'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
16 Kasım 2011 Çarşamba - 17:52

Padişah anmaya tepkiler

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, TBMM Başkanlığı tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk’ü Anma davetiyesi ile bu yıl ilk kez Meclis Başkanlığınca anılacak olan Sultan 1. Abdülmecit ile ilgili davetiyeleri eleştirdi. İki davetiyeyi de elinde gösteren Muharrem İnce, "Padişahlığa özenen bir Meclis Başkanı var. İşte 10 Kasım davetiyeleri. Kağıda yazılmış ve fotokopi bir davetiye. Burada da Abdülmecit için hazırlanan davetiye. Yazıklar olsun size. Şu davetiyelere bakın" dedi.

Padişah anmaya tepkiler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

17 Kasım özellikle mi seçildi?
 
Hürriyet Yazarı Yılmaz Özdil de “Padişah Açılımı” başlıklı günlük yazısında yarın Dolmabahçe’de yapılacak “Abdülmecit’i Anma” etkinliğini eleştirirken, 17 Kasım’ın Abdülmecit’in doğum, ölüm ya da tahta çıkış tarihi olmadığını, tam aksine son padişah Vahdettin’in İngiliz gemisiyle kaçtığı gün olduğunu hatırlattı.
Özdil, “Alenen Vahdettin’i anıyorlar. Hazır Dolmabahçe’de toplanmışken, Mustafa Kemal’in son nefesini verdiği odada yapın bari töreninizi de, tam olsun” diye yazdı.
 
“Atatürk’e Ağıt” bile değiştirilmiş
 
Sözcü gazetesi yazarlarından Necati Doğru ise daha değişik bir konuyu gündeme getirdi. İddiaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın WEB sitesinde Âşık Veysel’e ait “Atatürk’e Ağıt” adlı şiir-türküye sansür uygulanmış. Şiirin, özellikle Atatürk’e derin anlam yükleyen bazı bölümlerinin tamamen çıkarıldığı ve bazı yerlerinin de değiştirildiği aynı yazıda ifade ediliyor.
 
 

 
Organlarıyla 4 kişiye hayat verdi
 
"Lotoyu kazandığımı karıma söylemeyin"
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Büyük Oyun 23 Kasım 2011 Çarşamba 15:18

Esas Mezhepçilik ve Etnikçilik siyaseti yapan kim?CHP de esasen,1 yıldır, gizli mezhepcilik ve etnikçilik yapılmaktadır.Onların da bir kısmı şu an genel merkeze hakimdir.Şimdi de aynı ekip alevi Sargıgülü medyada sunmaya çalışıyorlar.Bu parti de sanki hiç Türk,sunni yokmuş gibi.Bu da mı tesadüf şimdi.Buna tesadüf diyenler ve bu tesbite kızanlar iyi bir düşünsün.Kızanların bir kısmı da zaten gizli etnik ve mezhepçilik takip edenler ve yapanlardır.Oysa CHP de yöneticiler sosyal demokrasinin gereği,liyakat ,örgütteki emeği,kişisel nitelikleri göz önüne alınarak,etnikçilik ve mezhepçilik ve takiyecilik yapılmadan ,Atatürkün mirası doğrultusunda yönetilmelidir ve göreve gelinmelidir.Türkiyenin gerçekleri de tabiiki gözetilmelidir.Bu demek değildir ki, Kürt ve Alevi yurttaşlarımız partiden dışlansın,görevlere getirilmesin.Hayır.Ama etnikçilk yapanlar,mezhepçilik yapanlar bu cümleleri dahi bilerek çarpıtma gayreti içinde olanlar partimizi-ülkemizi düşünmemektedirler,bir kısmı da özellikle kasti çarpıtma yaparak,mağdur edebiyatı yaparak ,konuyu suistimal ederek,takiyye yaparak ,dış güçlerle elbirliği yaparak,gizli emelllerini gerçekleştirme peşinde koşturmaktadırlar.Biz de bu oyunu ,bu oyunun içinde olmayan Kürt,Alevi arkadaşlarımızla beraber bu oyunu elbirliğiyle bozacağız,bozmak zorundayız.Bunu saçma sapan senaryo olarak kabul eden arkadaşımız dönen dolapları ,büyük oyunu görememiş,ya da kasten görmek istememektedir.

Yorumu oyla      3      3  
Sarıgülle ve Kılıçdaroğlu ile Neden olmaz. 17 Kasım 2011 Perşembe 03:23

Sarıgülle ve Kılıçdaroğlu ile Neden İktidar Olunmaz!M.Sarıgül de Alevi ve Piyon.İktidara gelmek istiyorsak Sunni /Türk bir ülkede ,CHP Genel Başkanının Türk ve Sunni olması gerekiyor.Etnik ve mezhep siyaseti yanlış,Bunu şahsen ben yürekten kabul ediyorum ama bazı gerçekleri vatandaş gözetiyor,kabul etmiyor.Bu noktayı da görmek-anlamak gerekir.Müslüman Mahallesinde ŞOVMENLİKLE Salyongoz Satılmaz derler..Kongrede Kürt, Alevi aday da olabilir ,seçilebilir de!Ancak komployla gelmeyecek;ancak PİYON olmayacak dış güçlere.Bölücü olmayacak.DÜRÜST OLACAK.Adil,hilesiz,müdehalesiz Kongreyi HER KİM kazanırsa başımızın üzerine..HEDEF İKTİDAR MI,BAĞIMSIZ TÜRKİYE Mİ sorusu ve cevabı önemli.dikkatli olmak durumundayız.Sarıgül de B Planıdır!

Yorumu oyla      4      4  
ŞOVMEN VE DÜRÜST OLUNUR MU? 17 Kasım 2011 Perşembe 03:06

M.Sarıgül de Alevi ve Piyon.İktidara gelmek istiyorsak Sunni /Türk bir ülkede ,CHP Genel Başkanının Türk ve Sunni olması gerekiyor.Etnik ve mezhep siyaseti yanlış,Bunu şahsen ben yürekten kabul ediyorum ama bazı gerçekleri vatandaş gözetiyor,kabul etmiyor.Bu noktayı da görmek-anlamak gerekir.Müslüman Mahallesinde ŞOVMENLİKLE Salyongoz Satılmaz derler..Kongrede Kürt, Alevi aday da olabilir ,seçilebilir de!Ancak komployla gelmeyecek;ancak PİYON olmayacak dış güçlere.Bölücü olmayacak.DÜRÜST OLACAK.Adil,hilesiz,müdehalesiz Kongreyi HER KİM kazanırsa başımızın üzerine..HEDEF İKTİDAR MI,BAĞIMSIZ TÜRKİYE Mİ sorusu ve cevabı önemli.dikkatli olmak durumundayız.

Yorumu oyla      4      4  
yurtsever 16 Kasım 2011 Çarşamba 20:47

Bu uygulamalar,toplumu hazırlamak,istenilen ve özlenen ılımlı İslam motifli ama her haliyle dışa bağımlı Yarı Osmanlıcılık rejimine kapı aralamak,masum isteklerle başlayan süreç cumhuriyetin 2023 yılında yerlebir edilmesiyle sonuçlanacak.İşte o zaman bugünkü yaşananların ne anlama geldiği anlaşılabilecek,ancak o zamanda iş işten geçmiş olacak.Martin Luther,Ülkelerimize geldiklerinde, Onların elinde İNCİL, bizim ise zengin madenlerimiz vardı,gözlerimizi açtığımızda ise bizim elimizde İNCİL. bütün zenginlilerimiz ise onların ellerindeydi.

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan kadınlara açıkladı: “Bedelli çok yakında”
Recep Tayyip Erdoğan, “Eşi Vefat Etmiş Kadınlar İçin Sosyal Yardım Programı ...
Sapan’dan Başbakan Erdoğan’a soru
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, AKP Gaziantep Milletvekili Şamil ...
Eş durumundan ilk sıra
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta sonu Antalya’ya ...
 
Acar mantar üreticilerini sordu
CHP Antalya Milletvekilleri Av. Gürkut Acar, Korkutelili mantar üreticilerine ...
CHP’den kulisler: 7 Mehmet’te kimler vardı?
Özer Ülken'e Kılıçdaroğlu nasihatı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlar zirvesindeki ‘Barıştırma’ ...
 
Kılıçdaroğlu, Antalya'dan hükümete yüklendi
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Antalya'da partililere seslendi. Başta Başbakan ...
Kılıçdaroğlu, başkanlarla ne konuştu?
Kılıçdaroğlu’nun gizlice Antalya’ya geldiği, 3 belediye başkanı ve il ...
Antalyalı AKP'li gençler başkanını seçti
AK Parti Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Hıfzullah Şahbaz’ın yerine ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva