Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
2 Temmuz 2016 Cumartesi - 08:14

Pilotun ailesi reddetti

KASIM ayında Rus Su-24 uçağının Türk jeti tarafından düşürülmesi sonucu hayatını kaybeden pilot Oleg Peshkov'un kardeşi Govorit Moskova radyosuna yaptığı açıklamada Türkiye'den herhangi bir tazminatı kabul etmeyeceklerini söyledi.

Pilotun ailesi reddetti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Rusya'da Türkçe yayınlanan Gazetem gazetesinin internet sayfasında yer alan habere göre Kasım 2015'de hayatını kaybeden Rus pilot Oleg Peşkov'un kardeşi Pavel Peşkov, Türkiye'nin her türlü tazminatı reddedeceklerini bildirdi.

Daha önce Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü İbrahim Kalın, Türk hükümetinin Peshkov'un ailesine tazminat ödeme konusunu değerlendirmeye hazır olduklarını açıklamıştı.

Peshkov'un kardeşi, "Tabi ki hayır, kimse Türkiye'den tazminat talep etmek istemiyor. Bizim aklımızdan hiç böyle bir şey geçmedi. Teklif etseler bile, kimse kabul etmeyecek. Bu küçük düşürücü, hatta korkunç" diye konuştu.

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefon görüşmesi ile ilişkilerin yeniden ısınmaya başlamasına katkıda bulunmak isteyen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de, Rusya'nın Antalya Başkonsolosluğu'na bir ziyarette bulunarak, Peshkov'un ailesine Kemer'den ev verme kararı aldıklarını iletmişti.

MUSTAFA GÜL KONUŞTU

Antalya’nın Kemer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Gül, MHP’den ihraç istemiyle disipline sevk edildi.  Partisinin ihraç istemiyle disipline sevk ettiği Mustafa Gül ise katılacağı iftar programı öncesi gelişmeden haberdar oldu.

Konuyla ilgili DHA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Başkan Gül, Rus pilotun ailesine ev verme kararının arkasında olduğunu söyledi.

Başkan Gül, “Tabi ki böyle, çok önemli bir olayın partimizi yükseltecek, partiyi modern bir düzen içerisine sokacak böyle özel bir haberin onları rahatsız edeceği zaten kesindi. Tabi çok öteye gitmemek lazım; Sinan bey gibi parlayan bir yıldızı, Meral Akşener gibi parlayan bir yıldızı milletvekili adayı göstermeyen, partiden atan insanların beni atmaları gayet normal bir şeydir. Kendimle gurur duyuyorum. Kemer için çok olumlu bir şey yaptığımıza inanıyorum. Biz mağdur bir insanın ailesine burada ömür boyu yaşayacak bir mekan vermek için bunu yaptık” dedi.

'FİKİR BENİM FİKRİMDİ'

Rus pilotun ailesine ev verme düşüncesinin sadece Kemer Belediyesi’nin kararı olmadığını, ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve otelcilerin birlikte karar aldığını vurgulayan Başkan Gül, “Bunda Kemer Belediyesi’nin de bir bağlantısı yok. Buna kimse belediyeyi karıştırmasın. Ben de bir otelci olduğum için imzamı attım. Ama Kemer Belediye Başkanı kimliğimle de bunun ön planındaydım. Fikir benim fikrimdi. Otelci arkadaşlarla paylaştım ve bu fikrim de çok beğenildi. Onun için böyle bir olaydan dolayı ihraç edildim, ya da sevk edildim, bunu tam olarak bilmiyorum. Televizyondan ve telefondan bunu duyuyoruz. Böyle bir konudan dolayı atılırsam da kendimle gurur duyuyorum. İnşallah herkes siyasi hayatında böyle şeyler görebilir, ama benim gibi gururlu bir şekilde siyasetten uzaklaştırılmam Kemer için de bir gurur olacaktır” diye konuştu.

'BİZE DAHA ÇOK MORAL VERMİŞTİR'

Genel merkezin kararıyla ilgili hiçbir şey yapmayacağını, hayatına devam edeceğini kaydeden Başkan Gül, şöyle dedi:

“Böyle bir şey bize ne stres yapmıştır, ne de gurursuzluk. Tam tersine bize daha çok moral vermiştir. En azından o zihniyette düşünen insanların içerisinde bulunmadığım için de kendimle gurur duyuyorum. Onların bir tek dertleri var, Sinan Oğan ile Meral Akşener’i genel başkan yapmayız diye uğraşmaktan ömürlerini geçiriyorlar. Biz de bu oyunun içerisinde olmayacağız. Çalışmalarımıza sonuna kadar devam edeceğiz.”

İL BAŞKANI DA AÇIKLAMA YAPTI

MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy da konuyla ilgili sert eleştirilere yer verdiği yazılı açıklamasının sonunda, “Tavırları ve açıklamalarıyla camiamızı yaralayan, parti politikalarımıza tümüyle ters olan beyanlarda bulunan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün, tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurmak istiyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 
MHP'den Mustafa Gül ile ilgili şok karar
 
Manavgat’ta silahlı kavga: 1 yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
umut 2 Temmuz 2016 Cumartesi 10:33

Kemer belediye başkanını atacağınıza teşekkür etseydiniz bari,kimsenin aklına gelmeyeni yapmaya kalkmış,Partiyi bir avuç lordlara teslim etmişsiniz.Gün gelecek gideceksiniz halk da karşılığınız yok ,bari giderken bile yan yollara sapmasanız,toplayın kongreyi adam gibi,yoksa tarihe kara leke geçeceksiniz.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rektör adaylarından projeler
AKDENİZ Üniversitesi'nin 7 rektör adayı, 12 Temmuz Salı günü yapılacak ...
Üniversite hastanesine son teknoloji sistem
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde Aptio Otomasyon Sistemi düzenlenen ...
Manavgat'a 89 mavi bayrak
MANAVGAT Kaymakamı Nazmi Günlü, ilçenin 89 mavi bayrakla Türkiye'nin en ...
 
Kemer'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.
Doğan: Bu davayı kapatamayacaksınız
ANTALYA'da adliye önünde bir araya gelen yaklaşık 30 kişilik Büyük Birlik ...
Bahçe tasarlayan öğrencilere ödül
EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın Le: Notre Institue ve Akdeniz Üniversitesi ...
 
Kanser hastalarına psikolojik destek
ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği İdari Sorumlusu ...
Türk Telekom 10 gündür bir kabloyu onarmadı
Türk Telekom Antalya’da sınıfta kaldı. 21 Haziran’da bir kamyonun kopardığı ...
Kumluca yangınında elektrik hattı şüphesi
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Erentepe Mahallesi ve Adrasan'daki iki ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva