Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
14 Temmuz 2014 Pazartesi - 12:30

Oteli yaptı açmadan kaçtı

Antalya’da, alternatif turizm alanında faaliyet göstereceği vaadinde bulunarak müşteri kabul eden Bensu Elfida Otel’e rezervasyon yaptıranlar tatil için gittiklerinde büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor.

Oteli yaptı açmadan kaçtı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Piyasaya borç yapan, erken rezervasyon yaptıranlardan paralarını alan otelin işletmecisi Nezikler Turizm’in sahibi bir ay öne kayıplara karıştı. Tatil için Beldibi’deki otele gidenler icra nedeniyle odalarında yatakları ve klimalı olmayan bir tesisle karşılaşıyor. Otelin mülk sahibi, bir dolandırıcılık vakasıyla karşı karşı olunduğunu belirterek internet üzerinden Bensu Elfida Otel’e rezervasyon yaptırılmaması konusunda uyarıyor. Otelin mağdur ettiği müşteriler ise soluğu cumhuriyet savcılığında alıyor. Nezikler Turizm’in sahibi Yusuf Feramuz Örtel’in ise yaşanan olayların ardından sessiz sedasız şirketini başkasına devrettiği ortaya çıktı.

Mülk sahibi Mustafa Mecit, bu yıl başında 27 odalı tesisini alternatif turizm tesisi olarak işletme vaadinde bulunan Nezikler Turizm’e kiraya verdi. 7 Ocak 2014 tarihinde yapılan kiralamanın ardından firma tesisi alternatif hizmet sunan bir otele dönüştürmek için çalışmalara başladı. Otele kadınlar için kapalı bir havuz, bir mescit, çocuk oyun alanları ve yeni odalar inşa edildi. Bu arada gazete ve televizyonlara reklam veren firma, internet üzerinden de rezervasyon almaya başladı. Açılış tarihi olarak 1 Nisan 2014’ü belirleyen firma, açılışı önce 1 Mayıs’a, ardından 15 Mayıs’a erteledi. İnşaat işleri bitmeyen ve müşterilere vaat edilen özelliklere kavuşturulamayan tesisi işletmecisi, piyasaya olan borçları ve müşterilerinden topladığı paralarla 10 Haziran’da kayıplara karıştı.

Güzel bir tatil geçireceğini düşünerek gelen müşterileri ile otele iş yapan esnaf ise büyük mağduriyet yaşamaya başladı. 6-7 kez icra gelen otelin odalarındaki yataklar ile klimalara el konuldu. Mülk sahipleri Türkiye’nin değişik illerinin yanı sıra yurtdışından gelen 100’ün üzerinde müşterinin ellerindeki valizlerle kapıda kaldığını söyledi. Beldibi’nin bağlı bulunduğu Kemer’deki Kültür ve Turizm İlçe Müdürlüğü’ne şikâyette bulunduklarını anlatan mülk sahibi Mustafa Mecit, yaşadıkları karşısında Nezikler Turizm ile olan kira sözleşmesini 28 Haziran 2014’te fesih ettiklerini söyledi. Turizm müdürlüğünün ise firma hakkında Kemer Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu anlatan Mecit, otelin internet sitesinin de kapalı olduğunu, ancak aracı siteler üzerinden rezervasyon almaya devam ettiğini öğrendiklerini ifade etti. Mecit, “Bensu Elfida Otel hayalidir. Böyle bir yer yok. Gelmeyin. Beldibi’nde böyle bir otel yoktur. Görünen fotoğrafların bizimle hiç ilgisi yok. Sanal alemde satış yapılmaktadır.” diye konuştu. Mecit, mağdur olan kadın bir tatilcinin firmanın kredi kartından iki kez çekim yaptığını iddia ettiğini de sözlerine ekledi.
Otelin mağdur ettiklerinden ikisi ise Halit Ateş ve Eyüphan Kılınç adlı öğretmenler ile aileleri olmuş. Ocak ayında internetten rezervasyon yaptırarak 2 bin 340 lira ödeyen 8 kişilik iki aile, otelin halini görünce ne yapacağını şaşırmış.  İnternetten bulduğu otelin gazete ve televizyonlara verdiği reklamları görünce rezervasyon yaptırdığı anlatan Ateş, “Gaziantep’ten geldik, otel bu vaziyette. Ne muhatap var, ne yemek ne de reklamlarda lafı edilen bir şey var. Ciddi mağduruz.” dedi. Ateş, Kemer Başsavcılığı’na dilekçe verdiğini, Gaziantep’e gittiğinde de Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuracağını söyledi. Asıl sıkıntıyı eşlerinin ve çocuklarının çektiğini anlatan Eyüphan Kılıç ise “Ailem büyük hayal kırıklığı yaşıyor. İşin garibi adamlar hâlâ internet üzerinden binlerce lira satış yapıyor. Dün 15 kişiye satış yapmışlar. İnternetteki aracı siteler üzerinden rezervasyon alıyorlarmış.” dedi.
Bensu Elfida Otel’in ahşap, mobilya, elektrik ve su işlerini yapan First Home Mobilya’nın yetkilisi Mehmet Dönmez, en büyük mağduriyeti kendilerinin yaşadığını belirterek, “280 bin lira alacağım var. Bir numune oda yaptıktan sonra anlaştık. İşleri bize verdi. Bize çek verdi, çekler karşılıksız çıktı. Yasal yollar neyse ona başvuracağız.” dedi. Tüm bunlar yaşanırken Nezikler Turizm’in sahibi Yusuf Feramuz Örtel’in, ortadan kaybolmasının yanı sıra şirketini de sessiz sedasız devrettiği ortaya çıktı. 22 Kasım 2013’te kurulan şirket 20 Haziran 2014’te Mehmet Gümüşay’a devredildi. (Zaman)
 

 
Cipin çaptığı emekli albay ve eşi el ele öldü
 
Zirveden yaylaya
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mardan Palace Otel için şok karar
KIBRIS Rum yönetiminde idari mahkeme, Antalya’da 1.4 milyar dolara 7 yıldızlı ...
Antalya'dan Dubai'ye kolay uçuş
BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) işbirliğiyle AirArabia firması, ...
Olympos Teleferik'e gün doğumu turları
ANTALYA'da güneşin doğuşunu Avrupa'nın denize en yakın ve en uzun teleferiği ...
 
Condor mecburi iniş yaptı
ANTALYA-Schonefeld seferi için havalanan Condor Hava Yolları'nın uçağı, ...
Sirene Hotel'e yeni genel müdür
Sirene Belek Hotel'in yeni Genel Müdürü Ercan Çek oldu.
Otel çalışanı kendini astı
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde 34 yaşındaki Ramazan Yalvaç, çalıştığı ...
 
5 yıldızlı otelde yangın
KEMER'de, 5 yıldızlı bir otelin mutfak bölümünde elektrik kablolarının ...
İki otele mavi bayrak
ANTALYA'nın turistik Kundu Bölgesi'nde Kundu Turizm Yatırımcıları Birliği ...
Antalya turizminde bir iflas kararı
BURHAN Silahtaroğlu’nun 1980’lerde kurduğu ve ‘Lykia’ ismiyle otelcilikte ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva