Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
20 Şubat 2020 Perşembe - 15:40

Pazarcı cinayetinde 3 sanık için müebbet istendi

ANTALYA'nın Kepez ilçesinde, pazarda çorap satan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Hür'ü (34) tabancayla öldürdüğü iddia edilen Bahattin M. ve Ömer V. ile sanıklara yardımcı olmakla suçlanan Bahattin M.'nin eşi F.M.'nin ömür boyu hapsi istendi.

Pazarcı cinayetinde 3 sanık için müebbet istendi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, geçen yıl 31 Ekim günü saat 19.00 sıralarında Kepez ilçesi Düdenbaşı Mahallesi'ndeki semt pazarında meydana geldi. Pazarlarda seyyar şekilde çorap satan 2 çocuk babası Mehmet Hür, akşam saatlerinde sergisini topladı. Satmak için getirdiği çorapları motosikletine yükleyen Hür, başında kapüşonlu bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Tabancayla Hür'e 6 kez ateş eden saldırgan, kaçtı. Mehmet Hür yaşamını yitirirken, polis cinayet zanlısının peşine düştü. Soruşturma sonunda olayın şüphelileri Bahattin M., eşi F.M. ve Ömer V. yakalandı. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Bahattin M. ve Ömer V., 'tasarlayarak öldürme', 'tasarlayarak öldürmeye azmettirme' suçlarından tutuklandı. F.M. ise tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrolle serbest bırakıldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, cinayetin para karşılığı işlendiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Şüpheli Bahattin M., eşi F.M. ile ilişki yaşadığını öğrendiği maktul Mehmet Hür'ün peşine düştü. Eşinden maktulün pazarda çorap sattığını öğrenen Bahattin M., cinayet planı yaptı. Ev ve iş yeri kirasını ödemekte zorlanan, çocuklarını okutmakta güçlük çeken ve ayrıca işleri kötü giden memleketlisi Ömer V. ile bir araya gelen Bahattin M., miktarı öğrenilemeyen para karşılığında Ömer V.'den Mehmet Hür'ün öldürülmesini istedi. Ömer V., bu teklifi kabul ederken, Bahattin M. de eşi ile birlikte pazarda Mehmet Hür'ü aramaya başladı. F.M., Düdenbaşı Mahallesi'ndeki pazarda gördüğü Mehmet Hür'ü, eşi Bahattin M.'ye gösterdi. Bahattin M., eşini eve bıraktıktan sonra Ömer V.'ye haber verdi. Pazar yerine gelen Ömer V., takip ettiği maktulü pazardan ayrılmak üzereyken tabanca ile kurşun yağmuruna tuttu. Mehmet Hür olay yerinde yaşamını yitirirken, Ömer V. kaçtı."

SAVCI, 3 SANIK İÇİN MÜEBBET İSTEDİ

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu Bahattin M. ve Ömer V., öldürülen Hür'ün yakınları ile taraf avukatları katıldı. Savcı esas hakkındaki mütalaasında, Ömer V.'nin, fikir birliği yaptığı diğer sanık Bahattin M.'nin azmettirmesi ile maktul Mehmet Hür'ü kasten öldürmek suçundan ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi. Bahattin M.'nin de diğer sanık Ömer V.'yi azmettirmek, eşi F.M.'nin de yardım etme suçlarını işlediğini belirten savcı, iki sanık için de ömür boyu hapis cezası talep etti.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Üzerine atılı suçlamaları ve mütalaayı kabul etmeyen Bahattin M., tanımadığı bir insanın ölümünden sorumlu tutulduğunu belirtti. Varsayıma dayalı bir iddianame ve mütalaa ile yargılandığını aktaran Bahattin M., “Ben kesinlikle Ömer V.'ye herhangi bir talimat vermedim. Kimseye de maddi veya manevi çıkar sağlamadım. Ortada azmettirmekle ilgili bir kanıt yoktur. Ben bu olayda masumum, mağdurum. Suçlamayı kabul etmiyorum. Babamı kaybettim, cenazesine gidemedim. Eşimin psikolojisi bozuktur. Eşime de üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor" dedi.

'GELİN KATİLİ BİRLİKTE BULALIM'

Ömer V. ise tezgah ve kumpaslar sonucunda kasten öldürme suçuyla yargılandığını öne sürerek, “Avukatlardan biri kardeşim. Diğerleri de arkadaşları. Hiçbiri ücret almadan beni savunuyor. Çünkü suçsuzluğuma inanıyorlar. Burada en çok mağdur olan kişi benim. Gelin katili birlikte bulalım. Ne olur size yalvarıyorum. Allah rızası için fail ben değilim. 12 aydır boşu boşuna cezaevindeyim. Medya beni 'kiralık katil' diye yazıyor. Yazık, günah değil mi? Birileri beni harcadı. Tekrar ediyorum. Ben kimseyi öldürmedim. Bana da yazık, günah" diye konuştu.

Mahkeme bir tanığın dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

ANTALYA'NIN KEPEZ ILCESINDE, PAZARDA CORAP SATAN EVLI VE 2 COCUK BABASI MEHMET HUR'U (FOTODAKI) TABANCAYLA OLDURDUGU IDDIA EDILEN BAHATTIN M. VE OMER V. ILE SANIKLARA YARDIMCI OLMAKLA SUCLANAN BAHATTIN M.'NIN ESI F.M.'NIN OMUR BOYU HAPSI ISTENDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Otomobil istinat duvarına çarptı: 6 yaralı
 
Bahadır Barajı'nda çatlama meydana geldi; su boşaltılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeytinköy'de büyük dönüşüm
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'nın sosyo-kültürel imkanları ...
Antalya'da milyonluk soygun şüphelileri yakalandı
ANTALYA'da yerleşik yaşayan İranlı S.N.'nin evindeki çelik kasadan 110 ...
Red Bull Sunar'ın Antalya konuğu: Yüzyüzeyken Konuşuruz
ALTERNATİF müziğin öncülerinden Yüzyüzeyken Konuşuruz grubu, Red Bull ...
 
Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi
ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Finike İlçe Jandarma Komutanlığı ...
Okul bahçesine çikolata meyvesi fidanı dikildi
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesindeki öğrencilerin tropikal meyveleri tanıması ...
Başarmak için çok çalışıyor
ESLİNE Ajans mankeni Narin Ghaemi, üniversite eğitiminin yanı sıra turizm ...
 
Serikli muhtarlar yemekte buluştu
ANTALYA'nın Serik ilçesinde görev yapan muhtarlar birlik ve beraberlik yemeğinde buluştu.
'Kariyer Söyleşileri'nin ilk konuğu Hacıcaferoğlu
AKDENİZ Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu'nda Bahar yarıyılı 'Kariyer ...
Antrenmanı Başkan Uysal da izledi
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, pazar günü oynayacağı Yenimahalle ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva