Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
16 Şubat 2021 Salı - 09:01

Öykü'nün annesi: Yanak içinden sürüntü kitinin gelmesini istiyoruz

LÖSEMİ tedavisi gören, babasının verdiği yarı uyumlu nakille hayata tutunan Öykü Arin Yazıcı'nın (6) annesi Eylem Şen Yazıcı, koronavirüs nedeniyle kök hücre ve kan bağışlarında azalma olduğunu belirtti.

Öykü nün annesi: Yanak içinden sürüntü kitinin gelmesini istiyoruz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İzmir'de yaklaşık 2 yıl önce Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi koyulan Öykü Arin Yazıcı, tedavisi için Antalya'ya getirildi. Anne Eylem Şen Yazıcı ve baba Çağdaş Yazıcı tarafından 'Öykü Arin'e umut ol' kampanyası başlatıldı. Yurt içinde ve dışında binlerce kişi, Öykü'ye umut olabilmek için kök hücre bağışında bulundu. 11 Nisan 2019'da hastanede tedaviye alınan Öykü Arin'e, annesi Eylem Şen Yazıcı'dan yarı uyumlu nakil yapıldı. Nakil olumsuz sonuçlanınca aynı yıl 26 Haziran'da babası Çağdaş Yazıcı'dan yapılan yarı uyumlu nakilde ilik uyumu yüzde 98,5 oranında başarılı oldu. Tedavisi boyunca steril odada kalan Öykü Arin, çeşitli eğlenceler bularak vaktini geçirdi. Taburcu olmasının ardından uzun süre evde kalarak herhangi bir enfeksiyon kapmaması için özen gösterilen Öykü Arin'in, Covid-19 nedeniyle steril ortamlarda kalması için uğraş veriliyor. Geçen yıl ağustos ayında İzmir'deki evine dönen Öykü Arin'in kontrolleri devam ediyor.

HER 3 AYDA KONTOLLER İÇİN ANTALYA'YA GELİYOR

3 ayda bir kontroller için İzmir'den Antalya'ya geldiklerini anlatan anne Eylem Şen Yazıcı, Öykü Arin'in, ilik savaşını engelleyen yüksek doz ilaç almaya devam ettiğini aktardı. Bazı değerlerinin yüksek olduğunu belirten Yazıcı, Öykü Arin'in 3 ay sonraki kontrolde muhtemelen ilik savaşını önleyici ilaçların dozunu düşürmeye başlayacaklarını söyledi. Öykü Arin'in ilik savaşının devam edip etmediğini belirleneceğini aktaran Yazıcı, rutin kontrollerinin sürdüğünü anlattı.

COVİD-19 NEDENİYLE RİSK ARTTI

Öykü Arin'in rahatsızlığı nedeniyle uzun süredir evde olduğunu anlatan Eylen Şen Yazıcı, “Artık yaşıtlarıyla oynamak, sokağa çıkmak istiyor. 3 yıldır steril ortamda yaşıyor. Covid-19 riski arttığı için onun için daha zorlaştı. Her türlü virüse bakteriye karşı onu korumamız gerekiyordu, Covid-19 da buna büyük bir risk olarak eklenmiş oldu. Yine de evde online birtakım atölye çalışmaları yapıyoruz. Matematik, müzik, resim çalışmaları yapıp online olarak başka çocuklarla oynamaya çalışıyor" dedi.

İZMİR'DEKİ DEPREMLERDEN ETKİLENDİ

Öykü Arin'in resim yapmayı çok sevdiğini ifade eden Yazıcı, İzmir'de sürekli deprem fırtınası yaşandığını, Öykü Arin'in de bu depremlerden etkilendiğini anlattı. Eylem Şen Yazıcı, “Geçtiğimiz günlerde fırtına, sel, deprem gibi felaket resimleri yapmıştı. Bunlardan ister istemez etkileniyor. Öykü Arin'e hayalini ve ne yapmak istediğini soruyorum. En büyük hayali hala Disneyland'a gitmek. Ama daha mütevazı hayalleri de var. Öykü Arin denize gitmeyi çok özledi. Deniz kenarında oynamayı, yüzmeyi çok özledi. Umarım bu yaz doktorları izin verecek ve daha fazla deniz kenarına gidebilecek" diye konuştu.

'HER HAFTA 'ÖYKÜ ARİN İÇİN DONÖR OLMUŞTUM, EŞLEŞTİM' HABERİ ALIYORUZ'

Öykü Arin'e Umut Ol kampanyası kapsamında yurt içi ve yurt dışından birçok kişinin kök hücre bağışta bulunduğunu anlatan Eylem Şen Yazıcı, kök hücre bağışına başladıkları dönemde uluslararası sistemde Türkiye'deki donör sayısının 180 bin civarında olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Şu an 700 bini aşmış durumda, fakat bu sayı hala yetersiz. Kampanyaya başladığımız ilk ayda 100 bin kişiye ulaşmıştık. Kızılay Genel Başkanı evimize gelip bunu bizzat kendisi söylemişti. Aslında daha yoğun kampanyayla daha iyi bilinçlendirme çalışmasıyla insanları donör olması için ikna etmek mümkün. Her hafta en az bir kişiden 'Öykü Arin için donör olmuştum eşleştim' haberi alıyoruz. Sosyal medyadan bir şekilde bize ulaşıyorlar. Çok sevindirici bir durum. Biz kampanya yaparken sadece Öykü Arin için değil, Öykü Arin ve tüm ihtiyacı olan çocuk yetişkin hastalar için donör olunmasını istemiştik. Aynı talebimizi sürdürüyoruz. Hala donör olunmasına ihtiyaç var. Üstelik salgın döneminde kan ürünü ihtiyacı da çok fazla. Çocuk, yetişkin, kronik rahatsızlığı olan kişiler, özellikle lösemi hastaları trombosit ve benzeri kan ürünlerine ihtiyaç duyuyor. Hem kan ürünlerini vermek hem de kök hücre bağışçısı olmak için kendi önlemlerinizi alarak sağlık kuruluşlarının da önem aldığını bilerek donör ve bağışçı olmaya devam edin. Çünkü bu insanların hayatta kalmak için başka insanların dayanışmasına ihtiyacı var."

'YANAK İÇİNDEN ALINAN SÜRÜNTÜYLE DONÖR OLABİLİYORSUNUZ'

Eylem Şen Yazıcı Türkiye'nin yanı sıra 16 ülkede kampanyalar yaptıklarını belirterek, "Almanya, İngiltere ve Avusturya gibi ülkelerde çok yoğun kampanyalar yaptık. AB ülkelerinin hemen hemen hepsi, ABD'de kök hücre bağışı yapmak isteyen donörün yanak içinden sürüntü örneği alınabiliyor. Bu kit evinize gelebiliyor. İnternetten sipariş verebilirsiniz. Yanak içinden aldığınız sürüntüyü kök hücre merkezine gönderip donör olabilirsiniz. Bu sistemin Türkiye'ye gelmesini istiyoruz" diye konuştu.




 

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Antalyaspor - Yeni Malatyaspor: 1-1
 
Baklavada 'iç' hilesi, maliyeti en az yüzde 50 düşürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kreş inşaatı son hız
MURATPAŞA Belediyesi'nin Şirinyalı Mahallesi'nde temelini attığı 6'ncı ...
Vakıfbank'tan MATSO'ya ziyaret
MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş'ı ziyaret eden Vakıfbank Akdeniz ...
TGB'den, 13 şehit için saygı duruşu
ANTALYA'da, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, terör örgütü PKK tarafından ...
 
Seyir halindeyken alev alan otomobil yandı
ANTALYA'da seyir halindeyken alev alan otomobil, yandı.
Şifa kaynağı zencefil üretimi başlıyor
MURATPAŞA Belediyesi, güçlü bir bağışıklık sistemi için son dönemde kullanımı ...
Evlenme vaadiyle dolandırıcılık iddiası
YAŞADIĞI Antalya'da ayakkabı almak için gittiği dükkan sahibi A.B ile ...
 
Kemer Belediyesi pandemi tedbirlerini elden bırakmıyor
KEMER Belediyesi ekipleri, pazar yerlerinde pandemiye karşı tedbirlerini ara vermeden sürdürdü.
Üniversite nereye koşuyor?
Dursun Gündoğdu yazdı
Başkan Topaloğlu'ndan hayırlı olsun mesajı
KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, köy okullarında yüz yüze eğitime ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva