Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
5 Mart 2020 Perşembe - 12:39

Özbek soyguncu: Kendimi öldürmeyi düşündüm

ANTALYA'da elinde kuru sıkı tabancayla girdiği bankada bir saat boyunca güvenlik görevlisi ile çaycıyı rehin alan Özbekistan uyruklu Jamoliddin Orzıev (41) hakkında 19 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Özbek soyguncu: Kendimi öldürmeyi düşündüm
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Rehin alma olayı, geçen yıl 17 Aralık sabahı yaşandı. Bahçelievler Mahallesi Konyaaltı Caddesi'ndeki banka şubesine, beline koli bandı sarılı halde gelen şüpheli, "Üzerimde bomba var, herkes dışarı çıksın" diye bağırdı. Personel ile vatandaşların çıkmasına izin veren şüpheli, silahını aldığı güvenlik görevlisi ile gişe asistanını rehin aldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, şüpheli 2 rehineyle birlikte banka şubesinin üst katına çıktı. Banka şubesine giren 2 polis tarafından 1 saatte ikna edilen şüpheli, rehineleri serbest bırakıp, teslim oldu.  

'ELİNDE SİLAHINI GÖRDÜM'

Özbekistan uyruklu Jamoliddin Orzıev olduğu ortaya çıkan şüpheli tutuklandı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sonunda şüpheli hakkında, 'iş yerinde silahla yağmaya teşebbüs' ve 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 11 yıl 4 aydan 19 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede şikayetçi olarak ifadesi yer alan banka yetkilisi Nigar Y.'nin "İçeride bir hareketlilik yaşandı. Bir şahsın güvenlik görevlimizin silahını aldığını öğrendim. Bunun üzerine polisi aradım. Polis gelmeden şahıs tarafından dışarıya çıkarıldık. Çıkarken şüpheli şahsın önünde bir çanta ve elinde silah gördüm. Ayrıca, şahsın bel kısmında bant ile sarılı bomba görünümlü düzeneği fark ettim" dediği kaydedildi.

'BENDEN PARA TALEP ETMEDİ'

İddianamede banka güvenlik görevlisi Gürkan Y.'nin de kapüşonlu ve sırt çantalı birinin içeri girdiğini anlatarak, “Sıra alma makinesinin önünde dururken bir anda bana döndü. Montunun ön kısmını açtı. Karın bölgesine sarılı vaziyette bantlanmış bomba düzeneğine benzer düzeneği göstererek, belinden silahını çıkardı. Silahı sağ omzuma dayayarak, oturmamı istedi. Ben de oturdum. Şüpheli bu sırada üzerimdeki silahı aldı. Silahı alırken de 'ben kimseye zarar vermek istemiyorum' diyerek, elindeki notu uzattı ve okumamı istedi. Notta, dolandırıldığını, kötü birisi ve terörist olmadığını, emniyet müdürü, belediye başkanı, vali, hakim, savcı vb kişilerle görüşmek istediğini, olay yerine gelmesini istediği yazıyordu. Beni yüzüstü yere yatırdı. Kendisine yardımcı olacağımı, bayanları ve çalışanları çıkartmasını istedim. Şüpheli silahı personele doğrultarak, gişe asistanı Fatih N. dışındakilerin çıkabileceğini söyledi. Sonra şüphelinin talimatıyla kapıyı kapattım. Ne istediğini sorduğumda, gelen yetkililere söyleyeceğini belirtti. Ardından Fatih N.'yi yanına çağırarak elindeki kağıda emniyet müdürü ve belediye başkanının adını yazdırarak, 'bunlar buraya gelecek' dedi. Bir süre sonra da içeriye emniyet müdürlüğü personeli girdi ve şahsı ikna etti. Benden para talep etmedi. Sadece silahımı gasp etti. Bu nedenle şikayetçiyim" dediği yer aldı.  

'GERÇEK SİLAH EDİNEMEDİM'

Tutuklu Jamoliddin Orzıev'in ise dolandırıldığını, şikayetçi olması ve yasal girişimlerde bulunmasına rağmen hakkını alamadığını öne sürerek, sesini duyurmak için böyle bir eylem gerçekleştirdiğini belirttiği bildirildi. İddianamede yer alan ifadesinde Orzıev, şunları söyledi:

“Yatırım yapmak amacıyla Özbekistan'dan getirdiğim parayı Erol T. isimli kişiye kaptırdım. Erol T. hakkında yaptığım tüm yasal girişimler sonuçsuz kaldı. Ekonomik dar boğaza girdim. Bu dar boğazdan çıkmak için Hindistanlı bir şahısla telefonla temasa geçerek, böbreğimi satma konusunda anlaşmıştım. 400 bin dolar gönderecekti. Hatta parayı gönderdiğine dair makbuz da gönderdi. Para eşimin hesabına gelecekti. Ancak para gelmedi. Ben de bu dünyada herkesin yalancı, dolandırıcı olduğunu düşündüm ve söz konusu olayı yapmaya karar verdim. Bu bankada eşimin hesabı olduğu için de burayı tercih ettim. Bankayı soyup, para almak gibi bir amacım yoktu. Olaydan önce gerçek bir silah edinemediğim için kurusıkı tabancayla eylemi yapmaya karar verdim. Güvenlik görevlisinin silahını da elimde gerçek silah olsun diye aldım. Ancak, bu silahla kimseye zarar verme gibi bir niyetim yoktu. Yetkili birini bankaya çağırıp, onların aracılığıyla beni dolandıranları banka şubesine getirmeyi düşündüm. Onlar banka şubesine geldiğinde paralarımı alıp, bir kısmını eşimin hesabına yatıracaktım. Geri kalanını da Özbekistan'da borçlu olduğum kişilere gönderip, intihar edecektim. Olaydan sonra kendimi öldürmeyi düşünüyordum."

Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

ANTALYA'DA ELINDE KURUSIKI TABANCAYLA OZEL BIR BANKA SUBESINE GIRIP ICERIDEKI ERKEK CALISANLARI REHIN ALAN VE POLIS TARAFINDAN IKNA EDILEN OZBEKISTAN UYRUKLU JAMOLIDDIN ORZIEV (FOTOADAKI) HAKKINDAKI IDDIANAME ANTALYA 6. AGIR CEZA MAHKEMESI'NCE KABUL EDILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA ELINDE KURUSIKI TABANCAYLA OZEL BIR BANKA SUBESINE GIRIP ICERIDEKI ERKEK CALISANLARI REHIN ALAN VE POLIS TARAFINDAN IKNA EDILEN OZBEKISTAN UYRUKLU JAMOLIDDIN ORZIEV HAKKINDAKI IDDIANAME ANTALYA 6. AGIR CEZA MAHKEMESI'NCE KABUL EDILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA ELINDE KURUSIKI TABANCAYLA OZEL BIR BANKA SUBESINE GIRIP ICERIDEKI ERKEK CALISANLARI REHIN ALAN VE POLIS TARAFINDAN IKNA EDILEN OZBEKISTAN UYRUKLU JAMOLIDDIN ORZIEV HAKKINDAKI IDDIANAME ANTALYA 6. AGIR CEZA MAHKEMESI'NCE KABUL EDILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA ELINDE KURUSIKI TABANCAYLA OZEL BIR BANKA SUBESINE GIRIP ICERIDEKI ERKEK CALISANLARI REHIN ALAN VE POLIS TARAFINDAN IKNA EDILEN OZBEKISTAN UYRUKLU JAMOLIDDIN ORZIEV (GRI KAPSONLU) HAKKINDAKI IDDIANAME ANTALYA 6. AGIR CEZA MAHKEMESI'NCE KABUL EDILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA ELINDE KURUSIKI TABANCAYLA OZEL BIR BANKA SUBESINE GIRIP ICERIDEKI ERKEK CALISANLARI REHIN ALAN VE POLIS TARAFINDAN IKNA EDILEN OZBEKISTAN UYRUKLU JAMOLIDDIN ORZIEV (GRI KAPSONLU) HAKKINDAKI IDDIANAME ANTALYA 6. AGIR CEZA MAHKEMESI'NCE KABUL EDILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Doktorla tartışan hastaya ibretlik ceza
 
ATB üyelerine kişisel verilerin korunması anlatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doktorla tartışan hastaya ibretlik ceza
ANTALYA'da bir doktor 'ilaç yazma' tartışması yaşadığı hastadan şikayetçi ...
Işık ihlaline af yok
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde havalimanı kavşağında kırmızı ışık ihlali ...
Serik'ten Mehmetçiğe destek
ANTALYA'nın Serik ilçesinde İdlib şehitleri ve Bahar Kalkanı harekatına ...
 
Yol uygulamasında uyuşturucu ele geçirildi
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde jandarmanın yaptığı yol uygulamasında 10 ...
Kumluca milli eğitimde devir teslim
KUMLUCA İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Mustafa Aktaş görevine başladı.
Uyuşturucu şüphelisi polisi görünce kaçtı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde polisi görünce kaçmaya başlayan İ.Ş. ekipler ...
 
Platonik aşık dehşet saçtı
ANTALYA'da Mehmet T. (26), platonik aşık olduğu E.Ç.'nin sevgilisi A.T.'nin ...
Jandarma, cezaevi firarisini yakaladı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde jandarmanın yaptığı yol uygulamasında yakalanan ...
15 yıl hapisle aranan eski avukat yakalandı
ANTALYA'da, 45 dosyadan kesinleşmiş 15 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ile ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva