Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
25 Aralık 2021 Cumartesi - 13:54

Pitbull saldırısında yaralanan Asiye Antalya'ya sevk edildi

GAZİANTEP'te, oturdukları sitenin bahçesinde oynarken pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş, Antalya’ya sevk edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla hava ambulansıyla Antalya'ya götürülen Asiye'nin tedavisini Prof. Dr. Ömer Özkan sürdürecek.

Pitbull saldırısında yaralanan Asiye Antalya ya sevk edildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Beştepe Mahallesi'nde, 22 Aralık günü bir sitede apartman görevlisi olarak çalışan Hüseyin Ateş'in kızı Asiye, bahçede oyun oynarken 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Asiye’nin çığlıklarını duyanlar, yardıma koştu. Güçlükle kurtarılan Asiye Ateş, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Asiye'nin dün Antalya’ya sevkine karar verildi. Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra gece, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün nezaretinde küçük Asiye Sağlık Bakanlığı'nca görevlendirilen hava ambulansıyla Antalya’ya uğurlandı.

DOKU NAKLİ YAPILACAK

Hava ambulansı saat 03.00 sıralarında Antalya’ya indi. Ambulanstan alınan küçük Asiye Ateş, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürülerek Pediatri Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alındı. Asiye Ateş'in genel durumunun iyi olduğu, yoğun bakım ünitesinde takibinin yapıldığı ve doku nakli yapılacağı kaydedildi.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı tarafından takip edilen Asiye'nin doku nakli ameliyatının, önümüzdeki hafta içerisinde yapılacağı belirtildi. Asiye'nin tedavisini Prof. Dr. Ömer Özkan’ın sürdüreceği belirtildi.

'TEK İSTEĞİM KIZIMIN İYİLEŞMESİ'

Asiye'nin babası Hüseyin Ateş, tek çocukları olduğunu ve sağlık sorunları nedeniyle bir daha çocuklarının olamayacağını söyledi. Hüseyin Ateş, tek isteğinin Asiye'nin sağlığına kavuşup, eski günlerine dönmesi olduğunu ifade ederek, ''Olay günü oradaydım. Kat temizliğindeydim. Sitenin kapıcısıyım. Temizlik yaptığım için duymadım. Ben aşağıya indiğimde eşim ve orada çocuğumu kurtaran kişiler, çocuğumu hastaneye getirmişler. Çocuğumun hayati tehlikesi devam ediyor. Çok üzücü bir olay, konuşamıyorum. Dizlerim kırıldı. Bir çocuğum var. Eşimin çocuğu olmama ihtimali de çok yüksek. Benim tek isteğim adaletin yerinin bulmasıdır. Asiye'nin sağ salim çıkması. Asiye için daha iyi bir yüz nakli yapılması için daha iyi okullarda okumasını istiyorum. Ne yapılacaksa Asiye için istiyorum. Şu anda işimden kovuldum. Isıran köpekler patronumun köpekleri olduğu evimden de taşınacağım. İnşallah kızım sağlığına bir an önce kavuşur. Devletime güveniyorum'' dedi.

UZUV KAYBI OLMAYACAK

Asiye'nin ameliyatını gerçekleştiren Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Operatör Doktor Abdulkadir Calavul, ameliyatın oldukça zorlu olduğunu ve 6 saat sürdüğünü belirti. Calavul, Asiye'de herhangi bir uzuv kaybının söz konusu olmayacağını ancak şu anda yüz felci muayenesi ve ses işitmesini yapamadıklarını belirterek, ''Hasta ilk geldiğinde durumu çok kötüydü. Bilinci kapalı ve entübe şekildeydi. Bize geldiğinde başarılı bir şekilde ameliyatını gerçekleştirdik. Sağ kulak bölgesi, sağ yanak bölgesi, solda ense bölgesinde kemiği kopmuş şekildeydi. Yine saç derisini tamamen koparmış şekildeydi. Kopan dokuların hepsini yerine diktik. Gün geçtikçe daha iyiye gidecek. Tek sıkıntımız beyin bölümü açıkta olduğu için enfeksiyon ihtimaline karşı antibiyotik veriyoruz. Enfeksiyon kapmazsa herhangi bir sıkıntımız kalmayacak. Bu risk dolayısıyla yoğun bir şekilde takip etmekteyiz. Zorlu bir ameliyattı. Yaklaşık olarak 6 saat sürdü. Damarları, sinir dokularını, koparılan saç derilerini diktik. Herhangi bir uzuv kaybı söz konusu olmayacak ancak çocuk hasta olduğu için şu anda yüz felci muayenesini ve ses işitmesini yapamıyoruz'' diye konuştu.

'GENEL DURUMU ORTA-İYİ DÜZEYDE'

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Antalya'da tedaviye alınan Asiye Ateş'in sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Prof. Dr. Çete, "Hastamız saat 03.00 civarında yoğun bakım ünitesine kabul edildi. Şu anda uyuyor, birazdan annesini yanına alacağız. Genel durumu orta-iyi düzeyde. Hayati bulguları stabil. Kafa ve yüz bölgesinde doku kayıpları mevcut. İlk müdahalesi Gaziantep'te başarılı şekilde yapılmış, hastanemize ileri tedavi amacıyla nakledildi. Genel durumunun uygunluğunu takip ederek mümkün olan en kısa zamanda, tahminen 1-2 gün içinde, Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından doku nakli planlanıyor. Hastamız bizzat Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Sayın Sağlık Bakanı'mız tarafından da yakinen takip edilmektedir" dedi.

ASİYE 'EVE GİTMEK İSTİYORUM' DEDİ

Akdeniz Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Asiye Ateş'i çocuk yoğun bakım servisine yatırılmasının hemen ardından sabah erken saatlerde ziyaret etti. Yanında annesi bulunan Asiye, Prof. Dr. Çete'ye "Eve gitmek istiyorum" dedi.

Gülümseyerek yanıt veren Prof. Dr. Çete de "Tedavilerinin tamamlanmasının ardından elbette eve gideceksin" diye konuştu. 

Asiye'yi ziyaretinin ardından hastane önünde açıklama yapan Başhekim Çete, "Annesi yanındaydı. Geldiğindeki durumuna göre bugün biraz daha iyi. Ağız yoluyla beslenmesi yapılıyor. Bu da iyi bir durum; hem genel sağlık durumu hem moral açısından artı sağlıyor. Eve gitmek istediğini söyledi bana. Onu çok iyi anlıyorum, minik bir çocuk, eve gitmek isteyecektir. Tedavileri tamamlandıktan sonra minik Asiye sağlıklı bir şekilde evine gidebilir. Pazartesi veya salı günü Prof. Dr. Ömer Özkan'ın muayenesinin ardından doku nakli süreci başlayacak" dedi. 

GAZIANTEP'TE OTURDUGU SITENIN BAHCESINDE OYUN OYNARKEN PITBULL CINSI 2 KOPEGIN SALDIRISINA UGRAYAN ASIYE ATES'IN (4) TEDAVISINE ANTALYA'DA DEVAM EDILECEK. SAGLIK BAKANI FAHRETTIN KOCA'NIN TALIMATI ILE BIRLIKTE KUCUK ASIYE'NIN TEDAVISINE DUNYADA ILK RAHIM NAKLINI, TURKIYE'NIN DE ILK YUZ VE CIFT KOL NAKILLERINI GERCEKLESTIREN PROF. DR. OMER OZKAN DEVAM EDECEK.  FOTOGAZIANTEP-DHA

GAZIANTEP'TE OTURDUGU SITENIN BAHCESINDE OYUN OYNARKEN PITBULL CINSI 2 KOPEGIN SALDIRISINA UGRAYAN ASIYE ATES'IN (4) TEDAVISINE ANTALYA'DA DEVAM EDILECEK. SAGLIK BAKANI FAHRETTIN KOCA'NIN TALIMATI ILE BIRLIKTE KUCUK ASIYE'NIN TEDAVISINE DUNYADA ILK RAHIM NAKLINI, TURKIYE'NIN DE ILK YUZ VE CIFT KOL NAKILLERINI GERCEKLESTIREN PROF. DR. OMER OZKAN DEVAM EDECEK.  FOTO:KADIR GUNES-GAZIANTEP-DHA

GAZIANTEP'TE OTURDUGU SITENIN BAHCESINDE OYUN OYNARKEN PITBULL CINSI 2 KOPEGIN SALDIRISINA UGRAYAN ASIYE ATES'IN (4) TEDAVISINE ANTALYA'DA DEVAM EDILECEK. SAGLIK BAKANI FAHRETTIN KOCA'NIN TALIMATI ILE BIRLIKTE KUCUK ASIYE'NIN TEDAVISINE DUNYADA ILK RAHIM NAKLINI, TURKIYE'NIN DE ILK YUZ VE CIFT KOL NAKILLERINI GERCEKLESTIREN PROF. DR. OMER OZKAN DEVAM EDECEK.  FOTO:KADIR GUNES-GAZIANTEP-DHA

ASIYE'NIN BABASI HUSEYIN ATES (FOTOGRAFTA), TEK COCUKLARI OLDUGUNU VE SALIK SORUNLARI NEDENIYLE BIR DAHA COCUKLARININ OLAMAYACAGINI SOYLEDI.   FOTO:KADIR GUNES-GAZIANTEP-DHA

ASIYE'NIN AMELIYATINI GERCEKLESTIREN ESTETIK, PLASTIK VE REKONSTRUKTIF CERRAHI OPERATOR DOKTOR ABDULKADIR CALAVUL (FOTOGRAFTA), AMELIYATIN OLDUKCA ZORLU OLDUGUNU VE 6 SAAT SURDUGUNU BELIRTI.  FOTO:KADIR GUNES-GAZIANTEP-DHA

Kadir GÜNEŞ- Ahmet ATMACA- Aslı DURAN/GAZİANTEP, ANTALYA, (DHA)

 
Bu pazar her gün kurulacak
 
Cem’in başından tüfekle vurulmuş cesedi bulundu; babası gözaltında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu pazar her gün kurulacak
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, hafta boyunca pazarın kurulacağı ...
Antalya'da Noel ve yılbaşı heyecanı başladı
ANTALYA'da, Avrupalılar için 24 Aralık, Ruslar için 7 Ocak'ta kutlanan ...
Restorandan bilgisayar çalan zanlı tutuklandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde bir işyerinin camını kırarak dizüstü bilgisayarı ...
 
Kiraladığı otelin demirbaş malzemelerini götürdü
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde kapalı bir oteli kiralayan işletmeciler, ...
Vali Yazıcı: Turizmde güzel bir 2022 geliyor
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, turizmde 2022 yılında 2019 rakamlarının yakalanabileceğini ...
Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda ...
 
'Yeni Yıl Konseri' ile 2022'ye merhaba
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, 2022 yılına 'Yeni Yıl Konseri' ile merhaba diyecek.
Demre'de kış mevsiminde ağaçlar çiçek açtı
TÜRKİYE genelinde soğuk ve karlı hava etkisini gösterirken Antalya'nın ...
Toroslar yolu asfaltlandı
DEMRE Belediyesi, merkez ve kısal alandaki mahallelerde 3 ayda 30 kilometrelik ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva