Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
30 Aralık 2015 Çarşamba - 09:58

Otopark kavgasında ölüme 12 yıl istemiyle dava

ANTALYA'da park yeri nedeniyle çıkan tartışmada otomobilinde darp edilerek ölümüne neden olduğu ileri sürülen 31 yaşındaki Mustafa K. hakkında 'ölüme Sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama' suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Otopark kavgasında ölüme 12 yıl istemiyle dava
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa İlçesi Gençlik Mahallesi 3115 Sokak'taki bir apartmanda oturan 66 yaşındaki Mehmet Necdet Karabacak, 21 Nisan'da aracını park edecek yer bulamayınca karşı binadaki oto kiralama şirketinde çalışan Mustafa K.'dan, evinin önüne park ettiği aracını kaldırmasını istedi. İsteği yerine getirilmeyen Mehmet Necdet Karabacak, iddiaya göre otomobilini Mustafa K.'nin üzerine sürünce ikili arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Mustafa K., yine iddiaya göre aracındaki Mehmet Necdet Karabacak'a saldırdı. Yaşanan arbede, çevredekilerin araya girmesiyle büyümeden sona erdi. Ancak olaydan sonra Mehmet Necdet Karabacak fenalaştı. Sokaktaki markette yere yığılıp kalan Karabacak, ambulansla götürüldüğü Özel Yaşam Hastanesi'nde müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Otopside, Karabacak'ın vücudunda ölüme neden olabilecek travmatik bir bulguya rastlanılmadı. 

ÖLÜMÜN NEDENİ STRESE BAĞLI AŞIRI EFOR

2 Haziran 2015 tarihli otopsi raporunda by-pass ameliyatı olduğu anlaşılan Karabacak'ın, ölümünün kalp damar hastalığından kaynaklandığı bildirildi. Bu kez kalp krizinin kavgayla ilgisinin bulunup bulunmadığının tespiti için dosya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Birinci Adli Tıp İhtisas Kurulu hazırladığı raporda, ölüm olayının kişinin maruz kaldığı eylemin efor ve stresin tetiklediği kalp damar hastalığı ile komplikasyonlar sonucu meydana geldiği belirtildi. Raporun sonuç bölümünde, olayla ölüm arasında tıbben illiyet (neden- sonuç) bağı bulunduğu, ancak ceza hukuku ile ölüm arasında illiyet bağı kurulup kurulamayacağı hususunun ise adli mercilerce değerlendirilmesi gerektiği vurguladı.

12 YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA 

Saldırı ve darp eylemine maruz kalan maktulün aşırı efor sarf ederek strese girdiği, bu nedenle kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği sonucuna varılması üzerine Mustafa K. hakkında, 'ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama' suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Antalya 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanan Mustafa K. ile maktul Mehmet Necdet Karabacak'ın yakınları hazır bulundu. 

"MAKTÜLE VURMADIM"

Duruşmada kendisini savunan Mustafa K., Mehmet Necdet Karabacak'ın aracını park etmek istediğini, bu nedenle kendisinden aracını ön tarafa almasını istediğini söyledi. Aracını bulunduğu yerden yaklaşık 3 metre ileri almasına rağmen Karabacak'ın, "Sizin buraya araç koymaya hakkınız yok" diyerek kendisine tepki gösterdiğini, küfür ettiğini anlatan Mustafa K., "Sonra da aracıma çarpmak için direksiyonun başına geçti. Çarpmaması için önüne geçtim. Diz bölgemden bana çarptı. Can havliyle gidip aracının kapısını açtım. Ancak ayağım kaydı ve üzerine düştüm. Kendisine vuracağımı sanıp yüzüme iki-üç kez vurdu. Kendisine hiç vurmadım" dedi.

VURURKEN GÖRMEDİM

Duruşmada tanık olarak dinlenen araç kiralama şirketinin sahibi Bülent Akdemir ise olaydan sokaktaki market sahibi Mehmet Kaçar'ın haber vermesi üzerine bilgisi olduğunu, dışarı çıktığında Mustafa K.'nin aracın içine eğilmiş olduğunu söyledi. Komşulardan Bilal Keskin ile tarafları ayırdığını anlatan Akdemir, "Necdet bey araçtan indi. Sağ yanağında kızarıklık vardı. Araçtan inerken kapıya çarpar gibi oldu. Bu kızarıklık ondan kaynaklanmış olabilir ama çarptığını görmedim. Sanığın, maktule vurduğunu da görmedim. Necdet Bey'den sanık adına özür diledim. Aracı otoparka götürüp geldiğimde ambulans çağrıldığını gördüm" diye konuştu.

AİLE SANIKTAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Duruşmaya katılan Necdet Karabacak'ın eşi Nesrin Karabacak ile iki oğlu duruşmada ifade verdi, sanıktan şikayetçi oldu. Mahkeme, Mustafa K. hakkında uygulanan adli kontrol kararının yurtdışına çıkış yasağı kaydıyla kaldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.


Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) -

 
'Doktorlar el hijyenine dikkat etmiyor'
 
Ankara'da 2 canlı bomba yakaladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Doktorlar el hijyenine dikkat etmiyor'
TÜRK Hastane Enfeksiyonları Derneği (HİKDER) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. ...
Uğur Acar, uzman gazetecilik dersine konu oldu
Antalya Hüsniye Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Bölümü ...
BU YIL DA BÖYLE GEÇTİ...
Antalya’da yaşamak her mevsimde güzel. Yeni yıla girmek hele mutlulukla girmek bir başka güzel.
 
Batı Akdeniz için fırtına ve don uyarısı
METEOROLOJİ 4'üncü Bölge Müdürlüğü, Antalya için fırtına uyarısında bulunurken, ...
Kemer'in iki büyük kaybı
ANTALYA Kemer'in ilk belediye başkanı Mehmet Emin Minta ile Kemer'i TBMM'de ...
Antalyalı avukata ters kelepçe
Antalya'da polisin paralel yapı operasyonu kapsamında bir dershaneye yaptığı ...
 
Finike'de otomobiller çarpıştı: 1 yaralı
ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı.
Eski patronunu öldüren sanığa 12.5 yıl hapis
ANTALYA'da parasını vermediğini iddia ettiği elektrik tesisatçısı eski ...
Klasikçiler Kepez'de buluştu
KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 'Murat 124' tutkunlarını oluşturduğu ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva