'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
5 Ağustos 2021 Perşembe - 09:25

Perkotek Avax Turnike Sistemleri

Turnike sistemleri bir alana giriş çıkışları kontrol altına almak için kullanılan sistemdir. Mekanik elektronik aksama sahiptir. Giriş ve çıkışları ayrı ayrı kontrol edilebilmektedir. İstediğiniz taktirde bir tarafı serbest geçiş olarak kullanılabilmektedir.

Perkotek Avax Turnike Sistemleri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Turnike sistemleri nedir?

Turnike sistemleri bir alana giriş çıkışları kontrol altına almak için kullanılan sistemdir. Mekanik elektronik aksama sahiptir. Giriş ve çıkışları ayrı ayrı kontrol edilebilmektedir. İstediğiniz taktirde bir tarafı serbest geçiş olarak kullanılabilmektedir.

Turnike sistemleri nerelerde kullanılır?

Turnike sistemleri birçok alanda kullanılmaktadır. Sektörel olarak da her sektörde kullanılabilmektedir. Turnike sistemi plaza, fabrika, stadyum, konser alanı, metrobüs ve metrolar gibi birçok alanda kullanılmaktadır.

Turnike sistemleri çeşitleri nelerdir.?

Kullanım alanına ve ihtiyaca göre turnike sistemleri değişmektedir. Perkotek firması olarak satışını yaptığımız turnike modelleri Bel turnikesi, boy turnikesi, hızlı geçiş turnikesi, engelli geçiş turnikesi, hijyen turnikesi ve kelebek turnikedir.

  • Bel turnikesi 3 kollu bel hizasında olan turnikedir. Bel turnikesinin de kendi içinde farklı modelleri bulunmaktadır. Bu modeller tek ayaklı turnike, çift ayaklı turnike ve double (çift taraftan geçiş) turnikedir.  Double turnikenin her iki tarafından geçiş yapma imkanı vardır.
  • Boy turnikesi yaklaşık 225 cm boyunda olan ve genelde stadyum, konser alanı gibi yerlerde kullanılan turnike sistemleridir. Kaçak geçişin önünde geçmenin en etkili yoludur.
  • Hızlı geçiş turnike sistemleri genellikle plaza gibi yerlerde kullanılan diğer turnikelere göre tasarım olarak daha şık turnike modelleridir. Standart kol yerine turnikelerde dayanıklı pleksi kollar kullanılmaktadır. Single ve duble modelleri bulunmaktadır. Bir set en az iki singledan oluşmaktadır. iki single turnike ile bir geçiş yolu oluşmaktadır. Geçiş yollarını arttırmak için duble turnike eklenmektedir. Yani iki yanda single olacak, aralarda ise double turnike olmak zorunda. Araya istenildiği kadar doblu turnike eklenerek geçiş yolunu istediğiniz kadar arttırabilirsiniz.
  • Engelli geçiş turnike sistemleri diğer turnikelere göre çalışma mantığı daha farklıdır. Geçiş alanı diğer turnikelere göre daha geniştir. Kollar sağa yola yada sola doğru düz hareket etmektedir. Otomatik kapanma süresi belirleyerek geçişten sonra kolun kendiliğinden kapanması sağlanabilir.
  • Hijyen turnikesi genelde gıda veya sağlık sektöründe kullanılmaktadır. fakat pandemi döneminde artık her alanda kullanılabilecek hale gelmiştir. Hijyen turnike sistemleri bel turnikesinden farklı olarak dezenfektan haznesi ve dezenfektan püskürtme sistemi bulunmaktadır. Çalışma mantığı ise personel elini dezenfekte ünitesine elini soktuktan sonra cihaz dezenfektan püskürttükten sonra turnike geçişe izin verir. Böylelikle personel dezenfektan kullanmadan turnike sisteminden geçiş yapamaz.
  • Kelebek turnike sistemi bağımsız tek tarafa dönen turnike sistemidir. Bu turnike sisteminde geçiş tek yönedir. 4 kolludur ve kollar dairesel olarak dönmektedir. Genelde marketler veya sıra sisteminde geçişin tek tarafa akmasını sağlar.

Turnike sistemlerini hangi cihazlarla kullanabiliriz?

Turnike sistemleri açık kontak çalışan elektronik devreye sahip cihazlardır. Yani açık devre çalışan bütün cihazlarla kullanımı mümkündür. Turnike sistemleri yüz tanıma cihazı, parmak izi cihazı, kartlı geçiş cihazı, şifreli cihazlar ile kullanımı mümkündür. Turnike sistemlerini Access 16lı, 4lü ve 2 panelle de kullanımı mümkündür. Hijyen turnikesinin çalışması için illaki bir cihaza bağlamanız gerekmemektedir. Turnike sistemlerine dilerseniz jeton ünitesi bağlayarak da kullanabilirsiniz. Jeton ünitesi madeni para veya jetonla çalışabilmektedir. Turnike sistemleri açık devre sistemle çalıştığından dilerseniz turnike sitemlerini açık devre buton ile de çalıştırmamız mümkündür. Kelebek turnike sistemi ise tamamen bağımsız bir turnike olduğundan herhangi bir cihaz veya buton bağlanmamaktadır.

Turnike sistemlerinin fiyatları ne kadardır?

Düşündüğünüz turnike fiyatları için alanında uzaman satış temsilcilerimizle irtibata geçerek bilgi alabilirsiniz. Perkotek satış temsilcileri olarak ihtiyacınıza göre size en uygun modeli önereceğimizden emin olabilirsiniz. Satış temsilcilerimize 0850 811 80 00 numaralı hattımızdan kolayca ulaşabilirsiniz.

 
Nusaybin’in 4 kırsal mahallesinde sokağa çıkma yasağı
 
Köylüler yaban hayvanlarını unutmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
C Vitamini ve Probiyotik Nedir?
Bireylerin yaşam koşullarına bağlı olarak beslenme düzenleri ve alışkanlıkları ...
Bayan İç Giyim Tasarımları
Kadınlar giyimlerinde günlük olduğu kadar en çok iç giyimlerine özen gösterir ...
İşitme cihazları zararlı mıdır?
Duyma yeteneğini kaybeden bireylerin mevcut duyma seviyelerini işlevsel ...
 
Perkotek Avax Akordiyon Bariyer
Kişiler ve araçları yönlendirme için kullanılmakta olup şerit bariyerin ...
Ertesi Gün Hapı İle Kuşkularınızdan Kurtulun!
Gelişmiş tıp teknolojisi kapsamında günümüzde kadınların kullanabileceği ...
Eklem ağrılarına kolajen ile son verin
Kolajen takviyeleri, son yıllarda giderek önem kazanan ve geniş kitleler ...
 
Kuran Okuyan Kalem
Teknolojinin hayatımıza ışık hızıyla yerleşmesiyle birlikte kullandığımız ...
Köşe Profili
Köşe profilleri inşaat süreci boyunca duvar yapılarının desteklenmesi ...
Sayılarla Boyama Seti ile Yeni Hobi Edinin
Mutlu ve sağlıklı kalabilmek için herkesin kendine ait bir vaktinin olması ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva