Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
30 Mayıs 2020 Cumartesi - 12:09

Pegasus Hava Yolları iç hatlarda yolcu uçuşlarına başlıyor

Koronavirüsle mücadele kapsamında uçuşlarını geçici süreyle durduran Pegasus Hava Yolları, kısıtlamalar sonrası ilk uçuşunu 1 Haziran Pazartesi günü İstanbul Sabiha Gökçen’den İzmir’e gerçekleştirecek.

Pegasus Hava Yolları iç hatlarda yolcu uçuşlarına başlıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Koronavirüsle mücadele kapsamında 28 Mart 2020 tarihi itibarıyla uçuşlarını durduran Pegasus Hava Yolları, 1 Haziran Pazartesi günü iç hatlarda yolcu uçuşlarına tekrar başlayacak. Kısıtlamalar sonrası ilk uçuşunu saat 10:15 kalkışlı İstanbul Sabiha Gökçen-İzmir seferiyle gerçekleştirecek olan Pegasus, 1-2-3 Haziran 2020 tarihleri için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün belirlediği destinasyonlar çerçevesinde İstanbul Sabiha Gökçen’den karşılıklı olarak İzmir, Antalya ve Trabzon’a seferler planladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, “Koronavirüs kapsamında alınan önlemler çerçevesinde durdurduğumuz uçuşlarımıza tekrar başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bize aylar değil yıllar gibi gelen bu belirsizlik döneminde duran sadece uçuşlarımızdı, bizler değil. Biz yeni uçaklarımızı teslim almaya devam ettik, süreçlerimizi geliştirdik ve yeni döneme hazırlandık. Misafirlerimizle yeniden buluşacağımız günler için çalışmalarımızı ara vermeden sürdürdük. Ve ne mutlu bize ki kısıtlamalar sonrası ilk uçuşumuzu 1 Haziran günü gerçekleştiriyoruz. İlk aşamada uçuşlarımıza iç hatlarda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzün belirlediği destinasyonlardan İstanbul Sabiha Gökçen, İzmir, Antalya ve Trabzon’la başlıyoruz. Kademeli olarak diğer illerimize ve ardından yurt dışı destinasyonlara seferlerimiz de başlayacak.” dedi.

“HAYATIMIZ DEĞİŞECEK AMA MİSAFİRLERİMİZİ VE ÇALIŞANLARIMIZI KORUMAK İÇİN...”

Yeni dönemde hayatımızda, seyahat alışkanlıklarımızda bazı değişiklikler olacağını ifade eden Mehmet T. Nane, “Hayatımız değişecek ama bu değişimlerin tümü misafirlerimizi ve çalışanlarımızı korumak amacıyla gerçekleşecek. Hep söylediğimiz gibi; Pegasus Hava Yolları olarak en önemli değerlerimiz, misafirlerimiz ve çalışanlarımız. Bu sebeple henüz uçuşlarımız başlamadan çok önce yeni düzene ilişkin önlemlerimize odaklanmıştık.” diye konuştu.

NORMALLEŞMEYE GEÇERKEN NELER DEĞİŞECEK?

Artık misafirlerin iç hat uçuşlarına HES koduyla kabul edileceğini dile getiren Mehmet T. Nane, “HES kodu uygulaması, misafirlerimizin yurt içinde güvenle uçması için T.C. Sağlık Bakanlığı önlemleri kapsamında zorunlu hale getirilen ve riskli görülen durumlarda seyahatlerini kontrol altına almak için geliştirilen yeni bir uygulama. Alınan önlemler kapsamında HES kodu olmadan bilet satın almak, online ya da havalimanında check-in yapmak ve dolayısıyla yurt içinde seyahat etmek mümkün olmayacak. Bunun yanı sıra bütün misafirlerimizin havalimanı ve uçak içerisinde maske takması gerekecek. Havalimanında belirli yerlerde ateş ölçülecek. Misafirlerimiz kontuara geldiğinde personelimiz siperlikli olarak hizmet verecek. Bu ve benzeri önlemler hayatımıza dahil olacak, biz de bilgilendirmelerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

“UÇAKLAR EN HİJYENİK ORTAMLAR”

Uçaklardaki hijyen konusuna da dikkat çeken Mehmet T. Nane sözlerine şöyle devam etti: “Misafirlerimizin ve çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği, asla taviz vermeyeceğimiz bir konu. Biz uçaklarımızı sıklığı artırılmış şekilde ve uluslararası standartlarda, uçak üreticilerinin talimatlarına uygun olarak dezenfeksiyon işlemine tabii tutuyoruz. Tüm uçaklarımızda HEPA tipi denilen yüksek verimliliğe sahip filtreler kullanıyoruz. Bu filtreler uçaktaki tüm havayı ortalama her üç dakikada bir filtre ediyor. Aynı hava sirküle edilmiyor, yüzde 60 dışarıdan taze hava alınıyor. Bu hava da 1300 derecelik ısısı olan motordan geçip filtre ediliyor. Böylece virüs, bakteri ve benzeri her şeyi öldürüp havayı tekrar geri veriyor. Ayrıca periyodik olarak da değiştiriyoruz. Bu sebeple uçaklar aslında en etkin havalandırmanın sağlandığı en hijyenik ortamlar. Ancak bir hijyen zinciri oluşturularak evden çıkıştan tekrar eve varışa kadar bu hijyen zincirinin korunması da büyük önem taşıyor. Bu konudaki en önemli faktör yine bizleriz. Lütfen tedbiri elden bırakmayalım, Sağlık Bakanlığımızın uyarılarına dikkat edelim ve bu mücadelenin kazananı biz olalım.”

KORONAVIRUSLE MUCADELE KAPSAMINDA UCUSLARINI GECICI SUREYLE DURDURAN PEGASUS HAVA YOLLARI, KISITLAMALAR SONRASI ILK UCUSUNU 1 HAZIRAN PAZARTESI GUNU ISTANBUL SABIHA GOKCEN’DEN IZMIR’E GERCEKLESTIRECEK.(DHA ISTANBUL)

İlkay DİKİCİ /İSTANBUL, (DHA) 

Etiketler:
 
Bu ünlüler, kadınların hayallerini süslüyor
 
Çatıda mahsur kalan kediyi itfaiye kurtardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
150 yıl sonra görülmüştü, ‘kandamlası’ bu yıl da kendini gösterdi
GİRESUN ve Gümüşhane'de, 1867 yılında tespit edilerek Türkiye endemik ...
Kum zambağını koparana 48 bin lira ceza verilecek
HATAY’ın Arsuz Belediyesi, nesli tükenme tehlikesi altında olan kum zambaklarını, ...
Önce donmaktan kurtardı, sonra botunu verdi
KAHRAMANMARAŞ'ta aniden bastıran kar ve tipide mahsur kalan 5'i çocuk ...
 
İade dolandırıcılığı iddiası
Ekşi Sözclük’te bir kullanıcının, alışveriş sitesi HepsiBurada’da yaşadığı ...
Tarihi çeşmenin taşlarını kırdılar
ORDU'nun Kabadüz ilçesinde, Turnalık Yaylası’nda bulunan tarihi Gıli Gıli ...
Kadıköy ve Maltepe'de trafikte denetim
KORONAVİRÜS salgını nedeniyle 15 ilde ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma ...
 
Nurcan Polat isimli kadın, evinde öldürüldü
DİYARBAKIR'da, Nurcan Polat isimli kadın, 3 gün önce taşındığı evinde ...
Virüs salgını sigarayı bırakmak için iyi bir fırsat
KORONAVİRÜS salgınında sigara içenler hem virüse yakalanmada hem de tedavide, ...
'Maraş işi sim sırma' tescillendi
GEÇMİŞİ Osmanlı saraylarına uzanan 'Maraş işi sim sırma', Kahramanmaraş ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva