Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
16 Nisan 2015 Perşembe - 10:40

Özyeğin Antalya'da hastane ve otel yatırımı hazırlığında

FİBA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin Antalya'da otel ve hastane yatırımı yapabileceklerini söyledi.

Özyeğin Antalya da hastane ve otel yatırımı hazırlığında
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Florence Nightingale Hastanesi'nin ulaşmak istediği iki kentten birinin Antalya olduğunu dile getiren Özyeğin, "En büyük önceliğimiz bu. Doğru yeri bulursak, lokasyon ve fırsatı bulursak hemen işe koyulacağız" dedi. 

Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği'nin toplantısına katılan FİBA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Özyeğin, Antalya'da yapmak istedikleri yatırımları anlattı. Öncelikle bir otel ve hastane yatırımı düşündüklerini belirten Özyeğin, "Gönlümüzde hep burada bir otel sahibi olmak oldu. Ama şimdiye kadar nasip olmadı. Önümüzdeki dönemde böyle bir projemiz olabilir. Çünkü İstanbul'da Swiss Otel yatırımımızla otelcilik sektörü bildiğimiz bir alan. Ama Florence Nightingale Hastanesi'nin gitmek istediği iki ilden biri de Antalya. En büyük önceliğimiz bu. Doğru yeri bulursak, lokasyon ve fırsat bulursak hemen işe koyulacağız" dedi.

Türkiye'de iş yaparken girişimcilere verilen kredinin bir ipoteğe ya da bir başkasının kefaletine bağlı olmasının en büyük sorun olduğunu belirten Özyeğin, "Bunun kaldırılması adına iş planı odaklı, nakit akışı odaklı, şirketin potansiyeli odaklı doğru krediler biriminin oluşturulması çok önemli. Herkesin annesinin babasının bir gayrimenkulü, dairesi vardır. 'Gelsin bize versin, biz de krediyi verelim, kafam rahat etsin' denerek böyle bir bankacılık olabilir mi? Yani işin riskini almak, riski alırken faiz şarj et. Yani ben Türkiye de iş planına kredi veren yapının oturması gerektiğine inananlardanım. Bunu en hızlı yapabilen banka, Türkiye de KOBİ'leri en fazla kazanacak banka olacaktır. Biz de onun için çalışıyoruz" diye konuştu. Hüsnü Özyeğin ile ilişkilerinden bahseden Murat Özyeğin, babasının kendisine her zaman cesaret verdiğini söyledi. Özyeğin babasıyla ilgili olarak "Hüsnü beyle tartışırız, o veto koyar, ben veto koyarım. İnanılmaz komplekssiz ve açık görüşlüdür. 'Ben ne yapayım her şeye evet diyen yöneticiyi' der. Eleştirilmeyi ve aksi görüş duymayı seven bir yapısı var. Bu yapı içinde her şey gayet düzgün gidiyor çok şükür" dedi.

Çin'de 140 bin metrekarelik kiralanabilir alanı olan bir alışveriş merkezi yaptıklarını hatırlatan Özyeğin, Çin'de iş yapmanın çok kolay olmadığını söyledi. Türk çalışan göndermekte de zorlandıklarını anlatan Özyeğin, "Bir restorana gidiyorlar, köpek eti servis edildiğini görüyorlar. Sinirleri bozuluyor. Türkiye'ye dönüyorlar. Yani Çin'de Türk mühendis ya da yönetici tutmak kolay değil. Eşleriyle çocuklarıyla gidince biraz zorlanıyorlar. O yüzden Çin'in içinde yatırım yapmak gerçekten cesaret isteyen bir şey" diye konuştu. 

Çin'deki yatırımlarından bahseden Özyeğin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çin'de bir bakıyorsunuz bankalar kapınızda yatıyor. Merkezi hükümet 'bol bol kredi verip ekonomiyi canlandırın' diyor. Ama altı ay sonra sizin krediye ihtiyacınız oluyor bakıyorsunuz merkezi hükümet 'ekonomi fazla ısındı krediyi durdurun' diyor. Bu sefer bankacılar telefonlarınıza bile bakmıyor. Kapınızda yatanlar telefonunuza çıkmıyor. Buna karşılık Türkiye'nin cari açığını azaltan bir ülke. Örneğin Almanya'dan aldığınız vinci Çin'den üçte bir fiyata alıyorsunuz. Tabi ki dikkatli olmak gerekiyor. Çin'le iş yapan herkes çok mutlu olmuyor. Çinliler her şeye kafa sallıyorlar, 'hayır' diye kelime yok dillerinde ama 'evet' dediklerinin onda birini yapıyorlar. Değişik bir kültürleri var. Ama büyük bir fırsatlar ülkesi aynı zamanda."
Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - 

FIBA HOLDING YONETIM KURULU UYESI MURAT OZYEGIN ANTALYA'DA OTEL VE HASTANE YATIRIMI YAPABILECEKLERINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

FIBA HOLDING YONETIM KURULU UYESI MURAT OZYEGIN ANTALYA'DA OTEL VE HASTANE YATIRIMI YAPABILECEKLERINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

FIBA HOLDING YONETIM KURULU UYESI MURAT OZYEGIN ANTALYA'DA OTEL VE HASTANE YATIRIMI YAPABILECEKLERINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

 
Serik'te HDP tabelası gerginliği
 
'Gül Erdoğan'ı uyardı, çatlak büyüdü'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahilde yeni sezon hazırlığı
ANTALYA yaz sezonu hazırlıklarını başta Konyaaltı Sahili'nde olmak üzere tüm hızıyla sürdürüyor.
Müzeler için geri sayım
TURİZMİN başkenti Antalya, Mevlevihane Müzesi ve Etnografya Müzesi için geri sayıyor.
Animatörler yaza hazırlanıyor
KEMER'de yaz sezonu öncesinde otellerin animasyon ekipleri çalışmalarını son aşamaya getirdi.
 
AVM'de Tarsus rüzgarı
TARSUSLU sanatçı Nurcan Yılmaz, resimlerini Antalya'daki alışveriş merkezinde sergiledi.
Sanat fabrikası gibi
KONYAALTI İlçesi'ndeki Masal Sanat Evi'ndeki yaratıcı fikirler sanatsal üretimi çeşitlendirdi.
Minik eller şemsiye boyadı
ANTALYALI resim, seramik, heykel ve geleneksel el sanatları sanatçıları ...
 
Sanatçıları buluşturan sergi
ANTALYA Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde, 'Turizm Haftası' etkinlikleri ...
Nükleer karşıtı eyleme turistlerden destek
ANTALYA'da Nükleer Karşıtı Platform üyesi yaklaşık 25 kişinin Cumhuriyet ...
Hüsne'yi, taverna tartışması ölüme götürdü
ANTALYA'da 30 yaşındaki Şahin Koçar'ın, üzerinden otomobille geçtiği kız ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva