık kazandırıyor" dedi.


Bünyamin TOKMAK/ANTALYA, (DHA)-

 
Mahkeme kararını mezar başında okudu
 
Milli piyango destesini seçeceğiz diye alıp kaçtılar
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sevcan 9 Ağustos 2014 Cumartesi 00:23

Once sevgi ve saygilarimi sunarim sizin bir ayranizim ben

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Osman Ayık TÜROFED Başkanı oldu
Ankara’da yapılan ve iki listenin yarıştığı Türkiye Otelciler Federasyonu ...
Frenzel; 2015'de 44 milyon turist
DÜNYANIN turizm devi TUI’nin Yönetim Kurulu Başkanı Michael Frenzel, küresel ...
Yılbaşı tatili, turizmciyi memnun etmedi
Yılbaşının hafta sonuna rastlaması, iç pazarda turizmcileri memnun etmedi. ...
 
'Turizm sektörüne engelli istihdamı' paneli
'Turizm Sektöründe Engelli İstihdamı, Ulaşılabilirlik ve Yerel Yönetimler ...
Lüks gemi Alanya'ya 1047 turist getirdi
Malta bayraklı 'Thomson Celebration' adlı lüks gemi, Antalya'nın Alanya ...
Altınbeşik Mağarası'na turist ilgisi artıyor
Antalya'nın İbradı İlçesi'nde bulunan dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise ...
 
Turizmci işadamının otomobilini taradılar
CEYLAN Intercontınental Otel’in ortaklarından Mahmut Ceylan’ın aracına ...
Günay, Beymelek'in fahri hemşehrisi
Antalya'nın Demre İlçesi'ne bağlı Beymelek Beldesi Belediye Meclisi, oybirliği ...
Akaydın Londra'da turizm fuarında
Dünyanın en büyük 2’inci turizm fuarı Dünya Turizm Fuarı Londra’daki ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva