AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
5 Eylül 2021 Pazar - 11:56

Öykü Arin online eğitimle okula başlayacak

LÖSEMİ tedavisi gören ve babasının verdiği yarı uyumlu nakille hayata tutunan Öykü Arin Yazıcı (6), bu yıl online eğitimle okula başlayacak.

Öykü Arin online eğitimle okula başlayacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Okula başlayacağı için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Öykün Arin "Okuma yazma öğreneceğim. Ressam olmak istiyorum" dedi. Anne Eylem Şen Yazıcı da Sağlık Bakanlığı'na çağrı yaparak "Ağız içi sürüntü örneği dünyanın birçok ülkesinde kullanılabiliyor. Kök hücre bağışı yapmak için evden çıkmaya gerek bile kalmayan bir yöntem. Beklentimiz; ağız içi sürüntü örneklerinin Sağlık Bakanlığı tarafından bir an önce hayata geçirilmesi yönünde" diye konuştu. 

İzmir'de yaklaşık 3 yıl önce Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi koyulan Öykü Arin Yazıcı, tedavisi için Antalya'ya getirildi. Anne Eylem Şen Yazıcı ve baba Çağdaş Yazıcı tarafından 'Öykü Arin'e umut ol' kampanyası başlatıldı. Yurt içinde ve dışında binlerce kişi, Öykü'ye umut olabilmek için kök hücre bağışında bulundu. 11 Nisan 2019'da hastanede tedaviye alınan Öykü Arin'e, annesi Eylem Şen Yazıcı'dan yarı uyumlu nakil yapıldı. Nakil olumsuz sonuçlanınca aynı yıl 26 Haziran'da babası Çağdaş Yazıcı'dan yarı uyumlu nakilde ilik uyumu yüzde 98,5 oranında başarılı oldu. Taburcu olmasının ardından uzun süre evde kalarak herhangi bir enfeksiyon kapmaması için özen gösterilen Öykü Arin'in, Covid-19 nedeniyle steril ortamlarda kalması için uğraş veriliyor. Geçen yıl Ağustos ayında İzmir'deki evine dönen Öykü Arin, kontrolleri için sık sık Antalya'ya geliyor. Yarı uyumlu nakil nedeniyle kronik ilik savaşı veren Öykü Arin'in önümüzdeki dönemde ilaçlarının azaltılacağı belirtildi.

LOSEMI TEDAVISI GOREN VE BABASININ VERDIGI YARI UYUMLU NAKILLE HAYATA TUTUNAN OYKU ARIN YAZICI (ANNESI EYLEM SEN YAZICI ILE), BU SENE OKULA BASLIYOR.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

'İLAÇLARI AZALTMAYA BAŞLIYORUZ'

Anne Eylem Şen Yazıcı, Öykü Arin'e yapılan ilik naklinin üzerinden 2 yıl geçtiğini, kızının şimdi kronik ilik savaşı verdiğini belirten Yazıcı "İlik savaşının tekrar etmemesi için yüksek doz bağışıklığını baskılayan ilaç kullanıyor. İki kez ilacın dozunu azaltmaya çalıştıklarında, her iki seferde de ciltte ilik savaşı gerçekleşti ve yaralar çıktı. Şimdi yeniden ilaçları azaltmayı deneyecekler. Uzun süre ilaç kullanıldığında ilik savaşının tekrar etmeme olasılığını düşünüyorlar. Bu sefer ciddi ciddi ilaçları azaltmaya başlıyoruz" dedi.

'KAPALI ALANLARDA BULUNMASI UYGUN DEĞİL'

Öykü'nün genel durumu iyi olduğunu, bu ilaçların ilik savaşını engelleyip aynı zamanda bağışıklığını baskıladığını ifade eden Yazıcı "Dolayısıyla başkalarıyla kapalı alanlarda bulunması uygun değil. O yüzden sadece Covid-19 nedeniyle değil, başka bulaşıcı hastalıklar nedeniyle de riskli buluyorlar. Biraz daha tecil edilmiş bir şekilde yaşamımızı sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

'OKULA ONLINE DEVAM EDECEK'

Öykü Arin'in bu yıl okula başlayacağını söyleyen Yazıcı, "Eylül'de okula başlayacak ama online gidebilir. Diğer çocuklarla kapalı bir ortamda bir araya gelmesine doktorları izin vermiyor. O yüzden online devam edecek. Eğer bahar dönemine ilaçlarını kesmiş olur, ilik savaşı tekrar etmemiş olursa Öykü Arin de diğer çocuklarla beraber sınıfa gidebilecek. Okula başlayacağı için çok heyecanlı, çok mutlu. Okula gidebiliyor olsaydı, belki daha da keyfini çıkarabilecekti. Ama online eğitim bile ona çok iyi gelecek" dedi.

'HENÜZ BU KONUDA BİR GELİŞME YOK'

Kök hücre bağışı kampanyalarına hala devam ettiklerini aktaran Yazıcı, destek isteyen ailelerle görüşerek yardımcı olduklarını söyledi. Türkiye'de ağız içi sürüntü örneğinin yapılabilmesi için kampanya başlattıklarını ve büyük bir kitleye ulaştıklarını anlatan Yazıcı "Fakat henüz bu konuda bir gelişme yok. Bunu yeniden sık sık gündeme getirmek istiyoruz. Bu tür konular kamuoyunun gündemine geldiğinde yetkililer daha hızlı harekete geçebiliyor. Ağız içi sürüntü örneği dünyanın birçok ülkesinde kullanılabiliyor. Kök hücre bağışı yapmak için evden çıkmaya gerek bile kalmayan bir yöntem. Dolayısıyla Covid-19 koşullarının devam ettiği, rakamların yeniden yükseldiği bir dönemde, bu yönteme geçilmesi gerçekten çok önemli. O yüzden beklentimiz; ağız içi sürüntü örneklerinin Sağlık Bakanlığı tarafından bir an önce hayata geçirilmesi yönünde" diye konuştu.

KAMPANYAYLA EŞLEŞME HABERLERİ DEVAM EDİYOR

'Öykü Arin'e Umut Ol' kampanyasında bağışta bulunan kişilerden hala eşleşme haberleri aldıklarını hatırlatan Yazıcı "Kampanyada donör olmuş birinin İtalya'dan başka bir hastayla eşleştiği haberini aldık. Bir hayat kurtarmak, bir insana umut olmak çok önemli. O yüzden herkese donör olun ve asla vazgeçmeyin demeye devam ediyorum. Kök hücre bağışı hayat kurtarıyor. Kimin başına ne zaman böyle bir sorun geleceği belli değil. Dolayısıyla kendi geleceğiniz, çocuklarınız, sevdikleriniz ve herkes için donör olun, umut olun" dedi.

RESSAM OLMAK İSTİYOR

Öykü Arin de okula başlayacağı için çok heyecanlı olduğunu söyleyerek "Çok çok heyecanlıyım. Okuma yazma öğreneceğim. Ressam olmak istiyorum. Kök hücre bağışı hayat kurtarır, donör olun umut olun" dedi.

LOSEMI TEDAVISI GOREN VE BABASININ VERDIGI YARI UYUMLU NAKILLE HAYATA TUTUNAN OYKU ARIN YAZICI, BU SENE OKULA BASLIYOR.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)
iLOSEMI TEDAVISI GOREN VE BABASININ VERDIGI YARI UYUMLU NAKILLE HAYATA TUTUNAN OYKU ARIN YAZICI, BU SENE OKULA BASLIYOR.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)
Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) -

 
Ezeli düşmanlık 'Luka'nın sonu oldu
 
Antalya'dan sırlarıyla gitti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ezeli düşmanlık 'Luka'nın sonu oldu
ANTALYA'da mimar Ahmet Sönmez'in sahiplenip büyüttüğü kedisi 'Luka', sokak ...
OGM; Umutlarımız yeşeriyor
ANTALYA'nın Gündoğmuş ilçesinde çıkan yangında zarar gören ormanlar yeniden yeşilleniyor.
Son satılan hazine arazilerinin ikisi Antalya'dan...
Paraya sıkışan belediyelerde olduğu gibi hükümette elindeki hazine arazilerini ...
 
İnşaat işçisi evde ölü bulundu
ANTALYA'da inşatta demirci ustası olarak çalışan Mehmet Güner (61), kaldığı ...
Antalya'da iskele çöktü: 1 ölü, 1 yaralı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde bir binanın dış cephe boyası için kurulan ...
Seyir halindeki kamyonet yandı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde seyir halindeki kamyonet yandı.
 
Akdeniz'de balık fiyatları düşecek mi?
AKDENİZ'de balıkçılar 15 Eylül'de sona erecek av yasağı öncesi hazırlıklarını ...
Çevreci Komşu Kart, alışverişte de kazandırıyor
TÜRKİYE'nin tek ödüllü geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart, artık, alışverişte de kazandırıyor.
Ne oluyor size böyle gençler?..
ANTALYA'da Gülseda Karagülle (28), arkadaşıyla birlikte kaldığı evde yatağında ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva