Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
9 Nisan 2019 Salı - 14:39

Öykü ve annesi nakile hazır

İZMİR'de geçen Kasım ayında Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulan Öykü Arin'e (4), annesi Eylem Şen Yazıcı'dan yüzde 50 uyumlu ilik nakli yapılacak. Yarın yapılacak nakil öncesinde eşi ve kızıyla saçlarının bir kısmını kazıtan Eylem Şen Yazıcı, kızına ikinci kez hayat verecek.

Öykü ve annesi nakile hazır
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İzmir'de yaşayan Eylem Şen Yazıcı ile Çağdaş Yazıcı'nın kızı Öykü Arin'e, geçen yılın kasım ayında löseminin nadir görülen türlerinden biri olan JMML tanısı konuldu. Tanı konulduktan sonra Yazıcı Ailesi, Öykü Arin'e uygun ilik bulunması için hem yurt içinde hem yurt dışında 'Öykü Arin'e Umut Ol' adıyla kampanya başlattı. Birçok ünlü ismin de destek verdiği kampanya sayesinde, binlerce kişi kök hücre bağışında bulundu. Ancak Öykü için uygun donör bulunamadı. Antalya'da tedavisi devam eden Öykü Arin için başlatılan 'Öykü Arin'e Umut Ol' kampanyasında mutlu haber gelmeyince, daha fazla vakit kaybetmek istemeyen doktorlar hastalığın küçük kızın organlarına zarar vermemesi amacıyla anneden yarı uyumlu nakil yapmaya karar verdi.

Antalya'da tedavisi süren Öykü Arin'e, annesi Eylem Şen Yazıcı'dan yarı uyumlu nakil yapılmasına karar verildi. Anneden yarı uyumlu nakil, 10 Nisan Çarşamba günü yapılacak. Öykü Arin nakil olduktan sonra, naklin başarılı olup olmadığı gözlenecek. Yarı uyumlu nakil başarısız olduğu ya da JMML tekrar ettiği takdirde Öykü Arin'in yeniden nakil olması gerekecek. Bu nedenle Öykü için başlatılan 'Öykü Arin'e Umut Ol, donör ol' kampanyası devam ediyor.

SAÇLARINI KAZITTI

Yazıcı çifti, operasyon öncesinde kuaföre giderek kızlarına destek olmak amacıyla saçlarının bir kısmını kazıttı. Saçlarını kızıyla birlikte kestiklerini vurgulayan Yazıcı, "Kızımla aynı modeli yaptık. O da üst ön kısmında kakül bıraktı. Yanlarını kazıttık. Olur da 'Niye saçım böyle oldu?' diye canı sıkılırsa benimkinin de aynı şekilde olduğunu görüp moral bulsun. Baba da sıfıra kazıttı. Bazen bir anne olmak bunu gerektiriyor. Bu durum bizi üzmedi hatta mutlu etti" dedi.

ZORLU BİR SÜREÇ

Kızı Öykü Arin, eşi Çağdaş Yazıcı ile nakil yapılacak hastaneye gelen Eylem Şen Yazıcı, zorlu ve riskli bir süreç yaşadıkların söyledi. Hayati tehlikesi olan bir süreçte olduklarını kaydeden anne Yazıcı, "Ama ben tüm kalbimle her şeyin iyi geçeceğine inanıyorum. Öykü'nün ciddi bir hastalığı var ama şimdi tedavi süreci başladı ve sürüyor. Türkiye'nin bütün illerinde en az bir kez Öykü için kampanya yapıldı. Herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

NAKİL YARIN

Naklin, 10 Nisan'da gerçekleştirileceğini belirten Eylem Şen Yazıcı, kızı için başlattıkları kampanya ile Türkiye'de farkındalık oluşturduklarını söyledi. Yüz binlerce donör bulunmasına rağmen yüzde 100 uyumlu kök hücrenin bulunamadığına işaret eden Yazıcı, kızının genel sağlık durumunun iyi olduğunu, ancak hastalığın hızlı bir mutasyona uğrayabildiğini vurguladı.

KAMPANYA DEVAM EDECEK

Daha fazla bekleme riskinin alınamayacağını anlatan Yazıcı, "Kızım benden nakil olacak. Bu kampanyamızın bittiği anlamına gelmiyor. Çünkü yarı uyumlu nakil başarılı olmayabilir ya da hastalık tekrar edebilir. Kampanyamız devam edecek. Yüzde 50 uyumlu nakilde başarı oranı geçmişe nazaran çok daha yükseldi. Bu sürecin üstesinden geleceğiz. Öykü Arin hastalığını yenecek, sağlığına kavuşacak" dedi.

Nakilden sonra 28 gün steril bir odada kalacaklarını ve iliğin kızına uyup uymadığının bu dönemde belli olacağını anlatan Eylem Şen Yazıcı, kızının hastalığı yeneceğine inandığını belirterek, herkesten dua beklediğini söyledi.

IZMIR'DE GECEN KASIM AYINDA JUVENIL MIYELOMONOSITIK LOSEMI (JMML) TESHISI KONULAN OYKU ARIN'E (ANNESI ILE)), ANNESI EYLEM SEN YAZICI'DAN YUZDE 50 UYUMLU ILIK NAKLI YAPILACAK. YARIN YAPILACAK NAKIL ONCESINDE ESI VE KIZIYLA SACLARININ BIR KISMINI KAZITAN EYLEM SEN YAZICI, KIZINA IKINCI KEZ HAYAT VERECEK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

IZMIR'DE GECEN KASIM AYINDA JUVENIL MIYELOMONOSITIK LOSEMI (JMML) TESHISI KONULAN OYKU ARIN'E (ANNESI ILE), ANNESI EYLEM SEN YAZICI'DAN YUZDE 50 UYUMLU ILIK NAKLI YAPILACAK. YARIN YAPILACAK NAKIL ONCESINDE ESI VE KIZIYLA SACLARININ BIR KISMINI KAZITAN EYLEM SEN YAZICI, KIZINA IKINCI KEZ HAYAT VERECEK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

IZMIR'DE GECEN KASIM AYINDA JUVENIL MIYELOMONOSITIK LOSEMI (JMML) TESHISI KONULAN OYKU ARIN'E, ANNESI EYLEM SEN YAZICI'DAN YUZDE 50 UYUMLU ILIK NAKLI YAPILACAK. YARIN YAPILACAK NAKIL ONCESINDE ESI VE KIZIYLA SACLARININ BIR KISMINI KAZITAN EYLEM SEN YAZICI, KIZINA IKINCI KEZ HAYAT VERECEK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Selma KUNAR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Bucak'ta Bilim Festivali
 
Leylekler Dicle Vadisi'nde kuluçkaya yattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşletmeler Turuncu Bayrak için yarışacak
ALANYA Belediyesi tarafından bu yıl 16'ncısı gerçekleşecek olan Turuncu ...
Çevreci Komşu Kart 3 yaşında
MURATPAŞA Belediyesi'nin, aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca ...
'Özel öğretim kursları' kapatılmasın
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 48.Grup (Eğitim faaliyetleri) Meslek ...
 
Antalya Uncalı Şehitliği'nde duygusal anlar
ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesindeki Uncalı Şehitliği'nde, Türk Polis Teşkilatı'nın ...
Başkan Uysal, Çinli misafirlerle buluştu
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çin İşadamları Derneği'nin düzenlendiği ...
'Tut Elimden Düşmeyelim' Antalya'da sahnelenecek
HALUK Işık'ın yazdığı insan hakları, engelsiz toplum, toplumsal cinsiyet ...
 
Antalya'da deprem
AKDENİZ'de, merkez üssü Antalya'nın Kaş ilçesi açıkları olan Richter ölçeğine ...
Küçük otellere düşük faizli 'yenileme' kredisi talebi
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Üyesi Alp Özel, bu yıl yüksek ...
Atatürk Kupası'nı muhasebeciler kazandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen 2'nci Atatürk Kupası Futbol ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva