TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
21 Kasım 2020 Cumartesi - 09:07

Pınar: Organ sırası beklerken ölmek istemiyorum

ESKİŞEHİR'de yaşayan Pınar Kadanalı (39), 25 yıldır böbrek yetmezliği yaşıyor. Daha önce anne -babasından alınan böbrek nakledilen, ancak vücudu uyum sağlayamayan Kadanalı, görme yetisini de kaybetti.

Pınar: Organ sırası beklerken ölmek istemiyorum
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Eskişehir'de yaşayan Yavuz - Fatma Kadanalı çiftinin kızı Pınar'a çocuk yaşta böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Kadanalı'ya önce babasından alınan böbrek nakledildi. Bir süre sonra böbrek uyum sağlamadığı için alındı. Pınar bu dönemde görme yetisini kaybetmeye başladı. Pınar'a annesinden verilen böbrek de uyum sağlamadı.

Diyalize bağlı yaşamaya başlayan Pınar, yaklaşık 7 yıl önce de böbrek yetmezliğine bağlı olarak görme yetisini tamamen kaybetti. Aile sonra çare olarak organ nakli için Eskişehir'deki evlerini ve yaşantılarını bırakarak, kızlarını Antalya'ya getirdi. Pınar Kadanalı, bağışlanacak böbreği bekliyor.

'ÖLÜMLE YAŞAM ARASINDA GİDİP GELİYORUM'

Bu şekilde yaşamanın çok zor olduğunu belirten Pınar Kadanalı, "Ben 25 yıldır böbrek hastasıyım ve diyaliz makinesine bağlı yaşamımı sürdürüyorum. Ancak bu şekilde yaşamak çok zor. 16 yaşındayken okul merdivenlerinden düştüm. Yarım saat kadar ölü gibi kaldım daha sonra hayata döndüm ve yaşam ünitesine bağlandım. Bu hastalığımdan kaynaklı görme yetimi de kaybettim. İnsanların organ bağışı konusunda duyarlı olmasını bekliyorum. İnsanlarımızın bağış konusunda da yanlış bilgileri var. Bağış yalnızca ölünce olmuyor. Bizim öyle bir vaktimiz yok. Benim bekleme gibi bir durumum yok. Ben ölümle yaşam arasında gidip geliyorum" dedi.

'ORGAN SIRASI BEKLERKEN ÖLMEK İSTEMİYORUM'

Organ naklinde akrabalık şartı aranmaması gerektiğini söyleyen Kadanalı, "Organ sırasında beklerken ölmek istemiyorum. Çünkü çok sayıda bekleyen insan var. Benim yeniden yaşama dönebilmem için katkıda bulunursanız çok sevinirim. Cana can katmış olacaksınız. Ben canlı vericim olmadığı için organ bankası oluşturulmasını ve insanların canlı olarak da donör olabilmesini istiyorum. Burada doku uyumsuz nakil de yapılabiliyor. Devletimizin bu konuda bir yasaklamama getirmemesini, akrabalık şartı aranmamasını istiyorum. Benim gibi organ bekleyen birçok insanın umudu yeniden yeşerecek. Gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor" diye konuştu.

'HAYATA DÖNMEK İSTİYORUM'

Kadavradan nakil için sıra beklediğini kaydeden Kadanalı, "Annem ve babam bana böbreklerini verdi. Başka uyan kimse kalmadığı için mecbur kadavra sırasında bekliyorum. Eğer bağışlayan bir verici olursa benim için çok iyi olacak. En azından hayata biraz daha umutla bakabilirim. Her gün ölüm kalım savaşı veriyorum. Acı çekmek istemiyorum, hayata dönmek istiyorum. Duyarlı bir vericinin çıkacağına inanmak istiyorum" dedi.

'BANA BAĞIMLI KONUMA GELDİ'

Kızının bir an önce sağlığına kavuşmasını beklediğini söyleyen anne Fatma Kadanalı da "Burada organ bağışı konusunda hastanelerin daha donanımlı olması nedeniyle ekm ayında Eskişehir'den geldik. Kadavra sırası bekliyoruz ancak pandemi nedeniyle durma noktasına geldi. Organ bağışı konusunda insanlarımız da çok duyarsız. Ben istiyorum ki kızıma organ bağışı olsun, hayata dönsün, yesin içsin, eğlensin. Ben çok zor şeyler yaşıyorum. Sürekli onun yanındayım. Gözlerini kaybedince bağımlı konuma düştü" diye konuştu.

'KIZIM HAYATA DÖNSÜN'

Organ bağışının önemine dikkat çeken Fatma Kadanalı, "Kendi başına özgür olamıyor. Sürekli katı yemek zorunda, su içemiyor. Kızım artık daha güzel yaşasın istiyorum. Yeniden hayata dönmek çok güzel bir şey. İnşallah canlı bir vericisi çıkar da kızım tekrar hayata döner. Organ bağışı hayat kurtarır. Ben de babası da böbreklerimizi verdik. Ancak tutmadı, şu an diyalize bağlı yaşıyor" dedi.

ESKISEHIR'DE YASAYAN PINAR KADANALI (39), 25 YILDIR BOBREK YETMEZLIGI YASIYOR. DAHA ONCE ANNESI FATMA  VE BABASI YAVUZ KADANALIDAN ALINAN BOBREK NAKLEDILEN, ANCAK VUCUDU UYUM SAGLAYAMAYAN KADANALI, GORME YETISINI DE TAMAMEN KAYBETTI. ORGAN NAKLI ICIN BEKLEYEN COK FAZLA KISI OLDUGUNU SOYLEYEN KADANALI, OLUMLE YASAM ARASINDA GIDIP GELIYORUM. ORGAN SIRASI BEKLERKEN OLMEK ISTEMIYORUM" DEDI. (FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ESKISEHIR'DE YASAYAN PINAR KADANALI (ANNE VE BABASI ILE), 25 YILDIR BOBREK YETMEZLIGI YASIYOR. DAHA ONCE ANNESI FATMA  VE BABASI YAVUZ KADANALIDAN ALINAN BOBREK NAKLEDILEN, ANCAK VUCUDU UYUM SAGLAYAMAYAN KADANALI, GORME YETISINI DE TAMAMEN KAYBETTI. ORGAN NAKLI ICIN BEKLEYEN COK FAZLA KISI OLDUGUNU SOYLEYEN KADANALI, OLUMLE YASAM ARASINDA GIDIP GELIYORUM. ORGAN SIRASI BEKLERKEN OLMEK ISTEMIYORUM" DEDI. (FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ESKISEHIR'DE YASAYAN PINAR KADANALI (ANNESI ILE), 25 YILDIR BOBREK YETMEZLIGI YASIYOR. DAHA ONCE ANNESI FATMA  VE BABASI YAVUZ KADANALIDAN ALINAN BOBREK NAKLEDILEN, ANCAK VUCUDU UYUM SAGLAYAMAYAN KADANALI, GORME YETISINI DE TAMAMEN KAYBETTI. ORGAN NAKLI ICIN BEKLEYEN COK FAZLA KISI OLDUGUNU SOYLEYEN KADANALI, OLUMLE YASAM ARASINDA GIDIP GELIYORUM. ORGAN SIRASI BEKLERKEN OLMEK ISTEMIYORUM" DEDI. (FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ESKISEHIR'DE YASAYAN PINAR KADANALI (39), 25 YILDIR BOBREK YETMEZLIGI YASIYOR. DAHA ONCE ANNESI FATMA  VE BABASI YAVUZ KADANALIDAN ALINAN BOBREK NAKLEDILEN, ANCAK VUCUDU UYUM SAGLAYAMAYAN KADANALI, GORME YETISINI DE TAMAMEN KAYBETTI. ORGAN NAKLI ICIN BEKLEYEN COK FAZLA KISI OLDUGUNU SOYLEYEN KADANALI, OLUMLE YASAM ARASINDA GIDIP GELIYORUM. ORGAN SIRASI BEKLERKEN OLMEK ISTEMIYORUM" DEDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Demre'de bitmeyen yazın keyfini turistler çıkarıyor
 
Motosikletin 14 yaşındaki sürücüsü hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehriddin 1 Aralık 2021 Çarşamba 22:21

Ban bağışlamak istiyorum. Biraz paraya ihtiyacım var

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demre'de bitmeyen yazın keyfini turistler çıkarıyor
TÜRKİYE'nin birçok yerinde soğuk havanın etkisini göstermesiyle yüksek ...
Antalya’da kepenkler saat 20.00’de indi
KORONAVİRÜSLE mücadele kapsamında alınan kararlar doğrultusunda Antalya’da ...
Antalya'da 23 suçtan aranan kişi yakalandı
ANTALYA'da 23 suçtan aranan 19 yıl hapis cezası ve 139 bin TL adli para cezası alan B.İ., yakalandı.
 
Cinayet şüphelisi sevgili: Gülsüm, cinsel ilişki sırasında öldü
ANTALYA'da, evinde ölü bulunan ve ön otopsi raporunda kalp krizinden yaşamını ...
Manavgat'ta kaçak tütün operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen operasyonda, gümrük kaçağı tütün ...
Antalyalı annenin feryadı: Kızım rehin tutuluyor
ANTALYA'da oturan Mehtap A., kızı B.A.'nın (15) uyuşturucuya alıştırılarak ...
 
Akseki'nin yüksekleri, beyaza büründü
ANTALYA'nın Akseki ilçesine bağlı Alacabel mevkisi, geceden beri yağan karla bembeyaz oldu.
Antalya'da muhteşem manzara
ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe Yaylası, Subaşı Yaylası ve Muğla'nın ...
Serik Merkez Camii ibadete açıldı
SERİK'te 2 yıl önce yıkılarak yenisinin yapımına başlanan Merkez Camii, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva