Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
30 Mart 2011 Çarşamba - 11:37

Paniklemeyelim çağrısı

2010 yılında yüzde 34 oranında büyüyerek 1.36 milyondan fazla turiste hizmet veren Oti Holding, 2011’de yüzde 21.6 oranında büyüyerek 1 milyon 665 bin turist hedefliyor.

Paniklemeyelim çağrısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Erken rezervasyonlarda yüzde 10’luk bir artış olduğunu kaydeden OTİ Holding Başkanı Ayhan Bektaş, sektörün yakıt fiyatlarına hazırlıksız yakalandığını belirtti.

2010 yılında hizmet sunduğu turist sayısını yüzde 34 oranında artıran Oti Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında hem şirkete hem de Rus pazarına ilişkin bilgiler verdi.

Rus pazarında 2011 yılında yüzde 20’lik bir büyüme bekleyen Bektaş. “Bu rakamların 3.5 milyona yaklaşacağını tahmin ediyoruz” dedi. Bektaş, 2011 yılında Türkiye dışında öne çıkan ülkelerin İspanya ve Yunanistan olduğunu kaydetti.

1 MİLYON 665 BİN TURİST HEDEFLİYORUZ

Havacılıkla ilgili yeni bir çalışma başlattıklarını bildiren Bektaş, şunları söyledi:

“Kapasitemizin yüzde 20’sini bu uçak filosuyla kullanmayı öngörmekteyiz. Sezona bu uçaklarla uçmayı hedefliyoruz. Toplamda yüzde 21’lik bir büyümeyi öngörüyoruz. Bu büyüme, biraz daralma olarak algılansa da Mısır’daki gelişmelerde net bir tablonun ortaya çıkmaması, daha çok kar odaklı bir hedefle gitmeye çalışacağız. Toplamda 1 milyon 665 bin turist hedefliyoruz. 2010’a nazaran daha rahat bir yıl olacaktır. Yüzde 15 civarında bir ciro artışı hedefliyoruz. Yani bir milyar 100 milyon dolarlık bir ciroya tekabül ediyor”

SEZONDA YÜKSEK BİR ARTIŞ BEKLENTİSİ YANLIŞ

Düşük sezon için olağanüstü bir artışın beklenmemesi gerektiğini öngörmüştük. Nitekim böyle gerçekleşti. Sezondaysa yüksek bir artış beklentisi beklenmemeli. Yüksek bir artış beklentisine gitmek yerine sezonun uzatılması yönünde bir çalışma yapılması daha doğru olacaktır. Petrol fiyatlarındaki artış önemli bir etken.

ERKEN REZERVASYONDA YÜZDE 10’LUK BİR ARTIŞ VAR

Erken rezervasyonlar konusunda yüzde 10’luk bir rezervasyon artışı var. Bu oran, geçen yıllarda yüzde 5’ler ciivarındaydı. Şu an Türkiye’ye 350 bin civarı erken rezervasyon olduğunu görüyoruz.

Bu geçmiş yıllara nazaran önemli bir artış. Avrupa pazarına ulaşmakta yetersiz ama sayıya baktığımızda önemlii bir rakamdır. Erken rezervasyonların artmasında 4 önemli etken var. Tüketici, tatil için ayıracağı bütçeyi biliyor. Yakıt fiyatlarının artma ihtimaline karşılık, paket fiyatlarından etkilenmeme isteği, Tunus ve Mısır’daki olaylar ve Türkiye güvenlik konusunda diğer ülkelere nazaran ön plana çıkıyor. Türkiye destinasyonuna olan satışlarda erken dönemde %50 artış var.

Rusya’da vizenin kalkması, şu an için karar anlamında yoğun bir kapasite artışına gidileceği yorumunu yapmak zor olur. Ama vize muafiyetinin uygulandığı bazı pazarlarımız var. Vizenin kalkmasıyla psikolojik anlamda etki yaratacağını düşünüyoruz.”

YAKIT FİYATLARI KONUSUNDA HAZIRLIKSIZ YAKALANDIK

Yakıt fiyatlarındaki artışın, yüzde 30’luk bir artışı tur operatörlerinin kendilerinin süspanse edeceğini kaydeden Bektaş, ileriye dönük satışlarda böyle giderse fiyatlara yansıtılması söz konusu olacaktır.Bu konuda turizm sektörü maalesef hazırlıksız yakalandı. Bir tur paketi maalesef 30 dolarlık bir zarara neden olmaktadır. Temmuz ve Ağustos aylarında paket tur fiyatlarında yüzde 10’luk bir artış olacaktır.”

 
MISIR PAZARINDA 100 BİN PAKS KAYBETTİK

“Oti olarak Mısır pazarında mart ayına kadar olan süreç içinde 80 bin ile 100 bin civarında bir paks kaybettik. Asıl önemli olan nisan ve mayıstır. Asıl risk, bu aylar itibariyle başlıyor.

Mısır her şekilde Rusya hükümeti ile görüşmelere devam ediyor ve her an açılabilir. Mısır hükümeti olağanüstü fiyatlar veriyor. Şu anda ilginç bir fiyatlama var. Mısır ile Türkiye paketleri arasında neredeyse yüzde 50 oranında bir fark var. Mısır, kaybettiği operasyonu yeniden kazanmak adına teyakkuzda bekliyor. Hatta Avrupa’dan operasyon devam ediyor.”

FİYATLAR 600 DOLARI BULDUĞU ANDA RUSLAR MISIR’A KAYAR

Bektaş, Rusya’nın Mısır’a yönelik uyarının kaldırılmasıyla ilgili nasıl bir etki yapacağına ilişkin soruya şu yanıtı verdi;

“Rusya’da pazarı yönetenler Türk tur operatörleri. Rusya’daki harekette yatırımları olan Türk tur operatörleri. Uygulamanın kalkması halinde hareket daha fazla olacaktır. Almanya’da tüketici eğilim anlamında bazı etmenlerin yanısıra, Rusya’da daha hızlı ve dinamik bir şekilde pazara sunabiliyorsunuz. Fiyatlama 500 600 doları bulduğu anda Rus tüketici, uyarıyı dinlemeden gider. Bu nedenle sakin olmak lazım. Paniklersek ve bunu hissettirirsek, domino taşı etkisi yaratacaktır”

ODEON, YURT İÇİNDE YÜZDE 23 BÜYÜYECEK

2010 yılında İç Pazarda 65.000 turiste hizmet verilirken, 2011 ile birlikte yurt dışı (outgoing) ve kültür turlarına başlanıyor. 2011 itibarı ile başlayacak yurt dışı turlarda hedef 3500 kişi iken, kültür turlarında hedef ilk sene için 4500. Mart ayı itibarı ile satışa sunulacak olan kültür turlarında Kartepe, Abant, Kapadokya, Beypazarı, Safranbolu, Düzce, Edirne, Assos, Karadeniz, GAP alternatifleri mevcut.

51 ilde 182 acente ve 215 ofis ile hizmet veren ODEON’un 2011 hedefi ; Kıbrıs dahil yurt içinde % 23 büyüme ile 80.000 turiste, yurt dışında 3500, ve kültür turlarında 4500 turiste, yani toplamda 88.000 turiste hizmet vermek.

 
YABAN KOYUNLARI KURTARILDI
 
Uçuş keyfi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göynük “zirve ruhu” peşinde
Kemer’in önemli turizm merkezi olan Göynük’teki yerel yöneticiler, 2365 ...
1.1 milyon ziyaretçi
Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısı 2011 yılı Şubat ayında geçen yılın ...
Rusya'dan turizm ödülü
Dünyanın 7. büyük uluslararası turizm fuarı olarak kabul edilen Moskova ...
 
Otelciler kendi elektriğini üretecek
Aralık ayında çıkan Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine ...
Leyleklere turist akını
Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akçapınar Köyü'ne havaların ısınmasıyla gelen ...
Kapadokya yeni pazarlar peşinde
Kapadokya Bölgesi'nde turizm tanıtım fuarlarının yanında branş fuarlara ...
 
En başarılı turizm yatırımları yarışması
Eurobank Tekfen, tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve turizm sektörü ...
Kuzey Iraklı turistler Antalya'da
PORT Voyage Travel'in Kuzey Irak'ın Erbil kentinde kurduğu 'Dream Holidays' ...
Coral Travel'den yeni havayolu şirketi
OTI Holding bünyesinde Rusya ve BDT ülkelerinde faaliyet gösteren Coral ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva