Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
1 Mart 2012 Perşembe - 16:05

Özer Ülken, kurultay sürecini değerlendirdi

CHP İl Başkanı Özer Ülken, partisinin İl Örgüt binasında düzenlediği basın toplantısında kurultay sürecini ve sonuçları değerlendirdi. Ülken, örgüt olarak kurultayları önemsediklerini belirtirken; Antalya örgütünün talebi olan 6 maddeden 5 tanesinin kurultayda kabul gördüğünü söyledi.

Özer Ülken, kurultay sürecini değerlendirdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Başkan Özer Ülken, 26-27  Şubat’ta yapılan 16 ve 17 kurultayları önemsediklerini, beklentiye uygun şekilde, demokrasi şöleni havasında bir kurultay yapıldığını belirterek, “CHP de diğer partilere nazaran kurultayların çok olması biz diğer partilere göre tartışan, konuşan sorgulayan i partinin olumluluğu olarak değerlendiriyoruz. Kimi çevrelerce bu farklı olarak yorumlansa da biz bir partinin kurultaylarının sık sık yapılmasını, daha çok olmasını Türkiye’de partinin ana muhalefette bulunmasından dolayı daha fazla olmasını yararlı buluyoruz. Hepinizin bildiği gibi kurultaylarımız tüzükle ilgiliydi” dedi.
“Bir parti için seçimler çok önemli. Fakat bizim partimizin kurultayları ve parti içindeki seçimler bizim için çok önemli” diyen Özer Ülken, açıklamasını şöyle sürdürdü: “ Çünkü bu seçimler esnasında delegelerimizin, il ve ilçe yönetimlerinin, kurultay delegelerinin belirlenmesi süreci gerekse partimizin anayasası konumundaki tüzüğümüzle ilgili maddelerin değişmesi gelecek süreçte ülkemize yön verecek siyasi kadroların halkın içerisinden partinin içerisinden partililer tarafından seçilerek ortaya çıkartılması, yön verecek insan unsurunun ortaya çıkması bizim için çok önemli. Bunu önemsiyoruz. Hepinizin bildiği gibi CHP İl Yönetimi ile kurultay delegeleri burada bir toplantı yaptılar. O toplantıda bir ortak akıl oluşturduk. Daha önce belirlenen Genel Merkez Tüzük Komisyonu’da görevli arkadaşımız Ahmet Daloğlu ile paylaştık. Orada yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldık. Antalya delegasyonu olarak değişmesini istediği 6 madde önerdi. Bu maddelerden 5 tanesi kurultayda kabul gördü. Sonuçta CHP Genel Başkanımızın bir çağrısı ile hepinizin de gördüğü gibi Anadolu’nun bu kış soğuğunda önce Arena’da coşkulu, görkemli gerçekten iktidara susamış, sinerji dolu bir ortamda bir araya gelindi. Ertesi gün de Ahmet Taner Kışlalı Salonu’da bir araya gelindi. Bu iktidar sancısı doğum sancısı içerisindeki bir partinin kendi içerisindeki hareket tavrıdır diyoruz. Şu anda CHP’ye ve Genel başkan Kılıçdaroğlu na beklenen çabanın fazla olması sinerji yarattı.”
Başkan Ülken, Antalya Örgütü olarak delegasyon olarak, Genel Merkez’in çağrısı varken oraya gidip gitmemek diye bir şeyin söz konusu olamayacağını belirterek, “Oraya gelen delege orada oylama yapılırken özgür iradesini ortaya koyar. Nitekim biz Antalya delegasyonu olarak önümüzdeki süreçte parti meclisi ile ilgili bir çarşaf liste ile seçim yapılmasın ve Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclisi seçimlerinde adayların ön seçim yapılarak belirlenmesi konusunda Antalya delegasyonu olarak hep birlikte tavır koyduk” diye konuştu.
Başkan Ülken daha sonra Libya hükümeti ile Türkiye arasında yapılan anlaşma gereği Türkiye’ye getirilen Libyalı asker konusuna da değindi. Başkan Ülken, bu konuyla ilgili şu görüşlere yer verdi: “ Geçtiğimiz şubat ayı içerisinde, Antalya’da yaşanan bir olay, turizmimizi baltalarken, AKP ve yandaşları tarafından küçümsenmiştir. Hepinizin bildiği gibi  Konyaaltı Sahilindeki PortoBello Otelde kalan bir grup Libyalı asker, otelin balo salonundaki kına gecesine gelen misafirler ve otel müşterileriyle tartışmıştır. Edinilen bilgiye polis gözetiminde oteldeki odalarına alınan yaklaşık 120 askerin ifadelerinin tercüman aracılığıyla alındığı ama hiçbirinin gözaltına alınmadığını öğrendik. Konuyla ilgili olarak ayrıca; Geçici Libya yönetimi ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan anlaşma çerçevesinde; Sağlık Bakanlığı'nın davetlisi olarak Antalya'ya getirilen ve çeşitli hastanelerde rehabilitasyon tedavisi gören Libyalı yaklaşık 700 asker olduğunu, bunların Antalya kent merkezindeki lüks otellerde konaklayıp, özel hastanelerde tedavi gördüğünü öğrendik.
Ajanslara düşen bir haber, AKP’nin taşeronluk yaptığı savlarımızı doğrulamıştır. Habere göre; Mısır'da yayın yapan El-Ray El-Arabi adlı haber sitesi, Ulusal Geçiş Konseyi'ne (NTC) bağlı 600 Libyalı askerin Suriye'deki muhaliflere destek olmak üzere Türkiye üzerinden Suriye'ye geçtiğini iddia etti. Bu olayla birlikte ortaya çıkan tablo göstermektedir ki; ülkenin tüm değerlerini paraya çeviren AKP, olayın turizme verdiği zararı göremiyor.
Hepimizin bildiği gibi, Ortaasya ve Kuzey Afrika ülkeleri ile vize sorununun ortadan kalkmasıyla, birlikte Antalya’da bu ülkelerden turistleri görmeye başlamıştık. Bu bir hükümet projesi. Ama biz ısrarla Antalya’nın bir huzur kenti olduğunu her platformda vurguluyoruz. Kentimizin bu kimliği korumak hepimizin görevidir. Antalyamızın bu huzur dolu kimliğini bozmak isteyenlere karşı mücadelemiz, her platformda, kararlılıkla devam edecektir.”
Başkan Özer Ülken’in gündemindeki bir konu da Çıralı’daki tahsis konusuydu. Ülken, bu konuyla ilgili de şu görüşleri dile getirdi: “ Geçtiğimiz ay Antalya’nın en çok konuştuğu konulardan biri de Çıralı’daki rant tahsisi oldu. Neydi burada kış günü halkı ve duyarlı kitleleri sokağa döken?
Antalya da, dünyanın en iyi plajları arasında anılan Çıralı kumsalındaki 1. derece doğal sit alanı konumundaki 18 dönümlük alan, 3. Amatör Küme takımlarından Ormanspor’a antrenman yapması için 19 Aralık 2011 de Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun oluruyla tahsis edilmişti. Gayet iyi niyetli bir anlaşma.

Ancak; Orman ve Su İşleri Antalya İl Müdürlüğü bünyesindeki Ormanspor Futbol Kulübü’nün, bu alanı sponsor anlaşması karşılığında 10 yıllığına Çıralı da otel işleten turizmci Hüseyin Gedik’e günübirlik alan olarak işletilmek üzere kiraya vermesi, bölge halkında rahatsızlık yarattı. Alanı kiralayan şirketin bölgede inşaat çalışmalarına başlaması üzerine Çıralı köylüleri, yanlarına Türkiye Tabiatını Koruma Derneği, Çıralıyı Sevenler Derneği, Ulupınar Çevre ve Doğayı Koruma Derneği, CHP ve MHP Kemer ilçe Örgütlerini de alarak eylem başlatmıştı.
Çıralıyı Sevenler Derneği Başkanının “Bu yöre halkı, bugüne kadar burayı korumuştur. Korumaya da devam edecektir. Özellikle sayın Başkanımıza buradan sesleniyorum. Altındaki bürokratların ne yaptığı bazen kendilerine yansımıyor. Buradaki çevre katliamını görsünler. Çünkü Akdeniz Bölgesinde Çıralı gibi bir sahil ve plaj artık kalmamıştır." Sözleri iyi okunmalıdır.

Ulupınar Çevre ve Doğayı Koruma Derneği Başkanının" Burası bizlere dedelerimizden kalan bir yerdir. Rantçılar her zaman için böyle yerlere hücum ediyorlar. Bunların durdurulması için de bunu yetkililere duyurmak istedik. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve bütün yetkililere bunu duyurmak istedik" sözleri ezberlenmelidir.

Burası birinci derecede sit alanıdır. Eylemcilerin iddiasına göre Hüseyin Gedik adlı bir yatırımcı, söz konusu plajın iç kısmına bir otel yapmıştır. Ardından da söz konusu sahil bandını otel kompleksi içinde, bir nevi sosyal donatı alanı, yan ünite gibi kullanma amacıyla kiralamıştır. Yöre halkımızın karşı çıkmasına rağmen bağlattığı girişim zaten mahkemelik olmuştur.
Bizi burada rahatsız eden en önemli unsur ise, konuya tam hakim olamadığını gözlemlediğimiz Sayın Antalya Valimiz Ahmet Altıparmak’ın ilk açıklaması olmuştur. Valimiz eylem yapan duyarlı insanların yaptığını “gereksiz” olarak nitelemiştir. Basına da yansıyan şu açıklamayı yapmıştır: "Daha önce zaten  oradaki otellere gelen yabancı takımlar, kampa gelen takımlar kullanıyordu burayı. Bakımının masraflı olduğu için sürekli Orman Bölge Müdürlüğü harcıyor bunu. Sahayı bir otele kiralıyorlar. Otele kiralanırken, şartnamede alanı Çıralı sakinlerinin de bu alanı kullanacağına dair bir madde bulunuyor, duruma karşı çıkmanın mantığı yok."

 

Söz konusu süreçte gereklin açıklama Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan geldi. Bakan, bir Antalya Milletvekili’nin yazılı soru önergesi üzerine Meclis’te Sayın valimizden farklı bir görüş sergiledi. Bakan, Çıralı konusunda müfettiş görevlendirildiğini belirterek Orman Genel Müdürlüğü (OGM) müfettişlerinin çalışmaları sonuçlanıncaya kadar buradaki faaliyetin durdurulduğunu açıkladı. Ancak aynı bakan, söz konusu alanın Deniz kaplumbağalarının üreme alanında değil, tampon bölgede yer aldığını da sözlerine ekledi. Bu cümlenin ucu açıktır. Buraya iyi dikkat etmeliyiz. Çünkü; tampon bölge içerisindeki ışık ve gürültünün kaplumbağaları olumsuz yönde etkileyeceğini “hassasım” diyen bir bakan tarafından da bilinmelidir. Ormandaki kırık cam parçasının güneş ısısı ile yangına neden olduğuna inanıyorsak, buradaki ışık ve gürültünün de deniz kaplumbağalarını etkileyeceğini bilmeliyiz.

Şu anda Bakanın açıklaması ve devam eden “yürütmeyi durdurma” kararı çerçevesinde Çıralı sakinleşmiştir. Biz CHP Antalya İl Örgütü olarak, ilçeler dahil tüm organlarımızla bu ve benzeri yanlışların karşısında olmaya devam edeceğiz. CHP, Antalya’nın doğasını bozmaya yönelik bu gibi durumları dikkatle izlemekte ve takibinde olacaktır.”
    

 
MASERATİ GRANTURİSMO SPORT
 
Fetih 1453 davalık
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özer-baykal-akaydın güle güle 12 Mart 2012 Pazartesi 13:14

CHP ANTALYA özersiz,baykalsız ve akaydınsız bir parti istiyor!!!!! hepinizden bıktık. baykal özeri destekkler, akaydın heryere bir aday çıkarıp parti örgütünü ele geçirip tek adam olmaya çalışır.hepsinin peşinde yalaka ordusu.göreceğiz kongrede neler olacak özer bey? göreceğiz seni yere seçimlerde akaydın? aday bie olamayacaksınız!!!!!!

Yorumu oyla      4      3  
11 Mart 2012 Pazar 14:54

ülken özer.kongrede rezil olur gider.hhhaaahha

Yorumu oyla      4      3  
11 Mart 2012 Pazar 14:48

CHP eskimiş il başkanı olarak kalacaksın.kimse suratına bile bakmayacak bidaha

Yorumu oyla      4      3  
11 Mart 2012 Pazar 14:47

özer senin yeniden aday olup sandıkta sıfır çekip rezil olmanı çok istiyorum.keyiften bir sigara yakacağım.senin gibi bir insana bu değerli delegelerin oy vermeyeceğini suratına salonda haykıracağım. rezil olduğunu görüp keyiften sigaramı içeceğim.

Yorumu oyla      4      4  
AnAliZ 11 Mart 2012 Pazar 14:44

birgün dha gitti özer...partimizin senden kurtulma zamanı geldi.geri sayım başladı...özer bu koltuk sanada kalmadı.şimdi anladınmı!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yorumu oyla      4      4  
3 Mart 2012 Cumartesi 14:57

Özerrrrrrrrrrrr.Kongre vakti geldi.Kimsenin yüzüne bakamayacaksın. il başkanlığın bittiiii....haydeeeee

Yorumu oyla      11      3  
analiz 3 Mart 2012 Cumartesi 11:31

Hiic dusundunmu seni hic kimse sevmiyor kendi yoneticilerin bile senden nefret ediyor. En son baykala attigin kazikla o da senin ne oldugunu anladi !bu secimde rahmin edemeyecegin buyuklukte handikapa ugrucaksin!!!

Yorumu oyla      10      4  
TURGAY ACAR 3 Mart 2012 Cumartesi 08:37

BİRGÜN DAHA AZALDI,KURTULUŞA KADAR SAVAŞ !.............

Yorumu oyla      9      3  
2 Mart 2012 Cuma 17:11

koltuk ters dönecek, özer ülken gidecek. senden nefret ediyoruz özer

Yorumu oyla      16      3  
2 Mart 2012 Cuma 10:00

yapıştın mı sanıyorsun koltuğa ne tarafa oynayacağını bir karar ver senden kurtulmamıza az kaldı

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merve Kavakçı'ya iade-i itibar
28 Şubat sürecinden 15 yıl sonra o dönemin simge isimlerinden Merve Kavakçı’ya ...
Baykal'dan ilk açıklama (ma)
Üst üste iki kurultay toplayan CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal sessizliğini bozdu.
AK Parti’den depremzedelere ziyaret
AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, İl yönetim kurulu üyesi Celal Kaya ...
 
Kurultayda imza atan Antalyalı CHP'lilere 'Vefasızlık' tepkisi
Ankara'daki kurultaya katılıp Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır alan Milletvekili ...
Kurultay Antalya’yı da parçaladı
CHP’nin kurultayında kim Kılıçdaroğlu’nu, kim Baykal’ı destekledi?.. İşte ...
CHP'de ilk raund Kılıçdaroğlu'nun...
Sabahın erken saatlerinden itibaren salona gelen partililer, 'Halkın iktidarına ...
 
İşte, Baykal'ın Kılıçdaroğlu'ndan 4 isteği
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı ...
Ahmet Hakan'dan CHP'ye bölünün çağrısı
Günün en ilginç CHP yazısı ise Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan geldi. ...
'Savaş gümbür gümbür geliyor'
Demirtaş: 'Hükümet artık bu gidişata dur demek için talepleri dinlemek zorundadır'
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva