Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
7 Ekim 2015 Çarşamba - 11:50

Öz kızına tecavüz eden babaya 42 yıl hapis

ANTALYA'nın Kepez İlçesi'nde öz kızı H.E.'ye (21) 13 yaşından itibaren 6 yıl boyunca tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan Ekrem E. (47), 42 yıl hapse mahkum edildi. Sanığın cezasında takdir indirimi yapmayan mahkeme, kararı oy birliğiyle aldı.

Öz kızına tecavüz eden babaya 42 yıl hapis
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kepez İlçesi Habipler Mahallesi 5642 Sokak'ta oturan, inşaatlarda boyacılık yapan 4 çocuk babası Ekrem E., iddiaya göre zihinsel engelli kızı H.E.'ye 6 yıl boyunca tecavüz etti. 2008 yılında babasından hamile kalarak düşük yapan H.E.'nin, bu tecavüzlerden 2012 ve 2014 yılında doğan biri erkek 2 bebeğin de, canlı canlı boş araziye atılarak ölüme terk edildiği iddia edildi.

Olay, komşusunun polise ihbarıyla ortaya çıktı. Eve baskın yapan polis, Ekrem E. ve aynı yaştaki eşi Cemile E.'yi gözaltına aldı. Ekrem E. tutuklanırken, eşi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. H.E. ile kızkardeşi A.E. (13) ve erkek kardeşi A.E. (10), Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü korumasına alındı. Evin büyük oğlu M.E.'nin (22) bir suçtan dolayı cezaevinde olduğu kaydedildi.

Öz kızına 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ekrem E. ve 'suçu bildirmeme' iddiasıyla 1 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan eşi Cemile E. hakkında, doğan bebekleri öldürdükleri gerekçesiyle 'nitelikli şekilde kasten öldürme' suçundan ikinci bir dava açıldı.

YAYIN YASAĞI İSTEDİ

Davanın karar duruşmasına Ekrem E. katılırken, mağdure H.E. ile doğan bebekleri öldürmekten açılan dava nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartılan annesi Cemile E. katılmadı. Duruşmada son sözü sorulan Ekrem E., kızına tecavüz etmediğini savundu. Polis merkezinde kendisine baskı yapıldığını, bu nedenle suçlamaları kabul etmek zorunda kaldığını iddia eden Ekrem E., beraatını talep etti. Mahkemeye kendi el yazısıyla 4 sayfalık savunmasını içeren dilekçe sunan Ekrem E., can güvenliğini gerekçe göstererek davaya yayın yasağı konulmasını talep etti. Sanığın bu talebi kabul edilmedi.

'EN AĞIR CEZAYLA CEZALANDIRILMALI'

H.E.'nin avukatı Serap Ertuğrul ise müvekkilinin 13- 14 yaşından itibaren babasının cinsel istismarına maruz kaldığını söyledi. Bu göz önüne alınarak sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Ertuğrul, bu eylemlere mağdurenin annesi Cemile E.nin de yardım ve katılımının söz konusu olduğunu ileri sürdü. Avukat Ertuğrul, Cemile E.'nin de aynı suçtan cezalandırılmasını talep etti.

CEZAYI 2 KEZ ARTIRDI

Mahkeme, Ekrem E.'yicinsel saldırı suçundan önce 16 yıl hapis cezasına mahkum etti. Sanık bu eylemi kendi kızına karşı işlediği için cezayı yarı oranında artıran mahkeme, 24 yıla çıkardı. Aynı suçun değişik zamanlarda birden fazla işlendiği gerekçesiyle mahkeme cezada dörtte üç oranında artırıma giderek, Ekrem E.'nin 42 yıl hapsine karar verdi. Mahkeme suçun işleniş şekli, sanığın dosyaya yansıyan kişiliği ve olayla ilgili pişmanlık duymadığının anlaşıldığına da kanaat getirerek cezada takdir indirimi yapmadı.

Kocasının, kızına karşı cinsel saldırı suçunu bildirmediği gerekçesiyle anne Cemile E.'ye ceza verilmesine yer olmadığına karar veren mahkeme, cinsel saldırı suçuna iştirak edip etmediği konusunda gereğinin yapılması için Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

BEBEKLERİ ÖLDÜRME DAVASI SÜRÜYOR

Mağdure H.E.'nin avukatı Serap Ertuğrul, sanığa daha fazla ceza verilmesi gerektiğini söyleyerek kararı temyiz edeceklerini söyledi. Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ekrem E. ve eşi hakkında, H.E.'nin doğurduğu bebekleri kasten öldürmek suçundan açılan dava ise sürüyor. Sanıklar bu davada ise ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanıyor. (DHA)

 

 
Dokuma'ya ABD'li mimar katkısı
 
Evlilik yolunda ilk adım
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kepez Belediyesi'ne köpek soruşturması
ANTALYA'da hayvanseverlerin şikayeti üzerine savcılık, Kepez Belediyesi ...
Yurt çocuğu Tülay'a devlet kucak açtı
ANTALYA Adliyesi'nde 1461 personel görev yapıyor. Adliyede görev yapanlar ...
Antalya'daki 18 deprem ve saatleri
Antalya'da dün geceden bu sabaha kadar biri 5.5, diğerleri daha küçük ...
 
Antalya gece boyu sallandı
ANTALYA'nın Kale İlçesi’nde Richter Ölçeği'ne göre 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Olmaz olsun böyle rekor
Türkiye’de son yıllarda gözle görülür bir şekilde artan iş kazaları sonucu ...
Kritik toplantı 17.30'da
Antalya Valiliği himayesinde, içinde belediyeler ve sivil toplum örgütleri ...
 
Kayıp turisti arama çalışmaları sürüyor
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 12 gün önce kaybolan ve kendisinden haber ...
'Savaşa Hayır' mitingine çağrı
EĞİTİM- Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Devrimci İşçi Sendikaları ...
Tarihi surların dibi at pisliği içinde
ANTALYA'da tarihi Kalekapısı'ndan başlayarak Kaleiçi'ni saran surların ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva