4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
15 Eylül 2020 Salı - 17:59

Otizmli gence dayak atan sanığa 6 ay hapis

AVCILAR'da yüzde 76 engelli raporu bulunan, otizmli Taha Alper'i darp ettiği iddiasıyla hakkında 1.5 yıla kadar hapis cezası istenen Okan Metin'e 10 ay hapis cezası verildi. Bu ceza hafifletici nedenler göz önüne alınarak 6 aya indirildi. Mahkeme sanığın tutuklanmasına gerek olmadığına karar verdi.

Otizmli gence dayak atan sanığa 6 ay hapis
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 8 Mart günü Cihangir Mahallesi'nde meydana gelmişti. Okan Metin, yüzde 76 engelli raporu bulunan Taha Alper'i dövdüğü gerekçesiyle gözaltına alınmış ve ardından sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Dayak ardından çekilen görüntülerin sosyal medyada yayınlanması sonrası tepkiler büyüyünce Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile ikinci kez gözaltına alınan Okan Metin, "Beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiye karşı basit yaralama" suçundan tutuklandı. Hakkında 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Metin'in avukatı, davanın açıldığı Küçükçekmece 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurarak tahliye kararı verilmesini isteyerek, itirazda bulundu. Mahkemenin isteği üzerine Küçükçekmece Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne sevk edilen otizmli genç için "Beden ve ruh bakımından kendisini savunabilecek durumda" raporu verildi. Mahkeme bu rapor üzerine sanık Okan Metin hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve iki gün ikametine yakın karakola imza vermesi koşuluyla 23 Mart günü tahliye kararı verdi. Ailenin avukatı Bakırköy nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye kararı ve adli tıp raporuna itirazda bulundu. Otizmli Taha Alper'in annesi Zeliha Yıldırım, bu karara itiraz ederken, 19 yaşındaki çocuğunun henüz okuma-yazma bilmediğini motor kaslarının gelişmediğini, dikkat eksikliği, zeka geriliği sorunları nedeniyle İstanbul Üniversitesi'nden yüzde 76 ağır engelli raporu bulunduğunu hatırlatmıştı.

DAVA BAŞLADI

Otizmli çocuğu dövdüğü gerekçesi ile tutuklanan ancak, itiraz üzerine tutuksuz yargılanmasına karar verilen Okan Metin'in 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis istemi ile yargılanmasına bugün Küçükçekmece 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Pandemi nedeniyle az sayıda izleyicinin alındığı duruşmada sanık ve kız arkadaşı otistik gencin 'Hişt' diyerek tacizde bulunduğunu öne sürdü. Yaklaşık 2 saat süren duruşma sonunda sanığa darp uçundan 10 ay hapis cezası verilirken bu ceza da hafifletici nedenler göz önüne alınarak 6 aya indirildi. Sanığın tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tutuklanmasına gerek olmadığı kaydedildi. Otistik gencin annesi duruşma sonunda avukatı ile yaptığı açıklamada karara itiraz edeceklerini bildirdi. Anne Zeliha Yıldırım, haksızlık ile karşı karşıya olduklarını seslerini duyuramadıklarını belirterek gözyaşlarını tutamadı.

AVCILARDA YUZDE 76 ENGELLI TAHA ALPER'I DARP ETTIGI IDDIASIYLA TUTUKLANARAK 1.5 YILA KADAR HAPSI ISTENEN OKAN METIN TAHLIYE EDILDI. ANNE ZELIHA YILDIRIM, IKI HASTANEDEN YUZDE 76 AGIR ENGELLI RAPORU VERILEN OGLUNA 5-6 DAKIKALIK KONUSMA ARDINDAN KENDISINI SAVUNABILIR RAPORU VERILMESINE TEPKI GOSTERMISTI. (FOTOGRAF:IHSAN DORTKARDES/ISTANBUL-DHA) ARSIV

AVCILARDA YUZDE 76 ENGELLI TAHA ALPER'I (FOTOGRAFTA) DARP ETTIGI IDDIASIYLA TUTUKLANARAK 1.5 YILA KADAR HAPSI ISTENEN OKAN METIN 'IN YARGILANMASINA BUGUN BASLANDI.  ARSIV FOTO: ISTANBUL-DHA)

AVCILARDA YUZDE 76 ENGELLI TAHA ALPER'I (FOTOGRAFTA) DARP ETTIGI IDDIASIYLA TUTUKLANARAK 1.5 YILA KADAR HAPSI ISTENEN OKAN METIN 'IN YARGILANMASINA BUGUN BASLANDI.  ARSIV FOTO: ISTANBUL-DHA)

AVCILARDA YUZDE 76 ENGELLI TAHA ALPER'I DARP ETTIGI IDDIASIYLA TUTUKLANARAK 1.5 YILA KADAR HAPSI ISTENEN OKAN METIN (FOTOGRAFTA) TAHLIYE EDILMISTI. METIN'IN BUGUN YARGILANMASINA BASLANDI.ARSIV FOTOGRAF:IHSAN DORTKARDES/ISTANBUL-DHA)

AVCILARDA YUZDE 76 ENGELLI TAHA ALPER'I DARP ETTIGI IDDIASIYLA TUTUKLANARAK 1.5 YILA KADAR HAPSI ISTENEN OKAN METIN TAHLIYE EDILDI. ANNE ZELIHA YILDIRIM, IKI HASTANEDEN YUZDE 76 AGIR ENGELLI RAPORU VERILEN OGLUNA 5-6 DAKIKALIK KONUSMA ARDINDAN KENDISINI SAVUNABILIR RAPORU VERILMESINE TEPKI GOSTERDI. (FOTOGRAF:IHSAN DORTKARDES/ISTANBUL-DHA)

AVCILARDA YUZDE 76 ENGELLI TAHA ALPER'I DARP ETTIGI IDDIASIYLA TUTUKLANARAK 1.5 YILA KADAR HAPSI ISTENEN OKAN METIN TAHLIYE EDILDI. ANNE ZELIHA YILDIRIM, IKI HASTANEDEN YUZDE 76 AGIR ENGELLI RAPORU VERILEN OGLUNA 5-6 DAKIKALIK KONUSMA ARDINDAN KENDISINI SAVUNABILIR RAPORU VERILMESINE TEPKI GOSTERMISTI. (FOTOGRAF:IHSAN DORTKARDES/ISTANBUL-DHA)

ANNE ZELIHA YILDIRIM, KARARA TEPKI GOSTERDI. (FOTOGRA:IHSAN DORTKARDES/ISTANBUL-DHA)

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)

Etiketler:
 
Isparta'da kaçakçılık ve uyuşturucu operasyonları
 
Koronavirüsten bugün 67 kişiyi kaybettik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eşeğinin işkenceyle öldürüldüğü iddiasıyla şikayetçi oldu
ESKİŞEHİR’in Beylikova ilçesinde çifti Recep Çakır’a ait eşek işkence ...
Bakan Selçuk: EBA Destek Noktaları dolu
MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından EBA Destek Noktaları'nın ...
Otomobil hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde park halindeki otomobili çalıp, Hayrabolu ...
 
İnşaat malzemeli defile, sosyal medyada ilgi gördü
TRABZON'un Araklı ilçesinde bir bina inşaatında çalışan işçiler, podyuma ...
Oyun oynarken kaybolan çocuğu polis ekipleri buldu
ESKİŞEHİR’de evinin önünde oyun oynarken kaybolan 8 yaşındaki çocuk, polis ...
Ölen minik Alya'dan geriye düğündeki görüntüleri kaldı
İZMİR'in Kınık ilçesinde, akşam bamya yemeği yedikten sonra fenalaşıp ...
 
Sezonu açan balıkçılar 40 aileye balık dağıttı
GAZİANTEP'te balıkçılar, sezonu, balık dağıtarak açtı.
Tarihi kilisenin kapılarına duvar örülmesine suç duyurusu
AYDIN İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, kentteki 130 yıllık Rum Ortodoks ...
Kozan’da orman yangını
ADANA’nın Kozan ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın itfaiye ekipleri ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva