ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
Burdur'da adliye lojmanları için imza
Burdur'da adliye lojmanları için imza
29 Mart 2018 Perşembe - 11:18

Patronlar rengini belirledi

ANTALYA ekonomi dünyasının en büyük kuruluşu olan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 7 Nisan'da yapılacak seçiminde üç aday yarışacak. Patronların seçiminde adaylardan Davut Çetin 'kırmızı', Ali Bahar 'turkuaz', Güray Parlak ise 'beyaz' rengi tercih etti.

Patronlar rengini belirledi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'nın en büyük sivil toplum örgütlerinden ATSO'nun geçen ekim ayında yapılacakken ertelenen seçimi, 7 Nisan Cumartesi günü yapılacak. Üye sayısı itibariyle Türkiye'deki ticaret ve sanayi odaları arasında en büyükler arasında yer alan ATSO, 1882 olan kuruluş yıldönümü itibariyle Türkiye'deki en eski üçüncü ticaret ve sanayi odası.

DAVUT ÇETİN 2015'TE BAŞKAN OLDU

En son 2013 yılının mayıs ayı ilk haftasında yapılan seçimlerde ATSO yönetim kurulu başkanlığına seçilen Çetin Osman Budak'ın, CHP'den milletvekili adaylığı için 2015'in Şubat ayına kadar sürdürdüğü bu görevinden istifa etmesinin ardından, ATSO yönetim kurulu üyeleri arasından Davut Çetin başkanlığa getirildi. ATSO'nun 7 Nisan'daki seçiminde 33'üncü yönetim kurulu başkanının seçimi yapılacak.

ÜÇ İSİM ADAYLIĞI AÇIKLADI

7 Nisan Cumartesi günü başlayacak seçim maratonu, üç aşamalı gerçekleşecek. ATSO Hizmet Binası'nda yapılacak seçimde, üç isim yönetim kurulu başkanlığı görevine aday olduğunu açıkladı. Seçimde ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi ve OSB Başkanı Ali Bahar ve ATSO'nun eski yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcılığı görevleri yapan Güray Parlak yarışacak.

30 BİN ÜYE, ÜÇ AŞAMALI SEÇİM

43 bin 621 üye sayısına sahip ATSO seçimde, borçları nedeniyle üyelikleri askıda bulunan 12 bin üyenin dışındaki yaklaşık 30 bin üye oy kullanabilecek. Üç aşamalı yapılacak seçimin ilk aşaması 7 Nisan Cumartesi günü, üyelerin 49 meslek komitesinden 269 üye ve bunlar içinden de 110 meclis üye seçimiyle başlayacak.

Seçimin ikinci aşamasında 110 meclis üyesi, ATSO'yu önümüzdeki dört yılda yönetecek yönetim kurulunu seçecek. Bu seçimde ise 11 kişilik yönetim kurulu başkanı ve üyeleri belirlenecek. ATSO seçimlerinin son aşamasında da meclis üyeleri ATSO meclis başkanı ve iki kişiden oluşan divan üyelerini seçecek. 7 Nisan'da başlayacak seçim sürecinin bir hafta içinde tamamlanması bekleniyor.

ÇETİN'İN RENGİ 'KIRMIZI'

Başkan adaylarından Davut Çetin 34'üncü grup olan motorlu taşıt parça ve aksesuarları, bakım ve onarım meslek komitesinden seçime girecek. ATSO Başkanı Davut Çetin ve ekibi 'kırmızı' liste ile yarışacak. Listelerinin rengini kırmızı, yazıları ise beyaz olarak kullanacaklarını açıklayan Davut Çetin, hem Türk bayrağı hem de Antalyaspor'un renklerinden esinlendiklerini açıkladı.

BAHAR'IN RENGİ 'TURKUAZ'

Başkan adaylarından Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar, 2'nci grup hayvancılık ve hayvansal ürünler meslek komitesinden seçime girecek. Ali Bahar ve ekibi ise seçimde 'turkuaz' rengi kullanacak. Turkuaz rengin Antalya'nın denizinin rengini temsil ettiğini belirten Bahar, “Antalya'nın denizinin rengi olan turkuazı kabul ettik" dedi.

PARLAK'IN RENGİ 'BEYAZ'

Başkan adaylarından Güray Parlak ise 37'nci grup restaurant, yiyecek içecek ve eğlence hizmetleri meslek komitesinden seçime girecek. Güray Parlak ve ekibi ise seçim rengini 'beyaz' olarak kararlaştırdı. Güray Parlak, şeffaflık, temizlik ve güzelliği anlattığı için beyazı tercih ettiklerini söyledi.

5 YILDIZLI OTELCİLER VE SİGORTACILAR TARAFSIZ

ATSO seçimlerinde hiçbir başkan adayını komite ve meclis üyeliği seçimlerinde desteklemediğini açıklayan bazı gruplar da var. Bu gruplardan biri 40'ıncı Grup Sigortacılık Meslek Komitesi'nde. Halen meclis üyesi olan Tahir İbili, yaklaşık 10 kişi olarak kendi meslek komitelerinde tarafsız olarak seçime 'beyaz' listeyle gireceklerini açıkladı.

Tarafsızlık anlamında bir başka beyaz listeyi de 36'ncı Grup Oteller ve Benzer Konaklama Yerleri Meslek Komitesi'ndeki 5 yıldızlı otelleri temsil eden bir grup oluşturdu. Halen ATSO Yönetim Kurulu Üyesi olan Yusuf Hacısüleyman öncülüğünde aralarında Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı'nın da bulunduğu 5 yıldızlı otel sahipleri de seçime hiçbir başkan adayını temsil etmeyen beyaz listeyle gireceklerini açıkladı. Erkan Yağcı, turizm grubunda bugüne kadar seçimlere hep tarafsız girdiklerini, bu seçimde de tarafsız yarışacaklarını açıkladı.

ANTALYA EKONOMI DUNYASININ EN BUYUK KURULUSU OLAN ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO) 7 NISAN'DA YAPILACAK SECIMINDE UC ADAY YARISACAK. PATRONLARIN SECIMINDE ADAYLARDAN DAVUT CETIN 'KIRMIZI', ALI BAHAR (FOTODAKI)  'TURKUAZ', GURAY PARLAK ISE 'BEYAZ' RENGI TERCIH ETTI. SECIME TARAFSIZ GIRECEK IKI GRUP DA LISTE RENGINI 'BEYAZ' OLARAK SECTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA EKONOMI DUNYASININ EN BUYUK KURULUSU OLAN ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO) 7 NISAN'DA YAPILACAK SECIMINDE UC ADAY YARISACAK. PATRONLARIN SECIMINDE ADAYLARDAN DAVUT CETIN 'KIRMIZI', ALI BAHAR 'TURKUAZ', GURAY PARLAK (FOTODAKI) ISE 'BEYAZ' RENGI TERCIH ETTI. SECIME TARAFSIZ GIRECEK IKI GRUP DA LISTE RENGINI 'BEYAZ' OLARAK SECTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Altınbeşik Mağarası, turistlerin ilgi odağı
 
Kursiyerlere cankurtaran eğitimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınbeşik Mağarası, turistlerin ilgi odağı
ANTALYA'nın İbradı ilçesindeki Türkiye'nin en büyük, dünyanın üçüncü büyük ...
Norveçli kick boks sporcuları Kemer'de kampta
NORVEÇ'te yaşayan Tuncelili Daimi Akın'ın (45) sahibi olduğu kick boks ...
Antalya bu ihaleyi konuşacak
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında yapılan ...
 
Tuncelili hayırsever Manavgat'ta okul yaptıracak
TUNCELİLİ hayırsever Seyhan Cengiz Turhan, Manavgat'ta 3 derslikli anaokulu ...
Yalayanlar ve yalatanlar...
Kemal Derin yazdı
Zeytin Dalı'na motosikletli destek
ANTALYA'nın Serik ilçesinden motosikletle yola çıkan İYAK konvoyu, Zeytin ...
 
Öğrencilerden Özel Harekat'a ziyaret
ANTALYA İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Özel ...
Manavgat'ta fuhuş operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesi Side ve Kumköy turizm bölgelerinde jandarma ...
Milletvekili Köse'nin kayınvalidesine kapkaç şoku
ANTALYA Ak Parti Milletvekili Mustafa Köse'nin kayınvalidesi Semiha Topkaya ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva