Alanya'da otel lojmanında yangın
Alanya'da otel lojmanında yangın
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Aspendos'ta gençlik ve spor gösterisi
Aspendos'ta gençlik ve spor gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
30 Mayıs 2017 Salı - 12:36

PKK'lı bombacı, gerçek adını mahkemede açıkladı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) otoparkında geçen yıl bomba yüklü aracı infilak ettirmekten yargılanan ve iddianamede gerçek kimliğinin tesbit edilemediği belirtilen PKK'lı sanık, duruşmada kimliğini açıkladı.

PKK lı bombacı, gerçek adını mahkemede açıkladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO otoparkına geçen 25 Ekim sabahı park edilen bir otomobilde meydana gelen patlamada 21 kişi yaralanırken, 38 araç ve ATSO binasında maddi hasar meydana geldi. Olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nca 2'si firari, 2'si tutuksuz, 12'si tutuklu 16 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianame Antalya 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

ATEŞLEME ANAHTARI ÇALAR SAAT

44 mağdur ve müştekisi olan davanın iddianamesinde, olay günü 'Cejna' kod adını kullanan Emine Kaya sahte isimli teröristin 07 VT 387 plakalı bomba yüklü aracı otoparka park edip ayrıldıktan sonra bomba düzeneğinin aktif hale getirilip patlamanın meydana geldiği belirtildi. İddianamede, amonyum nitrat içerikli patlayıcının, mekanik çalar saatin zaman içerikli ateşleme anahtarı olarak kullanılması suretiyle patlatıldığı kaydedildi.

KİMLİĞİ TESPİT EDİLEMEDEN İDDİANAMESİ HAZIRLANDI

Bombalı araç saldırısını gerçekleştiren Emine Kaya sahte kimliğini kullanan sanığın, PKK-KCK içerisinde sözde özel kuvvetler mensubu olduğu belirtilen iddianamede, eylem için Antalya'ya gönderildiğinin anlaşıldığı kaydedildi. Bu kişinin gerçek kimliği ve uyruğunun bir türlü tespit edilemediği belirtilen iddianamede, sanığın parmak izleri ve fotoğrafları alınarak hakkında iddianame tanzim edildiği kaydedildi.

İddianamede, patlamada kullanılan aracın olaydan kısa süre önce sanıklardan Hüseyin F. tarafından satın alındığı, Tünektepe mevkiindeki bir yerde toprağa gömülü patlayıcıların Hasan K., Emine Kaya sahte ismini kullanan sanık, Eshet D. ve Ömer D. tarafından çıkarıldığı belirtilen iddianamede, bu malzemelerin Ömer D.'in evinde bomba düzeneği olarak hazırlandığı kaydedildi. Düzeneğin araca yüklenip 25 Ekim sabahı Emine Kaya sahte isimli sanık tarafından ATSO otoparkında patlatıldığı belirtilen iddianamede, şüphelilerden Eshet D., Hüseyin F., Hasan K., Ömer D. ve Emine Kaya sahte kimliğini kullanan örgüt üyelerinin patlamayı aktif olarak planladıkları belirtildi.

ÇOCUK BAKICISI OLARAK KENDİSİNİ KAMUFLE ETTİ

İddianamede, patlamayı gerçekleştiren bombacının 2016 yılı Temmuz ayında Antalya'ya gönderildiği, şüpheli Perihan A.'nın yanında çocuk bakıcısı olarak kendisini kamufle ettiği öne sürüldü. Çocuk gezdirme bahanesiyle dışarı çıkarak keşif yapan şüphelinin, bir süre sonra ise şüphelilerden Hüseyin F.'ye ait markette çalışıyor görüntüsüyle kendisini kamufle ettiği iddia edildi. Patlayıcıyı aktif hale getirdikten sonra olay yerinden taksiye binerek ayrılan sanığın taksi değiştirip hurdacılar sitesi yakınlarında indikten sonra, sanıklardan Hasan K. ve Eshet D. tarafından araçla alınıp eve götürüldüğü, 3 gün sonra Eshet D.'ın evinde yakalandığı kaydedildi.

Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, örgüt faaliyeti kapsamında patlayıcı bulundurmak ve nakletmek, 6136 sayılı silah kanununa muhalefet etmek, tasarlayarak ve bombalama suretiyle adam öldürmeye teşebbüs, terör örgütü faaliyeti kapsamında sahte evrak tanzim etmek, mala zarar vermek ve silahlı terör örgütüne üye olmakla suçlanan şüphelilerin, 10 yıl ile ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmaları istendi.

GERÇEK ADINI DURUŞMADA AÇIKLADI

İddianameyi kabul eden Antalya 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine başlandı. Duruşmada gerçek adının Hatice Çırğanış olduğunu belirten sanık, olayın diğer sanıklarla ilgisi olmadığını idddia etti. Eylemi bireysel olarak gerçekleştirdiğini, ailesinin İsviçre'de olduğunu kaydeden Çırğanış, Kuzey Irak'ta silah kullanma ve bomba yapımı konusunda eğitim aldığını, sağlık sorunları nedeniyle Antalya'ya geldiğini iddia etti. Haksız tutuklamalar nedeniyle bu eylemi tek başına gerçekleştirdiğini ileri süren sanık Hatice Çırğanış, olayın diğer sanıklarla ilgisi olmadığını ileri sürdü. Çırğanış, "Beni kimse eylem için göndermedi. Bu eyleme ben kendim karar verdim' dedi.

Duruşma, diğer sanıkların ifadelerinin alınması için ertelendi.


ATSO OTOPARKINA GECEN 25 EKIM SABAHI PARK EDILEN BIR OTOMOBILDE MEYDANA GELEN PATLAMADA 21 KISI YARALANIRKEN, 38 ARAC VE ATSO BINASINDA MADDI HASAR MEYDANA GELDI. OLAYLA ILGILI ANTALYA CUMHURIYET BASSAVCILIGI ANAYASAL DUZENE KARSI ISLENEN SUCLAR SORUSTURMA BUROSU'NCA 2'SI FIRARI, 2'SI TUTUKSUZ, 12'SI TUTUKLU 16 SUPHELI HAKKINDA IDDIANAME HAZIRLANDI. IDDIANAME ANTALYA 8'INCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NCE KABUL EDILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Mustafa KOZAK/ ANTALYA, (DHA)

 
Mavi bayrakta lokomotif şehir Antalya
 
Serik'i sağanak ve dolu vurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mavi bayrakta lokomotif şehir Antalya
TÜRKİYE Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) 2017 yılında Mavi Bayrak verilen 454 ...
Hastaların eserleri beğeniye sunuldu
ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi ...
Yağmur uyarısı
Antalya çevreleri ile Burdur ve Isparta için yağmur uyarısı yapıldı. İşte ...
 
Eş katiline 2 kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis istemi
AFYONKARAHİSAR'da şiddet uygulayıp aldattığı eşi 29 yaşındaki Cemile Şentürk'ü ...
Antalya protokolü ve esnafı iftar sofrasında
ANTALYA protokolü ve esnafı, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin ...
Diktiği hint kenevirlerini sularken yakalandı
ANTALYA'da 45 yaşındaki M.B., ormanlık alanda diktiği hint keneviri bitkilerini ...
 
Demre'de kaza: 1 yaralı
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde motosikletle otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı.
Beş yıldızlı otele talip çıkmadı
AAREAL Bank'a kredi borcundan dolayı İstanbul 10'uncu İcra Müdürlüğü'nün ...
Başkan Türel'e zor görev
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediyelerin güçlendirilmesi ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva