MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
9 Ağustos 2021 Pazartesi - 10:05

Perkotek Secuda X-RAY Cihazı

X ışınlarının kullanım alanlarından bir diğeri güvenliktir. Günümüzde kullanım alanlarının yaygın olması nedeniyle günlük yaşantımızda sık sık karşılaşmakta olduğumuz bir teknolojidir.

Perkotek Secuda X-RAY Cihazı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

X-ray cihazı nedir?

X-RAY cihazlarında kullanılan x ışınları veya diğer adıyla röntgen ışınları 0,125 ile 125 keV (kilo elektronvolt) enerji aralığında veya buna karşılık dalga boyu 10 ile 0,01 nu (Nanometre) aralığında olan elektromanyetik dalgalar veya foton demetidir. İlk bulunduğu zaman ne olduğu bilinemediği için bilinmeyen anlamında X ışını olarak adlandırılmıştır. X ışınları tıp biliminde tanısal amaçlarla medikal görüntülemelerde kullanılır.

Gerek hastaneye gittiğimizde diş, el, ayak gibi vücut uzuvlarımızın röntgenlerinin çekilmesinde gerekse de bir alışveriş merkezi, kamu kurum ve kuruluşlarının girişleri havaalanı, askeri tesisler ve polis merkezi gibi yerlerde sıklıkla x ışınlarını kullanan röntgen cihazı ve X-ray cihazlarıyla karşılaşırız.

Belediyeler, valilikler, kaymakamlıklar gibi kamu kurumları, havaalanları, alış-veriş merkezleri, askeri tesisler, ve polis merkezi gibi yerlerde kullanılan X RAY Cihazı çanta, bavul ve paket gibi eşyalara herhangi bir müdahale yapılmadan kontrollerinin yapılmasını sağlayan teknolojik cihazlardır.

X-Ray cihazları organik ve inorganik maddelerin tespitini yapılmasını sağlayan cihazlardır. Atom ağırlığı 10 sayısının altında olan maddeler x-ray cihazının ekranında turuncu veya kahverengi görülmektedirler bu maddeler örnek olarak su, parfüm vb. gibi sıvıları ve tahta, plastik gibi maddeleri verebiliriz. Atom ağırlığı 10-18 sayısı arasında olan maddeler x-ray cihazında yeşil olarak görülmektedirler. Atom ağırlığı 18 sayısının üzerinde olan maddeler mavi renkte görülürler ve bu maddeler bakır, çelik, gümüş, kalay, demir gibi metallerdir.

X-Ray cihazlarını kullanan kişilerin iyi bir eğitim sürecinden geçirilmesi gerekmektedir. Hamburger ve C4 patlayıcının aynı renkte görülmesinden kaynaklı profesyonelce tespitinin yapılması gerekmektedir. Organik maddeler kavuniçi inorganik olan maddeler yani metallerde mavi renkte görülmektedir. X-Ray cihazları binlerce foton ışını ile tarama yapıp bu bilgileri ekrana yansıtır. Kurşun metali fotonları geçirmez dolayısıyla kurşun maddesi ile kaplanmış bir çanta veya bir madde içi gözükmez ve bu ürünler X-Ray cihazını kullanan kişi tarafından şüpheli madde olarak belirlenir.

X-ray cihazı nerelerde kullanılır?

Alış-veriş merkezleri, askeri tesisler, polis merkezleri, havaalanları, kamu kurum ve kuruluşlarının girişlerinde bulunan X RAY cihazları genel çalışma prensibi; x-ray cihaz bandına koyulan eşyaların tünelden geçişi sırasında cihaz x-ışınları üretir. Üretilen x-ışınları eşyanın dış yüzeyinden içe doğru geçiş yapar sonrasında bu x-ışınları tünelin etrafında bulunan dedektörler yardımıyla algılama sağlanır. Toplanan bu datalar X-ray görüntü işleme yazılımı vasıtasıyla x-ray cihazının ekranına görüntüyü yansıtır.

X-ray cihazlarının tünel giriş ve çıkışlarında radyasyonu önleyici kurşun kaplamalı perdeler sayesinde içeride x-ışınlarından oluşan radyasyonun dışarıya çıkışını engellemektedir. Kişilerin X-ray cihazının tünel içerisinde ellerini veya farklı bir vücutsal uzvunu sokması son derece zararlıdır. Kişilerin X-ray cihazının tüneline fiziksel teması veya aniden oluşan problemler karşısında x-ray cihazını kullanan operatörün direk cihazı durdurabilmesi için acil kapatma butonları mevcuttur.

X-ray cihazları bavul, çanta ve paket gibi eşyaların içlerini görüntüleyip tehlike oluşmasına imkan verecek silah, bıçak gibi metalden yapılmış kesici ve delici maddeler ve sıvı, katı patlayıcı ürünlerin tespiti için çok önemli rol oynamaktadırlar.

Perkotek olarak Secuda markasının Türkiye distribütörlüğünü yapmaktayız. XRAY cihazı Secuda 5030A, Secuda 5030C, Secuda 6550, Secuda 8065, Secuda 10080, Secuda 100100 modellerinin satışını yapmaktayız. Burada modelde kodlanmış olan model numarasından sonra gelen A ve C harfleri cihazların organik inorganik veya her iki olduğunu belirtmektedir. Ayrıca 5030 veya 6550 gibi rakamsal değerlerin açılımı da ilk iki hane ise -xray tünelinin giriş en boyutu son iki haneli rakam ise x-ray cihazının tünel boyu değerleridir. 

İlgilendiğiniz ürünlerin teklin özellik ve fiyatlarını uzaman satış temsilcilerimizle irtibata geçerek bilgi alabilirsiniz. PERKOTEK satış temsilcileri olarak ihtiyacınıza göre size en uygun modeli önereceğimizden emin olabilirsiniz. Satış temsilcilerimize 0850 811 80 00 numaralı hattımızdan kolayca ulaşabilirsiniz yahut [email protected] adresine mail gönderebilirsiniz.

 
Antalya'da dehşet; Eski koca eşini ve kayınvalidesini öldürdü
 
Ressamı isyan ettiren bıyık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Parfüme dair
Bir müzik bestesi gibi, parfümde aromatik bir senfoni yaratmak içindir.
Perkotek Avax Turnike Sistemleri
Turnike sistemleri bir alana giriş çıkışları kontrol altına almak için ...
C Vitamini ve Probiyotik Nedir?
Bireylerin yaşam koşullarına bağlı olarak beslenme düzenleri ve alışkanlıkları ...
 
Bayan İç Giyim Tasarımları
Kadınlar giyimlerinde günlük olduğu kadar en çok iç giyimlerine özen gösterir ...
İşitme cihazları zararlı mıdır?
Duyma yeteneğini kaybeden bireylerin mevcut duyma seviyelerini işlevsel ...
Perkotek Avax Akordiyon Bariyer
Kişiler ve araçları yönlendirme için kullanılmakta olup şerit bariyerin ...
 
Ertesi Gün Hapı İle Kuşkularınızdan Kurtulun!
Gelişmiş tıp teknolojisi kapsamında günümüzde kadınların kullanabileceği ...
Eklem ağrılarına kolajen ile son verin
Kolajen takviyeleri, son yıllarda giderek önem kazanan ve geniş kitleler ...
Kuran Okuyan Kalem
Teknolojinin hayatımıza ışık hızıyla yerleşmesiyle birlikte kullandığımız ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva