4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
1 Mart 2022 Salı - 09:07

Otomatik Yağlama Sistemleri Neden Kullanılır?

Düzgün bir şekilde yağlanmış makinelerin bakımı, herhangi bir yağlama programının en önemli parçalarından biri olarak kabul edilir. Yağlayıcıyı doğru aralıklarla ve uygun miktarda uygulamamak, bir makinenin maliyetli arızalar yaşamasına neden olabilir.

Otomatik Yağlama Sistemleri Neden Kullanılır?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TPM Mühendislik uzun yıllara dayanan deneyimi ile sektörünün öncü isimleri arasında yer almaktadır. Markanın web sitesinde bulunan otomatik yağlama sistemleri, tamir kelepçesi ve diğer ürün grupları arasından ihtiyacınız olan sistemler hakkında bilgi almak için TPM Mühendislik ile iletişime geçebilirsiniz.

Merkezi yağlama sistemleri, programlanabilir zamanlayıcılar, yağlayıcı pompaları ve yağ enjektörlerinin kullanımı yoluyla belirli zamanlarda belirli konumlara hassas miktarda yağ dağıtmak için endüstride yaygın olarak kullanılan bir araç olma özelliğine sahiptir.

Merkezi yağlama sistemleri 1930'ların ortalarında tanıtıldı. O zamandan beri, birçok araştırma, sıvıyı belirlenen noktalara düzgün bir şekilde iletmek için gres gibi viskoz yağlayıcıların akış sorunlarını çözmeye odaklandı. Teknolojideki gelişmeler, çok çeşitli endüstriyel uygulamalar için hassas dağıtım yöntemleriyle günümüzün merkezi yağlama sistemlerini yaratmıştır. Merkezi yağlama sistemlerine bazen otomatik yağlama sistemleri denir, çünkü bunlar yağlayıcı dağıtma sürecinde tamamen veya çoğunlukla bilgisayarlıdır. Bu sistemler insan hatası riskini ortadan kaldırır ve bir uygulama çok sayıda makinede birçok bileşenin yağlanmasını gerektirdiğinde hassasiyeti artırır.

Merkezi yağlama, bir yağlama noktasına gres veya yağ sağlayabilir. Merkezi bir sistemin temel çalışması aşağıdakileri içerir: Sistem denetleyicisi ve enjektörler, belirli bir aralıkta belirli bir miktarda yağ dağıtmak üzere önceden ayarlanmıştır. Yağlayıcıyı dağıtmak için yağ pompası, bir hava solenoidi aracılığıyla kontrolör tarafından etkinleştirilir. Bu, hatlarda basınç oluşturarak gresin enjektörlerden dışarı akmasına neden olur. Yağ enjeksiyonu tamamlandıktan sonra pompayı devre dışı bırakmak için sisteme bir basınç anahtarı dahil edilmiştir. Bu işlemin son adımında sistem, hatlarda kalan yağları havalandırarak tekrar depoya yönlendirir. 

Teknolojik gelişmeler, bu sistemlerin hassasiyetini ve güvenilirliğini daha da artıran merkezi yağlama sistemlerini kontrol etmek ve izlemek için birçok ürün yaratmıştır. Yağ enjektörleri, sistem tesisatı ve yağ rezervuarları genellikle alarmlarla izlenir. İstenmeyen bir akış modeli mevcut olduğunda veya yağlayıcı deposu düşük olduğunda bir uyarı sinyali gönderilir. Bu tür alarmları bir sisteme dahil etmek, önleyici bakımda faydalıdır. Ayrıca, bakım aralıklarını uzatmak için, sistemlere yüksek kapasiteli yağlayıcı rezervuarları eklenebilir ve tipik olarak ortak sistem rezervuarının hacminin iki katını tutar.

Otomatik Yağlama Sistemlerinin Faydaları

Merkezi otomatik yağlama sistemleri, bazı yeteneklere olan bağımlılığı azaltırken makine kullanılabilirliğini artırmanın etkili bir yoludur. Bu sistemler, doğru aralıklarla uygun yağlama miktarını sağlayarak sürtünmeyi ve aşınmayı en aza indirir, yatak ve makine hizmet ömrünü optimize eder.

Tek tek makineleri veya komple tesisleri yağlamak için tasarlanan otomatik yağlama sistemleri, gerekli tüm noktalara uygun, hassas yağlayıcı takviyesi sağlayarak süreçte çeşitli faydalar sağlar.

Otomatik yağlama, onarım ve yedek maliyetlerde önemli ölçüde tasarruf imkanı verir. Artan makine güvenilirliğinde önemli rol oynamasının yanı sıra yağlayıcıların doğru zamanlaması ve dozajı sayesinde yağlayıcı maliyetlerinde %50'ye varan tasarruf elde edilebilir.

Yağlama, makine güvenilirliğinde kritik bir unsurdur. Yine de birçok operatör için manuel yağlama çok fazla zorlayıcı hale gelebilir. Makinelerinizi yağlamanın daha basit ve daha akıllı bir yolunu bularak, manuel yağlama maliyeti ve çabası olmadan güvenilirliği koruyabilirsiniz. Otomatik bir yağlama sistemi kurmanın ilk maliyetleri daha yüksek olsa da, yatırım düşündüğünüzden daha hızlı karşılığını verir. İlk olarak, işçilik maliyetleri önemli ölçüde azalır. Ancak arıza süresini azaltarak ve bileşen ömrünü uzatarak da önemli ölçüde tasarruf sağlarsınız.

Ayrıca yeniden yağlama için makineyi durdurmaya gerek yoktur - yağlama sistemini dolu ve bakımlı tutmanız yeterlidir. Otomatik yağlama sistemi (ALS), makine çalışırken sürekli olarak yağlama yapar. Bu, yağlama için makineleri durdurmaya gerek kalmadığı için verimliliği artırır. Rulmanlar dönerken yağlamak, yağlayıcı dağılımını da iyileştirir. Az miktarda gres akmaya devam eder ve makine zorlu bir ortamda çalışırken bile kirlenmeyi önler.

Akıllı sensörleri ve izleme cihazlarını bir yağlama sistemine entegre etmek, büyük verilerden yararlanmayı mümkün kılar. Operatörler, tüm yağlama sürecini kaydederek, makine arızaları konusunda daha erken uyarı ve önleyici tedbirler alabilir.

Otomatik yağlama sistemleri; spreyleme & püskürtme sistemleri, merkezi yağlama sistemleri, dozlama sistemleri, zincir yağlama sistemleri, tek nokta otomatik yağlama sistemleri, rulo saç yağlama sistemleri ve bilgisayar destekli manuel yağlama sistemleri olarak sınıflandırılabilir.

Yağlama, temas halindeki hareketli yüzeyler arasında sürtünmeyi azaltan bir filmin eklenmesiyle sürtünme ve aşınmanın kontrolüdür. Kullanılan yağlayıcı sıvı, katı veya plastik bir madde olabilir. Bir yüzeyi yağlamak için birçok farklı madde kullanılabilir. Yağ ve gres en yaygın olanlarıdır. Gres , kıvamını elde etmek için yağ ve bir koyulaştırıcı maddeden oluşurken, aslında yağlayan şey yağdır. Yağlar sentetik, bitkisel veya mineral bazlı olabileceği gibi bunların bir kombinasyonu da olabilir. Uygulama, yaygın olarak baz yağ olarak adlandırılan hangi yağın kullanılması gerektiğini belirler. Aşırı koşullarda, sentetik yağlar faydalı olabilir. Çevrenin önemli olduğu durumlarda, bitkisel baz yağlar kullanılabilir.

 
Ankara'da 925 bin adet tıbbi ilaç ele geçirildi
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne Ukrayna'dan ne Rusya'dan vazgeçmeyeceğiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uyar Zeytincilik
Kahvaltılarda en çok tüketilen gıdalar arasında zeytinler de bulunuyor. ...
Yummak ile Kaliteyi Yakalayan Siz Olun!
Yummak, yakın zamanda kurulmuş olan bir Online mağazasıdır.
Anneler Günü Hediye Seçenekleri
Annelerimize bir gün değil ara ara hediyeler alıp sevindirmek gerekir.
 
Bioderma Atoderm Markası İçeriği Nedir?
Cildi nemlendirmek için geliştirilen Bioderma Atoderm krem, içeriğinde ...
Muhteşem Kaliteye Sahip Edding Marka Kalemler
Edding markasının ürün yelpazesinin bir hayli geniş olması pek çok kişinin ...
Uzun Elbise
Bayanların en rahat ettiği giyim çeşidi elbiselerdir.
 
Yangına Karşı En Güvenilir Sistemler
Firmada sunulan tüm ürünler en kaliteli şekilde üretiliyor.
Cesaret ve Yenilik Ariş Pırlanta Koleksiyonlarında Kadınları Karşılıyor
Sanat, ustalık ve kusursuz işçilikle hazırlanmış Ariş altın kolye modeli, ...
Esiliva Gümüşsuyu Halı Modapek Halı
Gold ve gümüş renk tonları kullanılarak tasarlanan Esiliva modellerde ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva