Muratpaşa'daki Kızılay Kan Merkezi'nde yangın
Muratpaşa'daki Kızılay Kan Merkezi'nde yangın
Özel kalemdi, belediye başkanı oldu
Özel kalemdi, belediye başkanı oldu
41 ilde 'Narkoçelik-12' operasyonu: 268 gözaltı
41 ilde 'Narkoçelik-12' operasyonu: 268 gözaltı
İzmir’de FETÖ operasyonu: 12 gözaltı
İzmir’de FETÖ operasyonu: 12 gözaltı
22 Eylül 2021 Çarşamba - 10:41

Patara para bastı

ANTALYA'nın Demre ve Kaş ilçelerindeki ören yerleri ağustos ayında gelen ziyaretçi sayısı ve sağlanan gelir açısından büyük bir sıçrama yaptı.

Patara para bastı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ağustosun ziyaretçi ve gelir rekortmeni yine Kaş'ta bulunan Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti oldu. Patara Antik Kenti'ni, Demre'de bulunan dünyaca ünlü Aziz Nikolaos Anıt Müzesi takip etti.

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti'ni, bu yılın ağustos ayında 104 bin 182 kişi ziyaret etti, karşılığında 2 milyon 567 bin 32 lira gelir sağlandı. Geçen yılın ağustos ayında Patara Antik Kenti'ni 84 bin 517 kişi ziyaret etmiş ve karşılığında 1 milyon 593 bin 90 lira gelir sağlanmıştı. Bu yılın 8 ayında pandemi kısıtlamalarına rağmen Patara Antik Kenti'ni 289 bin 502 kişi ziyaret etti, karşılığında sağlanan gelir ise 6 milyon 956 bin 256 lira oldu. Bu ziyaretçi sayısı ve sağlanan gelir tüm zamanların yıllık rekorunu aştı. Geçen yılın 8 ayında ise Patara Antik Kenti'ni 166 bin 376 kişi ziyaret etmiş ve karşılığında 2 milyon 933 bin 614 lira gelir sağlanmıştı.

Kaş'ta bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Xanthos Antik Kenti orman yangını riskine karşı Antalya Valiliği kararıyla 1 Ağustos 2021 tarihinden başlayarak, 30 Eylül 2021 tarihine kadar ziyarete kapatıldı.

GEÇEN YILI İKİYE KATLADI

Demre'de bulunan dünyaca ünlü Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ni bu yılın ağustos ayında 49 bin 922 kişi ziyaret etti. Karşılığında 2 milyon 40 bin 486 lira gelir sağlandı. Geçen yılın ağustos ayında Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ni 25 bin 208 kişi ziyaret etmiş ve karşılığında 651 bin 730 lira gelir sağlanmıştı. Bu yılın 8 ayında Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ni 144 bin 76 kişi ziyaret ederken, karşılığında sağlanan gelir 5 milyon 589 bin 200 lira olarak gerçekleşti. Geçen yılın 8 ayında Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ni 79 bin 503 kişi ziyaret etmiş ve karşılığında 2 milyon 169 bin 266 lira gelir sağlanmıştı.

Demre'de bulunan Likya Birliği'nin en önemli altı kentinden biri olan Myra Antik Kenti'ni, bu yılın ağustos ayında 39 bin 863 kişi ziyaret etti. Karşılığında 1 milyon 217 bin 62 lira gelir sağlandı. Geçen yılın aynı döneminde ziyaretçi sayısı 20 bin 832 kişi, sağlanan gelir ise 447 bin 276 lira olmuştu. Myra Antik Kenti'ni bu yılın 8 ayında 117 bin 18 kişi ziyaret ederken, karşılığında 3 milyon 499 bin 509 lira gelir sağlandı. Geçen yılın 8 ayında Myra Antik Kenti'ni 43 bin 224 kişi ziyaret ederken, karşılığında 825 bin 444 lira gelir elde edilmişti.

Demre'de bulunan karada olup da karayolu ulaşımı bulunmayan Simena Antik Kenti'ni bu yılın ağustos ayında 9 bin 912 kişi ziyaret etti. Karşılığında 84 bin 87 lira gelir sağlandı. Bu yılın 8 ayında Simena Antik Kenti'ni 28 bin 712 kişi ziyaret etti, karşılığında 335 bin 266 lira gelir elde edildi. Demre'de bulunan batı Antalya'nın ücretle girilen tek müzesi olan Likya Uygarlıkları Müzesi'ni ağustos ayında 4 bin 485 kişi ziyaret etti, karşılığında 8 bin 325 lira gelir sağlandı. Bu yılın 8 ayında Likya Uygarlıkları Müzesi'ni 14 bin 210 kişi ziyaret etti, karşılığında 29 bin 638 lira gelir elde edildi.

Ağustos ayında Demre'de bulunan ören yerlerini toplamda 104 bin 182 kişi ziyaret ederken, karşılığında 3 milyon 349 bin 960 lira gelir sağlandı. Bu yılın 8 ayında ise toplam 304 bin 16 kişi Demre'deki ören yerlerini ziyaret ederken, 9 milyon 453 bin 613 lira gelir sağlandı.

'BU TARİHİ YAŞATANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Özellikle Aziz Nikolaos Anıt Müzesi ve Myra Antik Kenti, Rus ve eski Rus Cumhuriyetleri'nden gelen turistlerin akınına uğradı. Demre'deki ören yerlerini ziyaret eden Rus Elena Troitskaya, "Türkiye'ye ilk kez geldim. Mükemmel bir ülke. Bugün tarihi yerleri geziyoruz. Türkiye'nin her yeri tarih dolu. Aziz Nikolaos Anıt Müzesi beni büyüledi. Bu tarihi yaşatanlara teşekkür ediyorum. Türkiye'ye tekrar geleceğim" dedi.

'TÜRKİYE VE TÜRKLER BİZİM İÇİN FARKLI'

Ukraynalı Oksana Kunitskaya da "Çok kez Türkiye'ye geldim. Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ni, Myra Antik Kenti'ni ilk kez gezdim. Bu tarihi yerleri koruyanlara, bu günlere taşıyanlara çok teşekkür ediyorum. Tarihi yerler çok mükemmel korunmuş. Çok etkilendik. Türkiye ve Türkler bizim için farklı. Çok seviyoruz. Türkiye'ye gelmeye, tatil yapmaya devam edeceğiz. Çünkü Türkler çok sıcakkanlı ve misafirperver insanlar" diye konuştu.

ANTALYA'NIN DEMRE VE KAS ILCELERINDEKI OREN YERLERI AGUSTOS AYINDA GELEN ZIYARETCI SAYISI VE SAGLANAN GELIR ACISINDAN BUYUK BIR SICRAMA YAPTI. (NOEL BABA) (FOTO:DEMRE-DHA)

ANTALYA'NIN DEMRE VE KAS ILCELERINDEKI OREN YERLERI AGUSTOS AYINDA GELEN ZIYARETCI SAYISI VE SAGLANAN GELIR ACISINDAN BUYUK BIR SICRAMA YAPTI. (NOEL BABA) (FOTO:DEMRE-DHA)
Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)-

 
Antalya'da damanaca depozitosu, 1 yılda 3 kat arttı
 
'Teneke kafa'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 23 Eylül 2021 Perşembe 10:12

Çok güzel olmuş,tarihi yerler süratle restore edilerek ziyaretlere açılmalıdır.Halen çok yerde atıl durumda olan ören yerleri var.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alanya'da turisti gasbeden şüpheli yakalandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Kazak turistin cep telefonunu gasbeden şüpheli ...
İngiltere'nin 'seyahat kararı' turizmcileri sevindirdi
İNGİLTERE Ulaştırma Bakanı Hon Grant Shapps'in Türkiye'yi 22 Eylül'den ...
Antalya'ya gelen turist sayısı 6 milyonu geçti
ANTALYA'ya gelen turist sayısı, 13 Eylül itibarıyla 6 milyon 41 bin 439'a ...
 
Talha Görgülü'den açıklama var
GTI Travel, Sky Airlines ve bünyesinde barındırdığı otellerle birlikte ...
Antalya'da, turizmde yaralar sarılmaya çalışılıyor
ANTALYA, 2020'de başlayan koronavirüs salgınıyla turizmde yaşadığı kayıpları ...
Antalya'da İngiliz turist şoku!
İNGİLTERE'nin Türkiye'ye yönelik seyahat kısıtlama kararı nedeniyle bu ...
 
Kemer'de icradan butik otel....
T.C. Kemer İcra Dairesi tarafından, Antalya ili, Kemer ilçesi, Kemer Mahallesi, ...
Nereden nereye?.. Kendi battı, Türk bankasını da zora soktu...
Alman BDDK’sı Ziraat Bank’a “dokunulmazlığı olan ve siyasi etkiden bağımsız” ...
Almanya'dan Ziraat Bankası'na Talha Görgülü cezaları
Almanya,Talha Görgülü-GTI yüzünden Ziraat Bankası’na ağır ceza kesti.
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva