Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
28 Eylül 2020 Pazartesi - 09:13

Öykü Arin, lösemili hastalara umut oldu

LÖSEMİ tedavisi gören Öykü Arin Yazıcı (4), Antalya'daki tedavisinin ardından İzmir'deki odasına kavuştu. Evinin bahçesinde bisiklete binip, koşup eğlenen Öykü Arin, pandemi koşullarında ailesiyle doyasıya vakit geçiriyor.

Öykü Arin, lösemili hastalara umut oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İzmir'de yaklaşık 2 yıl önce Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi koyulan Öykü Arin Yazıcı, tedavisi için Antalya'ya getirildi. Anne Eylem Şen Yazıcı ve baba Çağdaş Yazıcı tarafından 'Öykü Arin'e umut ol' kampanyası başlatıldı. Yurt içinde ve dışında binlerce kişi, Öykü'ye umut olabilmek için kök hücre bağışında bulundu. Geçen yıl 11 Nisan'da hastanede tedaviye alınan Öykü Arin'e, annesi Eylem Şen Yazıcı'dan yarı uyumlu nakil yapıldı. Nakil olumsuz sonuçlanınca 26 Haziran'da babası Çağdaş Yazıcı'dan yapılan yarı uyumlu nakilde ilik uyumu yüzde 98,5 oranında başarılı oldu. Tedavisi boyunca steril odada kalan Öykü Arin, çeşitli eğlenceler bularak vaktini geçirdi. Taburcu olmasının ardından uzun süre evde kalarak herhangi bir enfeksiyon kapmamaya özen gösteren Öykü Arin, bir süre sonra kalabalık ortamlara girmeden açık havada gezdi.

IVIG TEDAVİSİ UYGULANIYOR

Koronavirüsün ülkede görülmesinin ardından lösemi tedavisi gördüğü için risk grubunda bulunan Öykü Arin, doktorlarının uyarısıyla belli bir süre ailesi tarafından ev karantinasına alındı. Yüzde 100 uyumlu nakil bulunamadığı için risk grubunda yer alan Öykü Arin'in ilik savaşı hala devam ediyor. Zaman zaman vücudunda pul pul dökülmeler meydana gelen Öykü Arin'e, 3 ayda 1 intravenöz immünglobulin (IVIG) tedavisi uygulanmaya devam ediyor.

EVİNİN BAHÇESİNDE DOYASIYA KOŞUYOR

Antalya'da doktorları tarafından tedavi uygulanan Öykü Arin Yazıcı, ailesiyle birlikte ağustos ayında İzmir'deki evlerine döndü. Tedavisi için evi ve odasından uzun süre ayrı kalan Öykü Arin, şu sıralar odasına, yatağına, oyuncaklarına kavuşmanın heyecanını yaşıyor. Evinin bahçesinde koşup eğlenen Öykü Arin, ailesiyle birlikte koronavirüs tedbirleri kapsamında akrabalarıyla ve yaşıtlarıyla vakit geçiriyor. Öykü Arin, lösemi tedavisi ve takibi için zaman zaman Antalya'ya gelecek.

ÖYKÜ ARİN BAŞKALARINA UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR

Öykü Arin için başlatılan 'Öykü Arin'e umut ol' kampanyası binlerce hastaya umut olmaya devam ediyor. Öykü Arin için donör olan ve kök hücre bağışı yapan kişiler, pandemi günlerinde de başkalarına umut oluyor. Kampanyayı sadece Öykü Arin için değil, umut bekleyen binlerce hasta için yürüttüklerini aktaran Eylem Şen Yazıcı, sosyal medya hesabından eşleşme yaşayan kişileri paylaşmaya devam ediyor. 'Öykü Arin'e Umut Ol' kampanyası kapsamında son 1 ay içerisinde umut bekleyen 4 hastayla eşleşme gerçekleştiğini açıklayan Eylem Şen Yazıcı, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

"Batuhan Köksal, Öykü Arin'e Umut Ol kampanyasında donör oldu. Başka biri ile eşleşti ve birine hayat verdi. Fırat Önen, donör olmuş başka bir çocukla eşleşti. Pandemi, hayatın kıymetini herkese gösterdi. Maskenizi takın, en yakın Kızılay şubesine gidin. Donör olun. Haden Öz, donör olmuş ve Almanya'dan bir yurttaş ile eşleşmiş. Gözlerinin içi gülüyor. Çok mutlu çünkü hayat kurtarmak çok onurlu bir şey. Fatma Keskin Akman,10 ay önce donör oldu ve eşleşti. Çok mutlu, diyor ki: 'Sadece o çocuk şifa bulmadı ben de buldum ve eksiğim tamamlandı.' Donör olun ve vazgeçmeyin."

'HAYATIN KIYMETLİ OLDUĞUNU ANLADIĞIMIZ GÜNLERDEN GEÇİYORUZ'

Pandemi nedeniyle insanların donör olmadığını hatırlatan Eylem Şen Yazıcı, "İnsanlar maskelerini takıp, bağışta bulunup, donör olabilir. Eşleşme olduğunda da kendilerini koruyarak kök hücre bağışında bulunabilirler. Vazgeçmeyin, donör olun. Hayatın ne kadar kıymetli olduğunu anladığımız günlerden geçiyoruz. Kök hücre bağışına ihtiyacı olan çocuk ve yetişkinler için empati kurabilirsiniz. Donör olun, umut olun ve asla vazgeçmeyin" dedi.

IVIG TEDAVİSİ

Intravenöz immünglobulin (IVIG), klinik immünoloji uzmanı hekimler tarafından karar verilen ve uygulanan tedavi yöntemlerinden biri. Antikor (bağışıklık maddesi) eksikliğinin görüldüğü birincil veya ikincil nedenlere bağlı bağışıklık yetmezliklerinde ve diğer bazı bağışıklık sistemi hastalıklarında uygulanır. IVIG içinde, bağışıklık yetmezliği olan kişilerin vücudunda eksik olan ve 'antikor' adı verilen bağışıklık maddeleri bulunuyor. Bu maddeler, 20 binden fazla sağlıklı kan vericisinden elde edilir ve kan yolu ile bulaştığı bilinen tüm hastalıkların etkenleri açısından çok ayrıntılı işlemlerden geçirilir. IVIG, toplardamar içine serum şeklinde verilir. Uygulama süresi ortalama 3-4 saattir. Bu süre hastanın alacağı IVIG miktarına, klinik durumuna ve yaşına göre değişebilir.

LOSEMI TEDAVISI GOREN OYKU ARIN YAZICI (SOLDA), ANTALYA'DAKI TEDAVISININ ARDINDAN IZMIR'DEKI ODASINA KAVUSTU. EVININ BAHCESINDE BISIKLETE BINIP, KOSUP EGLENEN OYKU ARIN, PANDEMI KOSULLARINDA AILESIYLE DOYASIYA VAKIT GECIRIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

LOSEMI TEDAVISI GOREN OYKU ARIN YAZICI (4), ANTALYA'DAKI TEDAVISININ ARDINDAN IZMIR'DEKI ODASINA KAVUSTU. EVININ BAHCESINDE BISIKLETE BINIP, KOSUP EGLENEN OYKU ARIN, PANDEMI KOSULLARINDA AILESIYLE DOYASIYA VAKIT GECIRIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

LOSEMI TEDAVISI GOREN OYKU ARIN YAZICI (4), ANTALYA'DAKI TEDAVISININ ARDINDAN IZMIR'DEKI ODASINA KAVUSTU. EVININ BAHCESINDE BISIKLETE BINIP, KOSUP EGLENEN OYKU ARIN, PANDEMI KOSULLARINDA AILESIYLE DOYASIYA VAKIT GECIRIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

LOSEMI TEDAVISI GOREN OYKU ARIN YAZICI (4), ANTALYA'DAKI TEDAVISININ ARDINDAN IZMIR'DEKI ODASINA KAVUSTU. EVININ BAHCESINDE BISIKLETE BINIP, KOSUP EGLENEN OYKU ARIN, PANDEMI KOSULLARINDA AILESIYLE DOYASIYA VAKIT GECIRIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

LOSEMI TEDAVISI GOREN OYKU ARIN YAZICI (ANNESI EYLEM SEN YAZICI ILE ), ANTALYA'DAKI TEDAVISININ ARDINDAN IZMIR'DEKI ODASINA KAVUSTU. EVININ BAHCESINDE BISIKLETE BINIP, KOSUP EGLENEN OYKU ARIN, PANDEMI KOSULLARINDA AILESIYLE DOYASIYA VAKIT GECIRIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Likyalılardan kalan miras: Margaz üzümü
 
Bolu'da orman yangını kontrol altına alındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Likyalılardan kalan miras: Margaz üzümü
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde yetişen Margaz üzümü, Likyalılardan günümüze ...
Özge'den 'Saçım saçın olsun' kampanyasına destek
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 9 yaşındaki Özge Lal Ünal, 'Saçım saçın olsun' ...
Evindeki eşyaları yakıp, balkonda intihara kalkıştı
ANTALYA'da eşiyle sorun yaşayan U.Ü., evin mutfağında bazı eşyaları yaktıktan ...
 
Böcek ile ilgili son durum açıklaması
KORONAVİRÜS tedavisinin ardından akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle ...
Oruç Reis, Antalya Limanı'ndan ayrıldı
ORUÇ Reis sismik araştırma gemisi, bakım ve ikmal için geldiği Antalya ...
Polis yakaladı... İşte hakkındaki suçlama...
ANTALYA'da, otomobilini otoyol kenarına park edip, oturduğu portatif sandalye ...
 
Sağlıklı Muratpaşa Hareketi STK'larla buluştu
Muratpaşa Belediyesi'nin diyetisyenleri, spor eğitmenleri, 55 mahallesinden ...
Serik'te kaza: 2 yaralı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde iki motosikletlinin çarpışması sonucu meydana ...
Kesik Minare'ye 'Külah' takan zihniyet bu kez kafayı Saat Kulesi'na taktı...
ANTALYA'nın en önemli sembollerinden olan, Bizans dönemine ait burçlar ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva